Tinjauan Freedome VPN kami bermula dengan memerhatikan bahawa ia adalah produk baru yang ditawarkan oleh F-Secure. sebuah syarikat keselamatan Eropah yang dihormati dan beribu pejabat di Sweden. Menggunakan perkhidmatan VPN mereka akan memastikan bahawa semua lalu lintas dalam talian anda akan diamankan dari mata memandang. Ini akan membantu menjadikan anda lebih tidak dikenali semasa melayari Internet dengan membolehkan anda berhubung dari 27 lokasi yang berbeza. Perkhidmatan mereka menyekat perisian berniat jahat daripada mencapai peranti anda. VPN Freedome akan membolehkan anda memantau, mengesan, dan menyekat program penjejakan. Ini dapat meningkatkan lagi nama anda dalam talian.

Kajian VPN Freedome

Harga dan Tawaran Istimewa VPN Freedome

F-Secure mempunyai cara unik untuk menentukan harga perkhidmatan Freedome VPN mereka. Tidak seperti kebanyakan penyedia, mereka memberi harga perkhidmatan mereka dalam jangka masa 12 bulan sahaja. Mereka mempunyai tiga paket yang berbeza dengan perbezaannya adalah jumlah peranti yang dapat anda sambungkan ke VPN. Orang-orang di F-Secure telah memberikan tawaran istimewa kepada pembaca Kipas VPN kami. Nikmati a Diskaun 20% dengan harga bermula hanya $ 39,99 untuk setahun VPN tanpa had.

Harga VPN Freedome

Pakej peranti ini dan harga pembaca Kipas VPN mereka adalah seperti berikut:

 • 3 peranti – $ 39,99 setahun atau kira-kira $ 3,33 sebulan
 • 5 peranti – $ 47,99 setahun atau sekitar $ 4,00 sebulan
 • 7 peranti – $ 63,99 setahun atau sekitar $ 5,33 sebulan

Sekiranya anda mempunyai keluarga berukuran rata-rata, anda mungkin mahu mendaftar untuk rancangan 5 peranti. Pelan ini membolehkan anda menghubungkan hingga lima peranti ke perkhidmatan VPN Freedome mereka dengan harga sekitar $ 4,00 sebulan. Kami merasakan ini adalah harga yang berpatutan dan memberikan pilihan terbaik untuk kebanyakan pengguna.

F-Secure menawarkan beberapa cara untuk membayar perkhidmatan VPN Freedome mereka. Anda boleh membayarnya menggunakan kad kredit. Kad yang mereka terima adalah Visa, MasterCard, American Express, dan JCB. Sekiranya anda ingin menyimpan semua pembelian dalam talian anda di satu tempat, mereka juga membolehkan anda melanggan menggunakan PayPal. Anda boleh menggunakan kad PayNearMe di 7-Eleven tempatan yang berdekatan dengan anda jika ia ada di kawasan anda. Akhirnya, mereka menerima pembayaran melalui pindahan wang melalui bank, cek, atau kiriman wang.

Lawati VPN Freedome

Perkhidmatan VPN Freedome percuma

F-Secure menawarkan percubaan percuma selama 5 hari untuk perkhidmatan mereka. Tidak diperlukan pendaftaran untuk mendaftar untuk percubaan percuma ini. Cukup muat turun dan pasang perisian VPN dari laman web mereka. Pada akhir tempoh percubaan, perkhidmatan ini tidak akan berfungsi lagi. Sebaliknya, ia akan meminta anda untuk mendaftar langganan berbayar semasa anda membukanya.

Sebagai tambahan kepada perkhidmatan percuma, F-Secure mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari untuk pelanggan mereka yang membayar. Ini akan memastikan bahawa anda mempunyai banyak masa untuk memastikan perkhidmatan itu sesuai dengan apa yang anda cari. Untuk meminta pengembalian wang, hubungi pegawai di F-safe pada waktu perniagaan biasa.

