A ProtonVPN-t 2023-ben indította el a ProtonVPN AG, nonprofit társaság. A központja a svájci Genfben található. Ez azt jelenti, hogy biztonságban van a „14 szem” ország kíváncsi szemétől. Ezek 14 országból állnak, amelyek megállapodnak abban, hogy minden információt megosztanak. Ezenkívül Svájc a nyugati világon a legerősebb adatvédelmi törvényekkel rendelkezik. A társaság jól ismert magánéletével, és nővéreik, a ProtonMail szakértelmének előnyeit élvezik. Jelenleg vannak alkalmazásai Windows, Mac OSX, Linux, iOS és Android számára.

ProtonVPN

ProtonVPN árképzés

Van egy ingyenes verzió és egy fizetett ProtonVPN verzió. Ebben az áttekintésben többnyire áttekintettük a fizetett verziót. Jelenleg 3 különféle előfizetési csomag van. Ezek a Basic, a Plus és a Látósok. Ezeket havi és éves távlati tervekben nyújtják be. A havi árak a következők:

 • Alapterv – 5 USD / hó;
 • Plusz terv – 10 USD / hó; és
 • Látós terv – 30 USD / hó.

Ha feliratkozik valamelyik ProtonVPN tervre a jelenlegi promóció során, akár 50% -kal megtakaríthat a havi árakon.

ProtonVPN árképzés

Az összes fizetett terv hozzáférést biztosít mind a 40 vagy több országhoz és 550+ szerverhez, amelyek jelenleg a ProtonVPN hálózatban vannak. Mint várhatóan, az egyes tervek változnak a sebességnél, a kiszolgálók számán, az egyidejűleg engedélyezett kapcsolatok számán és a kiegészítő szolgáltatásokkal. A Basic, a Plus és a Visionary tervek mind előfizetőknek kínálnak:

 • Nagysebességű szerverek – Nagy sebességű hozzáférés minden országhoz
 • P2P szerverek – Szerverek, amelyek lehetővé teszik a P2P letöltését.
 • Szimuláns eszközök – Minden terv lehetővé teszi legalább 2 eszköz használatát, és ez növekszik a tervvel együtt.

A Visionary terv a legtöbb előnyt nyújtja Önnek. Ide tartoznak a ProtonMail Visionary, a biztonságos streaming, a Plus szerverek, a Secure Core, a Tor kiszolgálók és még sok más. A ProtonMail Visionary a ProtonMail biztonságos, teljes és végpont közötti titkosított e-mail szolgáltatásának teljes funkcionalitású változata. Ez jó választás lehet, ha az összes e-mail titkosításával extra biztonságot szeretne.

Ha nincs szüksége az összes további előnyre, érdemes megfontolnia az éves Plusz terv megszerzését. Ez a terv korlátlan hozzáférést biztosít minden helyre akár öt egyidejű eszközön. Ezenkívül lehetővé teszi a leggyorsabb dedikált ProtonVPN szerverek használatát, hozzáférést biztosít a Secure Core hálózathoz, lehetővé teszi egy kattintással a Tor hálózathoz való hozzáférést és a biztonságos adatfolyamot havonta 8 dollárért. Ez az ajánlása azoknak, akiknek nincs szükségük titkosított e-mailekre.

  Bátor böngésző áttekintés 2016

A ProtonVPN szolgáltatásért euróban, dollárban vagy svájci frankban fizethet. Elfogadják a Visa és a Mastercard kártyákat. Ha inkább az összes online tranzakcióját egy központi helyen tartja, akkor a PayPal-t veszik át.

ProtonVPN ingyenes szolgáltatás és különleges ajánlatok

A ProtonVPN ingyenes tervet kínál a szolgáltatásukhoz. Ez a terv a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Hozzáférés 3 ország szerveréhez adatkorlátozás nélkül
 • A teljesítmény alapja a szerver terhelése
 • Egyidejű kapcsolat

A ProtonVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciával is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az előfizetéstől számított 30 napon belül visszatérítést kap. A visszatérítés igényléséhez e-mailt kell küldenie a szolgáltatás lemondásáról és a visszatérítés igényléséről a ProtonVPN ügyfélszolgálat számára a vásárlástól számított 30 napon belül. A visszatérítés az előfizetés aktív ideje alapján arányos lesz.

Látogasson el a ProtonVPN oldalra

Szerver helyek

A ProtonVPN szerverei vannak a következő országokban. Természetesen ezek a fizetett szolgáltatásokra vonatkoznak:

 • Ausztria, Ausztrália, Belgium, Bulgária, Brazília, Kanada, Svájc, Csehország, Németország, Dánia, Észtország, Spanyolország, Finnország, Franciaország, Hongkong, Írország, Izrael, India, Izland, Olaszország, Japán, Korea, Luxemburg, Hollandia, Norvégia , Új-Zéland, Lengyelország, Portugália, Románia, Oroszország, Svédország, Szingapúr. Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Dél-Afrika.

