VPN voor gamingOnline gamen is een enorm bedrijf. Vanaf de tijd van het Bulletin Board-systeem toen u inbelde op een computer om games te spelen, tot de wereldwijde netwerken die nu beschikbaar zijn, maakt online gaming nu deel uit van onze populaire cultuur. Naarmate de graphics, de verwerkingskracht en de details van videogames zijn toegenomen, krijgen livegamestreams en eSports-evenementen nog meer aandacht voor de beste gamers. Of je nu een gewone speler bent die problemen heeft met lag of een elite gamer die op zoek is naar DDoS-bescherming, een VPN helpt bij het gamen.

RankVPN ServiceVPN Fan
Prijs Bezoek
SiteServer
Locaties Nr
LogsKill
SwitchSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6,67 ExpressVPN 160 Selectievakje Selectievakje Selectievakje
2 NordVPN $ 3,49 NordVPN 87 Selectievakje Selectievakje Selectievakje
3 Privé-internettoegang $ 2,85 PIA 49 Selectievakje Selectievakje
4 CyberGhost $ 2,75 CyberGhost 80 Selectievakje Selectievakje
5 IPVanish $ 3,25 IPVanish 76 Selectievakje Selectievakje
VPN-handleidingen voor de nieuwste releases
GTA V Overwatch Monster Hunter World

VPN-gidsen voor populaire spellen (alfabetische volgorde)

GamePriceGenrePublisherVrijgegeven
Agar.io Vrij Actie MiniClip 28 april 2015
ARK $ 29,99 Actie Studio Wildcard Vroege toegang
Plicht $ 29,99 FPS Activision 4 november 2016
CS: GO $ 14,99 FPS Klep 21 augustus 2012
Dark Souls III $ 59,99 Actie FromSoftware 24 maart 2016
Doom $ 59,99 FPS Bethesda Softworks 13 mei 2016
Dota 2 Vrij MMOBA Klep 9 juli 2013
Elder Scrolls Online $ 29,99 MMORPG Bethesda Softworks 4 april 2014
Final Fantasy XIV Sub MMORPG Square Enix 24 augustus 2013
Voor eer $ 59,99 Actie Ubisoft 14 februari 2023
Gloria Victis $ 19,99 MMORPG Black Eye Games Vroege toegang
Grand Theft Auto V $ 59,99 Actie Rockstar Games 17 september 2013
helden van de storm Vrij MMOBA Sneeuwstorm 2 juni 2015
League of Legends Vrij MMOBA Riot Games 27 oktober 2009
Mario Kart 8 $ 59,99 Racen Nintendo 28 april 2023
Minecraft $ 26,95 Avontuur Mojang 7 oktober 2011
No Man’s Sky $ 59,99 Avontuur Hallo spellen 9 augustus 2016
Overwatch $ 59,99 FPS Sneeuwstorm 24 mei 2016
Paladins Vrij FPS Hi-Rez Studios 16 september 2016
Plants vs Zombies GW2 $ 19,99 Schutter PopCap Games 23 februari 2016
Pokken Toernooi $ 49,99 Vechter Bandai Namco 16 juli 2015
Rocket League $ 19,99 Sport Psyonix 7 juli 2015
Super Smash Bros $ 44,99 Vechter Nintendo 21 november 2014
Slaan Vrij MMOBA Hi-Rez Studios 25 maart 2014
Splatoon $ 59,99 Schutter Nintendo 28 mei 2015
Star Wars Battlefront $ 19,99 Schutter Elektronische kunst 17 november 2015
Street Fighter V $ 39,99 Vechter Capcom 16 februari 2016
Team Fortress 2 Vrij FPS Klep 10 oktober 2007
Tom Clancy’s The Division $ 49,99 Actie Ubisoft 8 maart 2016
Stad Salem Vrij Strategie BlankMediaGames 15 december 2014
Wereld van tanks Vrij Actie Wargaming 12 augustus 2010
World of Warcraft Sub MMORPG Sneeuwstorm 23 november 2004

Laten we eens kijken naar enkele goede redenen om een ​​VPN te gebruiken om te gamen. Voor degenen die op de universiteit of een ander type school zitten, zou het geen verrassing moeten zijn dat online games vaak worden geblokkeerd op schoolnetwerken. Het kan frustrerend zijn om te worden geblokkeerd voor het spelen van je favoriete games op de campus. Door verbinding te maken met een VPN, kunt u de firewallbeperkingen van uw school omzeilen en voorkomen dat beheerders uw verkeer bespioneren. Hetzelfde geldt voor degenen die vanaf het werk willen gamen. Veel bedrijfsnetwerken blokkeren populaire online games. Een VPN helpt je om die beperkingen te omzeilen.

