Uit onze review van Hola VPN bleek dat het een gratis P2P (Peer-to-Peer) internetprivacy-service is die verborgen gevaren heeft waarvan veel van de minder technische gebruikers zich misschien niet bewust zijn. Hola is een bedrijf uit Isreali, opgericht door Ofer Vilenski en Derry Shribman in 2012. Ze hebben apps voor VPN, advertentieblokkering, videoversnelling en GPS-locatie. Hoewel Hola zijn service een VPN noemt, functioneert het eigenlijk als een soms gecodeerde proxy. Dit betekent dat het voornamelijk werkt als een extensie via uw browser. Hola VPN maskeert uw IP-adres en vervangt het door een ander in het land van uw keuze.

Hola VPN-beoordelingTheoretisch maakt dit u veiliger en anoniemer tijdens het surfen op internet. Bovendien kunt u censuur omzeilen en geoblocking overwinnen; waardoor u overal ter wereld kunt genieten van een meer open internetervaring. Dit klinkt als een goede deal, maar is dat zo? Lees onze volledige recensie en leer alle details, zodat u zelf kunt beslissen.

Hola VPN-prijzen

Hola VPN is oorspronkelijk begonnen als een P2P-netwerk voor “waarde-uitwisseling”. Hierdoor kon u hun netwerk gratis gebruiken, in ruil voor het toestaan ​​van andere gebruikers op het netwerk om uw computer te gebruiken wanneer deze niet actief is. Een apparaat wordt als inactief beschouwd wanneer:

 • Computer wordt niet gebruikt (geen muis- of toetsenbordactiviteit gedetecteerd).
 • Het is aangesloten op een elektrische bron en niet op batterijvoeding.
 • Apparaat is verbonden met het lokale netwerk of Wi-Fi (niet op mobiel).

Hola is gratis voor privé (niet-commercieel) gebruik op pc’s en Macs en vereist een abonnement op iOS en Android. Ze hebben ook een Hola Premium-service waarmee u het Hola VPN-netwerk kunt gebruiken zonder er deel van uit te hoeven maken. U moet zijn aangemeld bij de Hola-website om uw premium lidmaatschap van kracht te laten worden. Als u het in meerdere browsers wilt gebruiken, moet elke browser op hun site zijn ingelogd.

Hola VPN-prijzen

De VPN-service wordt maandelijks en in tranen verkocht. Een maand kost je $ 5 per maand. Net als veel andere VPN-providers biedt Hola korting op hun pakket voor de langere termijn. Bijgevolg kunt u een jaar Hola Premium krijgen voor $ 45, wat neerkomt op $ 3,75 per maand.

Hoe werkt Hola VPN

De Hola CDN-architectuur (Content Delivery Network) is gebouwd als een overlay bovenop HTTP. Het is een hybride netwerk waarvan de knooppunten zijn samengesteld uit peer-apparaten van gratis VPN-gebruikers en conventionele VPN-servers. Ze noemen dit netwerk een “collaborative P2P Internet” en hun service als een “community powered (Peer-to-Peer) VPN”. Wat betekent dit?

Het betekent dat ze HolaCDN gebruiken om uw IP te maskeren en vervolgens het internetverkeer van uw browser door een inactief apparaat van een andere gratis VPN-gebruiker op hun netwerk te leiden. In ruil voor deze gratis service, gaat u ermee akkoord dat ze uw computer of apparaat gebruiken om ander peerverkeer door te leiden wanneer het niet wordt gebruikt. Door toegang te hebben tot een grote groep individuele niet-opeenvolgende IP-adressen van gebruikers, kunt u anoniemer zijn. Bovendien maakt het het netwerk ook moeilijker te detecteren en te blokkeren. Dit is echter slechts een deel van het Hola VPN-netwerkverhaal.

Zoals we eerder opmerkten, werkt de Hola VPN-service op een hybride netwerk dat bestaat uit zowel gratis peerknooppunten als conventionele VPN-servers. Zowel premium betaalde klanten als gratis gebruikers kunnen dit netwerk gebruiken, maar betaalde gebruikers werken niet als netwerkknooppunten voor andere gebruikers. Daarnaast hebben Luminati, betaalde commerciële gebruikers van hun zusterservice, toegang tot meerdere IP’s op het Hola VPN-netwerk.