Lokasi Rangkaian dan Pelayan VPN Freedome

Rangkaian VPN Freedome bersaiz sederhana dan masih berkembang. Ia mengandungi 27 lokasi pelayan tetapi kerana baru berusia setahun, ia masih terus berkembang. Lokasi semasa merangkumi negara berikut:

 • Asia – Hong Kong, Jepun, Singapura
 • Eropah – Belgia, Denmark, Finland, Perancis, Jerman, Ireland, Itali, Belanda, Norway, Poland, Sepanyol, Sweden, Switzerland, United Kingdom
 • Amerika Utara – Kanada (Montreal, Toronto dan Vancouver), Mexico, Amerika Syarikat Amerika Syarikat (pantai timur, barat laut, selatan, tenggara, dan pantai barat)
 • Oceania – Australia

Walaupun rangkaian VPN Freedome bukan yang terbesar, ia mempunyai lokasi di Asia, Eropah, Oceania, dan Amerika Utara. Mereka mempunyai pelayan VPN di Kanada, United Sates, UK, dan lokasi media streaming popular lain. Pelayan mereka di Denmark, Finland, Ireland, Norway, Sepanyol, Sweden, dan Switzerland membenarkan lalu lintas P2P.

Lawati VPN Freedome

Privasi, Keselamatan, dan Sokongan VPN Freedome

F-Secure mempunyai kebijakan tanpa pembalakan ketika datang ke layanan Freedome VPN mereka. Mereka tidak menyimpan catatan mengenai sambungan yang dibuat melalui perkhidmatan VPN mereka ke alamat luar. Oleh itu, tidak ada tujuan penyemak imbas yang dapat dilog masuk kembali ke penggunanya. Dasar Privasi mereka untuk pengguna VPN mereka menyatakan perkara berikut:

Kami menghormati hak anda untuk privasi.
Kami menyulitkan lalu lintas data anda.
Kami tidak berkongsi atau menjual trafik anda.
Kami tidak membaca trafik anda.
Kami tidak tahu apa lalu lintas anda.
Kami tahu keselamatan.
Kami tidak mempunyai pintu belakang.

F-Secure menyimpan beberapa log sementara beberapa metadata atas sebab penyelenggaraan. Log ini merangkumi maklumat berikut: tempoh sesi VPN, jumlah data yang dipindahkan, ID peranti dan alamat IP awam yang digunakan oleh klien VPN untuk menyambung ke perkhidmatan mereka. Selain itu, mereka mengesan beberapa data diagnostik untuk meningkatkan perkhidmatan tetapi anda boleh memilih untuk tidak ikut serta. Seperti biasa, anda harus melihat TOS VPN Freedome dan Dasar Privasi mereka untuk melihat sendiri sekiranya anda selesa dengannya.

F-Secure menggunakan Advanced Encryption Standard (AES) untuk menyulitkan semua lalu lintas Internet anda semasa disambungkan ke perkhidmatan mereka. Saluran kawalan mengendalikan fasa jabat tangan dari sambungan VPN yang mengesahkan titik pelayan dan jarak jauh dan mewujudkan terowong selamat di mana lalu lintas yang disulitkan akan bergerak. Ini juga menetapkan peraturan dan mentransfer kunci yang akan digunakan oleh layanan VPN untuk pemindahan data. Saluran data digunakan untuk enkripsi lalu lintas data dan untuk mengesahkan integriti data.

  Tinjauan SwitchVPN 2023

Secara khusus, perkhidmatan Freedome VPN menggunakan perincian teknikal berikut untuk peranti Android, Windows dan Mac OS X:

 • Saluran kawalan:
  • TLS, kunci RSA 2048 bit dengan sijil SHA-256, AES-256 + HMAC-SHA1
 • Saluran data:
  • AES-128 + HMAC-SHA1

Ia menggunakan keselamatan IPSec bawaan untuk peranti iOS menggunakan yang berikut:

 • Saluran kawalan:
  • IKE: Kekunci RSA 2048 bit dengan sijil SHA-256, AES-256 + HMAC-SHA1
 • Saluran data:
  • AES-128 + HMAC-SHA1

Perkhidmatan mereka menggunakan pertukaran kunci Diffie-Hellman untuk menyediakan Perfect Forward Secrecy (PFS). AES adalah salah satu algoritma penyulitan terbaik untuk VPN jika ia dilaksanakan dengan betul. Seperti yang anda harapkan dari syarikat keselamatan yang mapan seperti F-Secure, spesifikasi di atas menunjukkan bahawa mereka memahami perkara ini. Oleh itu, data anda akan dilindungi dengan baik dari pihak ketiga yang tidak diundang semasa menggunakan perkhidmatan Freedome VPN.

