Mari mulakan tinjauan kami mengenai Unblock-Us dengan sedikit maklumat mengenai syarikat itu. Unblock-Us adalah jenama NetProtect Inc., sebuah syarikat yang awalnya berpusat di Kanada tetapi pada tahun 2013 mereka memilih untuk memindahkan markas mereka ke Barbados setelah Kanada memperkenalkan undang-undang penyimpanan data baru. Unblock-Us dipasarkan sebagai VPN yang lebih pintar dan pantas. Memang tidak seperti VPN biasa yang biasanya kita tinjau tetapi bagi banyak orang, ini adalah pilihan yang sangat baik untuk mengakses media streaming terhad geo. Tujuan anda dalam menggunakan VPN bukanlah privasi dan anonim, tetapi kepantasan dan akses, maka perkhidmatan mereka adalah pilihan yang baik untuk anda.

Nyahsekat Semakan Kami

Harga dan Tawaran Istimewa

Perkhidmatan Unbock-Us Smart VPN dipasarkan menggunakan satu konfigurasi. Mereka menawarkannya dalam dua pakej yang berharga berdasarkan jangka masa perkhidmatan. Yang pertama adalah $ 4.99 sebulan, secara berulang. Yang kedua ialah $ 49.90 setahun, juga secara berulang. Seperti yang anda lihat, mereka menawarkan harga potongan khas jika anda mendaftar selama setahun perkhidmatan. Anda menjimatkan $ 10, seperti mendapatkan percuma dua bulan.

Buka Sekatan-Harga KamiSeperti yang anda lihat dalam gambar di atas, Unblock-Us menawarkan beberapa pilihan pembayaran yang berbeza untuk anda pilih semasa anda mendaftar untuk perkhidmatan mereka. Ini termasuk kad kredit utama seperti VISA, MasterCard, Diners, dan JCB. Mereka juga membolehkan anda melanggan menggunakan akaun PayPal anda yang ingin kami lakukan untuk kebanyakan perkhidmatan dalam talian kerana ini membolehkan kami menguruskannya dengan lebih baik dari satu tempat. Senang mereka menawarkan pilihan pembayaran yang berbeza supaya anda dapat menentukan mana yang lebih baik untuk anda.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Unblock-Us memahami bahawa anda mungkin ingin mencuba perkhidmatan mereka untuk mengetahui apakah ia sesuai untuk anda. Jadi, sebagai tambahan kepada diskaun tahunan, jika anda melanggan rancangan tahunan dan membatalkan perkhidmatan anda secara sukarela dalam 30 hari pertama selepas pembelian, anda akan diberi bayaran balik sepenuhnya. Selain itu, mereka juga menawarkan semua pelanggan baru a Percubaan percuma 7 hari.  Semua yang diperlukan untuk mendaftar percubaan ini adalah alamat e-mel. Tidak perlu membatalkan percubaan jika anda memutuskan perkhidmatan mereka bukan untuk anda, ia hanya akan berakhir setelah tujuh hari. Walau bagaimanapun, anda mesti membuang DNS mereka dari sistem anda. Oleh itu, teruskan dan mencuba perkhidmatan mereka dan lihat apakah itu sesuai dengan keperluan anda.

Lawati Buka Sekatan-Kami

Bagaimana Unblock-Us Berfungsi

Unblock-Us terutamanya merupakan perkhidmatan Smart DNS yang tujuannya adalah untuk menyekat sekatan kandungan media streaming geo-terhad dari laman web seperti Netflix, Hulu dan BBC iPlayer dari mana saja di dunia. Perkhidmatan ini berfungsi dengan mengubah tetapan alamat pelayan DNS pada peranti anda. Penjelasan ringkas mengenai bagaimana perkhidmatan Unblock-Us berfungsi paling baik dijelaskan oleh beberapa pernyataan dari mereka laman utama.

Setiap komputer atau peranti berkemampuan Internet lain mempunyai alamat. Ini terdiri daripada nombor, seperti alamat jalan. Penyelesaian kami sangat mudah. Kami memberi anda alamat di mana kandungan yang anda mahukan tersedia. Seperti menggerakkan komputer atau peranti lain tanpa memindahkannya.

Oleh itu, tidak seperti kebanyakan VPN, hanya sebilangan kecil trafik anda yang sebenarnya dihantar melalui pelayannya. Sebilangan besar kandungan streaming dihantar terus dari laman web penyedia ke komputer anda setelah sambungan terjalin. Ini membolehkan mereka memberi anda akses ke laman web yang disekat secara serantau dari mana saja di dunia tanpa memperlahankan kelajuan sambungan Internet anda. Itu berbeza dengan kebanyakan VPN yang menghantar semua lalu lintas anda melalui pelayan mereka dan menggunakan metodologi penyulitan yang lebih perlahan untuk membantu memberikan anda privasi dan anonim yang lebih besar.

