Zoho adalah syarikat milik persendirian dengan pejabat di Amerika Syarikat, India, China, Jepun, dan Singapura. Mereka mempunyai lebih daripada 2,500 ahli pasukan yang memfokuskan pada alat produktiviti kerja. Pengurus kata laluan Zoho Vault diperkenalkan pada tahun 2013 sebagai kaedah untuk membantu menjaga keselamatan kata laluan. Perisian ini ditujukan untuk perniagaan tetapi mereka juga menawarkan versi peribadi secara percuma. Seperti produk Zoho lain, Zoho Vault mudah digunakan dan menghadirkan kekacauan tambahan minimum di antara muka.

Ulasan Zoho Vault

Harga dan Tawaran Istimewa

Zoho Vault direka untuk menangani kumpulan pengguna yang besar. Mereka menawarkan rancangan dari penggunaan peribadi hingga perusahaan untuk pasukan besar. Perkhidmatan ini berharga setiap pengguna setiap bulan. Oleh itu, sebagai contoh jika anda mempunyai 5 orang pekerja yang ingin menggunakan Zoho Vault, kos untuk rancangan Profesional adalah $ 20 sebulan. Itu tidak buruk kerana anda mempunyai keupayaan untuk mengurus pengguna secara terpusat. Perhatikan bahawa Zoho memerlukan minimum 5 pengguna untuk rancangan profesional dan perusahaan mereka.

Harga Zoho Vault

Pengurus kata laluan Zoho Vault berkisar antara $ 0 untuk kegunaan peribadi hingga $ 7 setiap pengguna sebulan untuk akses ke semua ciri perusahaan mereka. Saya mencadangkan anda mengunjungi halaman harga di laman web mereka untuk melihat semua perbezaan antara tahap akaun. Profesional adalah rancangan mereka yang paling popular dan berharga $ 4 setiap pengguna sebulan. Semua ahli memulakan dengan percubaan percuma di peringkat perkhidmatan Enterprise sehingga anda dapat merasakan semua ciri Zoho Vault. Pelanggan ditawarkan diskaun 10% dari segi tahunan.

Akaun Percuma vs Berbayar

Zoho Vault adalah percuma untuk kegunaan peribadi. Perisian mempunyai semua yang anda perlukan untuk menghasilkan kata laluan yang kuat dan menyimpannya dengan selamat. Anda boleh menyimpan kata laluan dan nota tanpa had secara percuma. Akses kata laluan anda dari komputer riba, telefon, atau tablet anda. Gunakan perisian untuk masuk ke laman web kegemaran anda secara automatik. Anda boleh menggunakan penjana kata laluan untuk memastikan semua kata laluan anda kuat. Dari sana anda boleh menetapkan polisi kata laluan dan melacak akses kata laluan anda. Versi percuma merangkumi akses luar talian dan kemampuan untuk mengimport / mengeksport kata laluan anda. Akhirnya kami sangat gembira melihat bahawa versi percuma menyokong pengesahan dua faktor.

  Kajian Selamat SplashID

Pelan premium Zoho Vault merangkumi tiga tahap perkhidmatan:

 • Standard (pasukan kecil)
 • Profesional (pasukan sederhana)
 • Perusahaan (pasukan besar)

Ketiga-tiga rancangan dibina berdasarkan ciri akaun percuma. Berikut adalah beberapa ciri tambahan yang ditawarkan dengan setiap pelan premium.

Ciri akaun standard:

 • Semua ciri percuma ditambah perkongsian kata laluan yang selamat, penyediaan dan pengurusan pengguna, kemampuan untuk memindahkan pemilikan kata laluan, pengurusan terpusat, amaran untuk tamat tempoh kata laluan, sandaran data, kemampuan untuk menyekat akses berdasarkan alamat IP, dan sokongan teknikal keutamaan.

Ciri akaun profesional:

 • Ciri-ciri standard ditambah keupayaan untuk membuat dan mengatur kumpulan pengguna, berkongsi kumpulan kata laluan dengan kumpulan pengguna, dan laporan khusus mengenai akses pengguna.

Ciri akaun syarikat:

 • Ciri profesional ditambah integrasi dengan direktori aktif, kawalan akses kata laluan. dan pemberitahuan khusus mengenai peristiwa kata laluan.

