State College, PAState College, Pennsylvania adalah sebuah perbandaran peraturan rumah yang terletak di Commonwealth of Pennsylvania. Kawasan statistik mempunyai populasi sekitar 236k. Seperti yang anda dapat meneka, itu adalah rumah Penn State University. Sebahagian besar wilayah terdiri daripada University Park, dan dibina dengan berkesan di sekitar kolej. Sama ada anda mengunjungi kawasan tersebut selama hujung minggu atau beberapa tahun, ada kemungkinan anda akan menggunakan WiFi awam pada satu ketika. Sebelum melakukannya, anda ingin menyambung ke VPN terlebih dahulu. Kami akan menerangkan lebih lanjut mengenai perkara itu sebentar lagi. Walau bagaimanapun, kami dapat memberi anda senarai VPN terbaik kami untuk State College.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 PIA 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 5.20 IPVanish 76 Kotak pilihan

Desa State College berkembang menjadi sebuah bandar untuk memenuhi keperluan Universiti Penn State. Pada asalnya, peneroka mendirikannya sebagai “Farmers ‘High School of Pennsylvania” pada tahun 1855. Yang mengatakan, ia digabungkan pada tahun 1896 sebagai State College, dan telah berkembang sejak itu. Cukup menarik, presiden sekolah itu berusaha mengubah namanya pada tahun 1953. Namun, nama itu tetap sama kerana kekurangan pilihan yang lebih baik. Tidak sukar untuk meneka bahawa majikan terbesar di bandar ini adalah Penn State University.

Beaver Stadium adalah kediaman Penn State Nittany Lions. Ia mempunyai 106k orang dan mempunyai ladang Kentucky Bluegrass. Bola sepak membawa sejumlah wang ke sekolah dan pasukan telah memenangi hampir 69% permainan mereka sejak tahun 1887.

Tidak kira apa alasan anda untuk bandar, kemungkinan anda akan mengalami waktu rehat. Nasib baik, terdapat sebilangan perniagaan yang menawarkan WiFi percuma kepada pelanggan mereka. Sebelum anda menyambung ke salah satu dari mereka, anda perlu menggunakan VPN. Ini kerana penjenayah siber dengan mudah dapat mengakses maklumat peribadi anda sebaliknya. Anda boleh bertaruh selalu ada orang yang mengintai, hanya menunggu untuk mencari sasaran yang rentan. Apabila anda menggunakan VPN, anda membuat sambungan selamat dan peribadi ke pelayan pilihan anda. Itu menjadikan lebih sukar bagi penjahat siber untuk mencuri data anda.

Sebab seterusnya untuk menggunakan VPN adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Kami akan menerangkannya sedikit dengan contoh. Sekiranya anda ingin pergi ke permainan bola sepak tetapi tidak dapat mendapatkan tiket, itu boleh menjadi masalah. Anda selalu boleh pergi ke bar atau menontonnya dalam talian (jika anda tidak mempunyai langganan kabel atau satelit). Walau bagaimanapun, anda akan mengalami pemadaman kerana hak pelesenan. Dengan menggunakan VPN, anda boleh menyambung ke pelayan di kawasan lain. Itu menghentikan perisian pengesanan daripada menyekat kawasan anda. Dengan begitu, anda dapat menikmati permainan seperti biasa dalam talian.

Berikut adalah contoh lain. Sekiranya anda cuba menggunakan WiFi di sekolah, ada kemungkinan mereka akan menghalang anda dari mengakses beberapa laman web yang biasanya anda nikmati. Itu kerana firewall sekolah. Itu adalah perkara biasa di sekolah, perniagaan, dan bahkan di beberapa negara. VPN akan membantu anda mengatasi sekatan itu juga. Sekarang anda melihat mengapa ia penting, mari kita lihat beberapa pilihan terbaik.

