Stealth obrt sjenaOd 1989. godine uvođenjem Stealth Bombera i drugih sličnih vozila, termin stealth postao je dio kulture. Ako ste ga vidjeli kao dio izraza Stealth VPN, možda ste se pitali po čemu se razlikuje od uobičajenih VPN-a. U ovom postu ćemo vam pružiti definiciju, svrhu, objašnjenje kako to funkcionira i nekoliko aplikacija. Tada možete odlučiti je li korištenje Stealth VPN-a najbolji izbor za vaše potrebe. Za početak, pogledajte naš popis najboljih Stealth VPN-ova.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisit
SiteServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6,67 ExpressVPN 160 potvrdni okvir potvrdni okvir potvrdni okvir
2 NordVPN $ 3,49 NordVPN 87 potvrdni okvir potvrdni okvir potvrdni okvir
3 Privatni pristup internetu $ 3,33 PIA 49 potvrdni okvir potvrdni okvir
4 CyberGhost $ 2,75 CyberGhost 112 potvrdni okvir potvrdni okvir
5 IPVanish $ 5,20 IPVanish 76 potvrdni okvir potvrdni okvir

Što je Stealth VPN i kako to radi?

Riječ Stealth srednja je engleska riječ koja znači ukraden. Ako skinete završetak riječi, korijen postaje prilično jasan. U modernom vremenu koristi se za opisivanje nečega što se ne može vidjeti. Kada se koristi u kontekstu Stealth VPN-a, to je poslužitelj ili protokol koji ima mogućnost sakriti VPN promet i nalikovati na jednostavne šifrirane podatke. Budući da neke tvrtke, škole i vlade koriste ono što je poznato dubokim pregledom paketa, dizajnirano je da bude gotovo nevidljivo. To može biti korisno ako se nalazite u zemlji, školi ili tvrtki koja ima vatrozid ili zabranjuje VPN-ove. Ako ga morate koristiti, ali ne želite biti otkriveni, korištenje Stealth VPN-a je način da se probije tunel kroz te vrste vatrozida.

Kad se povežete s poslužiteljem koji ima prigušenost (nevidljivost), vaš promet se maskira i čini se da izgleda kao standardni HTTPS promet. Možda ste primijetili dodavanje slova S na kraju mnogih popularnih web mjesta koja je sigurno. Primjerice, unosom www.google.com automatski će vas preusmjeriti na sigurnu verziju web lokacije. Ako ga nikada prije niste primijetili, pogledajte adresnu traku sljedeći put kada upišete web adresu. Budući da su HTTPS veze potrebne za sve sigurno, čak i najgori vatrozidi neće blokirati te vrste paketa.

Kako djeluje prigušivanje?

Kada koristite standardnu ​​enkripciju, postoje dvije komponente. Možda ste shvatili da ima sličnu strukturu kao i adresa e-pošte. Prva komponenta naziva se zaglavlje. Identificira pakete i informacije o usmjeravanju. Sljedeće vam je tijelo ili korisni teret. To je šifrirani dio paketa (ili poruke) koji VPN poslužitelj usmjerava na pravo mjesto. Budući da zaglavlje sadrži broj porta i podatke o vrsti poruke šifriranja, nije teško razumjeti zašto je to loše..

Kad se koristi zamračenje, metapodaci se uklanjaju. Sada to može izgledati kao standardni HTTPS promet. Paket sada dobiva drugi sloj šifriranja i priključak je prebačen na # 443, uobičajeni priključak za HTTPS promet.

Kako će vam Stealth VPN pomoći?

Sada kada imate neku ideju što Stealth VPN radi i kako funkcionira, razgovarat ćemo o tome gdje ih koristiti. Ako posjećujete ili radite u zemljama poput Kine, Irana, Pakistana, Ujedinjenih Arapskih Emirata ili drugih, upotreba prikrivenog VPN-a presudna je. To je zato što se, uglavnom, upotreba VPN-a frontira (ako ne i izuzetan zločin).