F-Secure mempunyai komuniti dalam talian dan pangkalan data FAQ yang dapat diakses oleh semua pengguna untuk pertanyaan umum dan masalah teknikal. Pelanggan juga mendapat akses kepada sokongan teknikal percuma melalui sembang dalam talian pada waktu perniagaan biasa. Anda juga boleh meminta masalah pada waktu tersebut. Jam dan nombor ini boleh didapati di laman web mereka. Mereka juga mempunyai laman blog keselamatan dan kehadiran media sosial di Facebook, Twitter, dan YouTube.

Lawati VPN Freedome

Ujian Hands-On VPN Freedome

F-Secure telah mengembangkan perisian khusus untuk membantu anda memanfaatkan sepenuhnya perkhidmatan VPN mereka. Mereka mempunyai pelanggan untuk Windows dan Mac OS X. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android. Spesifikasi untuk platform ini adalah seperti berikut:

 • VPN Freedome untuk
  • Android 4.0.3 ke atas
  • iOS 8 atau lebih baru
  • Windows 7 ke atas
  • OS X 10.9 atau lebih baru

F-Secure telah merancang antara muka yang serupa untuk semua perisian VPN tersuai mereka. Mereka juga mempermudah memasang dan menggunakan perisian mereka di semua platform utama OS. Ini akan memendekkan kurva pembelajaran anda untuk Freedome VPN. Hasilnya, anda akan disambungkan ke salah satu pelayan mereka yang selamat hanya dalam beberapa minit.

Memasang Pelanggan dan Aplikasi Peribadi VPN Freedome

Pemasangan perisian khusus mereka mudah dan bermula dengan mengunjungi laman web mereka terlebih dahulu dan memuat turunnya ke peranti anda dengan memilih butang untuk peranti anda .. Ini akan membolehkan anda membuka fail pemasangan yang betul atau menyimpannya ke komputer anda. Menjalankan fail ini di PC anda atau membuka aplikasinya di Mac anda akan membolehkan anda menyelesaikan pemasangan klien Freedome VPN anda.

Butang iOS dan Android akan membawa anda ke kedai masing-masing (iTunes atau Google Play store). Sesampai di sana, anda dapat mengetuk butang “Pasang” untuk menyelesaikan pemasangan aplikasi Freedome VPN ke peranti anda. Anda kemudian dapat membukanya dengan mengetuk butang “Buka” atau melancarkannya kemudian dari folder aplikasi anda.

Menggunakan Pelanggan Windows Freedome VPN

Menjalankan fail yang anda muat turun sebagai pentadbir akan membolehkan anda menyelesaikan pemasangan klien VPN di PC atau komputer riba anda. Proses ini digambarkan di bawah.

Pemasangan Pelanggan Windows Freedome VPN

Pastikan anda memeriksa penggunaan dan dasar privasi. Setelah anda yakin ini boleh diterima oleh anda, klik pada butang “Terima” untuk memulakan pemasangan pelanggan. Setelah beberapa saat, Anda akan melihat layar untuk memasang penyesuai maya, Klik butang “Pasang” pada layar ini untuk melanjutkan proses pemasangan.