Hola VPN-schema

Dit betekent dat machines met gratis VPN-gebruikers kunnen worden gebruikt door andere gratis gebruikers, betaalde Hola-abonnees en commerciële Luminati-klanten. In een “utopische wereld” zou dit een geweldig idee zijn voor een gratis VPN-service. We leven echter in de echte wereld en er zijn verborgen gevaren voor gratis gebruikers in dit community P2P-netwerk. Laten we nu eens enkele van deze gevaren en de Luminati-dienst onderzoeken.

Gevaren voor gebruikers van Hola VPN

Luminati Startup en potentiële botnets

Laten we eerst een klein stukje van de geschiedenis van Hola VPN bekijken. Het begon in 2012 als een gratis P2P-internetproxyservice. In 2014 begonnen ze hun commerciële Luminati-service en vermeldden dit kort in hun FAQ. Ze kwamen in 2015 onder vuur te liggen toen de commerciële dienst werd gebruikt om een ​​DDoS-spamaanval (Distributed Denial of Service) uit te voeren op het controversiële prikbord van 8chan.

Dit bracht aan het licht dat Hola toegang tot gratis gebruikersmachines verkocht als knooppunten voor commerciële gebruikers. Veel van hun gebruikers waren hierover van streek omdat de meesten niet wisten dat Hola de Luminati-service had gestart. Ze waren van mening dat Hola dit voor hen had verborgen door het niet prominent op hun website uit te leggen.

Hola VPN-netwerkfuncties vergeleken met botnetkenmerken

Velen waren bovendien van mening dat het hen in wezen veranderde in exit-knooppunten voor een potentieel botnet. Uit de bovenstaande vergelijking blijkt dat het Hola / Luminati-netwerk, als het niet goed wordt beheerd, een botnetbron zou kunnen worden. Het feit dat ten minste één gebruiker het daarvoor had gebruikt om 8chan aan te vallen, versterkte dit. Daarom heeft Hola de veelgestelde vragen van het bedrijf bijgewerkt om duidelijk te laten zien hoe hun service werkt met haar zusterservice Luminati.

Interne beveiligingslekken in Hola VPN

Bovendien hebben rond dezelfde tijd enkele bekende “white-hat” -hackers een advies uitgebracht voor de Hola VPN-service waarin verschillende beveiligingsfouten werden benadrukt die zouden kunnen worden misbruikt door kwaadwillende gebruikers.

Deze gebreken omvatten het volgende:

 • Lokaal bestand gelezen – stelt een hacker in staat om willekeurige bestanden op de host te lezen.
 • Vrijgeven van informatie – waarmee een aanvaller u voortdurend via internet kan volgen, waardoor uw privacy wordt geschonden..
 • Drie kwetsbaarheden voor het uitvoeren van externe code – waarmee een onsmakelijke gebruiker uitvoerbare code kan downloaden en uitvoeren om schadelijke software op uw computer of mobiele apparaat te installeren.
 • Privilege escalatie – kan een peer toestaan ​​en mogelijk volledige controle over uw pc geven.

Als gevolg van deze kritiek op hun VPN-service schreef Hola-oprichter Ofer Vilenski een open brief aan alle Hola VPN-gebruikers, waarin hij toegaf dat ze fouten hadden gemaakt. Hij behandelde ook deze zorgen en wat ze hadden opgelost. De brief schetste ook de wijzigingen die ze in de toekomst doorvoeren om de Hola VPN-beveiliging in de toekomst te verbeteren. De specifieke zorgen die hij behandelde waren:

 • Hola gaat over het delen van middelen – onder andere gebruikers op het VPN-netwerk.
 • Maakt Hola je onderdeel van een botnet? – Hoewel dit mogelijk is, controleren ze Luminati-gebruikers en hebben ze gegevens die hun echte identiteit verifiëren. Bovendien zullen zij slechte actoren melden bij de desbetreffende juridische autoriteiten. Ze zijn van mening dat dit hun dienstverlening onaantrekkelijk maakt voor criminele elementen.
 • Kwetsbaarheid van de Hola-client – is verholpen, zodat slechte acteurs geen externe code meer kunnen uitvoeren op apparaten die Hola-services gebruiken.
  DotVPN recensie

Verder schetste de brief ook de wijzigingen die ze in de toekomst doorvoeren om de Hola VPN-beveiliging in de toekomst te verbeteren. Hij verklaarde met name dat ze technische monitoringoplossingen aan het ontwikkelen waren om het risico op misbruik van hun Hola / Luminati-service te minimaliseren en hun beveiligingsteam te upgraden met een Chief Security Officer. Niet iedereen (cyberbeveiligingsbedrijf Vectra, Adios-Hola) was het destijds eens met zijn beoordeling van de Hola / Luminati-dienst.