Još jedan dobar razlog zbog kojeg ćete možda htjeti odabrati nevidljivi VPN je taj da vam pomogne da zaobiđete vatrozidove. Tvrtke, škole, vlade ili čak neki hoteli često imaju zaštitne zidove koji korisnicima onemogućuju pristup sadržaju. Iako to radi, a u mnogim slučajevima može povećati produktivnost, ne biste trebali biti blokirani sa slobodnog i otvorenog interneta. U slučaju nekih hotela, blokovi vatrozida mogu otežati potpuno pregledavanje interneta.

Posljednje veliko područje gdje bi prikriveni VPN pomogao u rješavanju problema s gutanjem. Iako se to ne bi trebalo dogoditi, neki davatelji internetskih usluga i mobilni operateri usporit će korisnike koji struju sadržaj. Zamisao koja stoji iza toga da ako korisnik ima poteškoća s streamingom, neće htjeti nastaviti pokušavati. Ako je vaš promet zamršen, davatelj ne shvaća da struji. Sve što vide je šifrirani promet na njihovoj strani.

Koji je najbolji Stealth VPN?

Usredotočili smo se na sljedeće kriterije kako bismo utvrdili našu listu najboljih Stealth VPN-ova:

  • Sposobnost sakrivanja VPN prometa kao uobičajenih šifriranih podataka
  • Uspjeh u tome što nije otkriven dubinskim pregledom paketa
  • Upotreba obfuskacije da bi se VPN prikazao kao uobičajeni HTTPS promet
  • Visoka razina enkripcije radi zaštite vaše internetske privatnosti
  • Sposobnost zaobići prigušivanje kod ISP-a i usluga struje

Bez daljnjeg odgađanja, evo popisa najboljih skrivenih VPN usluga:

1. Najbolja Stealth VPN usluga: ExpressVPN

ExpressVPN

Prijavite se na 12 mjeseci i dobijte 3 MJESECA BESPLATNO na našem # 1 ocijenjenom VPN-u

ExpressVPN je ruke najbolje rješenje za one u Kini. Oni koriste stealth tehnologiju i tehnike kako bi pomogli onima u restriktivnim zemljama (poput Kine) da prebrode ograničenja vatrozida. Ključ je u povezivanju s njihovim VPN poslužiteljima u Hong Kongu. Od tamo ćete moći pristupiti web lokacijama i aplikacijama koje bi u suprotnom bile blokirane.

ExpressVPN povezuje brzi VPN pristup s MediaStreamer-om koji djeluje kao Smart DNS usluga za deblokiranje pristupa geo-ograničenom sadržaju. VPN usluga pomoći će šifrirati vašu vezu i deblokirati sportske događaje uživo. Na njihovoj web stranici naći ćete čak i popis najnovijih zabavnih i sportskih događaja uživo. Budući da su na Britanskim Djevičanskim otocima, ExpressVPN stavlja izvan zemalja s 5 očiju i 14 očiju. Oni održavaju pravilo ne-dnevnika koje je tijekom godina verificirano visokim pravnim zahtjevima.

ExpressVPN upravlja vrlo velikom VPN mrežom. Osim SAD-a, mreža ExpressVPN ima tisuće poslužitelja na ključnim mjestima koji pomažu u zaštiti privatnosti korisnika. Možete koristiti njihovu mrežu kako biste zaštitili svoju privatnost, deblokirali cenzuru i gledali svoje omiljene usluge strujanja iz bilo kojeg mjesta.

Aplikacija ExpressVPN omogućuje vam odabir mjesta poslužitelja do grada, ali ne možete odabrati određeni poslužitelj. Umjesto toga, klijent će odabrati poslužitelj na odabranoj lokaciji. Također morate znati da neki gradovi nisu prikazani na preporučenoj kartici unutar klijenta. Da biste ga pronašli u SAD-u, jednostavno odaberite karticu “Sve”, otvorite Ameriku, a zatim otvorite Sjedinjene Države. U ovom trenutku tamo možete odabrati poslužitelje.

