TaiwanTaiwan, yang secara rasmi dikenali sebagai Republik China, adalah sebuah negeri yang terletak di Asia timur. Ia mempunyai penduduk 23 juta dan merupakan negara paling ramai penduduknya yang bukan anggota Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu. Negara pulau kecil ini adalah pusat ekonomi dan mempunyai ekonomi ke-22 terbesar di dunia. Ramai orang mengenali Taiwan untuk industri berteknologi tinggi. Terdapat banyak sebab untuk mengunjungi bandar, tetapi kami mencadangkan anda tidak menggunakan internet tanpa VPN. Lihatlah senarai VPN terbaik kami untuk Taiwan.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 CyberGhost $ 2.75 PIA 112 Kotak pilihan Kotak pilihan

Taiwan adalah negara yang sangat berteknologi dan WiFi percuma di kawasan bandar sangat biasa. Lokasi merangkumi asrama, kafe, homestay, pusat membeli-belah dan banyak lagi. Dengan semua pilihan tersebut, penting untuk menggunakan VPN. Semua orang suka WiFi percuma, tetapi itu bermaksud penjenayah siber juga suka. Anda boleh yakin mereka berminat untuk mendapatkan data peribadi anda. Dengan membuat sambungan ke pelayan VPN selamat pilihan anda, anda dapat mengurangkan (jika tidak berhenti sepenuhnya) kemungkinan penjahat akan mencuri data anda.

Seperti yang telah kami sebutkan, Taiwan berada di barat. Maksudnya, mereka tidak memiliki undang-undang penapisan pemerintah. Sebenarnya, rakyat menikmati kebebasan bersuara dan kebebasan akhbar. Oleh itu, alasan lain untuk menggunakan VPN semasa di Taiwan adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Sekiranya anda ingin mengakses kandungan dari wilayah kediaman anda, biasanya anda akan dihalangnya. Ini kerana banyak syarikat meletakkan sekatan pada kandungan jika berasal dari luar kawasan sasaran mereka. Dengan menyambung ke pelayan VPN di wilayah yang ingin anda gunakan, anda dapat membuat organisasi menganggap anda berada di tempat lain.

Dari melindungi data peribadi anda dari pencuri siber hingga mengakses kandungan dari pelbagai kawasan, menggunakan VPN akan membantu anda mencapai tujuan tersebut. Sekarang kita telah menjelaskan mengapa perkara itu penting, mari kita bincangkan apa yang harus dicari. Terdapat beberapa peraturan yang harus dipatuhi ketika anda memilih perkhidmatan VPN.

Apa VPN terbaik untuk Taiwan?

Kami memberi tumpuan kepada kriteria berikut untuk menentukan senarai VPN terbaik kami untuk Taiwan:

  • Hasil ujian kelajuan dari pelayan VPN di Asia – Taipei atau Hong Kong
  • Keutamaan diberikan kepada VPN dengan beberapa lokasi pelayan di Asia
  • Sokongan untuk menyekat perkhidmatan penstriman di wilayah lain
  • Penyulitan yang kuat untuk menjamin sambungan Internet anda
  • Aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk peranti Android dan iOS
  VPN terbaik untuk Muzik QQ

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah senarai perkhidmatan VPN terbaik untuk Taiwan:

1. VPN terbaik untuk Taiwan: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka. Berada di Kepulauan Virgin Britain meletakkan ExpressVPN di luar negara 5 mata dan 14 mata. Mereka mengekalkan kebijakan tanpa log yang telah disahkan melalui permintaan undang-undang berprofil tinggi selama ini.

ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ribuan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton perkhidmatan streaming kegemaran anda dari mana saja.

Ujian kelajuan ExpressVPN Taiwan

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar. Anda tidak perlu memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan terpantas di lokasi pilihan anda. Apabila anda membuka aplikasi, pilih butang “Pilih Lokasi”. Seterusnya, anda boleh pergi ke tab “semua”, membuka Asia, dan mencarinya, atau anda boleh menaip “Taiwan” di bar carian di atas. Seperti yang anda lihat, kami menguji pelayan di Taiwan dan kelajuannya mencapai 86,22 Mbps.

Mungkin kelebihan terbesar menggunakan ExpressVPN adalah sokongan mereka untuk pelbagai jenis peranti. ExpressVPN menawarkan perisian VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Sambungkan dari desktop dan mudah alih anda pada masa yang sama dengan sehingga 3 sambungan serentak. Anda juga boleh memasang sambungan web ExpressVPN untuk Chrome atau Firefox. Ingin melindungi seluruh rangkaian rumah anda dengan satu akaun VPN? Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan aplikasi penghala ExpressVPN untuk menyiapkan semua. Ciri MediaStreamer menambah sokongan DNS Pintar untuk konsol permainan (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, dll.), Kotak media (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, dll.), Dan Smart TV.

  VPN terbaik untuk Mesin Pencari Gibiru

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang lebih rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk Taiwan: NordVPN

NordVPN

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 3.49 sebulan (diskaun 70%)

NordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik dengan harga jika anda melanggan akaun jangka panjang. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk kedua-dua peranti Android dan iOS (iPhone, iPad).

Ujian kelajuan NordVPN Taiwan

NordVPN menghoskan lokasi pelayan di Taipei. Dari konsol, mengklik pada 3 titik mendatar di sebelah kanan negara, anda boleh mencari kawasan pelayan dan melihat peratusan pelayan yang ada. Kami menguji pelayan di Taiwan dan kelajuan muat turun adalah 40.17 Mbps.

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati NordVPN

3. VPN Terbaik untuk Taiwan: CyberGhost

CyberGhost

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.75 sebulan (diskaun 79%)

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan itu walaupun mereka bergabung dengan kumpulan Crossrider pada tahun 2023. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang cukup banyak.

  VPN Terbaik untuk Risiko Hujan 2

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Contohnya, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi WiFi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Ujian kelajuan CyberGhost Taiwan

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di Taipei, kami membuka klien Windows dan mengembangkan antara muka. Dari sana, anda ingin mengklik tab “Semua Pelayan” jika belum aktif. Tatal ke Taiwan dan klik di sebelah kanan bintang. Ini akan memaparkan senarai lengkap pelayan di negara ini. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami ialah 21.31 Mbps.

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan jaminan wang dikembalikan selama 45 hari.

Lawati CyberGhost

Pilihan yang baru kami sebutkan akan memberi anda pengalaman terbaik semasa anda berada di Taiwan. Walau bagaimanapun, anda sentiasa dialu-alukan untuk melihat kami VPN teratas 10 senarai untuk pilihan lain. Pastikan penyedia yang anda pilih mempunyai pelayan yang terletak berhampiran dengan Taiwan. Keputusan kami berdasarkan lokasi pelayan, keselamatan, harga, kelajuan, dan kebolehpercayaan. Dengan cara itu, anda dapat memperoleh kelajuan terbaik. Oleh kerana pelayan mungkin berada di Taipei, anda tidak seharusnya menghadapi masalah. Sekiranya anda merancang untuk streaming kandungan, kelajuan yang baik adalah penting. Dengan menggunakan panduan kami, anda boleh membuat keputusan yang tepat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me