Sinds die tijd heeft Hola gezegd dat ze hun ingebouwde console hebben ingekort en vergrendeld, wat een integraal onderdeel is van het doorsturen van peerverkeer wanneer het apparaat inactief is. Ze hebben een aantal zorgen van Adios-Hola aangepakt door een betere controle en informatieverzameling voor commerciële Luminati-gebruikers in te stellen. We zullen dit bespreken wanneer we uw privacy en anonimiteit onderzoeken tijdens het gebruik van de Hola VPN-service.

Gevaren van exit-knooppunten

Een ding dat Hola onderschat, is het feit dat gratis gebruikers op hun netwerk hun thuismachines gebruiken als exitknooppunten die problematisch kunnen zijn. Dit blijkt uit het feit dat sommige exploitanten van Tor-exitknooppunten door de gerechtelijke autoriteiten zijn binnengevallen voor verschillende cybercriminaliteit. Dit komt omdat veel autoriteiten van mening zijn dat het verkeer dat eruit komt kan worden herleid tot het oorspronkelijke IP-adres en de dader.

Daarom raadt de EFF (Electronic Frontier Foundation) af om Tor-uitgangsknooppunten thuis te gebruiken. Verder beveelt het Tor-project de volgende tips aan voor degenen die exit-knooppunten beheren:

 1. Informeer uw potentiële ISP (‘s).
 2. Krijg een apart IP-adres voor het knooppunt. Leid uw eigen verkeer niet via dit IP-adres.
 3. Krijg herkenbare Reverse DNS voor dit IP.
 4. Stel een Tor Exit Notice in.
 5. Krijg een ARIN-registratie (indien mogelijk).
 6. Overweeg om een ​​beleid voor verminderd uittreden te gebruiken.
 7. Snelheidslimiet en optioneel QoS uw knooppunt.
 8. Overweeg een LLC te maken om uw knooppunt uit te voeren.

Gratis Hola VPN-gebruikers kunnen met soortgelijke kosten worden geconfronteerd, aangezien elke illegale activiteit die hun computer verlaat, zal worden herleid tot hun IP-adres en uiteindelijk tot hen. Bovendien slaat Hola VPN informatie op uw machine op om hun netwerkprestaties te verbeteren. Dit betekent dat als juridische autoriteiten uw computer in beslag nemen, ze vanwege deze cache belastend bewijsmateriaal kunnen vinden.

Hoewel Hola zegt dat ze de autoriteiten naar de echte boosdoener kunnen leiden, kunt u in de tussentijd juridische problemen krijgen van overijverige aanklagers. Stel je bijvoorbeeld voor dat iemand je IP gebruikt om een ​​soort bedreiging uit te spreken. In dit geval zijn de autoriteiten meestal niet in een pratende bui wanneer ze je deur omver gooien, je arresteren, je elektronische apparaten in beslag nemen en je huis plunderen.

Hola VPN-beveiliging, privacy en anonimiteit

Hola VPN (Proxy) -beveiliging

Er is heel weinig bekend over de beveiliging van de Hola VPN-service, behalve dat deze kan worden gecodeerd. Hoewel we ervan uitgaan dat een dergelijke codering certificaatgestuurd is met TSL. De onderliggende code van hun netwerk is bedrijfseigen, dus dit kan niet worden geverifieerd. Ze zeggen alleen dat Hola, afhankelijk van de proxyregel die u kiest, een deel van uw verkeer zal versleutelen. Daarom denken we dat het moeilijk is om erop te vertrouwen dat uw verkeer wordt versleuteld.

Hola VPN Privacy en anonimiteit

Uw online privacy en anonimiteit worden verbeterd door IP-adressen te wijzigen wanneer u verschillende websites bezoekt, samen met de incognitomodus van uw browser. Dit zorgt ervoor dat anderen geen informatie van uw browser kunnen ontvangen of verzoeken van uw IP terug naar u kunnen volgen. We zijn echter van mening dat dit wordt gecompenseerd door alle informatie die de Hola-service over hun gebruikers verzamelt.

Hola VPN verzamelt zowel anonieme informatie als PII (persoonlijk identificeerbare informatie). Het lijkt erop dat hun antwoord op het feit dat al zijn gratis gebruikers exitknooppunten hebben, is om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over elke verbinding die van hun gebruikers wordt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat ze gebruikers die hun systeem misbruiken kunnen identificeren en deze aan de juiste autoriteiten kunnen melden. We zijn van mening dat dit precies het tegenovergestelde is van hoe een privacydienst zou moeten werken. Bovendien beschermt het hun gebruikers pas achteraf en zoals we al zeiden, zou dit juridische verwikkelingen kunnen veroorzaken.

