IranIran adalah sebuah negara kuno yang terletak di Asia barat. Ia juga merupakan rumah bagi salah satu tamadun tertua di dunia. Pada asalnya disebut Parsi, Iran telah melihat kenaikan dan penurunannya. Sebilangan besar penduduk di negeri ini adalah Muslim Syiah dan bahasa utama yang digunakan masih Parsi. Kita semua tahu dengan baik mengenai pelbagai undang-undang mengenai internet di seluruh dunia. Iran, tentu saja, tidak asing dengan penapisan dan tidak ragu-ragu untuk menyekat akses ke laman web. Dengan itu, anda masih boleh menggunakan perkhidmatan VPN yang baik untuk mengakses kandungan yang telah disekat. Berikut adalah beberapa VPN terbaik untuk Iran.

RankVPN ServiceVPN Fan
Pelayan PriceVisit
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Surfshark $ 3.49 Surfshark 68 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 52 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 Kotak pilihan Kotak pilihan

Setelah rampasan kuasa yang dihasut oleh Inggeris pada tahun 1953, Iran secara beransur-ansur menjadi semakin autokratik. Menjelang tahun 1979, ketika orang-orang Iran mulai memeluk budaya barat, ada pertentangan yang semakin meningkat yang menyebabkan revolusi pada tahun yang sama. Pada tahun 1979, Iran menjadi sebuah republik Islam dan tidak menghiraukan apa sahaja yang mereka anggap tidak Islamik. Sehingga hari ini, itulah sebabnya anda harus menyambung ke VPN untuk melindungi privasi anda. Dengan berbuat demikian, anda membuat lapisan penyulitan. Itu menjadikannya lebih sukar bagi pemerintah atau orang lain untuk mendapatkan maklumat peribadi anda atau melihat lalu lintas anda.

Sebab kedua untuk menyambung ke VPN adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Sekiranya anda tidak sedar, banyak laman web biasa yang dikunjungi orang lain disekat di negara ini. Penyelesaian untuk ini adalah menyambung ke VPN di wilayah yang berbeza. Dengan cara itu, anda boleh memperbodohkan perisian sehingga menganggap anda berada di tempat lain. Anda tidak seharusnya mempunyai masalah tambahan selepas itu.

Apa VPN Terbaik untuk Iran?

Iran mempunyai sejumlah masalah yang berbeza dari masalah privasi hingga masalah internet yang membatasi. Oleh kerana itu, kami akan melihat kedua-dua kumpulan faktor tersebut dan memberitahu anda apa VPN terbaik untuk Iran.

  • Penyulitan yang kuat dengan komponen bertaraf ketenteraan untuk melindungi privasi anda dari pandangan pemerintah
  • Kestabilan rangkaian yang tinggi untuk mengelakkan terputus ketika berada di rantau ini
  • Pembekal dengan polisi tanpa log yang ketat
  • Keupayaan untuk mengelilingi kandungan larangan pemerintah semasa berada di Iran
  • Pelayan Berkelajuan Tinggi yang berfungsi dengan baik pada ujian kelajuan di kawasan itu
  • Aplikasi dan sokongan mudah alih untuk peranti mudah alih termasuk Amazon Firestick.

Mari kita lihat lebih mendalam mengenai VPN terbaik untuk digunakan semasa di Iran.

1. VPN terbaik untuk Iran: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka. Berada di Kepulauan Virgin Britain meletakkan ExpressVPN di luar negara 5 mata dan 14 mata. Mereka mengekalkan kebijakan tanpa log yang telah disahkan melalui permintaan undang-undang berprofil tinggi selama ini.

  VPN terbaik untuk FanDuel

ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ribuan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna. Anda boleh menyambung ke rangkaian VPN mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton perkhidmatan streaming kegemaran anda dari mana saja.

Ujian kelajuan ExpressVPN IranAplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak perlu memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan terpantas di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Anda mungkin menemui masalah itu dengan pelayan di kawasan itu. Cukup pilih tab “Semua”, buka Timur Tengah dan Afrika. Pada ketika ini, anda boleh memilih pelayan di Pakistan. Ketika kami menguji ke Karachi, Pakistan, kecepatannya adalah 152.04 Mbps.

