Ini adalah ulasan saya mengenai VyprVPN, perkhidmatan VPN peribadi yang selamat yang dilancarkan pada tahun 2009 oleh penyedia perkhidmatan global Golden Frog. Pengasas Golden Frog telah berkecimpung dalam perniagaan perkhidmatan internet sejak tahun 1994 ketika internet awam masih di peringkat awal. VyprVPN adalah VPN peribadi yang pantas, selamat, berorientasikan privasi, kerana mereka adalah penyedia “Tier-1”. Ini bermakna mereka mempunyai kawalan sepenuhnya terhadap semua aspek perkhidmatan mereka.

VyprVPN

Mereka memiliki, mengendalikan, dan merekayasa semua infrastruktur global mereka sendiri. Ini termasuk kelompok pelayan, kod dalaman, dan semua kemudahan hosting. Ini memberi mereka kawalan mutlak terhadap data anda yang membolehkan VyprVPN memberikan anda privasi dan keselamatan menyeluruh secara menyeluruh.

Harga dan Tawaran Istimewa

VyprVPN menyediakan penggunaan data tanpa had, VyprDNS, dan perlindungan firewall NAT. Penambahan firewall NAT melindungi anda dari lalu lintas masuk semasa anda disambungkan ke perkhidmatan mereka. Rancangan ini membolehkan anda memilih antara protokol OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP, dan Chameleon. Anda boleh menyambung ke rangkaian mereka pada dua peranti secara serentak. Ini akan membolehkan anda melindungi komputer riba dan peranti mudah alih anda dengan satu akaun VyprVPN.

VyprVPN berharga $ 12.95 sebulan tetapi semasa promosi semasa mereka menawarkan tawaran istimewa dengan potongan 80% untuk langganan dua tahun. Ini bermakna anda boleh mendaftar untuk VyprVPN selama dua tahun dengan hanya $ 2.50 sebulan yang merupakan nilai hebat. Pelan ini merangkumi penggunaan data tanpa had dan sehingga 5 sambungan. Mereka yang tinggal di negara yang lebih ketat seperti China akan mahu menggunakan protokol Chameleon mereka. Perkhidmatan Cloud VyprVPN akan membolehkan anda menyiapkan pelayan VPN anda sendiri di awan dan menyambungkannya dengan klien dan aplikasi mudah alih VyprVPN.

Berikut adalah pecahan promosi VyprVPN:

Harga VyprVPN

Seperti banyak perkhidmatan yang telah kami kaji, pembayaran dibuat sebagai pembayaran tunggal untuk keseluruhan jangka masa. VyprVPN menerima kebanyakan kad kredit termasuk Visa, MasterCard, Discover, American Express, JCB, dan Diners Club International. Anda juga boleh membayar menggunakan PayPal. Membayar dengan Paypal akan membolehkan anda menggunakan perkhidmatan mereka untuk menguruskan pembayaran akaun anda.

Pemesejan Disulitkan Cyphr

Golden Frog telah mengembangkan aplikasi pesanan terenkripsi yang disebut Cyphr. Aplikasi mudah alih tersedia untuk peranti iOS (iPhone, iPad, iPod Touch) dan Android. Anda boleh menggunakan Cyphr untuk menghantar mesej kepada rakan dan keluarga dengan selamat. Lindungi privasi anda semasa menghantar pesanan kepada rakan sekerja di tempat kerja atau sekolah. Cyphr menghalang mesej anda daripada dirampas atau diubah tanpa pengetahuan anda. Oleh kerana Golden Frog memiliki infrastruktur rangkaian mereka, mereka dapat menawarkan privasi akhir-akhir untuk pengguna Cyphr. Sebagai tambahan, Golden Frogs menjadi tuan rumah pelayan Cyphr di Switzerland untuk tahap perlindungan privasi yang lebih tinggi.

Walaupun Cyphr hanya tersedia untuk iOS dan Android, pasukan Golden Frog sedang mengerjakan aplikasi untuk penyemak imbas Windows, Mac dan web. Sementara itu, anda boleh memuat turun aplikasi iOS terus dari kedai aplikasi Apple. Cyphr menyokong iOS 7.0 atau lebih baru dan dioptimumkan untuk iPhone 5. Android uers boleh memuat turun versi terbaru aplikasi pesanan terenkripsi dari Google Play. Ia menyokong Android 4.0.3 atau lebih baru. Cyphr adalah perkhidmatan percuma. Anda tidak perlu menjadi pelanggan VyprVPN untuk menggunakan aplikasi tersebut.

Tempoh Percubaan Tanpa Risiko

Golden Frog menawarkan akaun penggunaan terhad percuma dan jaminan wang dikembalikan 30 hari untuk perkhidmatan VyprVPN. Akaun percuma vyprvpn memberikan semua kelebihan akaun perdana kecuali penggunaannya terhad kepada penggunaan 500 MB sebulan. Anda masih mendapat akses ke semua pelayan dengan peralihan tanpa had, dua sambungan serentak, sokongan firewall NAT, dan akses ke protokol OpenVPN, L2TP / IPsec, Chameleon, dan PPTP. Akaun ini boleh menjadi pilihan yang baik untuk anda jika anda hanya menggunakan perkhidmatan VPN. Semua yang diperlukan untuk mendaftar ke akaun ini adalah alamat emel dan a kata laluan. Ini juga akan memperkenalkan anda kepada ciri-ciri yang ditawarkan oleh perkhidmatan mereka tetapi saya tidak pasti apakah penggunaannya yang terhad membolehkan anda menguji sepenuhnya perkhidmatan tersebut untuk melihat apakah ia sesuai dengan keperluan anda setiap hari.