Uittreksel van anonieme gegevens die ze verzamelen volgens het Hola-privacybeleid:

Anonieme informatie. We verzamelen anonieme informatie over uw gebruik van de services om drie redenen: ten eerste om ons in staat te stellen de services te leveren en deze voortdurend te verbeteren; ten tweede om veiligheidsredenen; en ten derde, zodat we het gebruik statistisch kunnen controleren en volgen, onze gelieerde ondernemingen kunnen controleren en betalingen aan derden kunnen berekenen. Dergelijke anonieme informatie maakt het niet mogelijk individuele personen te identificeren; het omvat uw geschatte geolocatie, hardwarespecificaties, browsertype en -versie, de datum van de software-installatie, de datum van uw laatste gebruik van de Services, uw besturingssysteemtype, versie en taal, registervermeldingen, uw URL-verzoeken en respectieve tijdstempels. We doen geen moeite om uw identiteit via deze informatie te onthullen. We kunnen ook informatie verzamelen die ons helpt te begrijpen of uw apparaat op een bepaald moment wordt gebruikt, zodat we er geen verzoeken naar sturen.

Ook al zijn dit “zogenaamd anonieme” gegevens, u moet niet vergeten dat bewezen is dat als iemand genoeg anonieme gegevenspunten over u heeft, deze kunnen worden gebruikt met andere gegevens om u te identificeren. Bovendien wordt deze enorme gegevensverzameling voortgezet door de persoonlijke informatie die ze ook verzamelen.

Uittreksel van de PII-gegevens die ze verzamelen volgens hun privacybeleid:

Persoonlijke informatie. Persoonlijke informatie is informatie die privé of gevoelig van aard kan zijn en die u identificeert of kan identificeren. De persoonlijke informatie die we verzamelen en bewaren, omvat uw IP-adres, uw naam en e-mailadres in het geval dat u ons deze informatie verstrekt (bijvoorbeeld wanneer u een account opent of als u ons benadert via de optie “contact met ons opnemen”), scherm naam, betalings- en factureringsinformatie (als u premium services aanschaft) of andere informatie die we van tijd tot tijd kunnen vragen, zoals vereist voor de levering van Services. Wanneer u een account aanmaakt op de Services, kunt u dit doen door uw inloggegevens te gebruiken bij een aangewezen website of service van een derde partij (“Third Party Account”) zoals Facebook®. Als u dit doet, kunt u uw account en uw account van derden koppelen. Als u voor deze optie kiest, verschijnt er een pop-upvenster met een account van een derde partij dat u moet goedkeuren om door te gaan en dat de soorten informatie beschrijft die we zullen verkrijgen. Deze informatie omvat uw persoonlijke informatie die is opgeslagen op uw account van derden, zoals gebruikersnaam, e-mailadres, profielfoto, verjaardag, geslacht en voorkeuren. Alle anonieme informatie die specifiek is verbonden of gekoppeld aan persoonlijke informatie, wordt door ons behandeld als persoonlijke informatie, zolang een dergelijke verbinding of koppeling bestaat.

Merk op dat ze je Facebook laten gebruiken om je aan te melden voor de Hola VPN-service. Het is onlangs onder de aandacht van het publiek gekomen dat apps op deze manier informatie van Facebook-accounts schrapen, zoals hun privacybeleid wordt weergegeven in de lijst met items die ze zullen verzamelen als u een dergelijk account van derden gebruikt. Merk ook op dat anonieme informatie die kan worden vergeleken of waarnaar kan worden verwezen, wordt behandeld als PII. Dit verplaatst enkele anonieme gegevens naar de PII-kolom.

Technieken die Hola VPN gebruikt om informatie te verzamelen

Hola gebruikt verschillende technologieën om wat we zien te verzamelen en op te slaan als informatie die ze over hun gebruikers kunnen verzamelen. Deze methoden omvatten het volgende:

 • Cookies – om Hola en zijn partners in staat te stellen ‘de inhoud, ervaring en advertenties aan te passen die u op websites op internet krijgt’.
 • Pixel-tags – wanneer ze worden gebruikt met cookies, kunnen ze uw website-activiteit volgen.
 • Webbakens – laat ze zien wie een webpagina of e-mail leest, wanneer ze lezen en vanaf welke computer.
 • Loggegevens – zijn geaggregeerde gegevens die uw IP-adres, browsertype, webpagina’s die u bezoekt, tijd besteed aan die pagina’s, toegangstijden en datums, en de unieke identificatie die voor uw apparaat is gegenereerd, bevatten. Als u een mobiele telefoon gebruikt, is dit mogelijk uw mobiele nummer.
  TunnelBear Beoordeling 2023

