Arab SaudiArab Saudi adalah negara gurun yang merangkumi sebahagian besar semenanjung Arab. Ia terkenal sebagai tempat kelahiran Islam, dan mengandungi dua kota suci Mekah dan Madinah. Pada tahun 1938, minyak ditemui di sana, dan merupakan negara pengeluar minyak terbesar di dunia. Walaupun mempunyai wang dan pantai yang indah, Arab Saudi mempunyai beberapa undang-undang ketat yang nampaknya tidak biasa bagi mereka di dunia barat. Oleh itu, kami mencadangkan jika anda bercadang untuk melancong ke Arab Saudi, anda harus mendaftar VPN sebelum meninggalkan rumah.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 VPN HMA Pro $ 4.29 HideMyAss 280
3 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 52 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 IPVanish $ 4.87 IPVanish 76 Kotak pilihan
5 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 112 Kotak pilihan Kotak pilihan

Arab Saudi adalah tempat yang indah dan bersejarah. Walau bagaimanapun, alasan pertama untuk menggunakan VPN sementara ada untuk melindungi privasi anda. Anda mungkin tahu ada banyak perniagaan yang dilakukan di sana. Oleh kerana itu, anda mungkin akan menemui penjahat siber. Anda dapat meneka bahawa ada orang yang hanya menunggu untuk memanfaatkan pengguna yang rentan dan mencuri data mereka. Di samping itu, anda perlu bimbang dengan pandangan pemerintah Arab Saudi. Mereka tidak mengetahui fakta bahawa mereka memantau lalu lintas internet. Dengan menggunakan VPN, anda membuat sambungan yang selamat dan dienkripsi sehingga anda dapat mencegah penjahat mencuri maklumat peribadi anda.

Sebab kedua untuk menggunakan VPN ada kaitannya dengan kemampuan menyekatnya. Dalam kes ini, sambungan yang anda buat mungkin ke pelayan di negara lain. Telah diketahui bahawa Arab Saudi menyekat laman web yang dianggap menyinggung Islam. Sekiranya anda menyambung ke negara lain, anda tidak akan menghadapi sekatan yang sama. Itu bagus jika anda mahu streaming media dari YouTube atau laman web lain. Dalam kes seperti Netflix, terdapat perpustakaan yang berlainan di seluruh dunia, dan menghubungkan ke negara yang berbeza akan membolehkan anda melihat perpustakaan dari kawasan apa sahaja yang anda mahukan. Sebab lain untuk menggunakan VPN mungkin untuk tujuan kerja. Kadang-kadang orang yang bekerja dari jauh memerlukan akses ke dokumen di rangkaian syarikat, atau bahkan mesin mereka sendiri. Kerana terowong yang selamat dibuat, satu-satunya cara anda dapat mencapai tujuan tersebut adalah dengan menggunakan VPN.

Itulah dua sebab terbaik untuk menggunakan VPN ketika berada di Arab Saudi. Walau bagaimanapun, anda mungkin mendapati ada sebab lain juga. Sama ada anda mahu membuka blokir laman web yang dilarang, melindungi privasi anda dari pemerintah dan penjahat, atau perkara lain, menggunakan VPN adalah idea yang baik. Sekarang setelah anda melihat mengapa penting untuk melakukannya, mari kita perhatikan lebih dekat penyedia dan kriteria yang kami gunakan untuk senarai kami.

Apa VPN terbaik untuk Arab Saudi?

Terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan ketika cuba menjawab soalan tersebut. Berikut adalah beberapa perkara besar yang kami kaji untuk menentukan VPN terbaik untuk Arab Saudi:

  • Penyulitan yang kuat untuk perlindungan privasi pengguna yang baik
  • Penyedia yang menawarkan dasar tanpa log
  • Rangkaian pelayan yang besar untuk membantu anda mengurangkan atau menghilangkan terputus
  • Keupayaan untuk menyekat sekatan geo yang disekat atau dilarang
  • Sokongan peranti mudah alih pelbagai platform termasuk Amazon Firestick
  • Pelayan pantas di wilayah Arab Saudi yang berprestasi baik dalam ujian kelajuan
  VPN terbaik untuk CenturyLink Internet

Mari kita masuk dan lihat VPN terbaik untuk Arab Saudi.

1. VPN terbaik untuk Arab Saudi: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka. Berada di Kepulauan Virgin Britain meletakkan ExpressVPN di luar negara 5 mata dan 14 mata. Mereka mengekalkan kebijakan tanpa log yang telah disahkan melalui permintaan undang-undang berprofil tinggi selama ini.

ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ribuan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton perkhidmatan streaming kegemaran anda dari mana saja.