  Beste VPN's om Twitch te deblokkeren

Een andere goede reden om naar een VPN te kijken, is DDoS-bescherming. Denial of Service (DDoS) -aanvallen komen vaker voor naarmate professionele gamers bekend worden. Dat lijkt voor sommigen misschien niet zo belangrijk, maar voor anderen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van videogames, zijn DDoS-aanvallen een groot probleem. Professionele gamers zullen de DDoS-bescherming waarderen die wordt geboden door een betrouwbare VPN-service te gebruiken. De VPN vervangt uw openbare IP-adres door een IP van de VPN-serverlocatie van uw keuze. U kunt IP’s op elk moment wijzigen, wat het voor iemand veel moeilijker maakt om een ​​DDoS-aanval te initiëren.

Snelheid is een ander punt dat we zullen noemen. Omdat VPN’s versleuteling toevoegen, gaan gamers ervan uit dat ze een snelheidsverlies zullen ervaren. Als u zich op een locatie met snel internet bevindt en verbinding maakt met een VPN-server in de buurt van de locatie waar de game wordt gehost, kan dit zelfs leiden tot betere snelheden. Waarom zou dat zijn als een VPN overhead heeft voor codering? Het draait allemaal om de route tussen servers. Een toonaangevende VPN-provider zoals ExpressVPN heeft peering-overeenkomsten die de route die uw verkeer neemt, kunnen verkorten in plaats van alleen via uw ISP te gaan. Tijdens het gamen wilt u de laagste pingtijd en de hoogste doorvoer om lag- en serververbindingsproblemen te voorkomen.

Velen zijn bijvoorbeeld bekend met het spel World of Warcraft. Als u een land in een plaats als het Midden-Oosten zou bezoeken, omdat die regio niet wordt ondersteund, kunt u nog steeds verbinding maken, maar het internetpad dat uw computer inslaat, kan minder dan wenselijk zijn. Door een VPN te gebruiken, kunt u verbinding maken met een server in een van de ondersteunde regio’s en uw snelheid kan zelfs toenemen door een directere route naar de server te maken. Hetzelfde geldt voor elk spel. Daarom hebben mensen buiten de doelregio’s hogere latentiepercentages. Een VPN helpt je ook om volledige toegang te krijgen tot games die anders in bepaalde delen van de wereld zouden worden gecensureerd.

Sommige games zijn mogelijk alleen beschikbaar in bepaalde regio’s. Dat concept is niet nieuw, aangezien gamebedrijven al heel lang games voor verschillende markten maken. Als je bekend bent met een van de populaire gameconsoles (PS4, Xbox One, Switch), merk je al snel dat sommige van de beste games mogelijk niet beschikbaar zijn in jouw regio. Met een VPN heb je toegang tot die games, net alsof je in dat land zit. Een VPN helpt je om geografische beperkingen te omzeilen.

  Beste VPN's voor Pennsylvania

Wil je toegang tot populaire games voordat ze in jouw land uitkomen? Een VPN kan u ook helpen om vroegtijdig toegang te krijgen tot games door uw IP naar een andere regio te verplaatsen. Laten we een voorbeeld geven. Fallout 4 werd uitgebracht in november 2015. Gamers over de hele wereld wilden zo snel mogelijk spelen. Duizenden gamers waren op zoek naar manieren om vroegtijdig toegang te krijgen en vonden VPN’s de oplossing. Ze maakten verbinding met VPN-servers in Australië en konden Fallout 4 de dag voordat het in de Verenigde Staten werd uitgebracht, spelen. U kunt hetzelfde doen voor veel aankomende releases.

Hoe een VPN te gebruiken voor gaming op pc of Mac

Ik gebruik ExpressVPN voor het voorbeeld van het gebruik van een VPN-service voor gamen. Eerst wil je de VPN-client downloaden. ExpressVPN biedt gratis clientsoftware voor Windows, Mac en Linux. Naast gratis apps voor iOS en Android.