Naast het verzamelen van al deze gegevens, deelt Hola VPN ook anonieme informatie met derden voor aanvullende doeleinden, waaronder marketing-, onderzoeks- en analysedoeleinden. Hierdoor kunnen ze het in feite delen met wie ze maar willen voor onderzoeksdoeleinden. Dit is het ideaal achter het recente privacyprobleem van Facebook. Ze delen uw e-mailadres ook met andere partners en hun opt-outbeleid is niet concreet.

Ten slotte laat het volgende privacybeleid zien dat ze met terugwerkende kracht misbruik maken van hun systeem nadat de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Zoals we eerder al zeiden, kan dit u mogelijk kwetsbaar maken voor juridische gevolgen, aangezien hun beleid voornamelijk zichzelf en hun partners lijkt te beschermen.

Uittreksel van hoe Hola PII deelt vanuit hun privacybeleid

We kunnen uw persoonlijke informatie en andere informatie ook in speciale gevallen delen als we goede redenen hebben om aan te nemen dat het nodig is om: (1) te voldoen aan wet, regelgeving, dagvaarding of gerechtelijk bevel; (2) fraude, beveiliging, schending van ons beleid of technische problemen detecteren, voorkomen of anderszins aanpakken; (3) de bepalingen van dit privacybeleid of andere overeenkomsten tussen u en ons afdwingen, inclusief onderzoek naar mogelijke schendingen daarvan; (4) beschermen tegen schade aan de rechten, eigendommen of veiligheid van ons, zijn partners, zijn gelieerde ondernemingen, gebruikers of het publiek.

Kortom, de totaliteit van de informatie die ze verzamelen en hoe deze wordt verzameld, kan naar onze mening uw privacy verdacht maken. Het heeft ook het potentieel om uw anonimiteit volledig te vernietigen. Ze stellen dat sommige van uw gegevens mogelijk zijn gecodeerd, afhankelijk van uw browserinstellingen. We zijn van mening dat de service in de eerste plaats is gebouwd om mediaservices te deblokkeren, omdat de codering ervan verdacht is vanwege het eigen karakter.

Hola VPN-ondersteuning

Hola VPN-ondersteuning is voornamelijk door middel van hun FAQ op hun website. U kunt ook contact met hen opnemen via e-mail, maar het kan enige tijd duren voordat de antwoorden zijn ontvangen. Ten slotte hebben ze een aanwezigheid op sociale media waar u enkele antwoorden kunt vinden.

Hola VPN en Ad Blocking Services: Hands On

Hola biedt niet dezelfde netwerkondersteuning op systeemniveau als andere VPN’s. In plaats van een client te installeren die al het verkeer via een gecodeerde tunnel omleidt, moet u ofwel Hola’s eigen Chromium-gebaseerde browser installeren of de Chrome- of Firefox-browserextensies gebruiken. Dit betekent dat Hola VPN echt als een proxyservice fungeert. Hola heeft ook extensies voor advertentieblokkering en videoversnelling. Alle drie deze apps zijn opgenomen in hun Windows-browser die kan worden gedownload van hun website.

Hola VPN-browser voor Windows

Ze hebben ook een GPS-verplaatsingsapp voor Android.

Hola GPS Relocator voor Android

Hola Chromium-gebaseerde browser voor Windows

Hola VPN in actie

Nadat u de Hola Chromium-browser op uw pc hebt ingesteld, bevindt deze zich in het Windows-systeemvak. Als u erop klikt, wordt het naar uw bureaublad gemaximaliseerd. Als u op het Hola VPN-vlampictogram in de rechterbovenhoek van de browser klikt, worden de populairste websites in de VS weergegeven. De omcirkelde pijl naar beneden opent de Hola VPN-website met een lijst met de meest populaire sites. Door te scrollen en een website te selecteren, wordt deze geopend in het meest geschikte land om toegang te krijgen.

Hola VPN Populaire Amerikaanse websites

Als een website meer dan één locatie heeft, wordt de meest populaire gebruikt zoals weergegeven in het geval van Netflix, waaronder standaard de Amerikaanse bibliotheek met inhoud. Merk op dat het Hola VPN-pictogram is vervangen door de landvlag van de ontgrendelde medialocatie.