Setelah pemasangan selesai, anda akan melihat skrin sambungan utama klien Freedome VPN. Skrin ini mempunyai menu ciri di sebelah kiri. Kami akan memeriksanya dengan lebih terperinci ketika melihat aplikasi Android kemudian dalam tinjauan Freedome VPN kami. Ciri-ciri tersebut merangkumi yang berikut:

 • Perlindungan penyemak imbas – Menggunakan ini akan memberi amaran kepada anda untuk laman web yang tidak selamat.
 • Perlindungan penjejak – Ini akan memantau dan menyekat pelacak dalam talian yang akan mengurangkan iklan yang disasarkan dan membolehkan laman web anda memuat lebih cepat.
 • Pencarian peribadi – Menghidupkannya akan mengelakkan ISP anda dan pihak ketiga lain daripada mencatat aktiviti carian anda.
 • Pemeta pelacak – Ini adalah antara muka grafik yang membolehkan anda memantau laman web yang anda lawati untuk pelacak perisian dan menyekatnya.
 • Tetapan – Ini mengandungi beberapa tetapan permulaan umum untuk perkhidmatan VPN anda.
 • Langganan – Dari sini anda boleh melanggan perkhidmatan atau log masuk menggunakan kod berdaftar anda.
 • Tolonglah – Ini akan membuka halaman sokongan VPN Freedome di laman web mereka.

Pelanggan Windows Freedome VPNMengklik butang beralih ON / OFF di tengah skrin akan menghubungkan anda ke lokasi maya yang anda pilih. Dalam kes ini, ia akan menghubungkan anda ke lokasi yang paling dekat dengan anda. Ini adalah lalai semasa anda mula-mula membuka klien. Mengklik lokasi semasa akan membuka senarai lokasi alternatif yang boleh anda sambungkan. Skrin ini juga menunjukkan kepada anda lebar jalur yang dilindungi dalam kilobyte, laman web berbahaya yang telah disekatnya, dan jumlah percubaan penjejakan yang telah disekat sekilas.

Seperti yang anda lihat, F-safe telah memudahkan pemasangan dan penggunaan klien Windows mereka untuk sesiapa sahaja. Hanya dengan beberapa klik, anda perlu menyambung ke pelayan pilihan anda dan membolehkan anda memintas penapisan, menstrimkan kandungan dari laman web kegemaran, dan mengamankan semua lalu lintas Internet anda dari mata memandang. Ia juga akan menyekat perisian berniat jahat, pelacak yang menjengkelkan, dan membantu anda menjadi lebih tidak dikenali semasa melayari Web.

  Ulasan VPN Avira Phantom

Lawati VPN Freedome

Menggunakan Aplikasi Android Freedome VPN

Setelah selesai memasang aplikasi Freedome VPN ke peranti Android anda dan membukanya, anda akan melihat lawatan kecil mengenai beberapa kelebihan dan ciri. Gambar di bawah menunjukkan lawatan ini yang anda akses dengan meluncur ke kiri di skrin. Dua skrin pertama membincangkan mengapa Freedome VPN dibuat dan bagaimana ia dapat meningkatkan keselamatan Internet anda. Yang ketiga menunjukkan ciri tracker mapper.

Lawatan VPN FreedomePada akhir lawatan ini, anda melihat skrin log masuk / langganan. Sekiranya anda mempunyai keseluruhan kod pakej keselamatan, ketuk butang “Tebus kod” dan masukkan untuk mengaktifkan perkhidmatan. Sekiranya anda telah melanggan Freedome VPN dan telah menerima kelayakan masuk anda, ketuk butang “Login” dan masukkan. Jika tidak, ketik butang “Mula menggunakan Freedome” untuk membuka percubaan percuma dan mula menggunakan perkhidmatan.

Semasa anda membuka aplikasi Freedome VPN untuk pertama kalinya, pertama-tama anda akan melihat ringkasan Syarat Perkhidmatan, bersama dengan pautan ke TOS dan Dasar Privasi. Setelah anda memeriksanya dan menentukan bahawa anda selesa dengannya, ketuk butang “Terima”. Skrin ini juga mempunyai kotak untuk membolehkan F-Secure mengumpulkan data tanpa nama untuk meningkatkan perkhidmatan.

Sambungan Pertama Freedome VPNSetelah anda menerima TOS, skrin sambungan aplikasi utama akan terbuka. Aplikasi ini secara automatik memilih lokasi pelayan VPN terdekat dengan anda. Sekiranya anda ingin menyambung ke sana, alihkan butang perlindungan seperti yang ditunjukkan di atas. Kali pertama anda menggunakan aplikasi, aplikasi akan meminta izin untuk membuat perkhidmatan VPN pada perangkat anda. Setelah anda membenarkannya, anda akan disambungkan ke pelayan rangkaian Freedome VPN terdekat.