Sebagai tambahan kepada perkhidmatan percuma penggunaan terhad, Golden Frog juga menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari kepada semua ahli baru supaya anda dapat menilai sepenuhnya perkhidmatan ini. Ini akan membolehkan anda menguji rangkaian dan perisian mereka untuk mengetahui apakah ini sesuai untuk anda. Saya mengesyorkan bahawa jika anda benar-benar ingin menguji perkhidmatan lengkap dengan cara yang ekonomik, anda menguji akaun Pro kerana mempunyai akses ke semua komponen yang anda perlukan melainkan anda memerlukan sambungan tambahan. Jaminan wang dikembalikan ini memerlukan anda membatalkan akaun dalam 30 hari pertama untuk menerima bayaran balik. Sekiranya anda memutuskan bahawa VyprVPN tidak sesuai dengan keperluan semasa anda, anda membatalkan akaun dengan:

 • Masuk ke Katak Emas Panel kawalan di laman web mereka
 • Memilih Akaun dari sebelah kiri skrin panel kawalan seperti yang ditunjukkan dalam ilustrasi di sebelah kiri bawah (1)
 • Pada halaman akaun yang terhasil cari Perkhidmatan bahagian dan pilih hapus perkhidmatan seperti yang ditunjukkan di bawah kanan (2)

Pembatalan VyperVPN

 • Anda akan diberi pilihan untuk meneruskan keahlian anda, klik Batal
 • Pilih anda alasan untuk membuang perkhidmatan dari kotak lungsur di halaman penyingkiran
 • Terangkan alasan anda membatalkan perkhidmatan tersebut
 • Klik Sahkan Pembuangan Perkhidmatan untuk menyelesaikan pembatalan

Sekiranya anda memutuskan bahawa anda menyukai perkhidmatan tersebut dan ingin terus menggunakannya, maka jangan buat apa-apa dan anda akan terus dikenakan bayaran untuk jenis akaun dan pilihan jangka masa yang anda buat semasa mendaftar melalui maklumat pembayaran yang diberikan.

Lawati VyprVPN

Lokasi Rangkaian dan Pelayan VyprVPN

VyprVPN mempunyai rangkaian besar dengan lebih daripada 700 pelayan di lebih 64 negara di seluruh dunia. Seperti yang saya nyatakan sebelumnya dalam tinjauan ini, mereka memiliki semua infrastruktur pelayan mereka, menulis semua perisian mereka sendiri, dan menguruskan semua pelayan dan teknologi mereka sendiri sehingga mereka dapat memberikan keselamatan dan privasi menyeluruh untuk transaksi internet anda.

Dasar Pelayan NegaraProtokol
64 700+ OpenVPN, L2TP / IPsec, Bunglon, PPTP Tiada Log Penggunaan

Senarai negara dan bandar di mana mereka mempunyai pelayan VPN termasuk yang berikut:

 • Asia
  • Hong Kong, India, Indonesia, Jepun, Macau, Malaysia, Maldives, Pakistan, Filipina, Singapura, Korea Selatan, Taiwan, Thailand, Vietnam
 • Amerika Tengah
  • Kosta Rika, El Salvador, Panama
 • Eropah
  • Austria, Belgia, Bulgaria, Republik Ceko, Denmark, Finland, Perancis, Jerman, Yunani, Islandia, Ireland, Itali, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Belanda, Norway, Poland, Portugal, Romania, Rusia, Slovakia, Slovenia, Sepanyol , Sweden, Switzerland, Turki, UK, Ukraine
 • Timur Tengah
  • Bahrain, Israel, Qatar, Arab Saudi, U.A.E.
 • Amerika Utara
  • Kanada, Mexico, A.S..
 • Oceania
  • Australia, Kepulauan Marshall, New Zealand
 • Amerika Selatan
  • Argentina, Brazil, Colombia, Uruguay

Privasi dan Keselamatan

Kami dengan senang hati berkongsi bahawa pasukan Golden Frog memutuskan untuk menjadikan VyrpVPN sebagai perkhidmatan VPN tanpa log. Pada masa lalu VyprVPN mengekalkan beberapa metadata selama 30 hari tetapi itu berubah pada bulan November, 2023. Sebagai blog mereka jawatan menjelaskan, Wirecutter memutuskan untuk tidak memasukkan VyprVPN dalam senarai perkhidmatan VPN terbaik berdasarkan amalan pembalakan mereka pada masa itu. Sebagai tindak balas terhadap harapan privasi pengguna, pasukan VyprVPN memutuskan untuk menjadikan VyprVPN sebagai perkhidmatan tanpa log. Mereka melangkah lebih jauh dan meminta Leviathan Security Group mengaudit VyprVPN untuk mengesahkan dasar tanpa log mereka.

