Ulasan SwitchVPN kami dimulakan dengan menyatakan bahawa mereka telah berada di ruang VPN sejak 2010. Mereka pada awalnya beribu pejabat di India tetapi disebabkan kemungkinan pengembangan dasar penyimpanan data yang tidak menguntungkan, mereka memindahkan ibu pejabat mereka ke Amerika Syarikat pada tahun 2016. Penawaran perkhidmatan semasa mereka akses ke 35 lokasi di seluruh dunia melalui rangkaian pelayan berkelajuan tinggi 145+ (multi-gigabit). Mereka telah mengembangkan perisian khusus untuk peranti Windows, Mac OS X, iOS dan Android. Ini memudahkan semua orang untuk menyambung ke rangkaian VPN mereka. SwitchVPN telah meningkatkan keselamatan rangkaian mereka selama bertahun-tahun dan kini menggunakan beberapa protokol industri terbaik. Dengan memanfaatkan rangkaian mereka, anda akan dapat melindungi semua lalu lintas Internet anda dari mata kasar, mengatasi penapisan, dan meningkatkan keseluruhan pengalaman dalam talian anda.

Tinjauan SwitchVPN

Harga SwitchVPN

SwitchVPN telah mempermudah harga perkhidmatan mereka selama ini juga. Mereka kini hanya menawarkan satu pakej VPN. Ini merangkumi semua ciri yang disediakan oleh perkhidmatan mereka. Perkhidmatan ini dipasarkan dalam dua rancangan jangka masa. Syarat ini adalah satu bulan dan dua belas bulan. Pelan bulanan boleh didapati dengan harga $ 9,99 sebulan. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mendapatkan tawaran terbaik untuk wang anda, anda dapat menjimatkan 33% daripada rancangan bulanan mereka dengan melanggan rancangan 12 bulan. Ini bermakna anda boleh mendapatkan perkhidmatan lengkap dari hanya $ 6,66 sebulan.

Harga SwitchVPNAnda boleh membayar SwitchVPN menggunakan kad kredit. Kad-kad tersebut kecuali Visa, MasterCard, American Express, dan Discover. Sekiranya anda adalah jenis orang yang suka memastikan semua pembayaran dalam taliannya terpusat di satu lokasi, mereka akan menerima PayPal. Akhirnya, jika anda ingin meningkatkan nama pengguna dalam talian anda, mereka juga menerima pembayaran menggunakan Bitcoin.

Ciri Perkhidmatan SwitchVPN

Perkhidmatan SwitchVPN merangkumi ciri berikut:

 • Akses tanpa had – Perkhidmatan ini tidak mempunyai had penggunaan jalur lebar.
 • Penyulitan yang sangat baik – Mereka menyediakan enkripsi data 256 bit untuk kebanyakan protokol.
 • Sambungkan sehingga 5 peranti – Anda boleh menggunakan SwitchVPN pada sejumlah peranti dan menyambungkan hingga 5 peranti dalam satu masa.
 • Kelajuan Gigabit – Pelayan menyediakan sambungan gigabit kepada pengguna.
 • Tiada log disimpan – SwitchVPN tidak menyimpan log penggunaan perkhidmatan VPN anda.
 • Perlindungan Wi-Fi – Ini menyulitkan semua lalu lintas Internet anda untuk menjaganya dari pihak ketiga yang tidak diundang.
 • Atasi penapisan dalam talian – Perkhidmatan mereka dapat membantu anda mengakses laman web kegemaran anda seperti YouTube, Facebook, dan laman media sosial lain.
 • Torrents dan sokongan P2P – P2P tidak dilarang di mana-mana pelayan mereka dan dioptimumkan pada beberapa.
 • Penstriman yang dipertingkatkan – Streaming rancangan TV dan filem dari mana sahaja dengan sekatan yang kurang.
 • Menjaga kata laluan dalam talian anda – Penyulitan menghalang penggodam daripada mencuri kata laluan anda.
 • Internet lebih terbuka – SwitchVPN memberi anda pengalaman Internet yang kurang ketat.

Perkhidmatan mereka juga mempunyai perisian khusus untuk memudahkan anda berhubung dengan semua peranti anda. Oleh itu, anda boleh mengaksesnya dari mana sahaja melalui Wi-Fi atau rangkaian selular.

Perkhidmatan dan Tawaran Khas SwitchVPN

SwitchVPN kini menawarkan percubaan 3 hari percuma. Ini adalah tawaran masa terhad dan mungkin tidak akan tersedia di kemudian hari. Anda boleh memeriksa ketersediaannya melalui sembang laman web mereka atau menghantar e-mel kepada kakitangan sokongan mereka. Percubaan percuma ini hanya memerlukan anda memasukkan alamat e-mel anda dan membuat kata laluan untuk akaun anda.

