Az AdBlock egy böngészőbővítmény, amelyet 2009-ben hozott létre egy Michael Gundlach nevű amerikai fejlesztő, és amelyet a BetaFish Inc. csapata támogat. Bár a hasonló névvel (Adblock Plus) egy termék ihlette, a két vállalat és a termékek nem állnak kapcsolatban egymással. Ugyanazon módon működnek, de vannak eltérések. Ebben az áttekintésben megvizsgáljuk az AdBlock szolgáltatásait és megmutatjuk, hogyan kell telepíteni a böngésző kiterjesztését.

Beszéljünk meg a kettő közötti különbségről. Az Adblock Plus-tól (ABP) eltérően az AdBlock már engedélyezte a szűrőket. Mivel az AdBlock használatával nem kell semmit engedélyeznie, az elejétől védi a kártékony programokatól. Az AdBlock az egyes oldalakon használható, és rendelkezik egyedi szolgáltatásokkal, kiegészítő szolgáltatásokkal. Mindkét bővítmény az EasyList használatával segíti őket sok webhelyen a hirdetések blokkolásában.

AdBlock finanszírozás

Az ABP-hez hasonlóan az AdBlock részt vesz az elfogadható hirdetési programban. Letilthatja az elfogadható hirdetéseket és blokkolhatja az összes hirdetést. Adományokat kérnek, és a meghosszabbítást tiszteletbeli áruknak nevezik. Ennek a módszernek a használatával a felhasználó fizet minden, amit úgy érvel, hogy méltányos árat fizet a kiterjesztésért. A felhasználókat arra ösztönzik, hogy fizetjenek, amennyit csak tudnak.

AdBlock a Chrome-hoz

Az AdBlock for Chrome beszerzéséhez kattintson a Chrome menü menü gombjára. Ezután menj ide További eszközök, akkor Extensions.

Az Adblock Plus telepítése

Most elviszik a Extensions képernyő.

minél több kiterjesztés

Válassza ki a beállítást szerezz többet bővítmények. A bal oldalon írja be AdBlock. Számos különböző lehetőséget fog látni itt, de meg szeretné választani a kiterjesztést, amely azt mondja AdBlock által kínált getadblock.com.

Válassza az AdBlock lehetőséget

A bővítményekben ez a legnépszerűbb hirdetés-blokkoló. Az AdBlock volt az egyik első, a Chrome-ra készített hirdetésgátló.

  Adatvédelmi Badger áttekintése 2016

Az AdBlock használata a Chrome-ban

Most, hogy az AdBlock telepítve van, kattintson a stoptábla a kezét a képernyő jobb felső részén található ikon belsejében, és válassza a lehetőséget Opciók.

Az AdBlock használata a Chrome-hoz

Ezután több kategóriát fog látni, amint az az alábbi képen látható.

Tábornok – 6 rovatot jelölhet be vagy törölhet ezen a címsor alatt, attól függően, hogy mit szeretne csinálni. Ez magában foglal egy speciális opciókat.

AdBlock használata a Chrome-hoz

Szűrőlisták – Ebben a címsorban letilthatja az elfogadható hirdetéseket, átkapcsolhatja az EasyList alkalmazást, engedélyezheti az egyedi blokk szűrőket és engedélyezheti más szűrőlistákat.

Szűrőlisták címsor.

Testreszab – Ezen a lapon manuálisan szerkesztheti a szűrőket, blokkolhat további hirdetéseket, vagy akár egy adott webhelyen is leállíthatja a hirdetések blokkolását.

Támogatás – Jeleníthet hibákat ezen a lapon, ötleteket javasolhat, és megnézheti, mi okozza az AdBlock jelölését.

AdBlock az Opera számára

Az Adblock for Opera beszerzéséhez javasoljuk, hogy látogasson el a weboldalra, és telepítse onnan. Ezután kattintson a következő gombra Szerezze be az AdBlock alkalmazást most.

Az Opera hirdetésblokkja

Ezután kattintson a gombra, amely azt mondja add az Opera-hoz.

AdBlock az Opera számára

Most, hogy ezt megtette, a képernyőn megjelenik egy AdBlock letöltési mező. Látni fogja, hogy egy üzenet arról szól, hogy a hirdetési blokk hozzáadódik az Opera-hoz, és az adományozási képernyőn. Kattintson a jobb gombbal a AdBlock ikonra lehetőségeket találni.