Skrin sambungan utama juga menunjukkan status perlindungan semasa anda untuk aplikasi, pelacak dan penyemak imbas. Ini dapat dikembangkan dengan mengetuk di atas butang beralih sambungan atau meluncur ke bawah seperti yang ditunjukkan di bawah. Mengetuk salah satu perlindungan ini pada layar lapisan yang diperluas akan membolehkan anda menukar perlindungan seperti yang digambarkan dengan mengetuk keselamatan aplikasi di bawah. Menghidupkan pelbagai perlindungan akan memberikan faedah berikut:

 • Keselamatan aplikasi – semua aplikasi yang dipasang sekarang diimbas dan ditandakan sebagai dipercayai. Aplikasi baru diimbas sebelum anda memasangnya.
 • Melacak perlindungan – ini akan menyekat kebanyakan perisian pelacakan yang membolehkan beberapa halaman Web dimuat lebih cepat dan membuat anda tidak disasarkan.
 • Perlindungan penyemak imbas – menyekat perisian hasad dan perisian jahat lain daripada mencapai peranti anda. Ia juga akan memberi amaran kepada anda mengenai laman web berbahaya atau mencurigakan dan menyekatnya.
 • Perlindungan sambungan – status sambungan VPN anda.

Memutuskan sambungan dari Freedome VPN akan mematikan semua perlindungan lain kecuali perlindungan aplikasi yang selalu aktif. Anda akan sentiasa dilindungi daripada pujian aplikasi berbahaya F-Secure, walaupun anda tidak melanggan perkhidmatan VPN Freedome.

Status Perlindungan VPN FreedomeKawasan di bawah togol sambungan pada skrin utama menunjukkan sejarah perlindungan semasa menggunakan perkhidmatan VPN. Begitu juga dengan status perlindungan, sejarah ini dapat diperluas untuk memeriksanya dengan lebih terperinci. Cukup ketuk di bawah togol sambungan atau luncurkan ke atas untuk menunjukkannya. Mengetuk salah satu lapisan yang diperluas akan membuka layar dengan lebih banyak perincian seperti yang ditunjukkan di bawah menggunakan fitur keselamatan aplikasi yang menyenaraikan aplikasi yang telah dipindai dan kini dipercaya. Sejarah yang ditunjukkan merangkumi yang berikut:

 • Lalu lintas dilindungi – Data dilindungi dalam MB.
 • Bilangan laman web berbahaya disekat – mengetuk ini akan membuka contoh demonstrasi ciri.
 • Percubaan pengesan perisian disekat – mengetuk ini akan membolehkan anda mengembangkannya dan memaparkan grafik menggunakan tracker mapper. Ini akan digambarkan kemudian di bahagian ini.
 • Aplikasi selamat – Senaraikan aplikasi yang dipercayai dan ketika mereka diimbas.

Sejarah Perlindungan VPN FreedomeMengetuk percubaan pelacak yang disekat akan membolehkan anda membuka pemeta pelacak grafik seperti yang ditunjukkan di bawah. Setelah mapper terbuka, mengetuk salah satu bulatan bernombor kecil akan memaparkan laman web yang berkaitan dengan penjejak itu. Lingkaran besar dengan huruf di dalamnya mewakili laman web yang pernah anda lawati. Mengetuknya akan memaparkan semua laman web pelacak yang berkaitan dengannya. Maklumat untuk laman kamus.com digunakan untuk menggambarkannya di tracker mapper di bawah.

Pemeta Penjejak VPN FreedomeMengetuk ikon menu (3 garis mendatar) di bahagian kanan atas mapper akan membuka menu untuk pemeta. Menu ini mempunyai unsur-unsur berikut:

 • Menjejaki teratas 5 – tunjukkan lima laman web dengan pelacak terbanyak.
 • Mulakan log baru – buat log baru yang juga secara automatik akan menghapus yang sekarang.
 • Skrin tengah – pusatkan perwakilan penjejak grafik.
 • Berkongsi – lampirkan fail ke e-mel atau sumber lain dan hantarkan kepada orang lain.
 • Eksport – simpan log dan eksport ke program lain.
 • Padam – hapus log semasa secara manual.

