layari VPNBrowsec VPN adalah apa yang disebut sebagai perkhidmatan “freemium”. Ia dipasang di penyemak imbas yang anda gunakan dan boleh diakses dari sana. Oleh kerana ia berasaskan penyemak imbas, ia tersedia di semua sistem operasi desktop. Selain itu, ia juga tersedia untuk sistem operasi Android dan iOS. Walaupun merupakan produk freemium, ia agak kurang membimbangkan. Di halaman muat turun Chrome, terdapat lebih dari 4 juta pengguna dan mempunyai penilaian yang tinggi. Dalam tinjauan VPN Browsec ini, kita akan melihat apakah ia layak mendapat pujian tinggi.

Mengenai Syarikat

Nama Browsec nampaknya merupakan gabungan antara kata-kata yang dilayari dan kata sec (untuk selamat). Walaupun maklumat untuk syarikat tidak banyak, laman web mereka kelihatan profesional dan apa yang kami harapkan dari penyedia VPN moden. Laman web ini didaftarkan di Nassau, BS (Bahama) di Ocean Center, yang mungkin hanya merupakan pusat perniagaan. Kami bersedia bertaruh bahawa terdapat sebilangan perniagaan yang terletak di sana. Itu tidak biasa bagi pelbagai syarikat. Itu juga bermaksud bahawa ia berada di luar bidang kuasa 14 negara mata. Itu adalah negara yang saling berkongsi maklumat. Kerana di mana Browsec didaftarkan, semua pertanyaan privasi tunduk pada undang-undang The Bahamas. Sudah tentu, itu adalah perkara yang baik jika anda bimbangkan privasi anda.

Harga

Seperti yang kami sebutkan, perkhidmatan ini adalah “freemium”. Namun, syarikat itu menawarkan 2 jenis rancangan yang tidak percuma. Untuk satu bulan perkhidmatan, ia adalah $ 3,99 sebulan. Sebagai perbandingan, anda boleh mendapatkan perkhidmatan selama setahun dengan harga $ 29.94. Purata itu mencecah $ 2.50 sebulan. Walaupun mereka tidak menawarkan percubaan premium, mereka mempunyai jaminan pulangan wang 7 hari. Dari segi pendaftaran, syarikat sepertinya memerlukan data yang sangat sedikit. Yang anda perlukan hanyalah alamat e-mel untuk mendaftar. Sejauh jenis pembayaran, syarikat menerima Visa, MasterCard, Amex, dan PayPal.

  Ulasan Keamanan Cerdas ESET

ciri-ciri

Dari segi ciri, syarikat ini menawarkan 2 pilihan. Pilihan percuma adalah percuma, tetapi hanya memberi anda akses ke 4 pelayan. Selain itu, pelayan tersebut perlahan, walaupun pada sambungan berkelajuan tinggi. Perkara lain yang menarik adalah kerana berasaskan penyemak imbas, anda hanya dilindungi untuk perkara-perkara di dalam penyemak imbas itu. Apabila anda beralih ke versi premium, terdapat beberapa perbezaan.

  • Kelajuan hingga 100 Mbps dan bukannya 1 Mbps
  • Lokasi premium
  • Pelayan premium

Lokasi dan Negara Pelayan

Seperti yang kami katakan sebelumnya, versi percuma memberi anda akses ke 4 negara. Itulah AS, Inggeris, Singapura, dan Belanda. Sebagai perbandingan, versi premium menawarkan 41 lokasi. Iaitu: Australia, Austria, Belgia, Brazil, Bulgaria, Kanada, Chile, Republik Czech, Denmark, Finland, Perancis, Jerman, Hong Kong, Hungary, Iceland, India, Ireland, Israel, Itali, Jepun, Latvia, Lithuania, Luxembourg , Mexico, Belanda, New Zealand, Norway, Poland, Romania, Rusia, Singapura, Afrika Selatan, Korea Selatan, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Turki, Ukraine, United Kingdom, Amerika Syarikat, dan Amerika Syarikat (Barat). Seperti yang anda lihat, terdapat kira-kira 10 kali jumlah pelayan yang tersedia daripada yang terdapat dalam versi percuma.

Ujian Hands-On

Sejauh VPN berjalan, ia agak lurus ke hadapan. Setelah anda menambahkannya ke penyemak imbas anda (yang pernah anda gunakan), hanya ada beberapa langkah yang harus anda lakukan.