Percubaan 3 hari SwitchVPN

SwitchVPN kemudian akan menghantar e-mel pengesahan kepada anda. Setelah anda mengesahkan akaun anda, anda boleh menggunakannya untuk masuk ke portal pelanggan mereka untuk mendapatkan nama pengguna dan kata laluan anda. Anda juga boleh menukar maklumat anda di sini.

Portal Pelanggan SwitchVPNDi sinilah anda mengawal langganan anda. Anda boleh mematikan pembaharuan automatik dari sini. Di sinilah anda membatalkan langganan anda sekiranya anda memutuskan bahawa perkhidmatan SwitchVPN bukan untuk anda. Memilih butang “Setup Guide” akan membuka halaman panduan yang dapat Anda gunakan untuk memasang perisian SwitchVPN ke peranti anda.

Di samping itu, mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari kepada semua pengguna baru. Ini adalah jaminan tanpa pertanyaan. Untuk menuntutnya, batalkan langganan dalam masa 30 hari selepas pembelian. Kemudian, hubungi sokongan pelanggan SwitchVPN (melalui sembang laman web atau e-mel) dan minta bayaran balik anda. Anda boleh memasukkan alasan pembatalan pilihan anda.

Lawati SwitchVPN

Lokasi Rangkaian dan Pelayan SwitchVPN

Perkhidmatan SwitchVPN telah berkembang selama bertahun-tahun. Mereka mempunyai rangkaian saiz sederhana sekarang. Ia dibina di atas rangkaian 145+ pelayan berkelajuan tinggi (gigabit) di 35 lokasi di seluruh dunia. Ini bermaksud bahawa anda dapat mengakses rangkaian VPN mereka dari hampir di mana sahaja di dunia. Mereka mempunyai pelayan di Amerika Utara dan Selatan, Eropah, Asia, dan Oceania. Rangkaian mereka merangkumi lokasi berikut:

 • Asia: Hong Kong, Jepun, Malaysia, Singapura
 • Eropah: Belgium, Republik Czech, Denmark, Finland, Perancis, Jerman, Ireland, Itali, Luxembourg, Belanda, Norway, Rusia, Sepanyol, Sweden, Switzerland, United Kingdom (London, Maidenhead, Gosport)
 • Amerika Utara
  • Kanada – Toronto
  • Amerika Syarikat – Atlanta, Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami, New Jersey, New York, Phoenix, Washington, D.C
 • Oceania: Australia
 • Amerika Selatan: Brazil

Rangkaian SwitchVPN menggunakan alamat IP yang dikongsi untuk membantu menganonimkan lalu lintas pengguna. Ini bermaksud bahawa banyak pengguna menerima alamat IP yang sama. IP mereka diputar secara berkala untuk menyekatnya lebih sukar.

Keselamatan Rangkaian SwitchVPN

Perkhidmatan SwitchVPN memandang serius keselamatan lalu lintas dalam talian anda. Perisian khusus mereka memberi pengguna akses ke beberapa protokol terbaik di industri. Secara khusus, mereka menggunakan protokol dan algoritma berikut:

 • BukaVPN – max cipher AES-256-CBC, keizinan SHA512 PFS (Perfect Forward Rahsia) disokong.
 • L2TP / IPSec – Penyulitan AES-256-CBC dengan sokongan PFS.
 • iKev2 – Penyulitan AES 256-bit.
 • SSTP – menggunakan enkripsi SSL 256-bit dengan AES-256.
 • PPTP – menggunakan enkripsi 128-bit.

Jabat tangan awal antara klien dan pelayan menggunakan DH Key + RSA + SHA512 2048-bit. Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada kakitangan sokongan kerana berkongsi maklumat ini dengan kami. Anda juga dapat melihat beberapa butiran ini di log sambungan. Contoh algoritma, diambil terus dari log, untuk sambungan protokol OpenVPN-UDP ke Sweden untuk saluran kawalan dan data berikut:

 • Saluran Kawalan: TLSv1.2, cipher TLSv1 / SSLv3 DHE-RSA-AES256-GCM-SHA384, 2048 bit RSA
  Kawal Pengesahan Saluran: Menggunakan hash mesej 512 bit ‘SHA512’ untuk pengesahan HMAC
 • Penyulitan Saluran Data: Cipher ‘AES-128-CBC’ dimulakan dengan kunci 128 bit
  Penyulitan Saluran Data: Menggunakan hash mesej 512 bit ‘SHA512’ untuk pengesahan HMAC

SwitchVPN juga menggunakan protokol dan algoritma penyulitan yang selamat untuk semua klien dan aplikasi perisian tersuai mereka. Oleh itu, tanpa mengira peranti yang anda gunakan untuk menyambung ke rangkaian SwitchVPN, anda boleh yakin bahawa lalu lintas dalam talian anda dilindungi dari mata kasar. Kami akan melihat protokol khusus yang digunakan oleh setiap OS di bahagian langsung tinjauan kami.

