privasiDi antara semua proksi, proksi Socks5 adalah yang paling serba boleh dalam komuniti. Ini kerana ia boleh membawa hampir semua jenis data yang anda perlukan. Sekiranya anda tidak biasa dengan proksi Socks5, ini adalah cara yang tidak disulitkan untuk menyembunyikan alamat IP anda semasa menggunakan Rangkaian P2P. Gabungkannya dengan mana-mana VPN kami untuk menambahkan penyulitan. Socks5 juga dapat digunakan untuk mengubah alamat IP penyemak imbas anda untuk tujuan privasi dan pembatasan geo. Terdapat banyak syarikat yang menawarkannya, tetapi sukar untuk mengetahui mana yang terbaik atau perbezaan antara mereka. Berikut adalah perkhidmatan proksi Socks5 terbaik yang ditawarkan oleh penyedia VPN yang dipercayai.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiSocks5
ProksiNo
LogSmart
DNS
1 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
3 CyberGhost $ 2.75 PIA 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 IPVanish $ 5.20 IPVanish 76 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 TorGuard $ 4.99 TorGuard 68 Kotak pilihan Kotak pilihan

Perkhidmatan Proksi vs Socks Berbayar5 Percuma

Walaupun anda mungkin tergoda untuk memeriksa salah satu perkhidmatan proksi “percuma”, pasti terdapat jurang besar antara versi percuma dan berbayar. Mari kita lihat beberapa perbezaan.

FunctionPaid Socks 5 ProxyFree Socks 5 Proksi
Kepantasan Kelajuan yang baik – Layak memuat turun item. Sangat perlahan. Anda boleh menjangkakan Kbps bukan Mbps.
Privasi Keselamatan rangkaian tinggi, kebanyakan tidak menyimpan log aktiviti. Peluang keselamatan minimum yang minimum (jika ada). Boleh membiarkan anda terbuka untuk menyerang.
Kebolehpercayaan Hampir selalu berhubung. Kurang daripada kadar sambungan 20%.
Log Sebilangan besar tidak menyimpan log sambungan. Jangkakan log disimpan supaya maklumat dapat digunakan.

Seperti yang anda lihat dengan hasilnya, anda mengambil risiko besar dengan menggunakan versi percuma daripada yang berbayar. Nasib baik, terdapat beberapa perkhidmatan VPN yang merangkumi proksi Socks5 dengan perkhidmatan mereka. Sering kali, harga VPN lebih rendah daripada yang mungkin anda bayar untuk proksi Socks5 premium bebas.

Kelebihan Menggunakan VPN Melalui Proksi

Walaupun menggunakan proksi untuk keselamatan adalah perkara yang baik, VPN lebih baik. Anda bukan sahaja mendapat keuntungan mengubah IP anda, tetapi sambungan anda juga disulitkan. Daripada hanya dapat menggunakan satu program pada satu masa dengan proksi, VPN dapat menjamin seluruh sambungan internet anda. Seterusnya, kami akan melihat perkhidmatan VPN terbaik yang merangkumi Proksi Socks 5.

Apa VPN terbaik dengan Socks5 Proxy?

Kami memberi tumpuan kepada kriteria berikut untuk menentukan VPN terbaik dengan perkhidmatan proksi Socks5:

  • VPN harus menawarkan perkhidmatan proksi Socks5 percuma kepada ahli
  • Suis kill VPN untuk melindungi alamat IP anda dari terkena
  • Ujian kelajuan dilakukan pada pelayan VPN di lokasi yang mesra torrent
  • Kebolehpercayaan rangkaian VPN untuk membolehkan masa sambungan yang lama
  • Tahap penyulitan yang kuat untuk perlindungan privasi yang lebih baik
  • Kami hanya memilih VPN yang tidak menyimpan log penggunaan
  VPN Terbaik untuk Mengurangkan Buffering untuk HD Streaming

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah senarai perkhidmatan VPN terbaik yang menyokong proksi Socks5:

1. Perkhidmatan Proksi Socks5 Terbaik: NordVPN

NordVPN

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 3.49 sebulan (diskaun 70%)

NordVPN adalah pilihan utama VPN kami yang menawarkan sambungan proksi Socks5. NordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di Amerika Syarikat, Eropah, dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik dengan harga jika anda melanggan akaun jangka panjang. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk kedua-dua peranti Android dan iOS (iPhone, iPad).

Ujian kelajuan NordVPN

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati NordVPN

2. Perkhidmatan Proksi Socks5 Terbaik: PIA

Akses Internet Peribadi

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 3.33 sebulan (diskaun 72%)

Akses Internet Peribadi (PIA) adalah salah satu penyedia kegemaran dalam komuniti P2P / torrenting. Ia terkenal kerana mempunyai ciri proksi Socks5 untuk protokol PPTP / L2TP mereka. Mereka mempunyai pelayan di 50+ negara, jadi anda dapat menyambung dengan cepat dan mudah ke yang anda mahu gunakan. Lokasi pelayan disenaraikan mengikut urutan abjad mengikut negara. Sebelum anda menyambung ke pelayan, pastikan anda memilih pilihan proksi Socks5 jika anda ingin menggunakannya. Yang mengatakan, sering kali, protokol OpenVPN lebih selamat dan cepat.