  1. Cari lencana dunia.
  2. Buka panel. Seperti yang anda lihat, anda boleh menukar pelayan di sini. gerakkan gelangsar ke kedudukan hidup.
  3. Tutup konsol. Anda akan melihat sekarang inisial dari negara apa sahaja yang anda pilih.

Browsec sambung

Sekarang anda telah menyambung, sudah tiba masanya untuk menguji kelajuannya.

Uji Kelajuan Browsec

Browsec tidak mengetahui fakta bahawa perkhidmatan percuma mereka lambat. Oleh itu, kami akan menunjukkan perbezaan kelajuan. Walaupun kami menjangkakan kelajuan perlahan, sebenarnya sedikit lebih cepat daripada yang kami jangkakan. Tidak akan cepat dalam versi percuma, tetapi boleh diterima.

Lihat Speedtest VPN

Mengapa anda mesti menggunakan VPN

Oleh kerana begitu banyak syarikat sekarang menawarkan WiFi percuma, anda pasti ingin menggunakan VPN semasa anda berhubung. Walaupun WiFi hebat, penjenayah siber menganggapnya hebat juga. Dengan menyambung ke pelayan pilihan anda, anda membuat sambungan yang selamat dan disulitkan. Dengan cara itu, anda dapat mengurangkan risiko penjenayah atau cybertheives mencuri maklumat peribadi anda.

  Ulasan Tanpa Sekatan

Sebab lain untuk menggunakan VPN adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Tidak kira di mana anda berada, menyambung ke pelayan di sana akan membantu. Ini kerana ia menjadikan perisian penyekat menyangka anda berada di tempat lain. Itu boleh menjadi kelebihan sebenar jika anda cuba mengakses kawasan tertentu atau anda disekat untuk melihat kandungan. Cukup sambungkan ke pelayan dan anda boleh mula menyemak imbas atau melihat kandungan yang ingin anda akses.

Bagaimana dengan Kebocoran?

Layari LeaktestWalaupun ini adalah perkhidmatan VPN percuma, kami sedikit terkejut melihat bahawa kami tidak menghadapi masalah kebocoran. Untuk mengetahuinya, kami menggunakan penguji kebocoran komprehensif kegemaran kami di www.doileak.com. Kami suka menggunakannya kerana ini menunjukkan kepada anda kawasan yang berbeza di mana ia mengesan masalah. Seperti yang anda lihat pada gambar di sebelah kanan, tidak ada masalah kecuali masalah pilihan peribadi pada mesin kami.

Sekiranya Saya Menggunakan VPN ini?

Mendapatkan asas, menggunakan perkhidmatan VPN ini (jika anda menggunakan versi percuma) akan menjadi lambat dan terhad. Walaupun begitu, di sebalik kelambatannya, VPN ini meningkatkan keselamatan yang kami harapkan dari perkhidmatan premium. Sekiranya anda mahukan perkhidmatan dengan keselamatan yang baik dan kelajuan yang lebih tinggi, anda mungkin ingin mencuba versi premium produk ini. Yang ini lulus ujian litmus kami.

Pemikiran Akhir Mengenai VPN Browsec

Walaupun kelajuannya perlahan untuk versi percuma, ia pasti berfungsi dengan baik ketika mencentang kotak yang kita cari. Kerana tidak bocor dan berpusat di Bahama, itu adalah pilihan yang baik untuk mengatasi sekatan geo dan melindungi privasi anda. Sekali lagi, jika anda akan melakukan streaming apa-apa, anda pasti ingin memastikan kelajuan anda lebih cepat. Walaupun kadar yang anda lihat tidak buruk, ia juga tidak bagus. Tidak ada yang mahu persembahan kegemaran mereka atau penyanggaan acara langsung. Ingat, anda harus sentiasa melindungi diri anda semasa anda menggunakan WiFi. Perkhidmatan percuma ini sangat perlahan, tetapi kekurangan kebocoran sangat mengagumkan. Ingatlah bahawa anda hanya dapat berhubung dengan Amerika Syarikat, Inggeris, Belanda dan Singapura. Ini dapat membantu anda mengatasi sekatan geo jika anda ingin menggunakan sesuatu seperti SoundCloud, Pandora, atau yang lain. Jangan ragu untuk melihat kami 10 VPN teratas untuk perbandingan.

  Ulasan Hola VPN 2023

Butang Browsec

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me