Lawati SwitchVPN

SwitchVPN dan Privasi Peribadi Anda

Perkara pertama yang perlu diperhatikan mengenai SwitchVPN adalah bahawa ia adalah perkhidmatan pembalakan sifar berkenaan dengan pengguna VPN-nya. Menurut perkhidmatan VPN, mereka tidak mencatat apa-apa mengenai sesi VPN pengguna mereka. Petikan dari Dasar Privasi mereka menyatakan ini sebagai berikut:

SwitchVPN tidak mengumpulkan atau mencatat sebarang lalu lintas atau penggunaan perkhidmatan Rangkaian Peribadi Maya.
Kami hanya akan mematuhi semua permintaan pengadilan yang sah yang mengikuti surat undang-undang. Kami tidak dapat memberikan maklumat yang tidak kami miliki. SwitchVPN tidak akan mengambil bahagian dengan permintaan yang tidak berperlembagaan.

Selain itu, mereka menggunakan alamat IP yang dikongsi sehingga semua pengguna ke lokasi tertentu dalam jangka waktu tertentu akan menerima alamat IP yang sama. Ini menjadikannya lebih sukar untuk memisahkan aktiviti pengguna tertentu semasa menggunakan perkhidmatan. Alamat IP ini diputar secara berkala untuk menyukarkannya. Ini harus memberi anda privasi peribadi yang mereka inginkan semasa melayari Internet menggunakan rangkaian SwitchVPN. Mereka juga menerima pembayaran oleh Bitcoin untuk mereka yang lebih mementingkan privasi.

Seperti kebanyakan laman web hari ini, mereka mengumpulkan beberapa maklumat dari pelawat laman web menggunakan analisis, media sosial, dan interaksi laman web lain. Seperti biasa anda harus memeriksa sendiri TOS dan Dasar Privasi mereka untuk memastikan bahawa syaratnya dapat diterima oleh anda.

Sokongan SwitchVPN

SwitchVPN menawarkan sokongan sembang 24/7 di laman web mereka. Ini bersama dengan pangkalan data FAQ kecil mereka memberikan sokongan utama perkhidmatan. Kami kagum dengan sambutan pantas dari perkhidmatan sembang mereka. Sebilangan besar soalan kami dijawab hanya dalam beberapa minit. Kandungan yang disediakan adalah lurus ke depan dan mengikut topik. Kami dapat menjelaskan soalan yang kami ada mengenai keselamatan dan privasi yang diberikan oleh perkhidmatan. Sekiranya anda meninggalkan sembang setelah membuka sesi, kakitangan sokongan akan menjawab soalan anda melalui e-mel jika anda telah memberikannya. Juga, tidak seperti beberapa perkhidmatan VPN, SwitchVPN akan menjawab soalan dari kedua pelanggan dan mereka yang hanya melihat perkhidmatan mereka.

Lawati SwitchVPN

Ujian Hands-On SwitchVPN

Uji tangan kami bermula dengan mencatat bahawa SwitchVPN mempunyai klien perisian khusus untuk Windows dan Mac OS X. Mereka juga mempunyai aplikasi untuk pengguna iOS dan Android. Protokol yang disokong oleh perisian masing-masing adalah seperti berikut:

 • Tingkap – OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, L2TP, dan PPTP.
 • Mac OS X – OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, L2TP
 • Android – UDP OpenVPN
 • iOS – IKEv2

Apabila anda melanggan SwitchVPN, anda akan membuat nama pengguna dan kata laluan untuk akaun anda sebagai sebahagian daripada proses seperti yang kami gambarkan sebelumnya dalam ulasan kami. Anda boleh log masuk ke portal pelanggan anda dan pilih panduan untuk memasang perisian SwitchVPN untuk peranti anda. Jika tidak, anda boleh memuat turun perisian yang sesuai untuk peranti anda dengan mengklik pautan di bawah “Muat turun” di bahagian bawah laman web mereka.

