Započnimo naš NordVPN pregled s osvrtom na njihovu kratku povijest. Panamanska kompanija Tefinkom co S.A pokrenula ih je kao internetska zaštita 2008. godine, a VPN uslugu započela je 2012. godine. Budući da je osnovana na Panami omogućuje im da održavaju svoju politiku “bez dnevnika”, jer Panama nema smjernice o zadržavanju podataka. Njihova VPN usluga naglo je narasla zbog stalne pozornosti povratnih informacija koje pružaju njeni kupci i inovacije nove tehnologije sa starom. Trenutno se NordVPN mreža sastoji od 3300+ poslužitelja u 59 različitih zemalja širom svijeta. Jedini kontinent na kojem nemaju poslužitelje je Antarktika. NordVPN nudi prilagođene softverske klijente za Windows, Mac OS X, iOS i najnovije Android. To omogućava svima, čak i onima s malo tehničkog znanja da odmah počnu koristiti svoju uslugu.

NordVPN

Cijene i posebne ponude

NordVPN pruža njihovu uslugu kao jedinstveni paket koji se prodaje u tri različita plana duljine termina. To znači da bez obzira na plan koji ste odabrali usluga i podrška bit će iste. Kao i mnogi pružatelji VPN-a, oni nude sve veće popuste na ove planove na temelju duljine trajanja. Trajanje ovih planova je mjesečno, 1 godina, 2 godine i 3 godine. To znači da trenutno možete dobiti mjesec dana NordVPN usluge za 11,95 dolara, 1 godinu za 6,99 dolara mjesečno, 2 godine za samo 4,99 dolara mjesečno ili 3 godine za 3,49 dolara mjesečno. Stoga možete uštedjeti 70% popusta mjesečna cijena ako se prijavite za 3 godine usluge. Jednostavno posjetite našu NordVPN promo stranicu kako biste iskoristili ponudu.

NordVPN cijene

Dakle, što možete dobiti za svoj novac s NordVPN-om? Svim pretplatnicima nude sljedeće pogodnosti:

 • Besplatni prilagođeni VPN softver za Windows, Mac OS X, iOS i Android
 • VPN protokoli: OpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP / IPsec i IKEv2 / IPsec
 • Šifrirana proširenja proxyja za Chrome i Firefox
 • Zatamnjeni poslužitelji za pristup iz Kine i Bliskog Istoka.
 • 6 Istovremene veze
 • Neograničena širina VPN i upotreba
 • Virtualni IP-ovi širom svijeta sa 5700 poslužitelja u 60 različitih zemalja
 • Dijeljena IP adrese među pretplatnicima radi bolje privatnosti
 • Namjenski IP poslužitelji
 • Dvostruki VPN poslužitelji enkripcije
 • DDoS otporni poslužitelji
 • VPN preko Tora i podrška za P2P i dijeljenje datoteka
 • Nove značajke uključuju CyberSec (blokiranje oglasa, zlonamjerni softver, krađa identiteta) i proširenje za Chrome.
 • Mogućnost zaobilaženja cenzure i geo-ograničenja
 • Zaštita Wi-Fi žarišta od hakera i krađe identiteta
 • VoIP podrška za uštedu na dugim troškovima
 • 30-dnevna garancija povrata novca

NordVPN ima više načina plaćanja svoje VPN usluge. Prihvaćaju sljedeće standardne kreditne kartice: VISA, MasterCard, American Express i Discover. Ako želite zadržati sve svoje internetske uplate na jednom mjestu, oni prihvaćaju i PayPal. Za one koji žele malo više anonimnosti, možete platiti putem Bitcoin-a putem Bitpay-a. Oni također prihvaćaju plaćanja putem Paymentwall-a. Ako plaćate putem PayPala ili Bitcoina, sve što je potrebno za uspostavljanje računa su korisničko ime, lozinka i adresa e-pošte..

