Mobiel computergebruik begint de dagen van desktops of laptops te overtreffen. Hoewel er nog steeds een markt is voor desktopcomputing, kiezen veel gebruikers ervoor om op hun favoriete mobiele apparaten te bladeren of te surfen. Hoewel er enkele grote VPN-bedrijven zijn die meerdere versies voor hun product aanbieden, gebaseerd op het platform. Turbo VPN richt zich echter uitsluitend op mobiele apparaten. Volgens de Google-statistieken heeft deze VPN meer dan 10 miljoen downloads en een beoordeling van 4,7 sterren met meer dan 1 miljoen beoordelingen. Het wordt vermeld als een 100% gratis VPN voor mobiele gebruikers. Als je net als de meeste mensen bent, klinkt de gedachte om een ​​gratis VPN te gebruiken aantrekkelijk. Natuurlijk voelen we ons in ons vakgebied een beetje ongemakkelijk bij de term ‘gratis’. In onze recensie van Turbo VPN zullen we de verschillende functies bekijken en meer details geven en kijken of dit het probleem is.

Wilt u TurboVPN vergelijken met onze best aanbevolen VPN-services? Hier volgen enkele van de beste alternatieven. Elke VPN biedt een risicovrije proefperiode van 30 dagen om de service te testen.

RankVPN ServiceVPN Fan
Prijs Bezoek
SiteServer
Locaties Nr
LogsBrowser
Extensies Slim
DNS
1 ExpressVPN $ 6,67 ExpressVPN 160 Selectievakje Selectievakje Selectievakje
2 NordVPN $ 3,49 NordVPN 87 Selectievakje Selectievakje Selectievakje
3 Privé-internettoegang $ 3,33 PIA 49 Selectievakje Selectievakje

Over het bedrijf

Helaas kunnen we je niet veel vertellen over het bedrijf achter Turbo VPN. Dat maakt ons op zichzelf zenuwachtig. Ze hebben een minimalistische website op www.turbovpn.co. Ze vertellen u echter niets over het bedrijf. Wat we je kunnen vertellen is dat het wordt aangeboden door een Chinees bedrijf en dat de VPN-service relatief nieuw is. Ze lijken een behoorlijk grote aanwezigheid op sociale media te hebben, althans op Facebook. Als het bedrijf echt in China is gevestigd, kan het plaatsen op Facebook bewijzen dat de service op zijn minst werkt. Hoe populair deze VPN ook is, we kregen het volgende bericht toen we probeerden er toegang toe te krijgen in de Google Play Store. Omdat we het daar eerder hadden gevonden en het meer dan 10 miljoen downloads had, moeten we ons afvragen waarom Google Play het heeft verwijderd.

Google Play Store, ontbrekende link

Aan de andere kant, kunt u een VPN vertrouwen die zijn hoofdkantoor in China heeft, aangezien de regering VPN’s heeft verboden zonder uitdrukkelijke toestemming? De keuze is aan jou. We zouden het aanraden Privé-internettoegang als een alternatief. Voor gewoon $ 2,50 per maand u kunt genieten van veilige VPN-toegang op al uw apparaten van een vertrouwd bedrijf.

Prijzen

Prijzen voor Turbo VPNHoewel het gratis is, hebben ze ook een “VIP” -versie van de VPN. Hun prijs voor 1 maand service is $ 11,99. U kunt echter 12 maanden service krijgen voor $ 36. Zoals ze zeggen, is het een besparing van 75%. Dat betekent dat de VIP-service dezelfde prijs heeft of iets duurder is dan sommige van de concurrentie. Zoals je in de afbeelding hiernaast ziet, kun je het ook 7 dagen gratis uitproberen. Natuurlijk kunt u annuleren na de proefperiode van 7 dagen, of u kunt het houden voor het bedrag dat we zojuist hebben genoemd. Omdat het is gekoppeld aan uw Google-betaalaccount, is het heel eenvoudig om de service te kopen.

Kenmerken

In tegenstelling tot sommige andere bedrijven, lijkt Turbo VPN geen grenzen te stellen of gebruikers te beperken. Wat ze doen, is advertenties opnemen, het aantal apparaten beperken en de locaties beperken die u kunt gebruiken. Op hun website staat bovenaan een sectie voor functies. De dingen die ze als functies vermelden, zijn echter standaard bij alle VPN’s. Ze doen niets waardoor ze zich onderscheiden van andere services.

Serverlocaties en landen

Je hebt nog steeds de mogelijkheid om verschillende servers en gebieden te bezoeken, maar je krijgt veel meer variatie als je de VIP-optie kiest, zoals je hieronder ziet.

Turbo VPN-servers

Bij gebruik van de standaard service heeft u toegang tot ongeveer 7 locaties in 6 populaire landen. Dat zijn onder meer Canada, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Singapore en India.

Als u voor de VIP-service kiest, krijgt u de volgende voordelen.

  • Geen advertenties.
  • Snellere verbindingen.
  • Meer wereldwijde verbindingsopties.
  • Maak verbinding met maximaal 5 apparaten.