Walaupun mereka memiliki kelompok pelayan di Amerika Utara, Amerika Selatan, Amerika Tengah, Eropah, Oceania, Asia, dan Timur Tengah, Golden Frog diperbadankan di Switzerland dan dengan demikian itu adalah bidang kuasa undang-undang mereka. Switzerland mempunyai sejarah panjang dalam menghormati privasi dan telah menetapkan kerangka undang-undang untuk melindunginya. Hak untuk privasi dijamin dalam Artikel 13 Perlembagaan Persekutuan Swiss.

Mengenai keselamatan maklumat internet dan tabiat melayari anda, VyprVPN mempunyai perkara yang dilindungi. Mereka menawarkan pelbagai protokol termasuk OpenVPN (UDP), L2TP / IPsec, Chameleon, dan PPTP untuk menyulitkan semua lalu lintas dalam talian anda dan menjauhkan semua transaksi dalam talian anda dari mata memandang. Perkhidmatan asas mereka menggunakan protokol PPTP dengan enkripsi 128 bit sahaja dan lebih baik dikhaskan untuk pengguna yang kurang menjaga keselamatan. Kedua-dua pelindung pro dan perdana mereka memberi pengguna pilihan protokol yang ingin mereka gunakan untuk menyambung ke pelayan VyprVPN menggunakan enkripsi SSL 128-bit, 160-bit atau 256-bit. Ini melindungi data pengguna dan melindunginya dari mata kasar. Ini membolehkan pengguna menentukan sendiri tahap penyulitan yang diperlukan oleh datanya.

OpenVPN adalah protokol yang sangat selamat dan serba boleh yang kini mempunyai sokongan untuk kebanyakan jenis peranti. L2TP / IPsec adalah pilihan yang sangat baik untuk peranti mudah alih kerana selamat, kebanyakannya menyokongnya, dan mudah dikonfigurasikan. Satu-satunya masalah adalah bahawa ia boleh menjadi sedikit lebih perlahan daripada beberapa protokol lain. Protokol Bunglon mereka terutama digunakan untuk memintas firewall di tempat-tempat seperti China dan Iran. Juga, kerana PPTP mempunyai sokongan platform yang meluas, mudah disiapkan, dan cepat kerana penyulitan 128 bit tahap rendah, ini adalah pilihan yang popular untuk media streaming di mana keselamatan mungkin bukan menjadi perhatian utama anda.

Lawati VyprVPN

Ujian Hands-On

Ulasan tidak akan lengkap tanpa ujian. Saya ingin memulakan dengan mengatakan bahawa VyprVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. VyprVPN mempunyai perisian khusus untuk pengguna Windows dan Mac. Selain itu, mereka mempunyai aplikasi khusus untuk iOS, Android, dan penghala pada Kerangka MIPS / ARM Tomato. Ini memudahkan hampir semua orang menggunakan perkhidmatan mereka tidak kira OS pilihan mereka. Anda boleh memuat turun perisian untuk Windows dan Mac terus dari laman web mereka. The Aplikasi Vpn halaman yang diakses dengan mengklik pautan di menu utama laman web mempunyai tab untuk maklumat dan memasang halaman untuk Tingkap, Mac, iOS, Android, dan Penghala tomato pada. Halaman iOS dan Android mempunyai pautan ke aplikasi terbaru di kedai masing-masing.

Bersambung dari Windows

VyprVPN mempunyai klien khusus untuk Windows yang akan membolehkan anda dengan mudah menyambung ke pelayan mana pun di rangkaian mereka menggunakan PPTP (rancangan asas) atau pilihan protokol anda (rancangan pro dan perdana). Pelanggan VPN mereka mempunyai GUI yang sangat sederhana dan memudahkan pengguna untuk menyambung ke pelayan VPN apa pun di rangkaian mereka. Ia juga secara automatik mengemas kini pelayan baru di rangkaian sehingga Anda selalu memiliki akses ke semua lokasi jaringan ketika mereka ditambahkan. Tidak ada pengetahuan teknikal yang diperlukan untuk mula menggunakan VPN mereka untuk melindungi dan menganonimkan semua transaksi internet anda. Apabila anda memulakan pemasangan pelanggan, ia akan mengalu-alukan anda ke VyprVPN.

Selamat Datang Pemasangan VyprVPN

Mengklik seterusnya akan memulakan pemasangan dan meminta anda untuk menerima Syarat Penggunaan mereka, memasang C ++ yang dapat dieksekusi, meminta anda memasang penyesuai Rangkaian Tap-VyprVPN Provider V9 mereka untuk OpenVPN, dan kemudian menyelesaikan pemasangan.

Semasa pelanggan dibuka untuk pertama kalinya, klik pada butang log masuk biru (ditunjukkan di bawah kiri), masukkan nama pengguna dan kata laluan anda, dan klik butang log masuk biru kecil (di bawah kanan).

Log Masuk Pertama VyprVPN

Sebaik sahaja anda memasukkan kelayakan log masuk, anda akan diberikan skrin sambungan utama (ditunjukkan terputus) yang ditunjukkan di bawah-kiri. Mengklik pada butang sambung biru “1” akan menghubungkan anda ke pelayan VPN yang sedang dipilih; Amerika Syarikat – Austin dalam kes ini. Skrin tengah menunjukkan klien ketika disambungkan ke pelayan VPN. Memilih butang putus merah “2” di layar ini memutuskan pelayan yang sedang disambungkan yang mengakibatkan skrin di sebelah kanan yang menggambarkan pemutusan sedang berlangsung “3”. Ini menggambarkan betapa mudahnya menyambung atau memutuskan sambungan ke pelayan VPN menggunakan klien VyprVPN untuk Windows.

