Semasa melanggan perkhidmatan VPN, sebilangan besar pengguna baik-baik saja dengan menggunakan kaedah pembayaran standard. Secara standard, kami bermaksud kaedah seperti PayPal, Visa, Mastercard, Discover, American Express, dan lain-lain dari bank. Itu mempunyai beberapa faedah yang pasti. Itu termasuk kemudahan penggunaan kerana anda dapat mengatur pembayaran dan kemudahan berulang antara lain. Walau bagaimanapun, sebilangan orang lebih suka menggunakan kaedah yang tidak standard. Sebaliknya, sebilangan pengguna VPN lebih suka kad hadiah pra-bayar, kad debit prabayar, Bitcoin, dan pilihan pembayaran lain yang lebih tanpa nama. Terdapat beberapa sebab untuk melakukannya, dan kami akan menerangkan mengapa dan memberitahu anda cara pembayaran tanpa nama. Pertama, mari kita lihat perkhidmatan VPN yang menerima kad hadiah prabayar dan menjawab beberapa soalan yang sering diajukan.

Perkhidmatan VPN yang Menerima Pembayaran Kad Hadiah

RankVPN ServicePriceVisitServer
LokasiNo
Pembunuhan Log
SwitchBrowser
Sambungan
1 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 VPN HMA Pro $ 3.99 HMA 280 Kotak pilihan
3 TorGuard $ 4.99 TorGuard 68 Kotak pilihan Kotak pilihan

Kelebihan dan Kekurangan Membeli VPN dengan Kad Hadiah

Terdapat beberapa sebab mengapa anda mungkin atau tidak mahu memilih kad hadiah untuk membayar perkhidmatan VPN.

Kelebihan:

 • Tanpa kad kredit atau kaedah standard – Anda tidak perlu dikecualikan jika anda tidak mempunyai kad kredit atau debit. Cukup beli kad hadiah dan beli akaun yang anda mahukan.
 • Privasi maksimum – Kerana kad hadiah kedai dan kad debit prabayar tidak mengandungi butiran pembayaran, anda tidak perlu mengenali diri anda lebih jauh daripada maklumat yang diperlukan oleh penyedia VPN.
 • Tiada pembaharuan automatik – Oleh kerana kad hadiah kedai atau kad debit prabayar mengandungi jumlah mata wang yang tetap, anda tidak perlu risau tentang perkhidmatan yang menagih anda tanpa pengetahuan anda.
 • Mudah didapati – Anda boleh membeli kad hadiah di pelbagai tempat yang berbeza dari beberapa stesen minyak hingga kedai serbaneka hingga kedai runcit. Anda boleh membeli kedua-dua jenis kad (debit hadiah dan prabayar) dengan wang tunai.
 • Mudah untuk digunakan – Menggunakan salah satu jenis kad ini adalah mudah. Sebilangan besar masa anda membeli kad dan memasukkan nombor apabila diminta di laman web penyedia VPN.

Kekurangan:

 • Boleh dihadkan – Tidak semua syarikat VPN menerima kad hadiah.
 • Mungkin lebih banyak kos anda – Kadang kala, anda mungkin membayar kos tambahan 20% – 30%. Ini kerana penyedia sebenarnya tidak dapat menghabiskan wang kad hadiah tanpa bayaran.
 • Boleh menyusahkan – Selepas tempoh perkhidmatan habis, anda perlu menjalani prosesnya. Anda tidak dapat mengatur pembayaran berulang ketika menggunakan kaedah ini.

Walaupun anda mungkin mengalami beberapa kekurangan yang baru saja kita sebutkan, menggunakan “Vanilla Visa” atau “Green Dot” Visa dapat membantu anda mengatasi beberapa masalah ini. Daripada kad hadiah biasa, kad tersebut boleh dimuat semula dan biasanya hanya memerlukan alamat e-mel.

Yang Mungkin Menggunakan Kad Hadiah untuk VPN?

Walaupun ada yang dapat menggunakan kaedah ini, sangat sedikit pengguna yang benar-benar menggunakannya. Sekiranya anda menggunakan penyedia VPN sifar log, anda seharusnya agak selamat. Walau bagaimanapun, sebilangan syarikat yang mengiklankan log sifar sebenarnya menyimpannya. Secara teori, mereka dapat mengesan aktiviti anda kepada anda dengan menggunakan maklumat pembayaran anda. Walaupun tidak mungkin, itu dapat dan telah terjadi.

Sekiranya anda seorang pembangkang, wartawan, pemberi maklumat, atau penyokong kebebasan bersuara, menyimpan maklumat anda secara peribadi adalah suatu keharusan. Tidak kira siapa anda, tidak ada yang mahu mengetuk pintu mereka pada jam 1 pagi oleh tetamu yang tidak diingini. Sekiranya anda cuba menyembunyikan aktiviti anda dari pemerintah yang menindas atau ganas, menggunakan kaedah pembayaran yang lebih tanpa nama adalah penting. Sudah tentu, ada yang suka menggunakan kad hadiah untuk menambahkan lapisan privasi tambahan. Dalam dunia digital di mana menjadi semakin sukar dan tidak dikenali, kaedah ini berfungsi dengan baik. Semuanya bergantung pada tahap keselesaan anda. Anda boleh menggunakan kad hadiah untuk membayar VPN dan perkhidmatan dalam talian yang lain.

Cara Membayar VPN Tanpa Nama

Setelah anda mengetahui mengapa anda mungkin mahu menggunakan kaedah ini, kami akan memandu anda melalui proses ini. Beberapa langkah ini mungkin berbeza-beza bergantung pada penyedia yang anda pilih, tetapi semuanya harus serupa. Walaupun anda mungkin tidak perlu memasukkan banyak maklumat, masih ada jumlah minimum yang diperlukan untuk mendaftar. Walau bagaimanapun, maklumat tersebut tidak harus tepat kecuali untuk nombor kad, tarikh tamat, dan kod CVC.

 1. Akses laman web.
 2. Pilih tempoh perkhidmatan yang anda mahukan.
 3. Buat akaun anda dengan menggunakan alamat e-mel yang sah (ya, anda boleh membuatnya untuk tujuan ini).
 4. Pilih kaedah pembayaran anda. Sekiranya anda memilih penyedia yang secara khusus membolehkan anda membayar dengan kad hadiah, anda akan diminta untuk menebusnya di sini. Sekiranya kad hadiah berjenama utama (iaitu kad dengan Visa, MC, AE, atau Discover), masukkan nombor di bahagian kad kredit.
 5. Hantarkan pembayaran.
 6. Muat turun perisian dan nikmati.

Walaupun kelihatannya pelik, anda dilarang melanggan kebanyakan perkhidmatan VPN jika anda tersambung ke VPN. Perkara yang sama juga berlaku untuk banyak perkhidmatan proksi yang popular. Untuk mengelakkan penipuan kad kredit, mereka akan menyekat anda jika anda mencuba. Itu boleh menjadi masalah sekiranya anda prihatin dengan alamat IP anda.

Namun, ada cara mudah untuk menyembunyikan alamat IP anda. Apa yang ingin anda lakukan ialah melanggan dengan menggunakan hotspot WiFi awam di restoran atau perpustakaan awam. Dengan cara itu, penjejakan berhenti di sambungan internet awam dan bukannya rangkaian rumah anda. Pembelian itu mungkin datang dari sesiapa sahaja yang terhubung ke lokasi tersebut.