A Basic, Plus és a Visionary előfizetők hozzáférést kapnak a ProtonVPN hálózat minden országához. Az ingyenes felhasználók csatlakozhatnak néhány szerverhelyhez Japánban, Hollandiában és az Egyesült Államokban. Ezek alacsonyabb sávszélességű kiszolgálók, amelyek gyakran lassabbak a terhelés miatt. Mint el tudod képzelni, az ingyenes kiszolgálók a legtöbb alkalommal meglehetősen elfoglaltak.

ProtonVPN hálózati biztonság

Ami a ProtonVPN hálózati biztonságát illeti, csak az ipari szabványt, az OpenVPN-t kínálják. Nagy sebesség és biztonság keverékét kínálja. Tekintettel erre a tényre, nem meglepő, hogy a ProtonVPN kizárólag az AES-256 titkosítással használja.

ProtonVPN ügyfélszolgálat

A ProtonVPN tudásbázissal rendelkezik, amely általános információkat tartalmaz a VPN-hálózatukról, valamint a hibaelhárítási tanácsokat. Ezenkívül a Windows, a Mac OS X, a Linux, az Android, az iOS és a DD-WRT útválasztók telepítési útmutatóit is bemutatja, és megmutatja, hogyan kell az eszközt az egyik szerverükhöz csatlakoztatni. Ez magában foglalja a kapcsolatot a Secure Core és a Tor bejárati szerverekkel. Ami a közösségi médiát illeti, jelen vannak a Facebook-on, a Twitter-en és a Reddit-en. Ha nem találja meg a szükséges válaszokat, e-mailt küldhet a támogatási személyzetnek, és örömmel segít Önnek.

Látogasson el a ProtonVPN oldalra

A ProtonVPN gyakorlati tesztelése

Nem számít, melyik fiókot dönt a vállalkozásnál, előbb létre kell hoznia egy fiókot. Megkönnyítik ezt a folyamatot, és nem igényelnek sok információt. Mint alább láthatja, e-mail cím megadása és a szolgáltatás fizetése kérdése.

ProtonVPN létrehozása

Miután létrehozta a fiókját, ideje csatlakozni. Mivel vannak különböző verziók, a legnépszerűbb asztali beállítást fogjuk használni, a Windowshoz.

  Hotspot pajzs áttekintése

A ProtonVPN használata Windows gépeken

Kezdje a Windows asztali kliens letöltésével. A telepítés után megjelenik a bejelentkezési képernyő, amely lehetővé teszi az ügyféllel való bejelentkezéshez. Egyszerűen írja be felhasználónevét és jelszavát, majd kattintson a bejelentkezés gombra.

ProtonVPN telepítése

Ezután láthatja az alább látható konzolt. Előfordulhat, hogy számos olyan elemet észlel, amelyekre a nyilak segítségével rámutatunk. A különböző irányba mutató nyilak ikonja egy P2P szervert jelent, míg a hagyma ikonjára mutató nyíl a Tor Network szerverre vonatkozik. A Secure Core opció a multi-hop verzió. Noha jobban védi Önt, várhatóan lassabb lesz, mivel egynél több kiszolgálóhelyen halad át.

ProtonVPN konzol

Ha csatlakozik valamelyik országhoz, akkor a zöld háromszög jelenik meg a térképen, ahogy az alább látható.

ProtonVPN konzol 2

Természetesen a rendelkezésre álló különféle lehetőségeket a bal felső sarokban a 3 vízszintes sávra kattintva találhatja meg. Nincs sok beállítás. Egyszerűen válassza ki a szerver helyét, és csatlakozzon a ProtonVPN-hez.

Látogasson el a ProtonVPN oldalra

ProtonVPN sebesség tesztek

Plusz szerversebesség-teszt

Mivel a ProtonVPN ingyenes és fizetett szolgáltatással is rendelkezik, úgy döntöttünk, hogy mindkettőt teszteljük. Ezenkívül úgy döntöttünk, hogy teszteljük a Secure Core kapcsolatok sebességét is. A plusz kiszolgálókkal való kapcsolat ellenőrzése kicsi veszteséget okoz a kapcsolat sebességénél. A magas titkosításuk miatt ezt elvártuk.

ProtonVPN Speedtest1

Mint láthatja, csak egy csepp esik a kezdeti sebesség és a sebesség között, ha a VPN engedélyezve van. Ez körülbelül 19% -kal csökken egy szerverre Chicagóban, IL. Összességében más szerverekkel végzett teszteléseink 20% és 25% között változtak. Úgy gondoljuk, hogy ez egy alacsony ár, amelyet fizetni kell, mert a ProtonVPN szolgáltatás magas szintű biztonságot nyújt. A sebességcsökkenés ellenére a kapcsolat sebessége továbbra is elég gyors minden online alkalmazáshoz, beleértve esetleg a földrajzi korlátozások megkerülését és a kedvenc TV-műsorok online nézését.

Biztonsági maghálózati sebesség-teszt

A Secure Core hálózati kapcsolatok tesztelése azt mutatja, hogy a kapcsolat sebessége egy kicsit csökken, amikor csatlakozunk a ProtonVPN szolgáltatáshoz. Ez várható, mivel a cél-VPN-kiszolgálóhoz vezető utat meghosszabbította az első többszörös ugrás a ProtonVPN Secure Core hálózatán. Ez jelentősen megnöveli a ping-időt, és drámai módon lecsökkenti az internet sebességét.