Posjetite NordVPN

Probno razdoblje bez rizika

NordVPN zna da biste htjeli isprobati njihovu uslugu i vidjeti kako je ona uspješna prije nego što se odlučite na sljedeći korak i kupite je. Stoga svim novim pretplatnicima nude potpuno 30-dnevno jamstvo povrata novca. Ovo je više nego dovoljno vremena da u potpunosti testirate njihovu VPN uslugu i podršku. Isprobajte ga na više uređaja i odredišta kako biste bili sigurni da ste zadovoljni njihovom uslugom.

Ako iz bilo kojeg razloga niste potpuno zadovoljni, vratit će vam se kompletna kupovna cijena. Međutim, oni će pokušati riješiti sve vaše probleme jer vas žele zadržati kao kupca i reći kako mogu riješiti 99% tih problema. Ako nakon ovoga, još uvijek niste zadovoljni uslugom NordVPN, vratit će vam punu kupoprodajnu cijenu.

Pretplate kupljene putem iTunes Store-a i Google Play Store-a podložne su odgovarajućim pravilima povrata sredstava. To znači da NordVPN ne odobrava povrat novca ako ste kupili uslugu izravno putem iTunes i Google Play trgovina. Također, nece se izvršiti naknadno u roku od 30 dana od datuma kupnje.

Lokacije mreže i poslužitelja NordVPN

Kao što smo rekli u uvodu, mreža NordVPN ima 5700 poslužitelja u 60 različitih zemalja, raspoređenih po cijelom svijetu. Lokacije poslužitelja pronaći ćete u preko 87 gradova. Imaju poslužitelje na gotovo svim glavnim kontinentima, uključujući Afriku, Aziju, Europu, Oceaniju, Sjevernu i Južnu Ameriku.

Mreža poslužitelja NordVPN

Najbolja pokrivenost je u Sjedinjenim Državama (1890 poslužitelja), Ujedinjenom Kraljevstvu (645 poslužitelja), Kanadi (435 poslužitelja), Nizozemskoj (249 poslužitelja), Njemačkoj (246 poslužitelja) i Australiji (242 poslužitelja). Evo punog popisa zemalja sa standardnim VPN poslužiteljima:

 • Standardni VPN poslužitelji: Albanija, Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Kanada, Čile, Kostarika, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Grčka, Hong Kong, Mađarska, Island, Indija, Indonezija, Irska, Izrael, Italija, Japan, Latvija, Luksemburg, Malezija, Meksiko, Moldavija, Nizozemska, Novi Zeland, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Srbija, Singapur, Slovačka, Slovenija, Južna Afrika, Južna Koreja , Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajvan, Tajland, Turska, Ukrajina, Velika Britanija, Sjedinjene Države, Vijetnam.
  SpyOff VPN pregled 2023

Gledajući ovaj popis zemalja, lako je vidjeti da NordVPN ima poslužitelje širom svijeta i više poslužitelja na popularnijim lokacijama kao što smo već spomenuli. Njihova mreža podržava ove VPN protokole: OpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP / IPsec i IKEv2 / IPsec. Pored toga, podržava i HTTP i Socks5 proxy veze.

NordVPN mreža se također sastoji od poslužitelja za određene svrhe. Ove svrhe zajedno s lokacijama koje ih ispunjavaju su sljedeće:

 • Dvostruki VPN: Kanada, Francuska, Hong Kong, Nizozemska, Rusija, Švedska, Švicarska, Velika Britanija, Sjedinjene Države
 • Luk (Tor) preko VPN-a: Latvija, Nizozemska, Švedska
 • Anti DDoS: Kanada, Njemačka, Italija, Sjedinjene Države
 • Namjenski IP poslužitelji: Njemačka, Nizozemska, Velika Britanija, Sjedinjene Države
 • P2P: Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Kanada, Hrvatska, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Hong Kong, Mađarska, Indija, Italija, Japan, Latvija, Luksemburg, Meksiko, Nizozemska, Novi Zeland, Norveška, Poljska, Rumunjska , Rusija, Singapur, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Velika Britanija, SAD.
 • Zamagli poslužitelji: Egipat, Hong Kong, Japan, Nizozemska, Singapur, Velika Britanija, SAD

NordVPN se zalaže za slobodu interneta i omogućava razmjenu datoteka na mnogim svojim poslužiteljima širom svijeta. Kao što ćete kasnije vidjeti u našoj NordVPN recenziji, pokazivačem miša iznad imena poslužitelja na njihovom Windows klijentu otkrit će se upotrebe za koje su ti seversi optimizirani. Većina poslužitelja P2P nalazi se u tzv.

