ReykjavikReykjavik adalah ibu negara dan bandar terbesar di Iceland. Ia terletak di pantai selatan Teluk Faxa dan dianggarkan berjumlah 128 ribu penduduk. Anda akan mendapati bahawa banyak pengunjung membuat perjalanan ke bandar dan negara dengan pelbagai alasan. Dari menonton Northern Lights hingga mengunjungi Imagine Peace Tower dan banyak lagi, anda tidak akan terlepas dari ibu kota paling utara di mana-mana negara di dunia. Walau bagaimanapun, semasa berkunjung, anda ingin menggunakan VPN semasa menggunakan WiFi awam. Kami akan memberitahu anda lebih banyak mengenai perkara itu dalam beberapa saat. Sebelum melakukannya, sila lihat VPN terbaik kami untuk senarai Reykjavik.

Statistik RankProviderPriceVisitVPN
Pilihan Penyunting ExpressVPN Harga ExpressVPN Lawati Laman web
Baca Ulasan
Statistik ExpressVPN
2 NordVPN Harga NordVPN Lawati Laman web
Baca Ulasan
Statistik NordVPN
3 CyberGhost Harga CyberGhost Lawati Laman web
Baca Ulasan
Statistik CyberGhost

Semasa melihat laporan Freedomhouse.org, Iceland adalah salah satu tempat paling bebas di dunia. Itu tidak bermakna anda boleh membiarkan penjaga anda kecewa. Walaupun kerajaan Reykjavik dan Iceland tidak akan mengawasi anda, ada pihak lain yang akan memanfaatkan kebebasan bandar. Anda boleh yakin bahawa mereka hanya menunggu peluang untuk mencari pengguna yang tidak dilindungi. Dengan menggunakan VPN, lalu lintas anda diamankan dan dienkripsi. Itu menyukarkan penjenayah tersebut untuk mendapatkan maklumat peribadi anda.

Walaupun hampir tidak ada penapisan di Reykjavik atau Iceland, anda masih dapat memanfaatkan alasan kedua untuk menggunakan VPN. Itu adalah untuk mengelilingi kandungan terhad geo. Sekiranya anda ingin mengakses kandungan dari wilayah kediaman anda atau bahkan di luar Iceland, anda biasanya akan dilarang melakukannya. Cukup sambungkan ke VPN di wilayah yang ingin anda akses, dan anda semestinya tidak akan menghadapi masalah. Ini kerana memperbodohkan perisian penyekat untuk menganggap anda berada di tempat lain.

Apa VPN terbaik untuk Reykjavik?

Kami memberi tumpuan kepada kriteria berikut untuk menentukan senarai VPN terbaik kami untuk Reykjavik. Anda akan melihat bahawa kita lebih memfokuskan pada alasan kedua daripada yang pertama.

  • Keupayaan untuk menyekat perkhidmatan penstriman popular dari kawasan kediaman anda atau wilayah lain
  • Pelayan VPN yang berprestasi baik di Reykjavik
  • Rangkaian besar dan stabil untuk membantu anda menghilangkan terputus
  • Aplikasi mudah alih dan sokongan untuk peranti Amazon Firestick
  • Penyulitan kelas tentera yang kuat untuk membantu melindungi privasi
  • Pembekal dengan dasar tanpa log
  VPN terbaik untuk Ukraine

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah senarai perkhidmatan VPN terbaik untuk Reykjavik:

1. VPN terbaik untuk Reykjavik: ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN menyatukan akses VPN yang cepat dengan MediaStreamer yang berfungsi sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membantu menyekat akses ke beberapa kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka.

ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat dan Kanada, rangkaian ExpressVPN mempunyai ratusan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton pasukan kegemaran anda dari mana saja.

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak dapat memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Anda mungkin menemui masalah dengan pelayan di Ukraine (lokasi terdekat). Cukup pilih tab “Semua”, buka Eropah, dan kemudian buka Iceland. Pada ketika ini, anda boleh memilih pelayan di sana. Semasa kami menguji pelayan di Reykjavik, kelajuannya adalah 119.00 Mbps.

Uji kelajuan ExpressVPN Reykjavik

Walaupun ExpressVPN dijual pada harga yang lebih tinggi daripada perkhidmatan lain dalam senarai kami, nilainya tinggi memandangkan ukuran ciri rangkaian dan perkhidmatan mereka. Anda boleh menyambungkan komputer, peranti genggam, penghala, dan konsol permainan (SmartDNS) dengan satu akaun VPN hanya untuk $ 6.67 sebulan dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk Reykjavik: NordVPN

NordVPN

NordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

  VPN terbaik untuk Taiwan

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik untuk harganya jika anda ingin mendapatkan langganan untuk jangka masa yang lebih lama. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk kedua-dua peranti Android dan iOS (iPhone, iPad).

NordVPN mengehoskan sebilangan pelayan di Ukraine (kerana ia adalah lokasi terdekat. Dari konsol, dengan mengklik pada 3 titik mendatar di sebelah kanan negara, anda boleh mencari kawasan pelayan dan melihat peratusan pelayan yang ada. Kami menguji pelayan yang terletak di Reykjavik, dan kelajuan muat turun adalah 112.79 Mbps.

Ujian kelajuan NordVPN Reykjavik

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dari sekadar $ 2.99 sebulan dengan keahlian 3 tahun.

Lawati NordVPN

3. VPN terbaik untuk Reykjavik: CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan itu walaupun mereka bergabung dengan kumpulan Crossrider pada tahun 2023. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang cukup banyak.

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Contohnya, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi Wi-Fi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

  VPN terbaik untuk Colorado

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di Reykjavik, kami membuka klien Windows dan mengembangkan antara muka. Dari sana anda ingin mengklik tab “Semua Pelayan” jika belum aktif. Tatal ke Ukraine dan klik di sebelah kanan bintang. Ini akan memaparkan senarai lengkap pelayan di Iceland. Rangkaian CyberGhost merangkumi beberapa pelayan di Reykjavik. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji persembahannya ke Reykjavik. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami adalah 110.52 Mbps.

Ujian kelajuan CyberGhost Reykjavik

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan hanya $ 2.75 sebulan semasa promosi semasa mereka.

Lawati CyberGhost

Walaupun anda mungkin tidak memerlukan VPN semasa di Reykjavik, ada beberapa alasan yang baik untuk menggunakannya. Sekiranya anda ingin melihat pilihan lain daripada yang ada di atas, sila lihat penyedia di kami senarai VPN teratas 10. Semua pilihan dalam senarai itu harus berfungsi dengan baik, tetapi kami membuat pilihan berdasarkan beberapa faktor. Itulah bagaimana kami mengoptimumkan pilihan kami untuk Reykjavik. Tidak kira aktiviti anda di bandar, perlindungan VPN adalah idea yang baik ketika menggunakan internet. Apabila anda menggunakan panduan kami, anda boleh membuat keputusan yang tepat untuk memenuhi keperluan anda.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me