Mungkin kelebihan terbesar menggunakan ExpressVPN adalah sokongan mereka untuk pelbagai jenis peranti. ExpressVPN menawarkan perisian VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Sambungkan desktop dan mudah alih anda pada masa yang sama dengan sehingga 3 sambungan serentak. Anda juga boleh memasang sambungan web ExpressVPN untuk Chrome atau Firefox. Ingin melindungi seluruh rangkaian rumah anda dengan satu akaun VPN? Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan aplikasi penghala ExpressVPN untuk menyiapkannya. Ciri MediaStreamer menambahkan sokongan DNS Pintar ke peranti seperti konsol permainan (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, dll.), Kotak media (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, dll.), Dan Smart TV.

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang lebih rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk Iran: NordVPN

NordVPN

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 3.49 sebulan (diskaun 70%)

NordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik untuk harganya jika anda melanggan akaun untuk jangka masa yang lebih lama. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk peranti Android dan iOS (iPhone, iPad). Anda boleh menggunakan pelanjutan penyemak imbas NordVPN untuk Chrome, Firefox, atau Safari. NordVPN menawarkan beberapa ciri privasi lanjutan seperti VPN berganda, pelayan P2P, dan IP khusus yang sangat membantu perkhidmatan ini menonjol.

Ujian kelajuan NordVPN IranNordVPN menghoskan sebilangan pelayan di Istanbul, Turki. Dari konsol, mengklik pada 3 titik mendatar di sebelah kanan negara, anda boleh mencari kawasan pelayan dan melihat peratusan pelayan yang ada. Kami menguji pelayan yang terletak di Instanbul, Turki. Kelajuan muat turun adalah 181.04 Mbps.

  VPN terbaik untuk Pembesar suara WiFi Bose

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dari hanya $ 2.99 sebulan dengan keahlian 3 tahun.

Lawati NordVPN

3. VPN terbaik untuk Iran: Surfshark

Surfshark

Daftar selama 24 bulan dengan hanya $ 1.99 sebulan (diskaun 83%)

Surfshark melancarkan perkhidmatan VPN mereka pada tahun 2023. Sejak masa itu, syarikat ini telah membuat percikan dalam masyarakat. Pasukan ini terus berkembang dan menambah lokasi sepanjang masa dan sangat fokus pada harga dan privasi. Ia juga mempunyai wisel dan loceng yang anda harapkan dengan perkhidmatan yang lebih besar

Dengan lebih daripada 500 pelayan di 50 negara, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk menyekat perkhidmatan streaming popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime, mereka mempunyai banyak peluang untuk menikmati perkhidmatan mereka. Anda bahkan dapat menonton beberapa perkhidmatan yang terdapat di pelbagai wilayah. Sebagai contoh, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman, atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari secara peribadi, melindungi lalu lintas WiFi anda, torrent tanpa nama, dan banyak lagi, apabila anda memilih pelayan.

Ujian kelajuan Surfshark IranUntuk ujian kami mengenai Iran, kami ingin memilih pelayan yang terletak di Istanbul, Turki. Setelah anda log masuk, cari Istanbul di bar carian. Dari sana, anda boleh menyambung ke pelayan yang berada di sana. Semasa kami menyambung ke pelayan, kelajuannya adalah 228.75 Mbps.

Untuk wang dan ciri-ciri, Surfshark adalah pilihan yang baik untuk mereka yang tidak semestinya memerlukan sambungan berkelajuan tinggi semasa berada di sana. Semuanya senang digunakan dan anda tidak seharusnya menghadapi masalah. Anda boleh mendaftar untuk akaun tanpa had dengan peranti tanpa had dengan harga $ 1.99 sebulan apabila anda membeli pelan 2 tahun.