Posjetite NordVPN

Privatnost i sigurnost

NordVPN ima opsežnu politiku privatnosti koja precizira koje osobne podatke (konkretno imena, adrese e-pošte, zapisnike za chat) čuvaju na svojim korisnicima te kako se koriste i štite. Oni imaju strogu politiku “bez zapisnika” kada je u pitanju aktivnost njihovih pretplatnika dok koriste njihovu VPN uslugu.

Naš glavni prioritet je sigurnost podataka o klijentima. Poslovanje pod jurisdikcijom Paname omogućava nam garanciju politika bez zapisnika što znači da se vaše aktivnosti korištenjem rješenja o privatnosti, kreirane od NordVPN.com, ne nadziru, bilježe, bilježe, pohranjuju ili ne prosljeđuju bilo kojoj trećoj strani

Od trenutka kada korisnik NordVPN.com uključi softver NordVPN.com, njihovi se internetski podaci postaju šifrirani. Postaje nevidljiv za vlade, davatelje internetskih usluga, treće strane snajperiste, pa čak i NordVPN.com. Nadalje, imamo stroga politika bez zapisa kada je u pitanju gledanje korisničkih aktivnosti na mreži: sa sjedištem u Panami, koja je zemlja prijateljska prema internetu i ne zahtijeva pohranu podataka ili izvještavanje, ovlašteni smo uskratiti bilo koji zahtjev treće strane. Razdoblje.

Iz ovog izvatka možete vidjeti da NordVPN ne pohranjuje zapisnike mrežnih aktivnosti nijednog korisnika. Sve informacije o sesiji uništavaju se nakon zatvaranja sesije. Smješteni su u Panami, koja nema zakone o obveznom čuvanju podataka. Smatraju da zbog toga mogu razumno uskratiti sve zahtjeve trećih strana za takve podatke.

Kakvu enkripciju nudi NordVPN korisnicima svoje mreže? Većina VPN poslužitelja na njihovoj mreži podržava OpenVPN (TCP / UDP), SSTP, PPTP, L2TP / IPsec, IKEv2 / IPsec. Sock5 punomoćnika. Oni imaju mnogo izvrsnih vodiča za postavljanje za ručnu instalaciju ovih protokola na velikom broju uređaja.

Njihovi prilagođeni klijenti i aplikacije za Windows, Mac OS X i Android koriste protokol OpenVPN (TCP / UDP). Početna šifriranje rukovanjem temelji se na SSL-u i koristi 2048 bit. Svi se podaci kriptiraju i dešifriraju pomoću AES-256-CBC šifre s 2048-bitnim DH tipkom. Njihova iOS aplikacija koristi IKEv2 koji je zbog podrške MOBIKE izvrstan izbor. I OpenVPN i IKEv2 većina VPN pružatelja smatra sigurnim i pouzdanim protokolima. To znači da ćete, bez obzira koji operativni sustav odabrali, uvijek znati da je sav vaš internetski promet sigurno šifriran pouzdanom vezom pri korištenju NordVPN usluge.