Hola VPN US Netflix-bibliotheek

Door deze vlag te selecteren, kunnen we de locatie van onze Netflix-bibliotheek met inhoud wijzigen. Merk op dat het klikken op de vlag een lijst met landen opent. Niet alle landen in deze lijst hebben een Netflix-bibliotheek. Als u een van deze landen selecteert, mislukt de locatiewijziging, wat vervelend kan zijn omdat u denkt dat de app is mislukt. Dit betekent dat u meestal het land moet accepteren dat de app kiest om de blokkering van de website op te heffen.

Als je echter een ander land kent dat Netflix-inhoud heeft, kun je naar dat land gaan. Als u bijvoorbeeld het pictogram van de Amerikaanse vlag selecteert en door de lijst met landen naar Japan bladert, krijgt u het volgende. Hierdoor kunnen we overstappen van de VS-Netflix naar Japan-Netflix.

Hola VPN Verandert van de Amerikaanse Netflix-inhoudsbibliotheek naar de Japanse

Als alternatief hadden we het zoekveld kunnen gebruiken om de wijziging aan te brengen.

Overstappen van de Amerikaanse Netflix-inhoudsbibliotheek op de Japanse met Hola VPN

Je kunt ook andere websites kiezen om te deblokkeren door de naam van de site in te typen bij het zoeken, zoals raiplay, de Italiaanse mediasite. Als alternatief kunt u de browser opnieuw openen en de site kiezen op de pagina met populaire websites.

Hola VPN Raiplay-selectieHola Ad Blocker in actie

Als u met de rechtermuisknop op het schildpictogram naast het Hola VPN-pictogram rechts van het URL-vak klikt, worden de opties voor de Hola-advertentieblokkering geopend. Het is verdeeld in twee tabbladen: algemene en witte lijst-domeinen. Het algemene tabblad heeft twee optionele schakelaars:

 • Toon “Block Element” rechtsklik menu-item
 • Toon “Hola ad blocker” -paneel in ontwikkelaarstools

Hola Ad Blocker-opties

Op het tabblad witte domeinen kunt u domeinen toevoegen en verwijderen voor websites waarvan u geen advertenties wilt blokkeren. Typ gewoon de domeinnaam en selecteer vervolgens de knop “Domein toevoegen”.

Om het aantal geblokkeerde advertenties op de huidige site te zien, samen met het totaal van alle geblokkeerde advertenties, klikt u op het pictogram voor geblokkeerde advertenties. Merk ook op dat op het pictogram een ​​”1″ staat, wat aangeeft dat één advertentie is geblokkeerd op de huidige website.

Hola Ad Blocker

Hola Video Accelerator in actie

De laatste app in de Hola Custom-browser is de videoversneller. Het gebruik ervan is vereenvoudigd tot het in- of uitschakelen van de huidige website. Het kan video versnellen en u helpen buffering te voorkomen als u het ervaart. Anders merkt u geen waarneembare veranderingen.

Hola Video AcceleratorJe kunt aan ons onderzoek van de aangepaste Hola Chromium-browser zien dat deze voornamelijk bedoeld is om geografisch beperkte inhoud te deblokkeren. Er zijn drie extensies aan toegevoegd: Hola VPN, Hola Ad Blocker en Hola Video Accelerator. Dit zijn alle drie gratis P2P-apps met een hoge prijs die gebruik van uw computer vragen voor het gratis gebruik van de apps en het bijbehorende netwerk. Het zijn eenvoudige, gebruiksvriendelijke apps. De VPN-app is gemakkelijker te gebruiken als de door u gekozen site tot de meest populaire lijst behoort.

Bezoek Hola VPN

De Hola VPN voor Android installeren en gebruiken

Zoek naar de Hola VPN op je Android-apparaat. Tik op “Installeren” om de Google Play Store te openen om het installatieproces op je telefoon te starten. Eenmaal daar, tik op “Installeren” en accepteer de toegangsparameters die de app nodig heeft. Nadat de app het installatieproces heeft voltooid, tik je op “Openen” om het uit te voeren.

Installatie van Hola VPN Android-app

Wanneer de app wordt geopend, biedt deze u P2P-toegang tot hun netwerk en wordt u uitgelegd dat het een gedeeld resourcenetwerk is. Als u uw bronnen niet wilt delen, kunt u de Hola Premium-optie selecteren. Als u ermee instemt om uw mobiele telefoon te delen wanneer u deze niet gebruikt, tik dan op “Ik heb hem” en vervolgens op “Doorgaan”. U kunt op het menupictogram (drie horizontale stippen) tikken om de app-opties te kiezen. De belangrijkste opties van de app zijn de deblokkering, populaire lijst en instellingen. Met andere opties kunt u de geschiedenis wissen en de app delen op sociale media.