Unblock-Us menyokong pelbagai peranti seperti desktop, telefon pintar, konsol permainan, TV pintar, pemain media, dan penghala. Bahagian sokongan di laman web mereka mempunyai banyak pilihan panduan yang mudah diikuti untuk mengatur peranti anda menggunakan perkhidmatan mereka. Mengkonfigurasi penghala anda untuk menggunakan perkhidmatan Unblock-Us akan membolehkan anda menggunakan semua peranti yang bersambung dengannya.

Buka Sekatan-Us Untuk Windows

Seperti yang kami katakan, alamat e-mel adalah yang diperlukan untuk mendaftar untuk percubaan percuma selama 7 hari perkhidmatan mereka. Sebaik sahaja anda memasukkan alamat e-mel anda dan mengklik butang permulaan percubaan, anda akan melihat gambar seperti yang ditunjukkan di bawah.

Buka Sekatan Percuma Kami

Memilih tombol “Set up Up” akan membawa Anda ke halaman setup untuk perangkat Anda di mana Anda dapat menjalankan aplikasi setup untuk Windows untuk mengubah pengaturan alamat pelayan DNS secara automatik. Setelah ini selesai, anda akan melihat gambar berikut.

Tamatkan Percubaan Percuma-Selesai

Itu sahaja yang ada untuk menyiapkan percubaan percuma. Anda kini mempunyai akses lengkap ke semua saluran yang mereka sokong. Anda juga kini boleh menetapkan dan mengemas kini tetapan kawasan dan kapsyen Netflix anda. Mengklik kotak lungsur di bawah “Netflix Region Picker” akan membolehkan anda menetapkan negara tempat anda ingin menonton kandungan Netflix. Pilihan wilayah untuk Netflix ditunjukkan dalam gambar berikut.

Buka Sekatan Netflix Us

Sebagai alternatif, anda boleh menukar tetapan DNS anda secara manual kepada yang disediakan oleh Unblock-Us. Itu sahaja yang ada untuk menyiapkan percubaan percuma. Unblock-Us tidak log atau memantau data yang melalui pelayan mereka. Kami menyebutkan bahawa bagi mereka yang ingin menjaga privasi mereka semasa menggunakan perkhidmatan Unblock-Us.

Buka Saluran-Us

Unblock-Us SmartVPN berfungsi sedikit berbeza dengan sebilangan VPN kerana ini terutama membolehkan anda mengakses saluran media streaming yang telah disekatnya dari mana sahaja di dunia. Ini termasuk mendengar perkhidmatan muzik streaming kegemaran anda di telefon bimbit anda semasa duduk di dalam kereta anda, menonton filem kegemaran anda di Wi-Fi hotel anda, atau di tempat lain bahawa kandungannya mungkin telah disekat sebelumnya seperti bilik asrama kuliah anda. Tidak seperti VPN konvensional yang menghantar semua lalu lintas melalui VPN, penyelesaian Unblock-Us menghubungkan pelanggan secara langsung ke kandungan yang disokong mereka untuk penyedia media streaming yang mereka sokong seperti Netflix, Hulu, Amazon Instant Video, dan banyak lagi.

Unblock-Us mempermudah untuk melihat dan mengakses saluran yang mereka sokong dengan memasukkannya ke dalam kategori berguna seperti Acara, Video Permintaan, Kanak-kanak, Sukan, dan Muzik seperti yang ditunjukkan di bawah. Mengklik salah satu kategori ini akan membawa anda terus ke dalamnya. Selain itu, setiap saluran juga mengandungi pautan ke laman webnya, menunjukkan peranti yang dapat diaksesnya, jika diperlukan langganan berbayar tambahan untuk mengakses kandungannya, nota penting untuk saluran itu, dan panduan yang dapat membantu anda mengaksesnya seperti yang ditunjukkan dalam tangkapan skrin di bawah.

Nyahsekat Saluran Us

Saluran semasa yang disokong oleh perkhidmatan mereka pada masa semakan kami adalah seperti berikut:

 • Video atas Permintaan – Netflix, Hulu dan Hulu Plus, Amazon Instant Video, HBO Nordic, HBO GO, Vudu, Crackle, Now TV, M-Go, Epix HD, MaxGo, Starz, CinemaNow, Warner Instant Archive, Blockbuster Now, Fandor, Blinkbox, Funimation , Dramafever, Soompi TV (KDrama), Shudder TV, iBox.ie, 9jumpin
 • TV – BBC iPlayer, Pemain ITV, Pemain TV, Saluran 4 – 4oD, Saluran 5, Sky Go, MSN UK, Zattoo, Sling TV, ABC, ABC Family, ABC News, CBS All Access, CBS, Big Brother USA, Utopia, PBS , FOX, NBC, CNBC, Food Network, Univision.com, Ulive, USA Network, HGTV, TBS, TruTV, Adultswim, TNT Drama, TCM, DishWorld, Showtime Anytime, SHO.com, AMC.com, FX, A&E, Syfy, Sundance TV, Bravo, Smithsonian, Discovery US, VEVO, Startrek.com, National Geographic, The CW, TV Logo, SouthPark Studios, Comedy Central, BYUtv, Spike TV, CNN Go, CTV, Slice.ca, SBS Australia, ABC iView, Ten.com.au, Eleven.com.au, Arte, ZDF.de, ARD.de, DR.dk, TV2 DK, TF1 France, 6 Play, France 1, France 2, France 3, France 4, France 5, Pluzz France, Main Terusan
 • Anak-anak – Filem Disney Anywhere, The Disney Channel, Disney Junior, Disney XD ,, Sesame Go, Marvel.com
 • Sukan – NHL GameCenter Live, NFL GamePass, NFL Now, MLB, NBA, WWE Network, MLS – Major League Soccer, Tonton AFL, NRL, Premier League Pass, Star Sports, BBC Sport, BT Sports, beIN Sports, ESPN, Fox Sports Go , Fox Soccer 2 Go, NBC Sports, NBC Sports Live Extra, Sportsnet World Now, Univision Deportes, Universal Sports, CBS Sports Radio, Sky Sports, Eurosport Player UK, Eurosport UK, USopen.org, Tenis Channel, Sportschau.de
 • Muzik – Pandora, Spotify, Rdio, BBC iPlayer Radio, Songza, iHeart Radio, Slacker, Rhapsody, Absoluteradio.co.uk, MTV, VEVO, Radio.com

Termasuk di antara saluran yang disokong oleh Unblock-Us adalah 22 wilayah penyedia media streaming yang paling popular, Netflix. Ini bermakna anda akan mendapat akses ke perpustakaan kandungan Netflix dari 22 negara yang berbeza. Pada masa tinjauan ini, negara-negara ini merangkumi yang berikut:

AS, Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazil, Kanada, Colombia, Denmark, Finland, Perancis, Jerman, Ireland, Jepun, Luxembourg, Mexico, Belanda, New Zealand, Norway, Sweden, Switzerland, dan UK.

Oleh itu, dengan menggunakan perkhidmatan mereka, anda dapat menonton lebih banyak filem kegemaran anda, siri TV, dan pengaturcaraan Netflix yang asli pada bila-bila masa yang anda mahukan. Selain itu, anda dapat menontonnya dari mana sahaja di dunia yang mempunyai akses Internet.

Lawati Buka Sekatan-Kami

Privasi dan Keselamatan

Biasanya, jika privasi, keselamatan, dan anonimiti menjadi perhatian utama anda, maka anda perlu mencari VPN yang tidak mencatat sebarang aktiviti dalam talian anda. Unblock-Us tidak menyimpan log langsung aktiviti Internet mana-mana ahli. Memang, seperti yang kami nyatakan sebelumnya, mereka memindahkan markas mereka dari Kanada ke Barbados untuk mengelakkannya daripada melakukannya.

Mereka menjelaskan dasar privasi mereka mengenai pemantauan dan log masuk pelanggan di bahagian privasi pada halaman Syarat Penggunaan mereka. Pengecualian di bawah akan memberi anda idea yang baik tentang apa yang diharapkan dari perkhidmatan Buka Sekatan Kami tetapi kami mengesyorkan agar anda membaca Syarat Penggunaan sepenuhnya untuk diri anda sendiri.

Laman web tidak, dan tidak, secara aktif memantau aktiviti pengguna untuk tingkah laku yang tidak sesuai, dan kami juga tidak menyimpan log langsung aktiviti Internet pelanggan mana pun. Namun, kami berhak untuk menyiasat perkara-perkara yang kami anggap tidak sah atau melanggar syarat-syarat Perjanjian.

… Penyelesaian privasi Rangkaian Peribadi Maya yang dioptimumkan (“VPN”), menawarkan penyemakan imbas terpilih melalui teknologi proksi dengan cara yang mengoptimumkan pengalaman melayari Internet anda dari segi kelajuan dan masa muat turun, dan bahawa sokongan teknikal kami untuk anonimisasi berkenaan dengan domain tertentu , akan, dan / atau telah, ditawarkan kepada anda untuk satu-satunya tujuan untuk menganonimkan alamat IP anda secara selektif, sesuai dengan standard industri VPN, dengan cara yang akan mengoptimumkan pengalaman melayari Internet anda dari segi kelajuan dan masa muat turun …