Tehnička podrška

NordVPN je jedna od rijetkih usluga koja ima chat 24 sata dnevno i 7 dana kako bi odgovorila na bilo kakva laka tehnička, prodajna ili naplatna pitanja. Isprobali smo njihovu podršku za chat uživo i sa zadovoljstvom možemo reći da su bili na testiranju. Gotovo su odmah odgovorili na pitanje koje smo postavili u vezi s enkripcijom koju koristi njihova VPN usluga. Jednako brz bio je njihov odgovor kojim su nas obavijestili da je njihova iOS aplikacija sada podrazumijevala IKEv2 protokol. Uputili su nas i prema URL-u gdje smo mogli vidjeti razlike između UDP i TCP protokola koje OpenVPN može koristiti. Za više tehničkih problema pružaju sustav podrške putem ulaznica putem e-pošte 365/24/7. Također imaju veliku bazu podataka FAQ.

  Pregled aplikacije za zaštitu privatnosti FlashRouters - VPN zaštita za sve

Posjetite NordVPN

Klijentski softver i mobilne aplikacije

NordVPN je razvio cijelu liniju VPN klijentskog softvera. Imamo pune vodiče za Windows, Mac, iOS i Android. U nastavku ćete pronaći vezu do svake. Potičem vas da koristite naše vodiče za postavljanje da biste započeli s uslugom. Provodimo vas kroz korake za preuzimanje, instaliranje i konfiguriranje svake aplikacije. Vodiči su vrlo duboki, tako da očekujete da naučite kako se povezati s uslugom, kao i svim naprednim značajkama uključenim u svaku aplikaciju. Raspali smo ih u pojedine postove kako bismo olakšali čitanje naše NordVPN recenzije. Nakon što se prijavite za uslugu, vodiči će vam pomoći da započnete s radom.

Fanovi Kodija također bi mogli biti zainteresirani za učitavanje NordVPN-a na Amazon firestick. Nažalost, u Amazon Appstore-u nema aplikacije NordVPN. No postoji i drugo rješenje ako želite pokrenuti Firestick, Fire TV ili bilo koji drugi okvir za streaming putem NordVPN-a. Možete postaviti VPN za pokretanje kroz usmjerivač. To će zaštititi svaki uređaj u vašoj mreži s jednim VPN računom. NordVPN podržava DD-WRT i Tomato usmjerivače. Također imaju vodiče za usmjerivače Asus, TP-Link, D-Link, Linksys, Mikrotik, OpenWRT i pfSense.

No, nismo vas željeli ostaviti bez ikakvih podataka o softveru, pa ćemo pregledati neke snimke zaslona i detalje za aplikaciju. Počnimo s NordVPN za Windows (Vodič za postavljanje NordVPN za Windows):

Klijent NordVPN Windows

Kao što vidite, Windows klijent će vam omogućiti da odaberete poslužitelj na temelju vaše namjene za korištenje VPN-a. Ako pokažete miš preko poslužitelja, pokazat će vam istaknute vrijednosti za tu lokaciju. Na primjer, kanadski poslužitelj prikazan gore podržava P2P veze. Dok je američki poslužitelj dobar za deblokiranje Netflixa. Također možete potražiti poslužitelje koji nude dvostruki VPN, Tor preko VPN-a ili namjenske IP poslužitelje.

Pogledajmo još jednu značajku klijenta, VPN prekidač.

Postavke NordVPN

Nekoliko je naprednih opcija u klijentu pa vas savjetujem da pogledate naš vodič za sve pojedinosti. Prekidač za uklanjanje VPN jedna je od naših omiljenih značajki privatnosti. To će vam pomoći da zaštitite svoju privatnost kad god se VPN prekine. Umjesto da prekida sve komunikacije, NordVPN omogućuje vam da odredite koji će programi prestati komunicirati ako padne VPN. Provjerite jeste li odabrali bilo koji postupak koji se ne želi izložiti ako šifrirana veza ne uspije.

Sljedeće je NordVPN za Mac (Vodič za postavljanje NordVPN Mac):

NordVPN Mac klijent

Mac klijent ima čist izgled i izgled. Lokacije poslužitelja možete jednostavno odabrati putem karte ili s popisa. Također možete odabrati poslužitelj na temelju namjene. Ovo će omogućiti klijentu da odabere najbolje mjesto na poslužitelju za strujanje Netflixa, Hulu ili upotrebu torrenta. Također možete odabrati svoj vlastiti poslužitelj na temelju performansi kako je prikazano u nastavku.

