McAfee emblémaA McAfee víruskereső szoftver az egyik legismertebb a világon. John McAfee által 1987-ben alapított társaság ma az Intel teljes tulajdonában van. Az Intel Security néven ismert antivírus szoftver továbbra is az alapító nevét viseli. Jelenleg három vírusvédelmi terméket kínálnak. Ezek a Total Protection, az Internet Security és az AntiVirus Plus.

Ezekkel a lehetőségekkel az Ön választása az Ön igényeitől függ. Az alábbiakban bemutatjuk a három termék árait, de demonstrációnkhoz a McAfee Total Protection-t fogjuk használni. A felsorolt ​​lehetőségek lehetővé teszik, hogy az összes eszközt egy év alatt védje.

Árképzés a McAfee antivírus termékek számáraMint látta fentebb, a McAfee Total Protection mindössze 49,99 dollár egy évre. A McAfee Internet Security 79,99 dollár egy évre. A McAfee AntiVirus Plus évi 59,99 dollár. Nyilvánvaló, hogy a Total Protection verzió a legjobb ajánlat, és a legnagyobb védelmet nyújtja. Tetszik, hogy a McAfee több eszközre vonatkozik, amelyek ugyanazon licenchez tartoznak. A McAfee számos különféle operációs rendszert támogat. Ezek Windows 7 vagy újabb, Mac OSX 10.8 vagy újabb, Android 2.1 vagy újabb és iOS 8 vagy újabb. Bár zavarónak tűnhet, egy pillanat alatt átlépjük a különféle funkciókat.

Vírusvédelem

Általában a víruskereső programok ugyanazok. Először telepítse a szoftvert, majd ellenőrizze a rendszer biztonságát. A szoftver telepítése után javasoljuk a teljes rendszer-ellenőrzést. Ellenkező esetben a szoftver nem fedez fel minden káros fájlt. Vegye figyelembe azt is, hogy a McAfee nem fogja automatikusan beolvasni a külső USB-meghajtókat. Szeretnénk, ha nagyobb választék lenne a beolvasás során.

Noha nem tudja ütemezni a szkennelést, a valós idejű védelmi funkció figyelni fogja a rendszert. A fájl használatakor a McAfee átvizsgálja és megvédi a fenyegetésektől. Egy másik elem, amelyet szeretnénk látni, a megtalált fájlokkal kapcsolatos pontosabb információk. Nem jeleníti meg az adott fájlt, de vírusleíró oldalt tartalmaz. Ilyen módon, ha van hamis pozitív eredmény, láthatja a fájl pontos nevét és helyét, ahol megtalálta.

Gomb a McAfee AntiVirus számára.Biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások

Ha víruskereső programokat keres, az egyik keresett elem a szolgáltatások listája. A McAfee kínál néhány jót, köztük egy jelszókezelőt. Most az alábbiakban bemutatott címsorok funkcióiról fogunk beszélni.

  Malwarebytes Anti-Malware Premium Review

McAfee AntiVirus konzolVírusok és kémprogramok védelme:

  • Szkennelje be számítógépét – Itt elvégezheti a gyors vagy a teljes rendszer vizsgálatát. Ha bármilyen észlelés történik, egy linkre kattintva vírusprofil jelenik meg a McAfee webhelyen.
  • Valós idejű szkennelés – Mint már említettük, a valós idejű szkennelési funkció folyamatosan ellenőrzi a számítógépet fenyegetésekkel szemben, amikor a fájlokat bármikor ellenőrzi. Ebben a címsorban megadhat vagy kizárhat bizonyos fájlokat.

Internetes és e-mail védelem:

  • Tűzfal – Védi a számítógépet a gépeltérítőktől, amelyek személyes információkat lophatnak, és figyeli a küldött és fogadott információkat. A Total Protection verzióban érhető el.
  • Levél szűrő – Ahogy a név is kimondja, az anti-spam funkció megakadályozza a spam és a levélszemét bejutását a postafiókba. Elérhető az Internet Security és a Total Protection verziókban.
  • Web védelem – Osztályozási rendszer, amely elmondja a webhely biztonságáról, mielőtt meglátogatná azt.