Ujian kelajuan PIA

Cara anda mengakses Akses Internet Peribadi cukup mudah. Semua perisian mereka mudah digunakan. Sekiranya anda bercadang untuk menyambung dari Mac atau Windows, kami mengesyorkan menggunakan ciri suis kill VPN yang ditawarkan oleh PIA. Mereka juga mempunyai perlindungan kebocoran DNS, perlindungan kebocoran IPv6, dan fitur penerusan port di klien desktop. Walaupun aplikasi mudah alih tidak termasuk ciri lanjutan, anda boleh menyambung ke pelayan dengan mudah dan menyulitkan sambungan anda. Ingatlah untuk menyambung ke PIA bila-bila masa anda menggunakan rangkaian Wi-Fi untuk membantu melindungi daripada pencurian data dan tandakan kotak yang menyatakan proksi Socks5 jika anda akan melakukan sebarang aktiviti torrenting. Mereka tidak membataskan penggunaan sehingga Anda dapat meninggalkan VPN kapan saja anda inginkan untuk perlindungan privasi.

  VPN terbaik untuk Dallas

Ketika datang ke klien Windows mereka, pasukan PIA telah memasukkan suis membunuh Internet. Suis kill akan mematikan sambungan Internet anda pada bila-bila masa VPN gagal. Itu sangat berguna bagi mereka yang ingin memastikan namanya tidak dikenali. Akses Internet Peribadi memberikan jaminan wang dikembalikan kepada ahli selama 30 hari.

Lawati Akses Internet Peribadi

3. Perkhidmatan Proksi Socks5 Terbaik: CyberGhost

CyberGhost

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.75 sebulan (diskaun 79%)

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan itu walaupun mereka bergabung dengan kumpulan Crossrider pada tahun 2023. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang cukup banyak.

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk mengalirkan diri tanpa nama dengan sokongan untuk sambungan proksi Socks5. Buka sekatan perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Contohnya, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi Wi-Fi, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Ujian kelajuan CyberGhost

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan jaminan wang dikembalikan selama 45 hari.

Lawati CyberGhost

4. Perkhidmatan Proksi Socks5 Terbaik: IPVanish

IPVanish

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 4.87 sebulan (diskaun 60%)

Kami dapat memberitahu anda dari pengalaman bahawa ia sangat stabil dan memberikan kelajuan yang hebat. Itu menjadikannya pilihan yang baik untuk aktiviti apa pun yang anda ingin sertai. Anda juga akan mendapati bahawa IPVanish mempunyai banyak lokasi pelayan di seluruh dunia. Mereka mempunyai lebih dari sekadar perkhidmatan VPN apa pun. Ini menjadikan mereka VPN masuk kami setiap hari.

  VPN terbaik untuk Iowa

Bersama dengan jejak besar di beberapa negara, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian ini secara konsisten menjadi VPN terpantas di Amerika Utara dan Eropah dalam ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS dan UK. Anda boleh memilih lokasi atau pelayan individu. Kami menguji lokasi pelayan yang mesra torrent dan seperti yang anda lihat, prestasinya sangat bagus.

Ujian kelajuan IPVanish

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi. Anda bahkan dapat menyiapkan penghala untuk melindungi setiap peranti di rangkaian anda. Perkhidmatan VPN cukup popular di kalangan pengguna Kodi. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

5. Perkhidmatan Proksi Socks5 Terbaik: TorGuard

TorGuard

TorGuard dilancarkan pada tahun 2012 oleh ahli pasukan yang terletak di Nevis, Hindia Barat. Apabila anda membandingkannya dengan perkhidmatan lain, perkhidmatan VPN ini agak baru. Namun, mereka mempunyai lebih daripada 1250 pelayan yang terletak di 42 negara yang berlainan di seluruh dunia. Sasaran pengguna mereka adalah komuniti yang mengalir, tetapi ia akan berfungsi dengan baik untuk apa sahaja yang anda mahu lakukan dalam talian. Mereka menawarkan akses proksi dan VPN Socks5.

TorGuard mempunyai gabungan lokasi pelayan yang kuat, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime serta aktiviti torrent. Sering kali, anda boleh mendapatkan akses ke kandungan video Amazon Prime di beberapa lokasi yang berbeza. Semasa menggunakan klien Windows, anda mempunyai pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi WiFi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Memilih pelayan dan banyak lagi.

Ujian kelajuan TorGuard

Perkhidmatan TorGuard VPN adalah kegemaran dalam komuniti berkongsi fail. Semuanya mudah digunakan dan mudah sehingga anda dapat melindungi privasi dalam talian anda dengan mudah. Terdapat juga ciri yang sering ditambahkan pada versi mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh dengan harga serendah $ 4,99 sebulan semasa promosi mereka sekarang.

Lawati TorGuard

Pemikiran Akhir mengenai Perkhidmatan Proksi Socks5 Terbaik

Kesimpulannya, proksi Socks5 adalah keperluan sekiranya anda akan menggunakan perisian torrenting. Sudah tentu, ia berfungsi dengan baik untuk jenis perisian lain juga. Sebaik sahaja anda memilih pembekal, kami mencadangkan untuk menguji kelajuan protokol PPTP / L2TP + proksi Socks5 dan melihat bagaimana ia berfungsi berhubung dengan Proksi OpenVPN + Socks5. Selagi memenuhi keperluan anda, anda pasti baik-baik saja. Mudah-mudahan, anda dapati panduan ini berguna. Sekiranya ada, jangan ragu untuk membagikannya kepada rakan anda supaya mereka juga dapat memanfaatkan maklumat tersebut.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me