Možda je najveća prednost korištenja ExpressVPN njihova podrška za širok raspon uređaja. ExpressVPN nudi prilagođeni VPN softver za Windows, Mac, iOS i Android. Istovremeno se povežite s radne površine i mobilnog telefona s najviše 3 istodobne veze. Također možete instalirati ExpressVPN web proširenje za Chrome ili Firefox. Želite zaštititi cijelu kućnu mrežu jednim VPN računom? Ako je tako, možete koristiti aplikaciju usmjerivač ExpressVPN da biste sve postavili. Značajka MediaStreamer dodaje pametnu DNS podršku igraćim konzolama (PS4, Xbox One, Nintendo Switch itd.), Medijskim kutijama (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, itd.) I pametnim televizorima.

ExpressVPN kuponUštedite 49% i ostvarite 3 mjeseca besplatno uz 12 mjeseci našeg # 1 s VPN-om koji je ocijenjen

ExpressVPN je bio vrlo dobar u našim testovima brzine. Odličan su izbor za privatnost i za deblokiranje geo-ograničenja. Korisnička podrška dostupna je 24 sata dnevno i 7 sati radi pružanja pomoći i odgovora na sva pitanja. Uživajte u najboljem VPN-u za manje s povjerenjem jer ExpressVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite ExpressVPN

2. Najbolja Stealth VPN usluga: NordVPN

NordVPN

Prijavite se za 36 mjeseci za samo 3,49 USD mjesečno (70% popusta)

Sjedište tvrtke NordVPN nalazi se u Panami, a neki korisnici radije koriste VPN tvrtku koja je zapravo sa sjedištem u Sjedinjenim Državama. Ustanovit ćete da NordVPN ima snažnu prisutnost u SAD-u sa poslužiteljima smještenim u cijeloj zemlji. Članovi imaju potpuni pristup njihovoj mreži u SAD-u i šire, za vrlo povoljnu cijenu.

Ustanovit ćete da NordVPN ima možda najbolju mješavinu usluga za cijenu ako se pretplatite na račun na duže vremensko razdoblje. Svi korisnici imaju puni pristup svojoj mreži i prilagođenom softveru. Možete se povezati pomoću VPN klijenta za Windows ili Mac. Također imaju mobilnu aplikaciju koja se jednostavno koristi za Android i iOS (iPhone, iPad) uređaje. Možete koristiti proširenje preglednika NordVPN za Chrome, Firefox ili Safari. NordVPN nudi neke napredne značajke privatnosti kao što su dvostruki VPN, P2P poslužitelji i namjenski IP koji zaista pomaže usluzi da se istakne.

Želite pristupiti streaming uslugama poput Netflixa, Amazon Prime Video ili BBC iPlayera s bilo kojeg mjesta na svijetu? Ako je tako, NordVPN je odličan izbor. Oni su jedina VPN usluga koja još uvijek može deblokirati Netflix. Možete se prijaviti za neograničenu VPN i SmartDNS uslugu uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite NordVPN

3. Najbolja Stealth VPN usluga: PIA

Privatni pristup internetu

Prijavite se za 12 mjeseci za samo 3,33 USD mjesečno (72% popusta)

Privatni pristup internetu (PIA) korisnicima pruža nekoliko različitih opcija. Za razliku od prošlosti, više ne morate postavljati profil za svaki VPN poslužitelj. Sada se možete povezati s bilo kojim njihovim sjedištem u 29 zemalja. Tim PIA-e organizirao je poslužitelje po regijama, državama i gradovima. Pronaći ćete brzinu kojom ćete biti brzi većinu vremena.

Postoji puno torrent korisnika koji vole privatni pristup internetu. Usluga uključuje značajku koja će spriječiti vaš sustav da komunicira ako padne veza s njihovom uslugom. Što znači ako vam iz bilo kojeg razloga odustane šifrirani VPN pristup, sigurno će vas zaštititi.

PIA nudi Windows klijent i ostale aplikacije koje su jednostavne i jednostavne za korištenje. Međutim, nećete ga htjeti potcijeniti. PIA nudi različite razine zaštite privatnosti, ovisno o vašim potrebama. Možete kontrolirati razine šifriranja kako biste lakše pronašli pravu ravnotežu između privatnosti i brzine.