Sambungan Pelayan VyperVPN

Halaman sambungan utama mengandungi kawalan dan maklumat berikut bermula di bahagian atas skrin (di bawah ini adalah tangkapan skrin yang diperbesar dari bahagian atas skrin sambungan utama yang ditunjukkan dengan ikon gear dan pilihan yang dipilih).

Kawalan Sambungan VyprVPN

 • Sambung / putuskan butang, 1 – Menukar sambungan pelayan VPN semasa.
 • Ikon lokasi butang, 2 – Membentangkan kotak senarai pilihan untuk memilih pelayan yang ingin anda sambungkan.
 • Minimumkan ke bar tugas, 3 – “-” meminimumkan klien ke bar tugas.
 • Minimumkan ke dulang, 4 – “x” meminimumkan klien ke dulang.
 • Ikon gear butang, 5 – Membuka kotak senarai yang menghubungkan ke pautan ke skrin pilihan utama.
 • Pilihan, 6 – Pautan ke skrin pilihan utama.
 • Grafik kelajuan muat naik dan kelajuan muat turun dari masa ke masa.
 • Status sambungan – bersambung / terputus atau dalam proses
 • alamat IP (awam / VyprVPN)
 • Masa dihubungkan ke pelayan VPN semasa.
 • Protokol VPN dan penyulitan sedang digunakan
 • Status firewall NAT (Membolehkan tidak boleh)

Memilih butang ikon lokasi, 1 dalam ilustrasi di bawah membuka senarai pilihan sambungan pelayan yang ditunjukkan di bawah. Seperti yang anda lihat, anda boleh menyambung dengan cepat ke pelayan yang sedang dipilih, pilih pelayan kegemaran untuk disambungkan jika anda mempunyai, sambungkan ke pelayan terpantas berdasarkan masa ping, atau buka halaman senarai pelayan seperti yang saya pilih di bawah, 2.

Pemilihan Pelayan VyprVPN

Mengklik Tunjukkan Semua Lokasi Pelayan… membuka skrin lokasi pelayan yang ditunjukkan dalam dua gambar di bawah. Lokasi dapat disusun mengikut semua, wilayah, atau kegemaran. Anda juga boleh mencari negara tertentu. Gambar pertama di bawah menunjukkan skrin contoh apabila semua pelayan ditunjukkan. Perhatikan bahawa ia disenaraikan mengikut urutan abjad dan kemudian mengikut masa ping terpendek. Juga pilihan pertama menghubungkan ke pelayan terpantas memudahkan pengguna. Gambar kedua menggambarkan lokasi yang disusun mengikut wilayah dengan hanya dipilih wilayah Oceania dan Amerika Selatan. Pelayan yang ditunjukkan di negara yang sama disusun mengikut waktu ping terendah yang umumnya memudahkan pengguna memilih pelayan terpantas untuk wilayah tersebut.

Lokasi Pelayan VyprVPN

Anda boleh menukar pelayan tanpa menyambung dengan sekali klik pada lokasi pelayan. Klik dua kali lokasi akan menukar pelayan dan menghubungkan anda.

Selain memilih pelayan, VyprVPN membolehkan anda banyak pilihan lain untuk mengawal sambungan anda. Ini boleh diakses melalui ikon roda gigi 5 yang seterusnya memunculkan pilihan pilihan 6 seperti yang saya jelaskan semasa membincangkan kawalan skrin sambungan utama di atas. Skrin pilihan utama mempunyai lima tab: sambungan, protokol, DNS, umum, dan akaun. Ia juga mempunyai butang untuk menerapkan dan membatalkan perubahan.

The Sambungan tab yang ditunjukkan di bawah akan membolehkan anda:

 • Sambung semula secara automatik – Togol kotak centang untuk menyambung semula secara automatik jika VPN terputus
 • Sambung pada permulaan
  • Togol kotak pilihan untuk menyambung ke VyprVPN semasa Windows bermula
  • Togol kotak pilihan untuk menyambung ke VyprVPN semasa pelancaran pelanggan.
 • Bunuh Suis
  • Togol kotak centang untuk menghentikan semua lalu lintas internet apabila VyprVPN terputus
   • Aplikasi – Suis kill akan berfungsi apabila anda log masuk ke VyprVPN dan menjalankan aplikasi. Sekiranya VyprVPN terputus, suis kill akan menyekat sambungan Internet anda secara automatik. Sekiranya aplikasi tidak aktif, suis kill akan dinyahaktifkan.
   • Sistem – Suis kill akan berfungsi semasa anda log masuk ke VyprVPN. Anda tidak akan dapat mengakses Internet sehingga anda menyambung ke VyprVPN.
  • Togol kotak centang untuk menghentikan lalu lintas LAN jika suis kill aktif
 • Sambungkan pada wi-fi Tidak Dipercayai
  • Togol untuk menyambung ke VyprVPN secara automatik semasa menggunakan wi-fi yang tidak dipercayai.
   • Klik pada butang tambah / buang untuk mengenal pasti rangkaian wi-fi yang tidak dipercayai

Pilihan Sambungan VyprVPN

The Protokol tab yang ditunjukkan di bawah ini akan membolehkan anda memilih protokol yang ingin anda gunakan untuk sambungan VPN anda. Pilihan untuk protokol merangkumi Bunglon, BukaVPN, L2TP / IPsec, dan PPTP. Sekarang mari kita tinjau bagaimana VyprVPN melaksanakan setiap protokol ini dengan lebih terperinci.