ProtonVPN SpeedTest

A sebességteszt azt mutatja, hogy a titkosított kapcsolat meglehetősen jelentősen csökkenti a bázisunkat. Amikor a Secure Core kapcsolót használtuk, az egy amerikai szerverhez csatlakoztatott minket, majd ugrott Izlandra. Ezért látja több mint 95% -os sebességcsökkenést a két eredmény között. Ha az online adatvédelem az Ön fő problémája, akkor a fokozott védelem érdemes lehet a kapcsolat sebességének megdöbbentő ütése.

Ingyenes ProtonVPN Speed ​​Test

A ProtonVPN ingyenes kiszolgálói kapcsolatok tesztelése azt mutatja, hogy hatalmas veszteségeket szenvednek a kapcsolódási sebességükben, némelyikük meghaladja a 90% -ot. Noha várható némi veszteség, a szabad szerverek sokkal lassabbak voltak, mint a prémium szerverek.

  TotalVPN áttekintés

ProtonVPN Speedtest 3

A fenti képen kb. 90% -os sebességcsökkenést láthat. Úgy gondoljuk, hogy nem elfogadható azok számára, akik rendszeresen csatlakoznak az internethez VPN-sel. Azonban azok számára biztosítja a biztonságos internetes böngészést, akiknek ritkán van szükségük biztonságos internetkapcsolatra vagy korlátozott pénzügyekkel rendelkeznek.

ProtonVPN áttekintés: Következtetés

A ProtonVPN egy viszonylag új internetes biztonsági és adatvédelmi szolgáltatás, amelyet ugyanaz a csapat támogat, amely kifejlesztette a ProtonMail-t, a népszerű végpontok közötti titkosított e-mail szolgáltatást. Bár 2023-ben újak az iparban, részesülnek a ProtonMail által nyújtott internetbiztonsági technikai szakértelemből és kiváló hírneveből. Ezt a támogatást felhasználva egyre növekvő, gyors és biztonságos VPN-hálózatot hoztak létre. Bár már szilárd választás, ők képesek arra, hogy az egyik legfontosabb VPN-szolgáltatás legyen.

A ProtonVPN egy egyedi szoftver klienst hozott létre a Windows számára. Könnyen telepíthető és használható. Csak pár kattintással csatlakozhat a VPN hálózatához. Az ügyfél lehetővé teszi, hogy közvetlenül csatlakozzon a célkiszolgálóhoz, vagy növelje adatvédelmét azáltal, hogy először többször ugrik a Secure Core hálózaton. Tartalmazza a DNS szivárgás elleni védelmet és a VPN megszakító kapcsolót is. Hozzáférést biztosítanak más eszközökhöz, mint például a Mac OS X, Linux, Android és iOS, egyedi szoftverek segítségével, és útmutatókkal segítik őket webhelyük támogatási területén. Még a Tomato vagy az Asus-WRT útválasztót is csatlakoztathatja a hálózathoz.

A ProtoVPN weboldalán támogatási terület található, általános információkkal szolgálnak szolgáltatási funkcióikról. Útmutatókkal is rendelkezik, amelyek segítenek a szolgáltatáshoz való kapcsolódásban. Szociális média jelen van a Facebook-on, a Twitter-en és a Reddit-en. Támogatási kérelmeket küldhet e-mailben is.

Ami a legjobban tetszett a szolgáltatásban:

 • Kiváló, könnyen használható kliensük van a Windows számára.
 • Biztonságos maghálózata, amely lehetővé teszi az adatvédelem növelését több ugró kapcsolaton keresztül.
 • 2-10 egyidejű bejelentkezés, ha feliratkozik egy ProtonVPN fizetett csomagra.
 • Speciális funkciók, mint például a kikapcsoló és a DNS szivárgás elleni védelem.
 • 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Ötletek a szolgáltatás fejlesztéséhez:

 • Folytassa a kiszolgálóhelyek számának növelését.
 • Vegye fel a Bitcoint fizetési lehetőségként.
 • Adjon hozzá csevegési támogatást webhelyükhöz.

Bár nem teszteltük és nem mutattuk ki az összes ügyfelet, a ProtonVPN megkívánja, hogy alkalmazásukat a lehető leginkább azonos módon tartsák fenn. Ilyen módon nem kell alkalmazkodnia egy új alkalmazáshoz, amikor számítógépeket vagy akár platformokat vált át. Van néhány nagyszerű szempont a szolgáltatás számára, és olyan funkciókat találhat, amelyeket elvárhat, hogy találjon néhány drágább szolgáltatásnál. A cég erőteljes adatvédelmet biztosít elfogadható áron. A Visionary tervet ajánljuk azok számára, akik titkosított e-mailt keresnek, vagy a Plusz tervet azoknak, akiknek csak VPN-re van szükségük.

Látogasson el a ProtonVPN oldalra

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me