Log baru akan mengumpulkan data pelacak di laman web yang anda lawati selama 24 jam dan disimpan selama tiga hari melainkan anda menghapusnya secara manual atau memulakan log pemeta pelacak baru.

Perkara terakhir yang ingin kami periksa di layar sambungan utama adalah menu aplikasi yang dapat diakses dengan mengetuk ikon menu di sudut kiri atas. Ini digambarkan di bawah. Menu mengandungi elemen berikut:

 • Langganan – akan membolehkan anda memasukkan kod pakej, log masuk kelayakan, atau melanggan perkhidmatan
 • Tetapan – mengandungi parameter yang dapat anda kendalikan dalam aplikasi yang akan kami bincangkan.
 • Maklum balas – akan membolehkan anda menilai aplikasi, menghantar maklum balas kepada kakitangan, atau mengambil tinjauan.
 • Menjemput kawan-kawan – kirimkan kod kepada rakan menggunakan e-mel, Facebook, atau Twitter yang akan membolehkan mereka mencuba Freedome VPN selama 14 hari.
 • Tolonglah – akan memaparkan panduan kecil tentang cara menggunakan aplikasi atau mengakses komuniti dalam talian.
 • Mengenai – memaparkan maklumat versi terkini untuk aplikasi Android.
 • Berhenti – memaparkan skrin pengesahan yang membolehkan anda keluar dari aplikasi.
  Kajian VPN McAfee Safe Connect

Tetapan VPN Freedome

Skrin tetapan yang ditunjukkan di atas mempunyai beberapa tetapan umum untuk aplikasi yang dapat dialihkan. Ini termasuk berjalan dengan cepat, menampilkan ikon untuk Freedome VPN di bar aplikasi di bahagian atas perangkat Android anda, dan memungkinkan F-Secure mengumpulkan data tanpa nama tentang penggunaan VPN anda. Ini juga akan membolehkan anda menetapkan rangkaian Wi-Fi yang dipercayai yang boleh memintas VPN dan menyambung terus ke Internet.

Sekarang kita telah melihat semua fitur dan tetapan untuk aplikasi Freedome VPN, mari kita lihat aplikasi tersebut dalam tindakan. Ingat bahawa anda boleh menghidupkan dan mematikan sambungan dengan hanya mengetuk butang perlindungan yang sebelumnya kami gunakan untuk menyambung ke lokasi terdekat kami.

Sekiranya anda ingin memilih lokasi pelayan VPN yang lain, ketuk lokasi semasa. Ini akan memaparkan peta dengan lokasi kami sekarang yang ditunjukkan oleh ikon bendera yang mewakili negara tempatnya berada, pelayan terdekat dengan lokasi semasa anda, dan sambungan terbaru. Ini memudahkan untuk menyambung ke negara-negara yang sebelumnya terhubung. Mengetuk anak panah yang menunjuk ke kanan di sebelah lokasi baru-baru ini akan membuka senarai semua lokasi yang boleh anda sambungkan. Mengetuk United Kingdom dan kembali ke skrin utama akan menghubungkan anda ke sana. Ini digambarkan dalam gambar di bawah.

Penyambungan Semula Pelayan VPN FreedomeSeperti yang anda lihat dari tinjauan aplikasi Android mereka, F-Secure telah merancang perisian khusus untuk Freedome VPN untuk memaparkan semua maklumat yang anda perlukan untuk memastikan keselamatan dalam talian anda sekilas. Ia ditunjukkan di layar utama bersama dengan status sambungan VPN anda. Pemasangan aplikasi adalah pantas dan mudah. Antaramuka intuitif dan mudah digunakan. Menukar tetapan ini dapat dicapai dengan hanya beberapa ketukan skrin. Sambungan ke perkhidmatan mereka memerlukan sedikit usaha. Memutuskan sambungan hanya memerlukan satu ketukan butang togol perlindungan. Tidak ada yang lebih mudah.

