VPN szivárgástesztIdőnként a VPN szolgáltatók a felhasználókat téves biztonsági érzékbe csábítják. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a VPN-k akár 84% -a kiszivárogtatja az Ön IP-címét. Mivel a VPN használatának lényege, hogy névtelen maradjon, a szivárgások ki vannak téve. Néhány szolgáltatónál a másik probléma a törött szolgáltatások. Például az IPv6 szivárgás elleni védelem valójában kiszivárogtathatja az Ön IP-jét, vagy a kapcsolókat megölheti, valójában nem akadályozza meg a sugárzott információt. Ezért kell tesztelnie a kedvenc VPN-szolgáltató kapcsolatát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelel-e ezeknek a teszteknek. Itt van néhány kedvencenk, amelyek teljesítették a VPN szivárgástesztjét.

Szivárgás ellenőrzése

Az egyik legátfogóbb webhely, amelyen tesztelheti VPN-szolgáltatóját https://www.doileak.com webhely. Úgy tűnik, hogy egyablakos ügyintézés a leggyakoribb és néhány ritka szivárgás ellen is.

Ezek a tesztek meghatározzák:

 1. IP kérés – Ez a teszt megmutatja az Ön IP-címét általában az interneten. ha VPN-szolgáltatást használ, akkor annak helyét és helyét kell megjelenítenie, nem a sajátját.
 2. Operációs rendszer – Néhány különféle eszközt használnak ennek az információnak a megszerzéséhez. Ide tartozik a Javascript, a böngészők és a TCP / IP ujjlenyomatok.
 3. Kapcsolat típus – Noha ez többnyire azonos az összes eszközön, néhány apró paramétert a csatlakozástípusok eltérően hajtanak végre. Ezeket a paramétereket megvizsgálva általában észlelhetik, hogy a tesztelt kompozíció hogyan kapcsolódik az internethez.
 4. böngésző – Ez hasonló az operációs rendszer-felismerő eszközhöz, amelyet éppen említettünk. Ugyanúgy észlelik.
 5. DNS-kérés forrása – A DNS-szivárgások nem teszik ki az IP-címet, de felfedhetik, hogy a dolgok nem olyanok, mint amilyennek látszanak. Például a Netflix ilyen tippeket használ a geo-hamisítás megakadályozására. A megfelelő jogosultsággal rendelkező érdeklődő arra kényszerítheti az internetszolgáltatót, hogy fedje fel a valódi IP-címet. Ha zöld eredményt kap, az azt jelenti, hogy a DNS- és a HTTP-kérelmek megegyeznek, és úgy tűnik, hogy ugyanabból a területből származnak. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a valódi IP-je rejtett.
 6. Időzóna különbség – Felismerte Javascript, ez meg fogja határozni, hogy az időzóna mi alapján van a tartózkodási helye. Ha VPN-t használ, akkor megjeleníti a hely időzónáját.
 7. SSL forgalom – Ha a VPN nem támogatja az SSL-t, akkor az adatok minden érzékeny adatot szöveges formában továbbíthatnak. Természetesen ez rossz dolog. Gondoskodni fog arról, hogy minden Ön által használt szolgáltató megfeleljen ennek a tesztnek.
 8. WebRTC IP szivárgás – A WebRTC jó ötletnek hangzik. Ennek oka az, hogy lehetővé teszi a videocsevegést, a videohívást és a P2P böngésző megosztását. Ugyanakkor lehetővé teszi bármely weboldal számára, hogy azonnal megnézze a valódi IP-címét. A probléma megoldásához be kell szereznie egy böngésző-kiterjesztést, például a WebRTC Leak Prevent (Chrome-ra).
 9. Torrent IP – Ezzel a teszttel ellenőrizheti, hogy a Torrent kliens a VPN-t használja-e a Torrent nyomkövetőhöz történő kérések küldésére..
 10. Torrent DNS – Ez a teszt segít felismerni a torrent kliens által használt DNS-kiszolgálót. Ilyen módon ellenőrizheti, hogy a Torrent kliens a VPN-t használja-e a Torrent nyomkövetőhöz történő kérelmek küldésére.
 11. Flash támogatás – Noha a Flash használata gyakori, ez a teszt megmutatja, hogy automatikusan elindul-e a rendszeren. Ha igen, akkor teljesen le kell blokkolni, vagy legalább ellenőriznie kell, hogy nem indul el automatikusan.
 12. WebGL támogatás – Ez inkább hiba, mint szivárgás. Ez később esetleg biztonsági kockázatot jelenthet.
 13. Harmadik fél sütik – A harmadik fél által készített sütik megkönnyítik a vállalkozások számára az online jelenlét nyomon követését. Annak ellenére, hogy tetszenek a célzott hirdetések, elegendő információt szolgáltathat ahhoz, hogy a valódi IP-jét névtelen IP-hez igazítsa.
  NordVPN Mac telepítési útmutató

Bár ez a tesztelési webhely nem mindent azonosít, jó indulási pontot jelent. Számos más webhely is elérhető, de ezen a sok a leggyakoribb tesztek. Kérjük, ne felejtse el azt a csoportot, amely a weboldalt megjeleníti, humorot használ, de tudatja vele, hogy potenciálisan összegyűjti az információkat saját magának. Lehet, hogy az összegyűjtött információk kissé zavaróak, de megmutatja, hogyan, miért és milyen adatokat lehet gyűjteni.

Szivárgásvizsgálati helyszín

Mint láthatja, a VPN tesztelése egyszerű lehet. Ezeknek a teszteknek a segítségével megtudhatja, hogy a VPN-szolgáltatója megfelelő választás-e. Ha nem, vegye figyelembe az egyik kedvenc VPN-t.

RankVPN ServiceVPN rajongó
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 jelölőnégyzetet jelölőnégyzetet jelölőnégyzetet
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 jelölőnégyzetet jelölőnégyzetet jelölőnégyzetet
3 Privát internet-hozzáférés $ 2.85 PIA 49 jelölőnégyzetet jelölőnégyzetet
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 jelölőnégyzetet jelölőnégyzetet
5 IPVanish $ 3.25 IPVanish 76 jelölőnégyzetet
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me