Extra premium serverlocaties zijn onder meer Australië, Japan, de VS, een “Netflix-server in de VS”, Singapore, Rusland, India, Duitsland, Zweden en andere.

Hands-on testen

Verbinding maken met de VPN is eenvoudig. In het onderstaande paneel ziet u de 3 verbindingsschermen. In de rechterbovenhoek kunt u de server die u wilt gebruiken wijzigen door op het vlagpictogram te klikken. Elk land heeft natuurlijk een ander icoon. Zoals we eerder vermeldden, heb je meer opties met de premium-optie.

Turbo VPN-verbindingspaneel

Turbo VPN-snelheidstest

Snelheidsverlies is een van de nadelen van het gebruik van een gratis service. De server die we hebben getest was vrij traag. Hoewel er gebruikers zijn die zeggen dat dit een snelle service is, hebben we dit niet gevonden. Om eerlijk te zijn, hebben we 2 afzonderlijke snelheidstests uitgevoerd. We hebben ze op 2 verschillende locaties uitgevoerd, gescheiden door 13 mijl op verschillende datums op verschillende tijden. We hebben ook 2 verschillende ISP’s gebruikt. Als u naar de afbeeldingen kijkt, ziet u dat we voor elke test dezelfde locatie hebben gebruikt. Zoals u kunt zien, is de gratis versie het niet als ze een snelle service bieden. We hopen dat je betere snelheden kunt verwachten op de premium-versie. Elke keer dat u verbinding maakt of verbreekt, ziet u ook een advertentie. Dat kan vervelend zijn als je verbinding maakt met verschillende locaties.

Locatie 1

Locatie van de Turbo VPN-snelheidstest 1

Locatie 2

Locatie van de Turbo VPN-snelheidstest 2

Waarom je een VPN zou moeten gebruiken

Omdat steeds meer vestigingen gratis wifi aanbieden, is het erg belangrijk om een ​​VPN te gebruiken. Hoewel wifi geweldig is, vinden de cybercriminelen het ook geweldig. Door verbinding te maken met de server van uw keuze, creëert u een veilige en versleutelde verbinding. Op die manier verkleint u de kans dat criminelen uw gevoelige gegevens stelen enorm.

Een andere reden om een ​​VPN te gebruiken, is om u te helpen geografische beperkingen te omzeilen. Waar u ook bent, verbinding maken met een server daar zal helpen. Dat komt omdat het de blokkeersoftware doet denken dat u zich ergens anders bevindt. Dat kan een echt voordeel zijn als u probeert toegang te krijgen tot bepaalde regio’s of als u wordt geblokkeerd om inhoud te bekijken. Maak eenvoudig verbinding met een server en u kunt beginnen met browsen of de inhoud bekijken die u wilt openen.

Hoe zit het met lekken?

TurboVPN-lektestDoor de beoordelingen te bekijken toen de app nog in de Google Play Store stond, hebben sommige gebruikers problemen met lekkage genoemd. Daarom hebben we de uitgebreide lektester op www.doileak.com gebruikt. We gebruiken deze graag omdat deze u de verschillende gebieden laat zien waar hij problemen detecteert. Zoals je kunt zien aan de afbeelding rechts, heeft deze VPN een luier nodig voor de lekken die hij heeft. Natuurlijk kwamen sommige van de problemen die u aan de rechterkant ziet, voort uit problemen met mobiel browsen in plaats van uit de service.

Moet ik deze VPN gebruiken?

Of je Turbo VPN moet gebruiken of niet, hangt af van je doelen. Als u van plan bent de service te gebruiken om toegang te krijgen tot gebieden met beperkte toegang, is dit mogelijk in orde. Dat gezegd hebbende, we zouden deze of een andere gratis VPN-service uit China niet kiezen. Het land staat niet echt bekend om hun internetvrijheid. Hoewel de provider aangeeft dat ze geen gegevens bewaren, kunnen ze dit om juridische redenen toch doen. Op andere punten zijn ze ook erg vaag. Als u een service wilt met een betere mate van beveiliging en zonder lekken, zijn er tal van premiumservices beschikbaar. We zouden ergens anders zoeken.

Laatste gedachten over Turbo VPN

Het komt erop neer dat Turbo VPN enorm populair is. Toen Google het verwijderde, had het meer dan 15 miljoen downloads. We hebben geen informatie kunnen vinden waarom deze is verwijderd uit de Google Play Store. Het doet ons zeker afvragen wat ermee is gebeurd. Het is niet bekend of het de winkel zal retourneren, maar in de tussentijd kun je het vinden als onderdeel van Aptoide.com. Je moet jezelf altijd beschermen als je wifi gebruikt. De gratis service is traag, lekkend en onbetrouwbaar. Dat gezegd hebbende, is het misschien maar iets beter dan niets te gebruiken. Houd er rekening mee dat u alleen verbinding kunt maken met de VS, het VK, India of Singapore als u de gratis versie gebruikt. Het kan je helpen om geografische beperkingen te omzeilen als je iets als SoundCloud, Pandora of anderen wilt gebruiken, maar dat is alles wat je ervan mag verwachten. Misschien wilt u ook eens een kijkje nemen in onze Top 10 VPN’s ter vergelijking.