Unblock-Us menggunakan apa yang biasanya dianggap sebagai protokol penyulitan paling selamat, PPTP untuk perkhidmatan VPN Pintar mereka. Mereka menggunakan ini kerana membolehkan perkhidmatan mereka serasi dengan kebanyakan peranti. Selain itu, ia memberikan overhead penyulitan yang paling sedikit dan seperti yang dinyatakan dalam Syarat Penggunaan mereka, tujuan utama mereka adalah anonim selektif alamat IP anda untuk penyemakan imbas dan muat turun yang cepat. Oleh itu, kami berpendapat bahawa perkhidmatan Unblock-Us bukanlah pilihan terbaik untuk anda sekiranya privasi, keselamatan, dan anonim adalah sebab utama anda menggunakan VPN. Oleh itu, hanya anda yang dapat menentukan apakah tahap privasi dan keselamatan perkhidmatan Unblock-Us sesuai untuk keperluan VPN anda.

Lawati Buka Sekatan-Kami

Tangan Menguji

Kami menjalankan ujian kelajuan normal pada perkhidmatan VPN Batalkan Blok-Us Pintar dan hampir tidak ada perubahan dalam kelajuan muat turun atau penyemakan imbas secara umum semasa disambungkan ke VPN mereka. Ini seperti yang kita jangkakan. Oleh kerana, tidak seperti VPN lain yang mengirim semua lalu lintas anda melalui VPN, Unblock-Us menghubungkan anda secara langsung ke laman web yang mereka sokong. Seperti yang telah kami nyatakan sebelumnya, perkhidmatan mereka menggunakan protokol PPTP dan pada ulasan ini, mereka mempunyai panduan untuk mengatur perkhidmatan VPN mereka pada perangkat Mac OSX, Windows 7, Windows 8, iPhone, iPod, iPad, dan Android.

Kesimpulannya

Sekiranya yang anda cari dalam VPN adalah perkhidmatan yang membolehkan anda mengakses kandungan media streaming yang terhad secara geografi, Unblock-Us adalah perkhidmatan untuk anda. Mereka memiliki banyak pilihan saluran dan menyokong pelbagai jenis peranti. Ini termasuk Windows, Mac OSX, konsol permainan, TV Pintar, pemain media, telefon bimbit, tablet dan juga penghala. Mengkonfigurasi peranti anda untuk menggunakan perkhidmatannya melibatkan pengubahsuaian tetapan pelayan DNS anda untuk menunjuk ke mereka. Ini adalah proses yang mudah tetapi kami menghargai bahawa pasukan Unblock-Us mempunyai panduan yang mudah diikuti untuk semua peranti yang disokong mereka di halaman sokongan laman web mereka. Mereka bahkan mempunyai aplikasi penyediaan automatik untuk pengguna Windows.

Unblock-Us mempunyai salah satu pilihan saluran terbaik. Ini dikemas kini dengan siaran langsung bermusim terkini dan maklumat yang anda perlukan untuk mengaksesnya menggunakan perkhidmatan mereka. Perincian yang mereka berikan untuk siaran langsung merangkumi saluran yang menyiarkannya, peranti yang boleh anda gunakan untuk mengalirkannya, dan jika ada pembayaran tambahan yang diperlukan untuk mengaksesnya. Mereka juga memudahkan untuk mencari saluran yang ingin anda akses dengan membahagikannya ke dalam kategori. Unblock-Us mempunyai panduan untuk menolong anda menonton acara sukan kegemaran anda walaupun ia disingkirkan di kawasan anda.

Perkara yang kami sukai mengenai perkhidmatan ini merangkumi:

 • Ia boleh dipasang dengan pelbagai peranti
 • Mereka mempunyai sebilangan besar saluran yang mereka sokong
 • Tidak ada kehilangan kelajuan sambungan seperti biasa VPN konvensional
 • Akses VPN protokol PPTP asas ekonomi
 • Anda boleh menyiapkan VPN mereka di Windows, Mac OSX, iPhone, iPod, iPad, dan Android

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Benarkan lebih daripada satu sambungan serentak
 • Tambahkan BitCoin sebagai pilihan pembayaran

Kami mencadangkan anda mencuba Unblock-Us untuk diri anda sendiri. Daftar untuk percubaan percuma selama 7 hari dan gunakan perkhidmatan mereka mengikut rentaknya. Cuba tonton acara sukan kegemaran anda yang mungkin tidak dapat dilihat sebaliknya, tonton filem Netflix kegemaran anda, atau dengar muzik streaming. Beralih antara kawasan Netflix untuk merasai kandungan tambahan yang anda dapat sebagai pelanggan berbayar. Setelah anda mendapat perkhidmatan mereka, anda boleh mendaftar dengan hanya $ 4,16 sebulan.

Lawati Buka Sekatan-Kami