Pilihan Protokol VyprVPN

Mari mulakan kajian semula protokol VyprVPN dengan hak milik mereka Bunglon protokol. Ini adalah protokol dalaman yang menggunakan protokol OpenVPN 256-bit untuk menutupi lalu lintas pengguna sehingga tidak dapat dikenali (melalui pemeriksaan paket dalam) sebagai sambungan VPN. Ini menghalang hubungan daripada disekat oleh negara-negara seperti China. Protokol ini juga berguna jika anda mengalami masalah pembatasan lebar jalur dari penyedia perkhidmatan internet anda. Ia mempunyai prestasi yang baik, cepat melalui sambungan jarak jauh, dan lebih selamat kerana menggunakan enkripsi OpenVPN tahap tertinggi. Ia membolehkan anda mengkonfigurasi port yang digunakan oleh sambungan, secara automatik atau manual seperti yang ditunjukkan di bawah. Julat pemilihan port termasuk lalai, Pelabuhan 443 (port SSL laman web standard yang digunakan untuk trafik HTTPS) dan rangkaian pelabuhan dari 15001-20000.

Pelabuhan Bunglon VyprVPN

Pilihan protokol kedua adalah BukaVPN. Protokol OpenVPN adalah protokol terbaik dalam privasi dan kelajuan untuk kebanyakan aplikasi. Ia berfungsi dengan baik untuk sambungan dengan sambungan latensi tinggi atau jarak jauh. OpenVPN juga merupakan yang paling stabil dan boleh dipercayai dari semua protokol yang menjadikannya baik untuk rangkaian yang kurang dipercayai seperti hotspot wi-fi. Ini adalah protokol yang disyorkan untuk desktop termasuk Windows dan Mac OS X. Ia biasanya mempunyai prestasi tertinggi dari semua protokol kerana selamat, cepat dan boleh dipercayai. VyprVPN membolehkan anda mengkonfigurasi bukan sahaja port tetapi juga kekuatan enkripsi protokol OpenVPN seperti yang ditunjukkan di bawah.

Penyulitan OpenVPN VyprVPN

Seperti yang anda lihat di atas, VyprVPN membolehkan anda memilih sama ada 256-bit atau 160-bit untuk kekuatan penyulitan sambungan. Kekuatan enkripsi yang lebih tinggi akan memberikan sambungan yang lebih selamat tetapi mungkin melambatkannya sedikit. Kedua-dua kekuatan penyulitan ini membolehkan anda mengkonfigurasi port yang digunakan oleh sambungan, sama ada secara automatik atau manual seperti yang ditunjukkan di bawah. Julat pemilihan port untuk penyulitan 256-bit termasuk lalai, Pelabuhan 443 dan pelbagai pelabuhan dari 15001-20000. Julat pemilihan port untuk penyulitan 160-bit termasuk lalai, Pelabuhan 1194 dan pelbagai pelabuhan dari 25001-30000.

The L2TP / IPsec protokol dilaksanakan dengan Penyulitan 256-bit yang bermaksud ia juga sangat selamat. Ia stabil pada peranti mudah alih dan merupakan protokol yang sangat baik untuk digunakan jika peranti anda tidak menyokong OpenVPN. Ia juga disokong oleh kebanyakan desktop, peranti mudah alih, dan sistem operasi tablet. Pilihan protokol terakhir adalah PPTP yang menggunakan enkripsi 128-bit dan harus digunakan terutamanya ketika keselamatan bukan masalah utama anda atau jika protokol lain yang tersedia tidak disokong oleh peranti anda.

Tab ketiga pada menu pilihan adalah tab DNS. VyprDNS adalah perkhidmatan DNS Golden Frog yang disediakan secara eksklusif untuk pengguna mereka. Ini adalah DNS lalai untuk terjemahan nama host apabila anda disambungkan ke perkhidmatan mereka. Ini adalah perkhidmatan pengetahuan sifar yang bermaksud bahawa ia tidak mencatat sebarang maklumat. VyprDNS memberikan manfaatnya kepada penggunanya seperti berikut:

 • Tiada perkhidmatan DNS log tidak seperti banyak perkhidmatan DNS seperti Google dan yang lain yang log alamat IP, nama host yang dikunjungi, data lokasi geografi dan maklumat lain.
 • Membantu mengalahkan penapisan kerana permintaan DNS anda melalui terowong yang disulitkan dan tidak dapat dipintas atau diperiksa.
 • Menyediakan internet terbuka dan percuma tanpa penapisan kerana tidak menyekat laman web apa pun seperti yang dilakukan oleh DNS pihak ketiga di beberapa negara.
 • Mencegah kesalahan lokasi geo kerana menyediakan perkhidmatan DNS di negara tempat pelayan VPN anda untuk terjemahan DNS di mana banyak perkhidmatan DNS tidak.
 • Ia tidak memasukkan iklan atau kandungan lain ke dalam permintaan DNS anda kerana ia adalah perkhidmatan pengetahuan sifar.