Ujian kelajuan ExpressVPN Arab Saudi

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak perlu memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan terpantas di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Anda mungkin menemui masalah itu dengan bandar-bandar yang kami sebutkan. Cukup pilih tab “Semua”, buka Eropah, dan kemudian buka Tukey. Pada ketika ini, anda boleh memilih pelayan di sana. Kami memilih pelayan di Turki dan kelajuannya ialah 60.24 Mbps.

Mungkin kelebihan terbesar menggunakan ExpressVPN adalah sokongan mereka untuk pelbagai jenis peranti. ExpressVPN menawarkan perisian VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Sambungkan dari desktop dan mudah alih anda pada masa yang sama dengan sehingga 3 sambungan serentak. Anda juga boleh memasang sambungan web ExpressVPN untuk Chrome atau Firefox. Ingin melindungi seluruh rangkaian rumah anda dengan satu akaun VPN? Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan aplikasi penghala ExpressVPN untuk menyiapkan semua. Ciri MediaStreamer menambahkan sokongan DNS Pintar ke peranti seperti konsol permainan (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, dll.), Kotak media (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, dll.), Dan Smart TV.

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk Arab Saudi: HMA

VPN HMA

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.99 sebulan (diskaun 75%)

HideMyAss dihidupkan pada tahun 2005 ketika Jack Cator, seorang pelajar berusia 16 tahun di England, memutuskan bahawa dia ingin membuat perkhidmatan untuk menolong orang menghindari penapisan. Secara khusus, Jack tidak dapat mengakses laman media sosial dan permainan dalam talian kerana disekat di rangkaian sekolah. HMA menambah ratusan ribu pengguna pada bulan pertama dan sejak itu telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia dengan lebih daripada 350 lokasi pelayan. Privax, syarikat induk HMA Pro VPN, menyertai pasukan AVG pada tahun 2015.

Ujian kelajuan HMA Arab Saudi

Sekiranya matlamat anda adalah mencari VPN dengan lokasi pelayan yang paling banyak, maka HideMyAss adalah pilihan terbaik anda. Perlu diingat bahawa HMA mencatat aktiviti pengguna yang menjadi perhatian sesetengah pengguna VPN. HMA mengehoskan sebilangan pelayan di wilayah Arab Saudi, termasuk beberapa di Riyadh. Untuk menyambung ke pelayan di sana, Anda harus memilih “Mode Lokasi” dan pilih “Ubah Lokasi” untuk memulai. Kemudian klik pada tab “Bandar” dan cari Riyadh. Dari sana anda boleh memilih lokasi pelayan Arab Saudi, Riyadh. Kami menyambung ke pelayan di sana untuk menguji dan mendapati kelajuannya adalah 26,20 Mbps.

  VPN terbaik untuk Kansas City

Pada tahun 2016 HMA dan beberapa penyedia VPN terkemuka lain memimpin dalam mempermudah perisian pelanggan tersuai mereka. Hasilnya adalah sekumpulan aplikasi khusus yang memudahkan pengguna menyambung ke rangkaian HMA dan menyulitkan sambungan anda. Mereka mempunyai perisian yang tersedia untuk Windows, Mac, Android, dan iOS. Anda juga boleh menyambung ke HMA melalui penghala anda. HMA menawarkan akses VPN tanpa had dari hanya $ 4,99 sebulan dan menawarkan jaminan wang dikembalikan tanpa risiko selama 30 hari kepada semua pengguna baru.

Lawati Sembunyikan Pantat Saya

3. VPN terbaik untuk Arab Saudi: PIA

Akses Internet Peribadi

Daftar selama 24 bulan dengan hanya $ 3.49 sebulan (diskaun 65%)

Akses Internet Peribadi (PIA) memberi pengguna beberapa pilihan yang berbeza. Tidak seperti masa lalu, anda tidak perlu lagi membuat profil untuk setiap pelayan VPN. Sekarang, anda boleh menyambung ke mana-mana lokasi pelayan mereka di 33 negara. Seperti yang anda lihat di bawah, pasukan PIA telah mengatur pelayan mereka mengikut wilayah, negara, dan bandar. Lokasi pelayan disenaraikan mengikut urutan abjad mengikut negara.

Terdapat banyak pengguna torrent yang menggemari Akses Internet Peribadi. Perkhidmatan ini merangkumi ciri yang akan menghentikan sistem anda daripada berkomunikasi sekiranya sambungan ke perkhidmatan mereka terputus. Maksudnya jika akses VPN yang dienkripsi anda dijatuhkan atas sebab apa pun ia akan membuat anda selamat.