Nu je de kans hebt gehad om de software te downloaden en te installeren, is het tijd om verbinding te maken. Start de ExpressVPN-client en selecteer een serverlocatie. We zullen u stap voor stap door hun Windows-client leiden.

ExpressVPN-serverlocaties

  • Omdat veel gamers graag verbinding maken met servers in de VS, hebben we dat land gebruikt voor onze gids. ExpressVPN heeft een groot netwerk van servers over de hele wereld.
  • We raden je aan om OpenVPN (TCP) of (UDP) te selecteren. Voor het streamen van video’s van sites zoals YouTube gebruiken we OpenVPN (UDP) omdat het sneller is dan TCP. Ze ondersteunen ook PPTP, L2TP en SSTP. We raden OpenVPN UDP nog steeds aan voor de beste mix van snelheid en privacybescherming.
  • Klik op de grote ronde verbindingsknop. Na een paar seconden zie je het schild rond de knop groen worden. Er zal ook een bericht zijn om u te laten weten dat “VPN is AAN”
  • Je hebt nu een IP-adres in de VS, voor zover iedereen online kan zien. Als zodanig kunt u elke site bereiken alsof u daar zit. Hetzelfde zou waar zijn als u verbinding maakt met een server in het VK of ergens anders in de wereld.

Zo eenvoudig is het. Nu je een IP-adres hebt van een ExpressVPN-server in de VS, kun je gamen, surfen op internet of programma’s bekijken alsof je er zelf bij bent. Als u verbinding maakt met een server in het VK, krijgt u daar ook volledige toegang tot geografisch geblokkeerde sites. Hetzelfde geldt voor elk land.

  Beste VPN's voor Sohu.com

Zoals je waarschijnlijk al weet, opent een goede VPN de toegang tot inhoud over de hele wereld. Als u buiten de Verenigde Staten woont, kan de service u helpen toegang te krijgen tot populaire services zoals Netflix, Hulu en Pandora. Je hebt nog steeds een account nodig voor services zoals Netflix, maar de VPN helpt je Amerikaanse tv-programma’s en films op Netflix te bekijken alsof je in de Verenigde Staten zit of in een andere regio waartoe je toegang wilt hebben.

Een VPN gebruiken voor PS4, Xbox One en Nintendo

Nogmaals, ik gebruik ExpressVPN als voorbeeld voor het gebruik van een VPN-service op uw gameconsole. Ze zijn mijn favoriete VPN voor gaming omdat ExpressVPN een zeer groot netwerk beheert, waardoor de service een uitstekende keuze is voor gamers. U kunt ook onze bekijken Top 10 VPN lijst voor meer opties.

De eerste stap om aan de slag te gaan met ExpressVPN is normaal gesproken om de clientsoftware voor uw systeem te downloaden. ExpressVPN biedt gratis clientsoftware voor Windows, Mac en Linux. Naast gratis apps voor iOS en Android. Dat werkt duidelijk niet voor PS4, Xbox One of Nintendo, omdat de gameconsoles de native ondersteuning voor VPN niet hebben. Gelukkig is er nog steeds een manier om je spelverkeer te versleutelen en via een VPN te verzenden. Het antwoord is om de VPN via je router te laten lopen. Opmerking: als u geen codering nodig heeft, kunt u de ExpressVPN MediaStramer (Smart DNS) -functie gebruiken zonder dat u uw router hoeft te configureren. Het ondersteunt een breed scala aan spelconsoles.

ExpressVPN-router-app

Afhankelijk van welk merk en model router u gebruikt, ondersteunt het mogelijk VPN-services van derden. Zo ja, dan kunt u de benodigde informatie opvragen bij uw VPN-provider om een ​​verbinding via uw router tot stand te brengen. Anders raad ik ten zeerste aan FlashRouters. Het FlashRouters-team neemt populaire merknaam-routers en flitst ze met DD-WRT of Tomato-firmware. Hierdoor hebben de apparaten veel meer functies dan wanneer de fabrieksfirmware is geïnstalleerd. Alle FlashRouters zijn vooraf geconfigureerd met ondersteuning voor VPN.

Geniet van alle spanning terwijl je je favoriete online games speelt via een VPN. Deel dit bericht met je vrienden zodat ze overal ter wereld kunnen gamen met een VPN. Volg ons @VPNFan voor de laatste aanbiedingen en gidsen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me