  Bullguard VPN recensie 2023

De app is standaard ingesteld op de Amerikaanse locatie en door op het Amerikaanse vlagpictogram te tikken, wordt de lijst met populaire sites geopend.

Hola VPN populaire sites

Door op een van deze sites, zoals Netflix, te tikken, kunnen we de blokkering in het gekozen land opheffen door op “Openen” te tikken. Als alternatief kunnen we het vlagpictogram kiezen en zoeken naar een andere Netflix-bibliotheek zoals die in Japan en deze openen. Merk op dat het Amerikaanse vlagpictogram is vervangen door het Japanse.

Hola VPN Netflix-website

Naast de schakelaars voor de deblokkering en de populaire lijst, zijn dit optionele instellingen voor algemeen gebruik, apparaatwebopties en apps. Het algemene scherm heeft opties voor interactie met de Hola-website, waaronder het krijgen van hulp, het updaten van de app, het wijzigen van de peer-status, het openen van de FAQ en andere. Het webscherm toont instellingen voor interactie met het web vanaf uw mobiele apparaat, evenals enkele geavanceerde website-instellingen. Het laatste scherm heeft alleen de apps-schakelaars voor het deblokkeren en suggesties.

Hola VPN-instellingen voor Android

Naast het deblokkeren van websites op uw mobiele telefoon, kunt u met Hola VPN ook apps kiezen die u via de VPN-service wilt uitvoeren. Nadat je op de app hebt getikt die je wilt tunnelen, selecteer je “Openen”. De app vraagt ​​u om de VPN-service op uw Android-apparaat in te stellen. Als u op ‘Ook mijn GPS-locatie wijzigen’ tikt, wordt de winkel geopend om de app te installeren als u dit nog niet hebt gedaan.

Hola VPN App-gebruik

Hola GPS Relocation App voor Android installeren

Eenmaal op de Google Play Sore, tik je op installeren om de app toe te voegen aan je Android-telefoon en de vereiste toegang te accepteren. Zodra dit is voltooid, tik je op “Openen” om de app uit te voeren. Kies ervoor om in te loggen op de gratis of abonnementsversie van de app en tik op “Go”.

Hola GPS Relocator installeren

Als dit de eerste keer is dat je de app gebruikt, tik je op “Instellingen”. De software zal u waarschuwen dat u op het punt staat de opties voor ontwikkelaars te wijzigen die onregelmatige resultaten kunnen opleveren. Tik op “OK” om deze waarschuwing te sluiten. Kies de optie “Selecteer nep-locatie-app” en tik vervolgens op “Hola Fake GPS”. De GPS-verplaatsingsapp is nu klaar voor gebruik.

Hola GPS-instellingen voor Android

Verplaats het Hola GPS-locatiepictogram naar de regio die u wilt vervalsen en tik op “Go”. Dit verandert uw schijnbare GPS-locatie. Als u op “Stop” tikt, kunt u een andere GPS-locatie kiezen om te vervalsen. U kunt zoomen en over de kaart scrollen om deze selectie gemakkelijker te maken. Zodra je je nieuwe locatie hebt, tik je op “Go” om deze te vergrendelen.

Gebruik van Hola GPS-verplaatsing

De Android Hola VPN-app is net zo eenvoudig te installeren en te gebruiken als zijn Windows-tegenhanger. Met een paar tikjes kunt u het land van herkomst van uw browser wijzigen. Hiermee kunt u de door u gekozen website deblokkeren. U kunt de apps die u kiest ook uitvoeren via de VPN-service. Hola laat je ook je GPS-locatie vervalsen. Onthoud dat dit gratis P2P-apps voor het delen van bronnen zijn.

Conclusies

Hola VPN is een proxy-service die wordt beheerd door het Israëlische bedrijf Hola. Het is een van de weinige diensten voor “waarde-uitwisseling” die zij aanbieden. Deze services omvatten Hola VPN, Hola Ad Blocker, Hola Video Accellerator en Hola GPS Locator voor Android. Al deze services hebben één ding gemeen. Ze zijn allemaal gratis als je ermee instemt om je computer of mobiele apparaat te delen met het peer-netwerk wanneer het niet wordt gebruikt.