Kada je u pitanju njihov Windows klijent, PIA tim je uključio internetsku sklopku. Prekidač kill prekida vašu internetsku vezu kad god VPN ne uspije. To zaista može dobro doći onima koji žele osigurati anonimnost. Privatni pristup internetu nudi članovima 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite privatni pristup internetu

4. Najbolja Stealth VPN usluga: CyberGhost

CyberGhost

Prijavite se za 36 mjeseci za samo 2,75 dolara mjesečno (popust od 79%)

CyberGhost osnovalo je 2001. godine 7 entuzijastičnih mladih članova tima u Bukureštu, Rumunjska. Od tog vremena tvrtka je izrasla u jednu od najvećih VPN usluga na svijetu. Tim od 50 i više članova fokusiran je na zaštiti privatnosti korisnika. Robert Knapp, suosnivač i izvršni direktor, nastavlja voditi tim čak i nakon što su se 2023. pridružili grupi Crossrider. Od tada se mreža CyberGhost prilično proširila.

CyberGhost nudi lijepu kombinaciju lokacija poslužitelja, jaku enkripciju i mogućnost deblokiranja popularnih streaming servisa poput Netflixa, YouTube Reda i Amazon Prime. Neki od kanala čak omogućuju deblokiranje geografskih ograničenja za više regija. Na primjer, možete pristupiti Amazon Prime video sadržaju u SAD-u, Njemačkoj ili Velikoj Britaniji. Windows klijent vam nudi i mogućnost anonimnog surfanja, zaštitom WiFi-a, anonimnim torentom, deblokiranjem osnovnih web stranica (Google, Facebook Instagram, itd.) I odabirom poslužitelja..

CyberGhost VPN klijent jedan je od naših favorita. Vrlo je jednostavan za korištenje i uključuje niz naprednih značajki koje pomažu u zaštiti vaše internetske privatnosti. U Njemačkoj imaju razvojni tim koji kontinuirano dodaje značajke za klijenta i mobilne aplikacije. Možete se prijaviti za potpuni pristup mreži CyberGhost uz 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Posjetite CyberGhost

5. Najbolja Stealth VPN usluga: IPVanish

IPVanish

Prijavite se za 12 mjeseci za samo 5,20 USD mjesečno (57% popusta)

SAD je dom nekoliko popularnih VPN usluga, ali ništa brže od IPVanish-a. Iz osobnog iskustva znamo da će IPVanish raditi prilično dobro bez obzira u kojoj se zemlji zemlje nalazite. Njihovi poslužitelji su brzi i VPN usluga ima više lokacija poslužitelja u Sjedinjenim Državama nego većina VPN pružatelja usluga.

Uz veliki trag u SAD-u, IPVanish domaćin je poslužitelja na svim kontinentima osim Antarktike. Njihova VPN mreža dosljedno je bila najbrža u Sjevernoj Americi na našim testovima brzine. Pronaći ćete više lokacija poslužitelja u zemljama poput SAD-a i Velike Britanije. Možete odabrati lokaciju ili dobiti pojedinosti odabirom pojedinog poslužitelja. IPVanish je odličan za igranje, ali može biti hit i promašiti zbog deblokiranja popularnih streaming usluga.

Kada je u pitanju vrijednost IPVanish teško je pobijediti. Oni nude neograničen pristup njihovoj VPN mreži i prilagođenom softveru za Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick i još mnogo toga. Možete čak postaviti usmjerivač da biste zaštitili svaki uređaj u vašoj mreži. VPN usluga prilično je popularna među Kodi korisnicima. 7-dnevna garancija povrata novca pokriva sve nove članove.

Posjetite IPVanish

Završne misli o korištenju Stealth VPN-a

Zaključno, nadamo se da smo odgovorili na neka od vaših pitanja i poučili vas o razlozima za korištenje skrivenih VPN-a. Kao što vidite, definitivno postoje neki dobri razlozi da to učinite. Ako spadate u jednu od kategorija koje smo ranije spomenuli ili samo želite dodatnu privatnost, bez toga ne biste trebali biti.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me