Lawati VPN Freedome

Ujian Kelajuan VPN Freedome

Kelajuan perkhidmatan Freedome VPN baik. Hasilnya menunjukkan bahawa anda akan dapat menggunakannya dengan telus dengan kebanyakan aplikasi Internet anda. Terdapat beberapa kehilangan kelajuan semasa menyambung ke pelayan VPN mereka. Ini disebabkan oleh overhead tambahan yang diperlukan untuk mengamankan dan menyulitkan semua aktiviti Internet anda.

Ujian Kelajuan VPN Freedome

Ujian kelajuan menunjukkan bahawa sambungan yang dienkripsi menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 26.45 Mb / s ke 22.03 Mb / s. Ini adalah penurunan sekitar 16.7% ke pelayan di Tonkawa OK. Menggunakan perkhidmatan VPN Freedome akan menjamin transaksi Internet anda, membolehkan anda mengatasi penapisan, dan membuka blokir kandungan streaming yang sebaliknya tidak tersedia untuk anda. Kami berpendapat bahawa kehilangan kelajuan ini sepadan dengan ketenangan fikiran yang diberikan oleh faedah ini.

Kesimpulannya

Freedome VPN adalah perkhidmatan baru yang telah disediakan oleh F-Secure, sebuah firma perisian keselamatan dalam talian yang terkenal yang terletak di Sweden dan Amerika Syarikat. Oleh itu, mereka tunduk pada undang-undang negara masing-masing. Mereka telah menyediakan layanan VPN kurang dari satu tahun sehingga masih terus berkembang. Pada masa ini mereka mempunyai 27 lokasi pelayan dan mencari yang lain. Ini bererti mereka mempunyai jaringan ukuran pertengahan dengan liputan di empat dari tujuh benua, dengan pengecualian Afrika, Antartika dan Amerika Selatan.

Perkhidmatan VPN menggunakan algoritma berasaskan AES dengan kekunci 256 atau 128 bit untuk penyulitan. Penyulitan berdasarkan AES secara meluas dianggap sebagai salah satu yang terbaik untuk menyusun VPN. Freedome adalah perkhidmatan tanpa pembalakan berkaitan dengan laman web yang dikunjungi pelanggan. Mereka mengumpulkan beberapa metadata untuk penyelenggaraan perkhidmatan. Anda boleh membaca TOS dan Dasar Privasi mereka untuk mengetahui lebih lanjut.

Perisian mereka menyokong kebanyakan platform OS, dan mudah dipasang dan digunakan. Sokongan pelanggan adalah melalui Soalan Lazim, forum komuniti dalam talian, dan media sosial. Pelanggan berbayar juga mendapat akses ke sembang dan sokongan telefon semasa waktu perniagaan biasa.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka mempunyai perisian khusus untuk sistem Windows dan Mac.
 • Freedome VPN mempunyai aplikasi mudah alih untuk peranti iOS dan Android.
 • Semua perisian khusus mudah dipasang dan digunakan.
 • Mereka mempunyai antara muka perisian yang serupa untuk semua platform perisian mereka yang meminimumkan keluk pembelajarannya untuk peranti yang berbeza.
 • Ciri tambahan untuk menyekat malware dan pelacak.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tambahkan lebih banyak pelayan dan lokasi, mungkin di wilayah Amerika Selatan dan Afrika.
 • Gabungkan kawasan laman web mereka untuk memudahkan menavigasi produk.
 • Pertimbangkan untuk menawarkan pilihan pembayaran bulanan untuk perkhidmatan VPN.

F-Secure’s Freedome VPN boleh menjadi yang anda cari. Mereka menawarkan percubaan percuma selama 5 hari, serta jaminan wang dikembalikan selama 30 hari supaya anda dapat menguji perkhidmatan mereka. Ini akan memberi anda lebih banyak masa untuk mengujinya sepenuhnya dan melihat apakah itu sesuai dengan keperluan anda. Cuba pelayan VPN mereka sendiri dan lihat pendapat anda. Sekiranya anda menyukai perkhidmatan Freedome VPN, anda boleh mendaftar dari hanya $ 4,00 sebulan dan mengakses VPN hingga lima peranti.

Lawati VPN Freedome

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me