Igazi kulcs:

Jelszókezelő, amely importálja a jelszavakat és tárol fontos információkat, így nem kell. Hozzáadhat kétoldalú hitelesítést. A True Key rendelkezik a teljes jelszókezelő összes képességével és előnyeivel. Jó lenne, ha hozzáadnának egy jelszógenerátort. Elérhető az Internet Security és a Total Protection verziókban.

Adat védelem:

tépőgép – Az e fejezet alatt felsorolt ​​egyetlen lehetőség az aprítószerszám. Ez elősegíti az érzékeny információk biztonságát. Minden verzióban elérhető.

PC és otthoni hálózati eszközök:

  • Saját otthoni hálózat – Hálózatkezelő eszköz, amely lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérje a számítógépeket és az eszközöket. Ez lehetővé teszi a biztonsági problémák megoldását a McAfee-kompatibilis PC-ken is.
  • Gyors tisztítás – Javítja a PC teljesítményét azáltal, hogy megszabadul a régi fájloktól.
  • Sebezhetőségi szkenner – Megtalálja és frissíti a szoftverrel kapcsolatos problémákat.

Szülői felügyelet:

Lehetővé teszi a webes tevékenységek figyelését és ellenőrzését. Elérhető az Internet Security és a Total Protection verziókban.

Home gomb:

Itt kezelheti biztonságát, és további eszközöket felvehet.

Mint láthatja, számos különféle lehetőség közül választhat, amikor a McAfee különféle verzióit használja. A jelszómegőrző nagyszerű, és jó, ha fel tudja venni az összes eszközt. A Quick Clean eszköz segít a számítógép jól futni.

  McAfee Antivirus 2016 endurskoðun

Telepítés és támogatás

A víruskereső szoftverek telepítésének egyszerűnek kell lennie. A McAfee megkönnyíti a dolgokat. Csak töltse le a használni kívánt verziót. Ezután megjelenik a McAfee Installer ellenőrzése annak ellenőrzésére, hogy a szoftver fut-e a számítógépen.

A McAfee Antivirus telepítési képernyője

Miután minden telepítve volt, megjelenik az alábbi képernyő. Menjen tovább, és kattintson a „Vizsgálás lefuttatása” hivatkozásra az első vizsgálat elvégzéséhez.

McAfee AntiVirus konzol

Innentől megnézheti azokat a többi lehetőséget, amelyekről korábban beszéltünk. Támogatásként a McAfee számos különféle lehetőséget kínál. Ezek 24/7 élő csevegés, e-mail és telefonos támogatás. Ezen felül kínálnak McAfee TechMaster Services szolgáltatást. Más vállalatokhoz hasonlóan a prémium szolgáltatásokat meghatározott díj ellenében kínálják. A szolgáltatások felállítása & Optimalizálás, víruseltávolító szolgáltatás, beállítás & Védje, Speciális hibaelhárítás és Concierge Gold. Noha áraik nem indokolatlanok, készüljön fel pénzt költeni, ha úgy dönt, hogy szolgáltatásaikat használja.

Rendszerhatás és antivírus teljesítmény

Számos tényezőt érdemes figyelembe venni, amikor víruskereső programot választ. A két legnagyobb közülük a rendszerhatások és az antivírusok teljesítménye. A rendszer hatása az AV szoftver által okozott késés mértéke a számítógépen. A McAfee nem olyan jól teljesített, mint ahogy reméljük. Az av-Test független tesztelő laboratórium szerint a McAfee 83% -os rálátást kapott a rendszerre. Ez az élő teszteknél az ipari átlag alatt van.