Ujian kelajuan PIA Arab Saudi

PIA menawarkan klien Windows dan aplikasi lain yang mudah dan senang digunakan. Walau bagaimanapun, anda tidak mahu memandang rendah PIA menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza bergantung pada keperluan anda. Anda boleh mengawal tahap penyulitan untuk membantu anda mencari keseimbangan yang betul antara privasi dan kelajuan. Seperti yang anda lihat, ujian kelajuan kami menunjukkan bahawa PIA menunjukkan prestasi yang baik di Dubai, UAE (lokasi terdekat). Semasa kami menyambung ke pelayan di sana, kami mendapat kelajuan 108.86 Mbps.

Ketika datang ke klien Windows mereka, pasukan PIA telah memasukkan suis membunuh Internet. Suis kill akan mematikan sambungan Internet anda pada bila-bila masa VPN gagal. Itu sangat berguna bagi mereka yang ingin memastikan namanya tidak dikenali. Akses Internet Peribadi menawarkan VPN dari hanya $ 3,49 sebulan.

Lawati Akses Internet Peribadi

4. VPN terbaik untuk Arab Saudi: IPVanish

IPVanish

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 4.87 sebulan (diskaun 60%)

Arab Saudi adalah rumah bagi banyak orang, dan banyak perkhidmatan VPN mempunyai pelayan di sana. Itu termasuk IPVanish. Kami dapat memberitahu anda dari pengetahuan peribadi bahawa ia akan berfungsi dengan baik, tidak kira di kawasan mana anda berada. Anda boleh menjangkakan pelayan pantas dan lebih banyak lokasi pelayan di rantau ini daripada hampir semua orang lain. Oleh sebab itu, kami memilih IPVanish sebagai salah satu pilihan untuk digunakan semasa berada di Arab Saudi.

Seperti juga liputan di Eurasia, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian menghasilkan kelajuan yang hebat di rantau ini ketika kami melakukan ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di seluruh wilayah. Anda boleh memilih lokasi atau pelayan individu dari menu lungsur turun.

  VPN terbaik untuk Venezuela

Ujian kelajuan IPVanish Arab Saudi

IPVanish menghoskan sebilangan pelayan di lokasi di kawasan itu dan anda boleh memilih untuk menyambung ke salah satu dari mereka. Sekiranya anda melihat pelayan yang mempunyai huruf “a” dalam nama pelayan, mereka adalah yang terpantas. Sebagai contoh, anda akan mencari label yang serupa dengan dxb-c01.ipvanish.com. (terletak di Dubai). Walau bagaimanapun, dalam kes ini, anda akan menemui pelayan tunggal. Kami menguji pelayan IPVanish di sana, dxb-c01, dan mendapati kelajuannya adalah 24.93 Mbps.

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu menghasilkan hanya $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

5. VPN terbaik untuk Arab Saudi: CyberGhost

CyberGhost

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.75 sebulan (diskaun 79%)

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan walaupun mereka menyertai kumpulan Crossrider pada tahun 2023. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang dengan cukup.

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Contohnya, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi WiFi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Ujian kelajuan CyberGhost Arab Saudi

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di Israel (lokasi terdekat), kami membuka klien Windows dan mengembangkan antara muka. Dari sana anda ingin mengklik tab “Semua Pelayan” jika belum aktif. Tatal ke Israel dan klik di sebelah kanan bintang. Ini akan memaparkan senarai lengkap pelayan di sana. Rangkaian CyberGhost merangkumi pelayan di negara ini. Kami menyambung ke pelayan di sana dan mendapat kelajuan 99.83 Mbps.

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dari hanya $ 2.75 sebulan semasa promosi mereka sekarang.

Lawati CyberGhost

Di atas, kami telah memberi anda pilihan terbaik untuk digunakan semasa berada di Arab Saudi. Walau bagaimanapun, anda sentiasa boleh melihat kami 10 perkhidmatan VPN teratas untuk pilihan yang berbeza. Oleh itu, penyedia dalam senarai kami adalah keseluruhan yang terbaik untuk wilayah ini sehingga mereka pasti akan mencapai apa jua tujuan yang anda miliki. kami menggunakan keselamatan, lokasi wilayah, kelajuan, dan harga sebagai faktor untuk memilih pilihan ini. Di samping itu, kami juga memilih yang mempunyai rangkaian pelayan besar yang mungkin ingin anda sambungkan. Rangkaian pantas untuk streaming kandungan HD dan melindungi privasi anda adalah tanda penyedia VPN yang boleh dipercayai. Sudah tentu, pilihan kita melakukan kedua-duanya. Tidak kira apa pun alasan anda, semoga, kami telah menunjukkan kepada anda mengapa anda harus menggunakannya. Kami yakin bahawa anda akan berpuas hati dengan sebarang pilihan yang kami cadangkan dalam catatan ini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me