Memuat turun Perisian SwitchVPN ke Peranti AndaPada halaman yang dihasilkan pilih butang “Muat turun”. Untuk Windows dan Mac OS X, ini akan memuat turun fail pemasangan ke komputer anda. Untuk peranti mudah alih, ia akan membuka kedai yang sesuai (iTunes atau Google Play). Setelah di sana anda boleh memasang aplikasi SwitchVPN yang sesuai ke peranti anda dan membukanya.

Pelanggan SwitchVPN untuk Windows

Memasang Pelanggan SwitchVPN untuk Windows.

Setelah memuat turun fail yang betul ke komputer, anda perlu “menjalankannya sebagai pentadbir” untuk menyelesaikan proses pemasangan. Mula-mula anda akan disajikan dengan layar sambutan.

Selamat datang ke SwtchVPNMengklik pada butang “Tetapan” akan membuka layar untuk mengatur proksi untuk digunakan dengan SwitchVPN. Secara lalai, proksi tidak akan digunakan. Anda juga boleh menetapkannya untuk menggunakan proksi sistem. Akhirnya, anda boleh menyediakan proksi secara manual dengan memasukkan alamat IP dan port yang digunakannya.

Menggunakan Proksi dengan SwitchVPNSetelah anda memilih tetapan proksi dan menyimpannya dengan mengklik butang “OK”, pilih butang seterusnya untuk meneruskan proses pemasangan. Anda akan diberikan beberapa halaman persediaan. Terima lalai dan klik butang “Seterusnya” atau buat sendiri. Setelah pendahuluan dilakukan, pemasangan akan bermula.

Pasang Pelanggan SwitchVPN WindowsApabila proses pemasangan selesai, anda akan melihat skrin penamat di mana anda boleh memilih untuk membuka klien setelah wizard selesai. Klik “Selesai” untuk menyelesaikan proses.

Buka SwitchVPN untuk Windows Kali Pertama.Ini akan membuka skrin masuk di mana anda boleh memasukkan nama pengguna dan kata laluan SwitchVPN yang anda perolehi dari portal akaun anda. Anda juga boleh memilih untuk menyimpan kata laluan sehingga anda tidak perlu memasukkannya semula setiap kali anda memulakan klien. Akhirnya, anda boleh memilih untuk melancarkan SwitchVPN ketika Windows mula memastikan bahawa anda sentiasa dilindungi semasa anda melayari Internet. Akhirnya, jika anda belum membuat akaun SwtchVPN, anda boleh mengklik pautan untuk melakukannya.

Log masuk ke Pelanggan SwitchVPN

Skrin Masuk SwitchVPN

Setelah memasukkan kelayakan kebenaran anda, klik pada butang “Login” dan skrin papan pemuka utama akan terbuka.

Papan Pemuka SwitchVPN Utama

Ia kini dalam keadaan terputus. Dalam keadaan ini, skrin berwarna kelabu dan IP sebenar anda ditunjukkan.

Menukar Tetapan untuk SwitchVPN

Sebelum kita mula menggunakan pelanggan, mari kita lihat menu “Tetapan” terlebih dahulu. Menu ini dapat diakses dengan mengklik ikon roda gigi di kanan atas papan pemuka (ditunjukkan pada gambar di atas). Menu ini mempunyai lima tab. Ia adalah seperti berikut:

 • Am – mengandungi tetapan permulaan dan “kill switch”.
 • Protokol – membolehkan anda mengubah protokol: OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, L2TP / IPsec, dan PPTP.
 • Mahir – anda boleh menukar proksi di sini.
 • Langganan – menunjukkan semua maklumat langganan anda, tetapan kemas kini, membolehkan anda keluar dari klien.
 • Diagnostik – memaparkan log dan secara pilihan menghantar data penyelenggaraan tanpa nama ke SwitchVPN.

Tab pertama pada menu tetapan mengawal bagaimana klien beroperasi. Ia terbahagi kepada dua wilayah:

 • Memulakan – Ini mengandungi tetapan yang mempengaruhi bagaimana klien memulakan
  • Lancarkan pada permulaan Windows – memastikan bahawa anda akan sentiasa dihubungkan ke perkhidmatan SwitchVPN menggunakan komputer anda
  • Sambungkan ke lokasi yang terakhir digunakan semasa SwitchVPN dilancarkan – ini boleh berguna jika anda biasanya menggunakan lokasi VPN tertentu untuk sebahagian besar melayari Internet anda.
  • Buat semula sambungan VPN jika terputus secara tidak sengaja – menetapkan ini membantu memastikan bahawa anda tetap berhubung tanpa perlu menyambung semula secara manual.
 • Kunci rangkaian – Versi SwitchVPN dari suis kill VPN. Sekiranya sambungan terputus secara tidak sengaja, ini akan menghentikan semua lalu lintas Internet sehingga sambungan dipulihkan. Ini dapat membantu menjaga keselamatan dan privasi dalam talian anda. Anda juga boleh membenarkan trafik LAN di rangkaian tempatan secara pilihan.