Az AdBlock kiterjesztés telepítve van az Opera számára

Ha megtalálta a lehetőségeket, kérjük, olvassa el a Chrome szakaszt. Pontosan azonosak a két böngésző között.

AdBlock for Safari

Menjen tovább, és keresse fel a Safari getadblock.com webhelyét a kiterjesztés letöltéséhez.

Adblock webhely Safariban

A letöltés megkezdéséhez kattintson a „Get Adblock Now” gombra.

Adblock Safari üzenet

A kiterjesztés telepítéséhez a „Trust” (Bizalom) gombra kell kattintania.

Engedélyezze az Adblock alkalmazást a Safari alkalmazásban

Kattintson az „Adblock engedélyezése” elemre, majd lépjen tovább, és kattintson a másik négyzetre az Adblock lehetőségeinek megjelenítéséhez.

Adblock Safari lehetőségek

Innentől kezdve eldöntheti, hogy engedélyezi-e a „nem tolakodó hirdetést”, és felsorolja az egyéb funkciókat is. A Safari tartalom blokkolása tovább fokozza adatvédelmét az internetes böngészés közben.

  ProtonVPN áttekintés 2023

AdBlock mobil iOS alkalmazáshoz

Az iPhone számára elég sok hirdetést blokkoló alkalmazás létezik, ezért érdemes választani a megfelelőt. Lépjen az Apple iTunes App Store-ba és keresse meg a BetaFish Inc. webhelyén található AdBlock for Mobile alkalmazást.

AdBlock iOS alkalmazás

Amint az iOS alkalmazás befejezi a telepítést, üdvözlő képernyőkkel várja Önt. Ők végigvezetik a hirdetés-blokkoló engedélyezését.

Engedélyezze az AdBlock alkalmazást iPhone rendszeren

Az AdBlock engedélyezéséhez be kell lépnie az iPhone vagy az iPad beállításaiba. Innentől válassza a Safari menüpontot, és érintse meg a „Tartalom blokkolók” elemet, ahogy fent látható. Ezután engedélyezheti az AdBlock hirdetésblokkolását, a nemzetközi nyelveket és az adatvédelmi pajzsot. Ez az egyetlen lehetőség, amelyet az iOS alkalmazásban használhat.

A különbségek a nélkül és anélkül

Most megmutatjuk a különbségeket az Opera böngészőben az AdBlockerrel és anélkül. Az alábbi képen láthatja, hogy néz ki egy weboldal az AdBlock nélkül.

AdBlocker az Opera nélkül

Most ugyanazt az oldalt jelenítjük meg az AdBlock használata közben.

AdBlock az Operaon hirdetések nélkül

Amint a fenti képeken láthatja, a hirdetések eltűntek. Ez elengedhetetlen a böngészéshez, mert azt jelenti, hogy webhelye gyorsabban töltődik be. Ha úgy dönt, akkor megszabadulhat a szociális média gombjaitól is.

 Miért érdemes használni az AdBlock alkalmazást??

Az AdBlocknak ​​vannak bizonyos előnyei a versenytársakkal szemben, mivel lehetővé teszi, hogy módosítsa a látni kívánt szűrőket. Az Adblock technológiája blokkolja a YouTube videó előtti hirdetéseit is, így nem kell látnia azokat. Az Adblock Plushoz hasonlóan nem őriznek meg semmilyen böngészési előzményt vagy adatot rólad. Bár vannak mások, ők voltak az elsők, akik létrehoztak egy hirdetésgátlót a Chrome-hoz.

Következtetés

Összegezve: az AdBlock könnyen kezelhető, és számos különféle lehetőséggel rendelkezik, amelyek különböznek másoktól. Letilthatja az elfogadható hirdetéseket, és a bővítmény gyakran frissül. Mivel nem minden blokkoló megszabadul minden hirdetéstől, javasoljuk egynél több használatát. Ezenkívül más eszközöket is használnia kell a magának a védelmére, ahelyett, hogy csak hirdetésgátlót használna.

  Hotspot pajzs áttekintése

Látogasson el az AdBlock oldalra

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me