Egy másik olyan tényező, amelyet szeretne egy antivírus programban, az az, amely megvédi Önt a súlyos fenyegetésektől. Sajnos a McAfee szintén nem szerepelt túl jól a védelemben. A tesztek során az ipari átlag alatt maradtak. Az egyik dolog, amelyben McAfee jól szerepelt, a hamis pozitívok száma volt. Az iparági átlag három, de a McAfee nem talált semmit.

Gomb a McAfee AntiVirus számáraVizsgálataink

A víruskereső szoftverek áttekintésekor mindig szeretünk saját teszteket futtatni. Kétféle vizsgálat van, amelyeket általában használnak. Tesztelheti a sebesség vagy a vírus érzékenységét.

A McAfee vírust talál

Amikor megpróbáltuk letölteni a hamis vírusfájlokat egy tesztelési webhelyről, a McAfee hagyta, hogy csináljuk. Annak ellenére, hogy a valós idejű védelem be volt kapcsolva, először a Windows 10 állította le. Végül megkaptuk az alább látható üzenetet, amelyben kijelenti, hogy karanténba helyezte a fájlt. Kicsit meglepve vagyunk a tapasztalt tétovázáson.

  Ulasan Premium Anti-Malware Malwarebytes

A fájlt karanténba helyezték

Egy másik teszt, amelyet szeretnénk elvégezni, hamis vírushúr felhasználásával futtatható az asztalra. A szoftver ismét valós idejű védelemre van állítva. A fájlt addig nem találták meg, amíg gyors vizsgálatot nem végeztünk. Mint már korábban elmondtuk, ellenőriznie kell a beépített külső meghajtókat is. Mivel a vírusprogramok elég szokásosak, a Macintosh verzió ugyanúgy működik..

McAfee biztonsági innovációk az Android számára

A McAfee Security Innovations egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy az összes eszközt ugyanahhoz a fiókhoz csatlakoztathatja. Vessen egy pillantást a telepítésére. A Google Play Áruházba való belépés után keresse meg a McAfee Security Innovations oldalt. Ezután érintse meg a telepítés gombot, majd a megnyitás gombot, amikor befejeződik.

McAfee Android Install képernyők

A középső képernyőn olvassa el az EULA-t, és koppintson az Elfogadom elemre (mindenki olvassa ezeket, igaz?). A következő képernyőn számos különféle adatvédelmi és védelmi eszközt tölthet le. Elválasztják egymástól, hogy mi a céljaid.

A McAfee-android-second1

Jó lenne, ha ezeket a megoldásokat egy helyen látnánk, ahelyett, hogy különféle alkalmazásokra bontanánk. A rosszindulatú programok keresésére használt alkalmazás a fenti képen található, a Light Mobile Anti-Malware. Ha szeretné megfigyelni családja eszközeit, telepítenie kell a McAfee Family Protection alkalmazást. Ezzel felvehet webhelyeket, blokkolhat webhelyeket, vagy megnézheti, hogy egy webhely mennyire megbízható, mielőtt odamenne. Hasonlóan a Windows és a Mac verzióhoz, az iOS verzió hasonló az Android-hoz.

Végső gondolatok

A felülvizsgálat összefoglalása érdekében a McAfee AntiVirus rendben van. Van néhány tisztességes lehetőség, de szeretnénk, ha jobb lett volna-e végezve a teszteinket, és a független laboratóriumok tesztein is. Szeretjük a True Key jelszó-őrzőt. A szoftver szkennelés közben erőforrásigényes lehet, és szeretnénk, ha a cég hozzáad egy játékmódot. Ha külső meghajtókat is hozzáad, ellenőrizze, hogy a rendszer teljes vírusokat keres-e.

Ha a McAfee által kínált funkciókat keresi, akkor a McAfee Total Protection csomag az első évre jó érték. Vannak más antivírus programok a piacon, amelyek jobb lefedettséget nyújthatnak. Ha más lehetőségeket szeretne, kérjük, nézzen meg legjobb víruskereső szoftver oldal.

Gomb a McAfee AntiVirus számára.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me