Tetapan Umum SwitchVPN

Tab kedua menu tetapan memungkinkan anda mengubah protokol sambungan yang digunakan untuk rangkaian SwitchVPN. Terdapat empat protokol untuk dipilih antara:

 • OpenVPN (UDP) – ini adalah protokol lalai dan yang anda mahu gunakan untuk sebahagian besar keperluan melayari Internet anda, seperti media streaming dan VoIP. Ia memberikan kelajuan sambungan terbaik kerana menggunakan 128-bit AES atau BF untuk penyulitan data.
 • OpenVPN (TCP) – gunakan protokol ini jika keselamatan data adalah tujuan utama anda kerana menggunakan AES 256-bit untuk penyulitan data. Ketahuilah bahawa ini mungkin lebih lambat daripada protokol OpenVPN (UDP) kerana pemeriksaan ralat tambahan yang digunakan dan tahap enkripsi data yang tinggi. Ia juga lebih stabil dan dapat membantu anda berhubung jarak jauh atau sambungan Internet yang lemah sekiranya kestabilan menjadi masalah.
 • L2TP / IPsec – Ini menggunakan enkapsulasi berganda dan dapat memberikan protokol selamat lain jika yang lain tidak berfungsi, tetapi dapat disekat dengan mudah.
 • PPTP – Gunakan protokol ini hanya jika yang lain tidak berfungsi.

Perlu juga diperhatikan bahawa beberapa protokol hanya akan memberikan akses ke subset pelayan di rangkaian SwitchVPN.

Memilih Protokol Sambungan SwitchVPN

Tab ketiga dari menu tetapan akan membolehkan anda menyiapkan proksi Socks atau HTTP untuk digunakan dengan perkhidmatan SwitchVPN. Cukup masukkan alamat IP dan port yang digunakan oleh proksi dan tetapkan. Anda hanya perlu menukar ukuran MTU jika diarahkan oleh sokongan SwitchVPN kerana ia boleh mempengaruhi kestabilan sambungan pelanggan.

Tetapan SwtchVPN LanjutanKami akan menyimpan melihat tab Langganan untuk kemudian dalam tinjauan SwitchVPN kami apabila kami melihat cara keluar dari klien dengan betul. Tab kelima dan terakhir pada menu tetapan dapat membantu menyelesaikan masalah sambungan. Ini membolehkan anda berkongsi data tanpa nama untuk membantu meningkatkan perkhidmatan SwitchVPN. Anda juga boleh mengaktifkan kemas kini automatik untuk memastikan bahawa anda akan sentiasa mempunyai ciri-ciri klien terkini. Akhirnya, melihat log dapat membantu anda menyelesaikan masalah sambungan yang mungkin anda hadapi.

Diagnostik SwitchVPN

Lawati SwitchVPN

Menggunakan Pelanggan Windows SwitchVPN

Anda akan melihat bahawa “Pilih server secara automatik” telah dipilih. Untuk menyambung ke rangkaian SwitchVPN, cukup klik pada butang kuasa. Aplikasi ini akan menghubungkan anda dengan apa yang difikirkannya adalah lokasi pelayan terbaik (terpantas). Perkara ini kadang-kadang kelihatan rambang bagi kami.

Setelah anda disambungkan, butang kuasa akan diperluas dan dibatasi oleh bulatan hijau dengan tempoh sesi dipaparkan di tengahnya. IP dan lokasi maya baru anda juga akan ditunjukkan. Akhirnya, status VPN anda akan menunjukkan “Bersambung” dengan warna hijau. Untuk memutuskan sambungan dari rangkaian SwitchVPN, anda mesti mengklik ikon kuasa merah pada skrin yang disambungkan. Ini akan mengembalikan papan pemuka ke keadaannya yang terputus.

Menyambung ke Rangkaian SwitchVPN untuk Kali PertamaSekiranya anda ingin memilih lokasi untuk disambungkan untuk memanfaatkan lokasi maya tertentu untuk penstriman atau perdagangan, anda mesti terlebih dahulu mematikan “Pilih pelayan secara automatik”. Ini kemudian membolehkan anda memilih lokasi baru untuk dihubungkan dengan mengklik pautan “pilih pelayan”. Senarai semua pelayan yang tersedia untuk anda sambungkan kemudian akan dipaparkan. Lingkaran berwarna di sebelah nama lokasi menunjukkan beban penggunaannya. Ini berkisar dari hijau muda (beban rendah) hingga merah (penuh).

