PenyulitanApabila saya memikirkan VPN, fikiran saya secara automatik tertanya-tanya untuk menyulitkan data anda. Kebanyakan orang menganggap bahawa menggunakan perkhidmatan VPN bermaksud data mereka disulitkan tetapi itu tidak selalu berlaku. Anda akan menghadapi beberapa penyedia yang menggunakan enkripsi yang salah yang akan membuat anda berisiko. Hari ini saya akan berkongsi lima penyedia yang menjaga keselamatan dengan sangat serius. Mereka menawarkan enkripsi tahap tinggi untuk membantu melindungi data dan privasi anda.

RankVPN ServiceVPN Fan
Pelayan PriceVisit
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 2.85 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 3.25 IPVanish 76 Kotak pilihan

Terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan ketika memilih penyedia VPN. Yang pertama adalah matlamat anda untuk menggunakan perkhidmatan tersebut. Apa yang anda mahu lakukan dengan VPN? Sekiranya anda hanya ingin mengakses laman web yang disekat secara geoblok di negara lain maka penyulitan tidak begitu penting. Namun, jika tujuan anda adalah untuk melindungi privasi dan kerahsiaan dalam talian anda, tahap penyulitan dan dasar log syarikat VPN sangat penting untuk keputusan anda. Mari kita perhatikan lebih dekat beberapa senario yang berbeza.

Dapatkan Akses ke Laman Web yang Disekat Geo

Sekiranya tujuan anda adalah untuk mendapatkan akses ke laman web yang disekat secara geo, maka penyulitan mungkin bukan tujuan utama anda. Itu sangat bergantung pada laman web yang anda cuba akses. Contohnya, jika anda merancang untuk menggunakan VPN untuk menonton rancangan kegemaran anda di Netflix US atau menstrim program BBC iPlayer, kekuatan enkripsi tidak begitu penting. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mendapatkan akses ke laman web yang disensor di negara anda seperti laman media sosial (Facebook, Twitter, dll.) Atau The Pirate Bay, maka penyulitan yang kuat sangat penting.

  VPN terbaik untuk Ukraina

Lindungi Privasi Dalam Talian Anda

Sekiranya keutamaan anda adalah melindungi privasi anda semasa dalam talian, maka penyulitan sangat penting. Anda akan menemui banyak syarikat VPN yang menawarkan perkhidmatan percuma atau rancangan yang sangat murah. Berhati-hati semasa memilih VPN. Fikirkanlah, di mana mereka yang menawarkan perkhidmatan privasi percuma menghasilkan wang mereka? Mereka membombardir anda dengan iklan atau menjual penggunaan anda kepada pengiklan. Senario tidak boleh diterima. VPN murah sering menjadikan protokol yang sukar mereka temukan di laman web mereka atau hanya menawarkan PPTP yang merupakan protokol paling tidak selamat dan pastinya tidak digalakkan.

Lindungi Tanpa Nama Anda

Satu perkara untuk melindungi data anda melalui penggunaan penyulitan. Adalah lain untuk menyembunyikan identiti anda dalam talian. VPN yang baik akan membantu memastikan nama anda tidak dikenali semasa menggunakan perkhidmatan. Ini adalah bidang yang sukar dinilai kerana anda harus mempercayai syarikat yang menyediakan perkhidmatan VPN anda. Saya telah menggunakan perkhidmatan yang disenaraikan dalam siaran ini dan mengesyorkan semuanya. Dengan yang dikatakan ketika tidak mahu disebutkan namanya, saya cadangkan ExpressVPN dan Akses Internet Peribadi.  Kedua-dua penyedia mempunyai polisi “tanpa log” yang bermaksud mereka tidak mencatat aktiviti pengguna di rangkaian mereka. Mereka juga memiliki fitur kill switch untuk membantu melindungi privasi anda jika VPN pernah turun.

Memahami Penyulitan

Banyak orang akan mengelirukan penyulitan dengan protokol yang digunakan untuk menyambung ke perkhidmatan VPN. Bagi mereka yang tidak mencari penyelaman mendalam teknikal, saya cadangkan memikirkan keduanya bersama-sama. Inilah pelajaran ringkas saya memilih protokol untuk melindungi privasi anda. Ikuti senarai ini untuk sambungan yang paling selamat.

 • BukaVPN – pilihan terbaik, paling selamat
 • SSTP – pilihan yang baik untuk Windows
 • L2TP / IPSec – alternatif yang baik jika OpenVPN tidak disokong
 • PPTP – pilihan terburuk tetapi serasi dengan lebih banyak peranti
  VPN terbaik untuk Reykjavik, Iceland

Sekarang bagi pengguna yang mahir teknologi yang mahukan lebih banyak kawalan ke atas penyulitan, saya cadangkan Akses Internet Peribadi. Mereka menawarkan tetapan yang disesuaikan untuk enkripsi data, pengesahan data, dan pengesahan jabat tangan. Saya akan berkongsi ringkasan ringkas. Anda boleh mengunjungi halaman penyulitan PIA untuk maklumat lebih lanjut.

Tetapan Penyulitan Data PIA:

 • AES 128 – standard penyulitan maju (128 bit) dalam mod CBC
 • AES 256 – standard penyulitan maju (256 bit) dalam mod CBC
 • Blowfish – Blowfish (128 bit) dalam mod CBC

Tetapan Pengesahan Data PIA:

 • SHA1 – HMAC menggunakan algoritma hash selamat (160 bit)
 • SHA256 – HMAC menggunakan algoritma hash selamat (256 bit)

Tetapan Penyulitan Handshake PIA:

 • RSA-2048 – Pertukaran kunci Ephemeral Diffie-Hellman (DH) 2048 bit dan sijil RSA 2048 bit
 • RSA-3072 – Pertukaran kunci Ephemeral Diffie-Hellman (DH) 3072 bit dan sijil RSA 3072 bit
 • RSA-4096 – Pertukaran kunci Ephemeral Diffie-Hellman (DH) 4096 bit dan sijil RSA 4096 bit
 • ECC-256k1 – Pertukaran kunci DH Ephemeral Elliptic Curve dan sijil ECDSA menggunakan lengkung secp256k1 (256 bit)
 • ECC-256r1 – Pertukaran kunci DH Ephemeral Elliptic Curve dan sijil ECDSA prime256v1 (256 bit)
 • ECC-521 – Pertukaran kunci Ephemeral Elliptic Curve DH dan sijil ECDSA secp521r1 (521 bit)

Kesimpulannya

Anda boleh membaca senarai kami di VPN teratas 10 perkhidmatan untuk lebih banyak pilihan tetapi saya sangat mengesyorkan perkhidmatan yang disenaraikan di atas untuk mereka yang mencari enkripsi tahap tinggi. Kami memilihnya daripada perkhidmatan VPN terkemuka lain berdasarkan tahap penyulitan, privasi (dasar log), sokongan untuk perkongsian P2P / fail, ketersediaan lokasi pelayan di lokasi utama, prestasi, kebolehpercayaan dan harga. Anda memerlukan penyedia VPN yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Anda mungkin juga mahu rangkaian pantas memuat turun dan mengalirkan kandungan HD. Perkhidmatan yang dikongsi dalam siaran adalah VPN terbaik yang disulitkan. Mereka akan membantu melindungi privasi anda bersama-sama dengan menyekat sekatan geo untuk perkhidmatan streaming video seperti Netflix, Hulu, HBO SEKARANG, dan beratus-ratus laman web lain yang mungkin disekat.

  VPN terbaik untuk Mario Kart Tour
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me