Seperti yang anda lihat, kebanyakan ciri premium disasarkan kepada pengguna perniagaan. Segala-galanya dari perniagaan kecil hingga organisasi besar. Zoho telah melakukan tugas yang hebat untuk melayani syarikat dari pelbagai saiz dengan rangkaian perkhidmatan mereka yang semakin berkembang selama bertahun-tahun dan Zoho Vault meneruskan tradisi itu.

Lawati Zoho Vault

Jana Kata Laluan yang Kuat

Zoho Vault mari anda menetapkan dasar kata laluan untuk memastikan bahawa kata laluan yang dihasilkan adalah sekuat mungkin. Mari kita lihat skrin dasar kata laluan:

Dasar Kata Laluan Zoho Vault

Anda mempunyai beberapa pilihan semasa menetapkan dasar kata laluan. Tetapkan panjang minimum dan maksimum kata laluan, Pilih untuk memulakan atau tidak setiap kata laluan dengan huruf. Anda boleh menetapkan aplikasi untuk menggunakan huruf besar, angka, dan watak khas. Anda boleh menetapkan bilangan watak khas yang akan digunakan dalam setiap kata laluan dan menetapkan watak tertentu yang tidak mahu digunakan.

Saya suka pendekatan menetapkan dasar kata laluan. Anda akan menemui beberapa laman web yang menghadkan kerumitan kata laluan. Walaupun saya mencadangkan anda menjauhinya jika boleh ada kalanya anda tidak mempunyai pilihan selain menggunakannya. Dalam kes ini, ada baiknya mempunyai beberapa dasar kata laluan untuk memenuhi keperluan membuat kata laluan untuk pelbagai situasi.

Cari dan Susun Kata Laluan

Satu perbezaan utama antara Zoho Vault dan pengurus kata laluan lain adalah dengan Vault yang anda sambungkan melalui Internet. Ini akan membolehkan anda memuat turun fail HTML yang dienkripsi untuk akses luar talian tetapi alat ini benar-benar dimaksudkan untuk digunakan dalam talian. Semasa anda mula menggunakan Vault, saya cadangkan anda mengatur akaun anda ke dalam kategori.

  Ulasan Pengurus Kata Laluan Penyimpan

Susun kata laluan

Seperti yang anda lihat Vault memberikan struktur pokok yang bagus untuk digunakan semasa mengatur akaun anda. Ini memudahkan bagi kita yang mempunyai banyak laman web untuk mengurus. Bercakap mempunyai banyak akaun, Vault sangat mudah dilayari. Anda boleh mencari melalui fail data anda untuk mencari akaun yang anda cari dan kemudian log masuk secara automatik ke laman web ini.

Cari kata laluan

Lawati Zoho Vault

Kawal Akses ke Kata Laluan

Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, Zoho Vault disasarkan untuk perniagaan dari pelbagai saiz. Penting bagi mereka yang menggunakan perkhidmatan dalam persekitaran korporat untuk mempunyai kawalan terhadap pengguna yang mempunyai akses ke kata laluan. Organisasi juga memerlukan kemampuan untuk membuang akses dengan pantas apabila perlu. Zoho Vault memberi syarikat fleksibiliti yang diperlukan untuk menguruskan kumpulan pengguna. Ini adalah sesuatu yang kekurangan pengurus kata laluan lain.

Kawalan akses

Pentadbir mempunyai kawalan ke atas pengguna di Zoho Vault. Seperti yang anda lihat di atas, akses Kevin ke Vault dapat dikeluarkan dengan cepat. Anda juga dapat menambahkan pengguna dengan cepat dan mengawal sama ada masing-masing menggunakan pengesahan dua faktor (TFA) untuk mengakses.

Aplikasi Mudah Alih untuk iOS dan Android

Bersamaan dengan mengakses Vault dari desktop anda, ahli dapat memuat turun aplikasi mudah alih mereka untuk iOS atau Android. Anda boleh menggunakannya untuk mendapatkan kata laluan dan data rahsia lain. Ia akan menurunkan kata laluan untuk penggunaan luar talian juga. Berikut adalah aplikasi iOS untuk iPhone dan iPad. Ia memerlukan iOS 7.0 atau lebih baru.