Memilih Lokasi Sambungan SwitchVPN Secara Manual

Selain senarai semua pelayan, klien SwitchVPN juga mempunyai tab untuk pelayan yang disyorkan dan digemari. Senarai yang disyorkan membuang pelayan ping yang terlalu padat dan tinggi dari senarai lokasi yang dapat dihubungkan. Senarai kegemaran dibuat oleh anda. Mengklik bintang di sebelah lokasi akan menjadikannya hijau dan menambahkan lokasi tersebut ke senarai kegemaran anda.

Membuat Senarai Pelayan Kegemaran

Membuat senarai pelayan kegemaran memudahkan anda mencari pelayan yang selalu anda sambungkan tanpa perlu menelusuri keseluruhan senarai setiap kali. Menyambung ke pelayan baru dilakukan dengan memilih lokasi baru. Kemudian, klik pada butang kuasa untuk menyelesaikan sambungan ke pelayan baru anda.

Memilih Lokasi SambunganApabila anda sudah bersedia untuk menutup pelanggan, tutup dahulu sambungan semasa. Kemudian buka menu tetapan dan pilih tab langganan. Tab ini mengandungi semua maklumat langganan semasa anda dan membolehkan anda memperbaharui langganan anda. Klik pada pautan “Logout” untuk kembali ke skrin log masuk. Setelah sampai di sana, anda boleh menutup tetingkap pelanggan.

Keluar dari Pelanggan Windows SwitchVPNSeperti yang anda lihat, SwitchVPN Client untuk Windows mudah dipasang dan digunakan. Tidak diperlukan kepakaran teknikal untuk menyambung ke rangkaian mereka dan menjamin keselamatan dan privasi dalam talian anda. Ia mempunyai tombol suis untuk membantu melindungi privasi Internet anda jika sambungannya terputus secara tidak sengaja. Terdapat tetapan untuk membantu memastikan bahawa anda sentiasa dilindungi semasa anda menggunakan Internet. Anda boleh menetapkannya untuk menggunakan proksi jika anda memerlukannya. Hanya dengan beberapa klik, anda akan menggunakan perkhidmatan mereka di PC atau komputer riba anda.

Pelanggan SwitchVPN untuk Mac OS X

Pelanggan SwitchVPN untuk Mac OS X semudah dipasang dan digunakan seperti rakan Windows. Ia mempunyai kebanyakan ciri yang sama dengan pelanggan Windows. Ini termasuk suis membunuh untuk menghentikan lalu lintas Internet jika sambungan VPN terputus secara tidak sengaja. Pelanggan Mac menyokong protokol OpenVPN (UDP), OpenVPN (TCP), dan L2TP / IPsec. Menggunakan klien Mac akan membolehkan pengguna Mac menyambung ke rangkaian SwitchVPN hanya dengan beberapa klik.

Lawati SwitchVPN

Aplikasi Android SwitchVPN

Memasang Aplikasi Android SwitchVPN

Untuk memasang aplikasi SwitchVPN Android, buka muat turunnya terlebih dahulu di laman web mereka. Ini akan membuka pemasangan aplikasi di gedung Google Play. Ketuk butang “Pasang” untuk memasangnya di peranti Android anda. Setelah dipasang, buka. Ini akan memaparkan skrin masuknya di mana anda boleh memasukkan nama pengguna dan kata laluan SwitchVPN yang anda perolehi dari portal pelanggan anda setelah anda membuat akaun. Sekiranya anda belum melanggan perkhidmatan tersebut atau anda salah menaip kelayakan kebenaran anda, anda akan menerima arahan kesalahan.

Prosedur Pemasangan Android SwitchVPN

Menggunakan Aplikasi Android SwitchVPN

Untuk menyambung ke perkhidmatan SwitchVPN, anda mesti memilih lokasi untuk disambungkan terlebih dahulu. Ketuk pautan “Pilih pelayan” di skrin papan pemuka utama. Ini akan membuka senarai semua lokasi yang boleh anda sambungkan menggunakan perkhidmatan mereka. Terdapat dua tab pilihan tambahan: disyorkan dan kegemaran.