Hola VPN is hun door de gemeenschap aangestuurde privacy-service. Het wordt uitgevoerd als een extensie voor de browsers Google Chrome of Foxfire. Anders kunnen Windows-gebruikers de op Hola aangepaste Chromium-gebaseerde browser gebruiken om het uit te voeren. In de browser zijn de adblocker- en video-accelerator-extensies vooraf geïnstalleerd.

In plaats van een volledige VPN-service te zijn, is Hola VPN een proxy die u zal helpen geografisch beperkte websites zoals Rai Play, BBC iPlayer, Netflix en anderen te deblokkeren. Er is heel weinig bekend over de codering. Hola stelt dat de service soms is gecodeerd, afhankelijk van uw instellingen, maar we hebben geen instellingen gevonden die we kunnen wijzigen die de codering zouden beïnvloeden in de aangepaste browserversie die op Windows 10 draait. Daarom vonden we de codering in het slechtste geval niet aanwezig en vermoedden we dat deze het beste was.

Bovendien moeten gratis gebruikers zich ervan bewust zijn dat ze fungeren als exitknooppunten voor het peer community-netwerk, tenzij ze zich aanmelden voor de premium betaalde service. Voor degenen die niet bekend zijn met de term “exitknooppunt”, betekent dit dat alles wat de gebruiker heeft gedaan, kan worden getraceerd naar de machine die hij gebruikt. Dit betekent dat als een peer uw inactieve computer of mobiele apparaat voor een illegaal doel gebruikt, deze naar u wordt teruggestuurd.

Deze dreiging wordt mogelijk vergroot doordat Hola zijn door de gemeenschap gebouwde P2P VPN-netwerk ook op de markt brengt als een service met behulp van zijn zusterservice Luminati, die in het verleden is gebruikt als botnet om een ​​website aan te vallen (DDoS). Dit kan voor u tot juridische problemen leiden, zoals voor gebruikers van exitknooppunten op het Tor-netwerk. Hola’s manier om dit te bestrijden is door alle informatie over zowel hun individuele als commerciële klanten te verzamelen om misbruikers van hun netwerk te identificeren en te vervolgen. We zijn van mening dat dit de antithese is van het idee van een privacydienst en op zijn best verontrustend. Ook lieten de brede gebruikscriteria vermeld in hun Privacybeleid ons onbehaaglijk over de privacy van de verzamelde informatie.

Dingen die we leuk vonden aan de service:

 • Ze boden een gratis proxy om beperkte websites te deblokkeren voor diegenen die niet over de financiële middelen of toegang tot een echte VPN-service beschikten vanwege hun geopolitieke omstandigheden (VPN’s verboden in hun land).
 • Ze hadden een adblocker en een videoversneller.
 • Hola bood een goedkoop alternatief betaald abonnement aan voor degenen die hun middelen niet met het netwerk wilden delen.

Dingen die we niet leuk vonden aan de service:

 • Gratis gebruikers worden gebruikt als onbeperkte exitknooppunten.
 • Het had enkele interne kwetsbaarheden vanwege het ontwerp van zijn infrastructuur.
 • Als de Luminati-service niet nauwlettend wordt gevolgd, kan deze worden misbruikt als een botnet.
 • Vanwege deze kwetsbaarheden verzamelde en bewaarde Hola een enorme hoeveelheid van zowel anonieme als persoonlijke informatie van al hun gebruikers om te beschermen tegen misbruik van haar systeem.
 • Bescherming voor hun gebruikers is retroactief, wat betekent dat ze kunnen bewijzen dat u niet de boosdoener was door hun opgeslagen informatie te gebruiken om de echte cybercrimineel achteraf te identificeren. Dit kan voor sommige gebruikers juridische problemen veroorzaken, zoals voor Tor-exitknooppunt-operators.

Hola VPN is een op P2P gebaseerd gemeenschapsnetwerk waarin gebruikers bronnen delen om het netwerk te creëren en vrij te delen. Er wordt ook geld mee verdiend door zijn knooppunten beschikbaar te maken voor commerciële klanten om merkonderzoek uit te voeren. Wij zijn van mening dat het in de eerste plaats alleen nuttig en proxy-deblokker is voor beperkte internetsites. Houd er ook rekening mee dat als u deelneemt aan de gratis service, u ermee instemt om een ​​exitknooppunt voor het netwerk te worden zonder controle over wat de peer doet tijdens het gebruik van uw apparaat. Daarom raden we de gratis Hola VPN-service niet aan, tenzij dit uw enige keuze is. We raden privé-internettoegang ten zeerste aan als alternatief. PIA beschermt uw privacy en deblokkeert geografische beperkingen zonder de risico’s van het gebruik van Hola.

Bezoek Hola VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me