Aplikasi iOS Zoho Vault

Pengguna Zoho Vault juga dapat memuat turun aplikasi mudah alih mereka untuk digunakan pada peranti Android. Aplikasi ini memerlukan Android 4.0 atau lebih tinggi dan membolehkan anda mendapat akses yang sama seperti rakan iOS. Anda boleh menggunakan aplikasi pada telefon pintar atau tablet Android anda.

Aplikasi Android Zoho

Seperti yang anda lihat, pasukan Zoho telah mengembangkan aplikasi yang bagus untuk iOS dan Android. Kedua-dua aplikasi telah dikemas kini dalam sebulan dari tinjauan kami yang menunjukkan bahawa mereka secara aktif mengembangkan ciri baru untuk pengurus kata laluan yang popular.

Lawati Zoho Vault

Keselamatan Vault Zoho

Zoho menggunakan AES-256 untuk menyulitkan data pengguna. Mereka mengambil beberapa langkah lain untuk mengamankan data pengguna. Sebagai permulaan frasa laluan anda (kata laluan utama) digunakan sebagai kunci penyulitan. Tidak ada seorang pun termasuk pasukan di Zoho yang mengetahui kata laluan utama anda. Ini bermaksud anda tidak pernah mahu kehilangan atau melupakannya tetapi ia juga menjadikan akaun anda lebih selamat.

  Kajian Kata Laluan Lekit

Zoho melangkah lebih jauh dalam menambahkan langkah keselamatan tambahan untuk pengguna korporat. Anda boleh mengatur pemberitahuan sehingga anda tahu kapan pengguna berkongsi, mengubah, atau menghapus kata laluan. Sistem ini juga menyimpan jejak audit sehingga anda dapat melihat catatan perubahan dari masa ke masa.

Sokongan pengguna

Sokongan untuk Zoho Vault agak lurus ke hadapan. Kami tidak melihat pilihan untuk sokongan langsung. Anda ingin menghantar e-mel kepada pasukan sokongan mereka – support (at) zohovault.com – dengan sebarang pertanyaan. Anggota yang dibayar mendapat sokongan keutamaan yang nampaknya adil. Zoho mempunyai organisasi yang sangat besar jadi saya mengharapkan tindak balas segera terhadap permintaan sokongan.

Ulasan Zoho Vault: Kesimpulan

Zoho Vault adalah pengurus kata laluan yang baik bagi mereka yang mahukan penyelesaian berasaskan web. Penyelesaiannya tertumpu pada perniagaan dari pelbagai saiz. Walaupun anda dapat menggunakan Vault untuk kata laluan peribadi, perkhidmatan ini bersinar ketika melindungi dan berkongsi kata laluan antara kumpulan pengguna. Vault mempunyai semua yang diperlukan syarikat untuk menguruskan kata laluan secara berpusat untuk pasukan pekerja. Anda boleh berkongsi maklumat antara pengguna dan membuang akses dengan pantas bila perlu. Ciri-ciri ini menjadikan Vault salah satu penyelesaian terbaik yang kami lihat untuk persekitaran syarikat.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Pengurus kata laluan berasaskan web yang mudah digunakan
 • Aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android
 • Data dijamin menggunakan enkripsi AES-256
 • Tidak ada orang lain termasuk Zoho yang mempunyai kata laluan utama anda
 • Sokongan untuk pengesahan dua faktor
 • Jejak audit untuk pengguna dalam persekitaran korporat

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Import data dari pengurus kata laluan yang lain
 • Tambahkan lebih banyak kaedah pengesahan dua faktor
 • Tambahkan ciri untuk mengemas kini kata laluan secara automatik

Saya berpuas hati dengan fungsi Zoho Vault. Sebilangan besar pengurus kata laluan yang kami kaji adalah untuk kegunaan peribadi. Walaupun Vault dapat digunakan untuk tujuan itu, Vault lebih ditujukan untuk persekitaran korporat. Vault sangat sesuai untuk pasukan kecil hingga besar. Saya sangat menyukai kemampuan yang ditawarkan Zoho kepada syarikat untuk mengurus pengguna secara terpusat. Anda boleh berkongsi kata laluan antara pengguna dalam kumpulan dan menguruskan akses ahli. Saya cadangkan anda mendaftar dan mencuba Vault. Anda akan memulakan dengan percubaan percuma penyelesaian perusahaan mereka.

Lawati Zoho Vault

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me