Selain VyprDNS, mereka juga memberi pengguna pilihan untuk memilih DNS mereka sendiri dengan memasukkan alamat IP DNS primer dan sekunder untuknya. Akhirnya, VyprVPN membolehkan pengguna memilih untuk mengelakkan kebocoran DNS dari aplikasi yang mungkin menggunakan DNS lain semasa disambungkan ke perkhidmatan mereka.

Pilihan DNS VyprVPN

Tab keempat pada skrin pilihan adalah Am tab. Seperti namanya, ini membolehkan anda mengubah tetapan umum untuk VyprVPN. Tetapan ini ditunjukkan di bawah. Pilihan umum merangkumi:

 • Pemberitahuan desktop – Tetapan ini membolehkan anda menentukan pemberitahuan desktop apa yang anda inginkan dari perkhidmatan tersebut. Pilihan termasuk:
  • Semua aktiviti Sambungan
  • Hanya kegagalan sambungan
  • Tidak pernah
 • Bunyi – Pilih suara untuk dimainkan (fail Windows .wav). Pilihan termasuk:
  • Semasa menyambung
  • Semasa memutuskan sambungan
 • Bahasa – Pilihan ini akan memilih bahasa pilihan untuk VyprVPN.
 • Memulakan – Pilihan ini akan membolehkan anda melancarkan aplikasi VyprVPN secara automatik semasa anda masuk ke Windows.
 • Mahir – Ini mempunyai pilihan log jika anda mahu mengaktifkannya. Pilihan termasuk:
  • Kirim data aplikasi yang tidak dapat dikenal pasti secara peribadi ke VyprVPN seperti klik butang dan skrin aplikasi yang dilihat supaya mereka dapat meningkatkan perkhidmatan.
  • Hantar laporan kerosakan secara automatik ke VyprVPN untuk membantu memperbaikinya.
  • Aktifkan log sambungan pada mesin tempatan untuk membantu menyelesaikan kesilapan perkhidmatan. Anda boleh membersihkannya bila-bila masa.

Pilihan Umum VyprVPN

Tab terakhir pada skrin pilihan adalah Akaun tab. Tab ini ditunjukkan di bawah. Tab pilihan ini membolehkan anda melihat maklumat akaun anda, menerima pemberitahuan pelepasan beta, memeriksa kemas kini, dan log keluar dari VyprVPN. Pilihan Akaun VyprVPN

Ia juga mengandungi pautan, Urus tetapan akaun yang membawa anda ke Katak Emas Panel kawalan yang ditunjukkan dalam ilustrasi di bawah.

Panel Kawalan VyprVPN

Panel kawalan akan membolehkan anda mengawal semua aspek akaun VyprVPN anda. Di sinilah anda mengaktifkan sokongan NAT Firewall untuk perkhidmatan tersebut. Ini juga membolehkan anda mengawal semua perkhidmatan lain yang ditawarkan oleh Golden Frog seperti Dump Truck dan Cyphr. Sebagai tambahan kepada klien VPN khusus mereka, VyprVPN juga mempunyai panduan untuk mengkonfigurasi Windows secara manual untuk protokol OpenVPN, L2TP / IPsec, dan PPTP. Protokol Bunglon tidak dapat disediakan secara manual.

Lawati VyprVPN

Berhubung dengan Pelanggan Mac

Pelanggan VyprVPN untuk Mac OS X sangat serupa dengan rakan Windows. Ini menjadikannya mudah untuk beralih antara sistem operasi tanpa ketinggalan. Sekali lagi anda boleh memuat turun versi terbaru aplikasi Mac terus dari laman web VyprVPN. Pengguna Mac akan menghargai perhatian terhadap perincian yang dimasukkan oleh pasukan Golden Frog ke dalam aplikasi. Sebagai permulaan, ia menyokong paparan Retina. Teknisi juga suka bahawa anda boleh menggunakan AppleScript untuk menyesuaikan perkhidmatan untuk gaya anda. Anda juga mempunyai pilihan untuk mengkonfigurasi Mac secara manual untuk OpenVPN, L2TP / IPSec, dan PPTP dengan panduan berguna dari laman web mereka. Sekali lagi protokol Chameleon hanya tersedia di aplikasi.

Sambungkan dari iPhone atau iPad

VyprVPN juga mempunyai aplikasi iOS yang akan membolehkan anda menyambung ke perkhidmatan VPN mereka. Aplikasi mereka boleh dimuat turun dari iTunes store. VyprVPN untuk iOS mengotomatisasi dan mempermudah proses penyediaan VPN sehingga anda dapat menyambung tanpa mengkonfigurasi tetapan iOS. Ia hanya memerlukan pemasangan sekali sahaja semasa persediaan awal. Aplikasi ini mempunyai banyak ciri klien desktop yang sama seperti:

 • Penyambungan semula automatik – Sambungkan semula ke pelayan secara automatik sekiranya sambungan terputus.
 • Sambungan pelayan satu sapu – Aplikasi ini membolehkan anda menggesek untuk menyambung ke pelayan pilihan anda.
  • Anda boleh terus menyambung ke pelayan terpantas.
  • Awak boleh ujian ping senarai pelayan VyprVPN untuk mencari pelayan terpantas.
  • Pilih Kegemaran – Anda boleh menambah pelayan ke Kegemaran anda untuk memudahkan pemilihan di kemudian hari.
  • Tapis & Susun – Anda boleh menapis dan menyusun senarai pelayan VyprVPN untuk memudahkan mencari pelayan yang anda perlukan.
   • Anda boleh menyusun dan menyaring senarai mengikut negara atau wilayah.
   • Cari – Anda juga boleh mencari lokasi tertentu.
 • VyprDNS – Menggunakan rangkaian pelayan DNS pembalakan sifar milik Golden Frog.
 • Kemas kini automatik – Secara automatik menambahkan pelayan baru ke senarai pelayan aplikasi.

Ilustrasi di bawah menunjukkan beberapa skrin untuk VyprVPN yang berjalan di iPhone. Gambar kiri menggambarkan aplikasi tidak tersambung, yang tengah menggambarkan aplikasi dalam keadaan bersambung, dan yang kanan menggambarkan skrin pemilihan pelayan.

Aplikasi iPhone VyprVPN

VyprVPN untuk iOS juga dirancang dengan mempertimbangkan aplikasi iOS untuk iPad. Ia mempunyai paparan peta interaktif (ditunjukkan di bawah) untuk iPad anda yang membolehkan anda:

 • Semak imbas pelayan dengan cepat – Anda boleh meleret terus di peta interaktif untuk melihat lokasi pelayan.
 • Paparkan masa ping pelayan – Ketuk pelayan yang ingin anda sambungkan dan aplikasi secara automatik akan memaparkan masa ping di peta.
 • Sambung melalui skrin utama – Pilih pelayan dan sambungkan tanpa perlu meninggalkan skrin utama.

Aplikasi iPad VyprVPN

Aplikasi ini memerlukan iOS 6.0 atau lebih baru. Ia serasi dengan iPhone, iPad, dan iPod touch dan dioptimumkan untuk iPhone 5. Aplikasi ini menggunakan protokol L2TP / IPsec dengan enkripsi 256-bit untuk sambungan peribadi dan selamat. Sebagai tambahan kepada klien VPN khusus mereka, VyprVPN juga mempunyai panduan untuk mengkonfigurasi peranti iOS secara manual untuk protokol PPTP dan L2TP / IPsec.

Lawati VyprVPN

Sambungkan ke Peranti Android

VyprVPN mempunyai aplikasi yang membolehkan peranti Android menggunakan perkhidmatannya. Navigasi ke gedung Google Play untuk memuat turun dan memasang aplikasinya atau anda boleh memuat turun .apk terkini terus dari mereka Aplikasi VPN->Android halaman. VyprVPN mengotomatisasi dan mempermudah penyediaan VPN untuk proses Android sehingga anda dapat mulai menggunakan perkhidmatan mereka dengan cepat. Aplikasi ini mempunyai banyak ciri yang sama dengan pelanggan desktop dan beberapa yang unik:

 • Pelbagai cara untuk berhubung ke VyprVPN
  • Sambungan Satu Ketik – Anda boleh berhubung dengan satu ketukan.
   • Anda boleh terus menyambung ke pelayan terpantas.
   • Awak boleh ujian ping senarai pelayan VyprVPN untuk mencari pelayan terpantas.
   • Pilih Kegemaran – Anda boleh menambah pelayan ke Kegemaran anda untuk memudahkan pemilihan di kemudian hari.
   • Tapis & Susun – Anda boleh menapis dan menyusun senarai pelayan VyprVPN untuk memudahkan mencari pelayan yang anda perlukan.
    • Anda boleh menyusun dan menyaring senarai mengikut negara atau wilayah.
    • Cari – Anda juga boleh mencari lokasi tertentu.
  • Sambung melalui Pemberitahuan Teduh – Ini membolehkan anda berhubung dengan cepat tanpa pernah membuka aplikasi.
  • Widget Sambungan Pantas – Anda boleh berhubung terus dari skrin utama atau skrin kunci.
 • Sambung automatik
  • Ke rangkaian wi-fi yang tidak diketahui.
  • Ke rangkaian selular.
 • Sambung semula secara automatik – Sambungkan semula ke pelayan secara automatik sekiranya sambungan terputus.
 • Sesuaikan tingkah laku sambungan VPN setiap aplikasi
  • Lalai – Aplikasi akan menggunakan sambungan VPN ketika VyprVPN disambungkan.
  • Sambungkan secara automatik – VyprVPN akan tersambung secara automatik semasa anda melancarkan aplikasi.
  • Bypass VPN – Aplikasi tidak akan menggunakan sambungan VPN walaupun VyprVPN disambungkan.
 • Graf Kelajuan – Anda dapat dengan mudah memantau kelajuan sambungan anda dan melihat kelajuan muat naik atau muat turun anda.
 • Kad VPN – anda boleh menavigasi dengan mudah dengan meleretkan kad VyprVPN untuk akses pantas ke grafik laju, peta pelayan dan log sambungan.
 • Pelbagai Protokol
  • Bunglon – Protokol enkripsi OpenVPN 256-bit yang disesuaikan yang menutupi tandatangan VPN.
  • BukaVPN – Protokol yang selamat dan pantas dipercayai.
   • Penyulitan 160-bit
   • Penyulitan 256 bit
  • L2TP / IPsec – Protokol yang selamat tetapi tidak secepat OpenVPN.
  • PPTP – Protokol yang kurang selamat yang menggunakan enkripsi 128-bit.
 • Pemilihan pelabuhan – Membolehkan anda mencari port terbuka lain yang tersedia untuk menyekat penapisan dan pendikit lebar jalur.