Senarai yang disyorkan sedang dilaksanakan. Tab kegemaran pada awalnya kosong tetapi entri ditambahkan padanya apabila anda memilih lokasi kegemaran baru. Anda boleh menambah kegemaran baru dengan mengetuk bintang di sebelah lokasi yang akan menjadikannya kuning dan menambahkannya ke senarai kegemaran anda. Mengetuk bintang sekali lagi akan membuangnya dari kegemaran anda. Memilih lokasi seperti Belanda # 1 akan mengembalikan anda ke skrin papan pemuka utama.

Memilih Lokasi untuk Menyambung Menggunakan Aplikasi Android SwitchVPN

Setelah cuba menyambung ke lokasi # 1 Belanda untuk sementara waktu, kami memutuskan untuk menukar lokasi sambungan ke Itali. Mengakses perisian Windows menunjukkan bahawa pelayan di lokasi Belanda sudah penuh tetapi kami tidak dapat mengatakannya di aplikasi Android. Untuk memulakan sambungan ke pelayan Itali, ketuk butang kuasa.

Semasa pertama kali menyambung menggunakan aplikasi SwitchVPN Android, anda memerlukan beberapa kebenaran. Yang pertama adalah untuk mengakses lokasi peranti. Benarkan ini supaya aplikasi akan mengemas kini alamat IP semasa anda dengan betul. Anda juga mesti membenarkannya menyediakan perkhidmatan VPN pada peranti Android anda agar SwitchVPN berfungsi.

Setelah anda membenarkan kebenaran ini, sambungan ke pelayan Itali akan selesai. Sambungan kemudian akan menunjukkan negara anda sekarang sebagai Itali. Lingkaran hijau sekarang menunjukkan bahawa anda disambungkan ke rangkaian SwitchVPN dan waktu sesi akan ditunjukkan. Untuk memutuskan sambungan dari perkhidmatan, ketuk suis kuasa merah kecil. Ini akan mengembalikan papan pemuka ke keadaannya yang terputus.

Sambungan Android SwitchVPN Pertama

Lawati SwitchVPN

Menu Tetapan Android SwitchVPN

Hanya ada beberapa tetapan untuk aplikasi Android. Ketuk ikon roda gigi di sudut kanan atas untuk membuka menu tetapan. Aplikasi Android menggunakan protokol OpenVPN (UDP) dengan AES-128-CBC untuk penyulitan data dan penyahsulitan untuk kelajuan maksimum. Menu tetapan mempunyai pautan ke Dasar Privasi dan TOS. Mengetuk “Bantuan dan sokongan” akan membuka sembang SwitchVPN dalam aplikasi. Memilih “Log out” akan mengembalikan anda ke skrin login. Anda kemudian boleh menutup aplikasinya.

Menu Tetapan Aplikasi Android SwitchVPNSeperti yang anda lihat, aplikasi Android telah dipermudah dengan mengotomatisasi ciri-cirinya. Ia senang dipasang dan digunakan. Satu-satunya protokol yang digunakannya adalah OpenVPN (UDP). Secara automatik ia akan cuba menyambung semula sekiranya sambungan anda terputus. Memilih pelayan SwitchVPN hanya memerlukan beberapa ketukan. Satu ketukan adalah semua yang diperlukan untuk menyambung atau memutuskan sambungan dari perkhidmatan SwitchVPN.

Aplikasi iOS SwitchVPN

SwitchVPN juga mempunyai aplikasi iOS yang dapat dipasang dari iTunes store. Ia kelihatan serupa dan mempunyai ciri yang serupa dengan rakan Androidnya. Ia memerlukan iOS 8.0 atau lebih baru. Aplikasi iOS menggunakan protokol IKEv2 yang membolehkannya mengekalkan sambungan VPN ketika menukar rangkaian. Dengan menggunakannya, pengguna iPhone dan iPad dapat dengan mudah menyambung ke rangkaian SwitchVPN hanya dengan beberapa ketukan.

Uji Kelajuan SwitchVPN

Kami menggunakan klien Windows SwitchVPN untuk menguji kelajuan rangkaian mereka. Sambungan ke rangkaian dibuat dengan protokol OpenVPN (UDP) lalai. Kami gembira dengan prestasi keseluruhan rangkaian mereka. Kami menemui beberapa lokasi yang mengalami kesukaran untuk disambungkan kerana terlalu ramai. Secara keseluruhan, kelajuan rangkaian mereka baik. Seperti yang dijangkakan, terdapat beberapa kehilangan kelajuan semasa disambungkan ke pelayan VPN. Ini disebabkan oleh overhead yang menyulitkan semua lalu lintas dalam talian anda. Walau bagaimanapun, kerugian ini berada dalam lingkungan yang boleh diterima.