Lawati Surfshark

4. VPN terbaik untuk Iran: PIA

Akses Internet Peribadi

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 3.33 sebulan (diskaun 67%)

Akses Internet Peribadi (PIA) memberi pengguna beberapa pilihan yang berbeza. Tidak seperti masa lalu, anda tidak perlu lagi membuat profil untuk setiap pelayan VPN. Sekarang, anda boleh menyambung ke mana-mana lokasi pelayan mereka di 33 negara. Pasukan PIA telah mengatur pelayan mereka mengikut wilayah, negara, dan bandar. Anda akan mendapat kelajuan yang pantas sepanjang masa.

Terdapat banyak pengguna torrent yang menggemari Akses Internet Peribadi. Perkhidmatan ini merangkumi ciri yang akan menghentikan sistem anda daripada berkomunikasi sekiranya sambungan ke perkhidmatan mereka terputus. Maksudnya jika akses VPN yang dienkripsi anda dijatuhkan atas sebab apa pun ia akan membuat anda selamat.

PIA menawarkan klien Windows dan aplikasi lain yang mudah dan senang digunakan. Walau bagaimanapun, anda tidak mahu memandang rendah PIA menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza bergantung pada keperluan anda. Anda boleh mengawal tahap penyulitan untuk membantu anda mencari keseimbangan yang betul antara privasi dan kelajuan.

Ujian kelajuan PIA IranPIA menawarkan klien Windows dan aplikasi lain yang mudah dan senang digunakan. Walau bagaimanapun, anda tidak mahu memandang rendah PIA menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza bergantung pada keperluan anda. Anda boleh mengawal tahap penyulitan untuk membantu anda mencari keseimbangan yang betul antara privasi dan kelajuan. Kami menyambung ke pelayan di UAE yang diuji ke Dubai. Kami hadir dengan kelajuan 35.43 Mbps.

  VPN terbaik untuk Georgia

Ketika datang ke klien Windows mereka, pasukan PIA telah memasukkan suis membunuh Internet. Suis kill akan mematikan sambungan Internet anda pada bila-bila masa VPN gagal. Itu sangat berguna bagi mereka yang ingin memastikan namanya tidak dikenali. Akses Internet Peribadi menawarkan VPN dari $ 3,49 sebulan bersama dengan jaminan wang dikembalikan 7 hari.

Lawati Akses Internet Peribadi

5. VPN Terbaik untuk Iran: CyberGhost

CyberGhost

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.75 sebulan (diskaun 79%)

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan walaupun mereka menyertai kumpulan Crossrider pada tahun 2023. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang dengan cukup.

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Sebagai contoh, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman, atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi WiFi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Ujian kelajuan CyberGhost IranOleh kerana kami ingin menguji pelayan di Pakistan, kami membuka klien Windows dan mengklik pilihan “Pilih Pelayan Saya”. Dari sana anda boleh mengembangkan mana-mana negara dan memilih pelayan tertentu. Rangkaian CyberGhost merangkumi sebilangan pelayan di Pakistan. Kami berhubung dengan salah satu dari mereka dan menguji persembahannya ke Teheran. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami ialah 6.13 Mbps.

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dari hanya $ 2.75 sebulan semasa promosi mereka sekarang.

Lawati CyberGhost

Anda boleh membaca senarai kami di VPN teratas 10 perkhidmatan jika anda mahukan lebih banyak cadangan, tetapi kami fikir anda akan berpuas hati dengan mana-mana VPN dalam siaran ini. Kami telah memilihnya daripada perkhidmatan VPN terkemuka lain berdasarkan privasi (dasar log dan penyulitan), ketersediaan lokasi pelayan, kelajuan, kebolehpercayaan, dan harga. Kami juga mencari perkhidmatan dengan rangkaian pelayan VPN yang baik di rantau ini. Anda memerlukan penyedia VPN yang boleh dipercayai untuk melindungi privasi dalam talian anda. Anda juga mungkin mahu rangkaian pantas mengalirkan kandungan HD di negara lain. Perkhidmatan yang dikongsi dalam siaran adalah VPN terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo untuk laman streaming popular seperti Netflix, Hulu, Amazon Instant Video, dan banyak saluran popular lain juga.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me