Postavke za Mac klijente

Pazite na postotak učitavanja i vrijeme pinga pri odabiru poslužitelja. Na taj ćete način postići brže brzine. Potom možete postaviti poslužitelje kao favorite za lakši pristup u budućnosti. Konfigurirajte šifriranje, omogućite prilagođeni DNS i dodajte programe na prekidač za uklanjanje VPN-a.

Nismo zaboravili mobilne aplikacije. Počet ćemo s NordVPN za iOS: (Vodič za postavljanje NordVPN za iOS):

Aplikacija NordVPN za iOS

Njihova aplikacija za iOS je intuitivna. Možete se kretati po karti i povezati se s bilo kojom zemljom ili koristiti popis poslužitelja za odabir lokacije. U bilo kojem slučaju aplikacija će povezati i šifrirati podatke vašeg iPhonea ili iPada. Aplikacija koristi IKEv2 koji je vrlo pogodan za one koji prelaze između svoje mobilne mreže i Wi-Fi žarišne točke. Možete postaviti omiljene poslužitelje i dopustiti aplikaciji da pronađe najbolji poslužitelj za ultra brzi TV, anti DDoS i još mnogo toga.

Imaju i Android uređaje pokrivene. Evo pogleda na NordVPN za Android (Vodič za postavljanje NordVPN za Android):

Android aplikacija NordVPN

Primijetit ćete neke sličnosti između iOS i Android aplikacija. Ovo je lijepo jer olakšava prebacivanje između uređaja bez učenja nove aplikacije. Aplikacija Android još jednom će vam omogućiti da na popisu odaberete mjesto poslužitelja ili pomoću prikaza karte ili popisa. Smart Play možete omogućiti i da deblokira streaming servise poput Netflixa. Postavite svoje omiljene poslužitelje za budućnost ili pustite aplikaciju da pronađe najbolje mjesto kako bi zadovoljila vaše potrebe.

NordVPN test brzine

Bili smo zadovoljni ukupnim performansama NordVPN mreže. Iz testa možete vidjeti da je njihova brzina bila izvrsna. Kao što se očekivalo, došlo je do određenog gubitka brzine dok ste bili povezani na jedan od njihovih VPN poslužitelja. To je zbog troškova koji šifriraju sve vaše VPN promet. Međutim, ovaj je gubitak bio unutar prihvatljivih vrijednosti u slučaju NordVPN-a s obzirom na mir koji vam nudi njihova usluga.

  Whoer VPN Review 2023

NordVPN test brzine

Kao što možete vidjeti na gornjim slikama, šifrirana veza smanjila je brzinu učitavanja baze podataka ISP-a s 134,91 Mb / s na 93,50 Mb / s. Ovo je pad od nešto više od 30% na server u Chicagu. To je prihvatljivo i što očekujemo od vrhunskog pružatelja VPN usluga poput NordVPN-a.

Zaključak

NordVPN se bavi zaštitom Interneta od 2008. godine, a komercijalnim VPN prostorom od 2012. godine. Počeli su s malim, no sada imaju 3300 poslužitelja u 59 različitih zemalja, širom svijeta. To uključuje više poslužitelja u popularnim zemljama poput Sjedinjenih Država, Njemačke, Velike Britanije, Nizozemske, Kanade i Australije. NordVPN ne bilježi nijednu aktivnost svojih korisnika dok koriste bilo koju od internetskih sigurnosnih usluga. NordVPN je VoIP i P2P prilagođen, pa čak i pokazuje koji su poslužitelji najbolji za ove aktivnosti na njihovoj mreži. Uz to, na nekim od svojih poslužitelja podržavaju Tor preko VPN-a. Oni će se pridržavati odgovarajućih zakonskih ovlasti u vezi s nezakonitim aktivnostima ili kršenjem TOS-a. Međutim, osnovani su u Panami, za koju nije potrebno zadržavanje takvih podataka, pa ih zbog toga i nisu. NordVPN kaže da su ovlašteni odbiti bilo koji zahtjev trećih strana.