VyprVPN untuk Android memerlukan Android 4.0 dan lebih tinggi. Sebagai tambahan kepada klien VPN khusus mereka, VyprVPN juga memiliki panduan untuk mengkonfigurasi peranti Android secara manual untuk OpenVPN, L2TP / IPsec, dan PPTP dan memungkinkan mereka mengakses rangkaian VPN mereka.

Lawati VyprVPN

Ujian Kelajuan VyprVPN

VyprVPN berjaya dalam ujian kelajuan kami. Kelajuan pelayan mereka di Austin, TX sangat baik. Anda harus berpuas hati dengan kelajuan rangkaian mereka berdasarkan ujian kami. Ujian ini dijalankan menggunakan klien VyprVPN dengan protokol OpenVPN (UDP) pada pelayan menggunakan enkripsi 256-bit.

Ujian Kelajuan VyprVPNSeperti yang anda lihat terdapat perbezaan kelajuan sekitar 16% antara sambungan terus ke ISP saya dan sambungan ke pelayan di Austin, TX. Seperti yang dijangkakan, mereka mengalami kerugian dalam kelajuan sambungan tetapi untuk keselamatan tambahan yang disediakan oleh enkripsi 256 bit, ia lebih daripada sekadar pertukaran yang adil. Dengan kelajuan hampir 49 Mbps, perkhidmatan ini harus cukup cepat untuk semua keperluan internet anda. Perkhidmatan mereka harus membolehkan anda menonton kandungan kegemaran anda dari mana saja di dunia.

Ulasan VyprVPN: Kesimpulan

VyprVPN telah berada di ruang privasi sejak 2009 dan telah membina reputasi baik untuk perkhidmatan yang mereka tawarkan. Mereka mempunyai rangkaian di seluruh dunia yang mempunyai lebih daripada 700 pelayan di 64 negara. Mereka mempunyai polisi tanpa saham tetapi mereka mencatat beberapa maklumat peribadi umum seperti yang saya jelaskan di bahagian privasi pada awal ulasan ini. Tambahan pula, mereka diperbadankan di Switzerland yang perlembagaannya melindungi hak privasi. VyprVPN adalah perkhidmatan tingkat 1 yang bermaksud mereka beroperasi dan merekayasa semua infrastruktur global mereka sendiri termasuk kelompok pelayan, kod dalaman, dan semua kemudahan hosting. Mereka juga memberi pengguna akses kepada pelayan VyprDNS pengetahuan sifar (tanpa log) milik mereka. Ini memberi mereka kawalan mutlak terhadap data anda. Dasar larangan berkongsi mereka memastikan bahawa tidak ada entiti pihak ketiga yang dapat mengakses maklumat anda tanpa kaedah undang-undang. Ini membolehkan mereka memberi anda privasi dan keselamatan secara menyeluruh.

VyprVPN menyokong protokol Chameleon, OpenVPN (UDP), L2TP / IPsec, dan PPTP yang menjadikan perkhidmatan mereka serasi dengan kebanyakan peranti. Mereka mempunyai perisian khusus untuk penghala Windows, Mac OS X, iOS, Android, dan Tomato. Mereka juga mempunyai banyak panduan pemasangan manual langkah demi langkah untuk membantu anda mengkonfigurasi perkhidmatan mereka dengan peranti anda. Golden Frog juga memberi pengguna akses ke perkhidmatan pesanan terenkripsi mereka semasa anda mendaftar untuk akaun VyprVPN.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Mudah digunakan perisian khas untuk Windows dan Mac OS X
 • Aplikasi untuk penghala iOS, Android, dan Tomato
 • Sokongan untuk banyak protokol termasuk Bunglon, OpenVPN (UDP), L2TP / IPsec, PPTP
 • Protokol bunglon untuk memintas firewall
 • Mesej selamatkan Cyphr
 • Harga diskaun untuk rancangan jangka masa VyprVPN

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Laksanakan protokol OpenVPN (TCP)
 • Berikan pembayaran melalui Bitcoin atau cryptocurrency lain
 • Log kurang maklumat peribadi untuk pengebilan

VyprVPN akan membolehkan anda menikmati saluran streaming kegemaran anda, menyimpan data anda dengan selamat semasa menggunakan wi-fi awam, menjaga ISP anda daripada memantau kebiasaan penyemak imbas anda, dan mengatasi penapisan. Aplikasi ini tidak sesuai dengan aplikasi yang anda gunakan dan menyokong internet percuma dan terbuka. Cubalah perkhidmatan mereka dan lihat apa pendapat anda. Ingatlah untuk menggunakan diskaun kami untuk menjimatkan potongan tambahan 80%. Anda boleh menikmati akses VPN tanpa had dari hanya $ 2.50 sebulan.

Lawati VyprVPN