Uji Kelajuan SwitchVPN

Seperti yang anda lihat dari gambar di atas, sambungan yang disulitkan menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 30.51 Mb / s menjadi 27.76 Mb / s. Ini adalah penurunan lebih dari 9% kepada pelayan di Atlanta. Ujian kepantasan lain menunjukkan penurunan prestasi yang berkisar antara 8% dan 15%. Perlindungan tambahan yang ditawarkan dengan menggunakan perkhidmatan mereka sepadan dengan kerugian kecil ini dalam kelajuan sambungan.

Lawati SwitchVPN

Kesimpulannya

SwitchVPN telah berada di ruang VPN sejak tahun 2010. Mereka pada awalnya beribu pejabat di India tetapi berpindah ke Amerika Syarikat pada tahun 2016. SwitchVPN menjadi tuan rumah rangkaian bersaiz sederhana dengan sekitar 145+ pelayan tersebar di 35 lokasi di seluruh dunia. Mereka mempunyai beberapa lokasi di negara-negara popular seperti Amerika Syarikat, United Kingdom, dan Belanda. Perkhidmatan mereka hanya menggunakan pelayan fizikal dengan kelajuan gigabit. Mereka tidak mencatat aktiviti pengguna. SwitchVPN mesra torrent dan P2P. Beberapa pelayan mereka telah dioptimumkan untuk lalu lintas P2P tetapi semua menerimanya.

SwitchVPN telah merancang aplikasi perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, Android, dan iOS. Aplikasi ini mudah dipasang dan membolehkan pengguna menyambung ke rangkaian mereka hanya dengan beberapa klik tetikus atau mengetuk layar.

Semua aplikasi SwitchVPN menyediakan penyulitan yang selamat. Perisian Windows, Mac OS X, dan Android mereka secara lalai menjadi OpenVPN (TCP / UDP) dengan enkripsi data AES 128-bit. Mereka memilih untuk menggunakan 128-bit dan bukannya 256-bit untuk alasan kelajuan rangkaian.

Pelanggan Windows dan Mac OS X mereka menyokong OpenVPN (TCP) dengan enkripsi data 256-bit bagi mereka yang menginginkan keselamatan yang lebih besar tetapi penurunan prestasi akan lebih besar. Mereka juga merangkumi switch kill untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka juga menyokong pilihan protokol dan sambungan lain melalui proksi.

Lalai aplikasi iOS mereka ke IKEv2 yang selamat, pantas dan boleh dipercayai. Selain itu, sokongannya terhadap MOBIKE menjadikannya pilihan ideal untuk peranti pelbagai rumah seperti iPhone dan iPad. Ini menjadikan penyambungan semula ke VPN lebih mudah ketika menukar hotspot Wi-Fi atau dari satu rangkaian ke rangkaian lain. Aplikasi Android mereka juga cuba menyambung semula secara automatik jika sambungan terputus secara tidak sengaja.

Sokongan untuk perkhidmatan SwitchVPN terutamanya melalui sembang dalam talian. Sembang ini tersedia 24/7. Pengalaman kami menunjukkan bahawa tindak balas cepat dan bermanfaat. Mereka juga mempunyai pangkalan data FAQ kecil yang mempunyai panduan persediaan untuk perisian mereka dan beberapa masalah umum dan penyelesaian masalah. Anda juga boleh menghubungi mereka melalui e-mel.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • SwitchVPN mempunyai pelanggan untuk Windows dan Mac OS X.
 • Mereka mempunyai aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android.
 • Mereka melindungi anda dari serangan masuk dengan memberikan perlindungan firewall NAT.
 • Perkhidmatan mereka membenarkan lima log masuk serentak.
 • Perisian Windows dan Mac OS X mereka mempunyai suis kill terbina dalam.
 • SwitchVPN mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari.
 • Kelajuan rangkaian baik untuk perkhidmatan VPN bersaiz sederhana.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tambahkan pelayan rangkaian ke beberapa lokasi seperti Belanda untuk mengurangkan masalah kesesakan.
 • Tambahkan kaedah untuk menentukan beban pelayan dalam aplikasi mudah alih.

Walaupun kecil, rangkaian SwitchVPN merangkumi kebanyakan benua. Rangkaian mereka mempunyai prestasi yang baik secara keseluruhan. Mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari sehingga anda akan mempunyai banyak masa untuk menguji perkhidmatan mereka dan melihat apakah itu sesuai dengan keperluan anda. Berikan SwichVPN ujian untuk diri anda sendiri. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan VPN tanpa had dari hanya $ 6,66 sebulan.

Lawati SwitchVPN