NordVPN ima prilagođene softverske aplikacije za Windows, Mac OS X, Android i iOS. Te su aplikacije jednostavne za instaliranje i omogućuju korisnicima da se povežu s VPN poslužiteljima sa samo nekoliko klikova mišem ili dodirom na zaslonu. Imaju poslužitelje posebne namjene kao što su Anti-DDoS, Namjenski IP, Ultra Fast TV, Tor preko VPN i Double VPN kao i standardni VPN poslužitelji. Svako od njih možete proširiti na poslužitelje koji će vam pomoći u postizanju tog cilja. Sve njihove aplikacije uključuju sigurnu DNS i DNS zaštitu od curenja. Njihovi klijenti za Windows i Mac OS X uključuju jednu od naprednijih značajki dostupnih za VPN, prekidač za uklanjanje VPN aplikacija. Njihov Windows, Mac i Android prilagođeni softver imaju Smart-Play koji će vam omogućiti gledanje geografski ograničenih streaming medija s bilo kojeg njihovog VPN servera, a ne samo poslužitelja u državi iz koje je nastao sadržaj..

Sve njihove aplikacije pružaju neke od najboljih enkripcija dostupnih u industriji u AES-256. Njihov Windows, Mac OS X i Android softver koriste OpenVPN (TCP / UDP), što mnogi u industriji smatraju jednim od najboljih VPN protokola. Zadane aplikacije za iOS imaju IKEv2 koji je siguran, brz i pouzdan. Također, njegova podrška MOBIKE-u čini ga idealnim izborom za multi-home uređaje poput iPhonea i iPada. To olakšava ponovno povezivanje s VPN-om prilikom promjene Wi-Fi žarišnih točaka ili prijenosa s kućnih mreža na mobilne podatke. Također podržava više razina provjere autentičnosti što korisnicima omogućuje provjeru autentičnosti lozinkama, a poslužitelj za korištenje sigurnijih metoda poput certifikata.

Osim toga, PureVPN ima ručne tutorijale i vodiče za postavljanje vida za povezivanje s njihovom uslugom pomoću Windows, Mac OS X, Android, iOS, Ubuntu, usmjerivača i drugih uređaja koji koriste razne VPN protokole. Njihova podrška počinje 24/7 internetskim chatom. Oni također imaju veliku bazu podataka FAQ i sustav izdavanja ulaznica putem e-pošte.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • Prilagođeni VPN klijenti za Windows i Mac OS X.
 • Mobilne aplikacije za iOS i Android.
 • Nove značajke uključuju CyberSec (blok oglasi, zlonamjerni softver, krađa identiteta) i proxy proširivanja Chrome / Firefox.
 • Specijalni namjenski poslužitelji za Anti-DDoS, Namjenski IP, Onion preko VPN i Double VPN te zakinuti poslužitelji. Podržavaju P2P na mnogim svojim poslužiteljima.
 • Šest prijava istovremeno.
 • Oni imaju prekidače za uklanjanje aplikacija u svom Windows i Mac OS X softveru. Sve njihove aplikacije imaju siguran DNS i pružaju zaštitu od propuštanja DNS-a.
 • Imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Nastavite širiti svoje mrežne lokacije
 • Pokažite određene lokacije poslužitelja (gradovi unutar svake zemlje s VPN poslužiteljima)

NordVPN mreža pokriva većinu kontinenata. Imaju brzu VPN mrežu što pokazuju i njihove performanse na našem testu brzine. Oni nude 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da ćete imati dovoljno vremena da testirate njihovu uslugu i provjerite odgovara li vašim potrebama. Ispitajte njihovu VPN uslugu. Možete se prijaviti na neograničen VPN već od 3,49 USD mjesečno.

Posjetite NordVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me