1. VPN Terbaik untuk State College: IPVanish

IPVanish

State College mempunyai jumlah penduduk yang bagus ketika sekolah masuk. Walau bagaimanapun, ia masih tidak mempunyai pelayannya sendiri dengan kebanyakan perkhidmatan. Oleh kerana itu, kami memilih lokasi pelayan di Cleveland kerana jaraknya hanya 239 batu. Anda juga akan mendapati bahawa IPVanish mempunyai lebih banyak lokasi pelayan di Amerika Syarikat yang hampir sama dengan perkhidmatan VPN lain. Faktor-faktor tersebut menjadikannya salah satu pilihan terbaik untuk penggunaan VPN setiap hari.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
63 89 Ashburn, Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Jose. Seattle, Washington DC

Seiring dengan jejak besar di AS, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian ini secara konsisten menjadi VPN terpantas di Amerika Utara dan Eropah dalam ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS dan UK. Anda boleh memilih lokasi atau pelayan individu.

IPVanish menghoskan 3 pelayan di Cleveland dan anda boleh menyambung ke mana-mana atau semuanya. Kami menguji pelayan IPVanish di Cleveland dan mendapati kelajuannya adalah 39.63 Mbps.

Ujian kelajuan IPVanish Pittsburgh

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu hanya berlaku $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi ahli baru.

Lawati IPVanish

2. VPN terbaik untuk State College: ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan ini akan membantu menyulitkan sambungan anda dan menyahsekat acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
94 160 Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Kansas City, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Jersey, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, San Jose, Santa Monica, Seattle, Tampa, Virginia, Washington, DC

Seperti yang anda lihat dalam jadual di atas, ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ratusan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton pasukan kegemaran anda dari mana saja.

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak dapat memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan di lokasi pilihan anda. Anda ingin memilih tab “Semua” dan ketik New York (kerana itu adalah lokasi terdekat) di kotak yang bertuliskan “cari negara atau bandar”. Pada ketika ini, anda boleh memilih pelayan yang terdapat di sana. Walaupun kami memilih New York, pelayan muncul sebagai terletak di Philadelphia. Kami menguji pelayan menggunakan tetapan New York dan kelajuannya ialah 54.04 Mbps.

ExpressVPN Speedtest New York

Walaupun ExpressVPN dijual pada harga yang lebih tinggi daripada perkhidmatan lain dalam senarai kami, nilainya tinggi memandangkan ukuran ciri rangkaian dan perkhidmatan mereka. Anda boleh menyambungkan komputer, peranti genggam, penghala, dan konsol permainan (SmartDNS) dengan satu akaun VPN hanya untuk $ 6.67 sebulan dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Lawati ExpressVPN

3. VPN Terbaik untuk State College: CyberGhost VPN

CyberGhost

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan kepada melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan walaupun mereka menyertai kumpulan Crossrider pada tahun 2023. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang dengan cukup.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
60 80 Atlanta, Baltimore, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York City, Oklahoma City, Philadelphia, San Francisco, Seattle, Washington DC

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Contohnya, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi WiFi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di Cleveland (kerana kedekatannya dengan State College), kami membuka klien Windows dan mengklik pilihan “Pilih Pelayan Saya”. Dari sana anda boleh mengembangkan mana-mana negara dan memilih pelayan tertentu. Rangkaian CyberGhost merangkumi beberapa pelayan di Cleveland. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun adalah 31.76 Mbps.

Ujian kelajuan CyberGhost Pittsburgh

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan hanya $ 3.50 sebulan semasa promosi semasa mereka.

Lawati CyberGhost

4. VPN terbaik untuk State College: TorGuard

Halaman depan TorGuard

TorGuard dilancarkan pada tahun 2012 oleh ahli pasukan yang terletak di Nevis, Hindia Barat. Apabila anda membandingkannya dengan perkhidmatan lain, perkhidmatan VPN ini agak baru. Namun, mereka mempunyai lebih daripada 1250 pelayan yang terletak di 42 negara yang berlainan di seluruh dunia. Sasaran mereka adalah komuniti yang mengalir, tetapi ia akan berfungsi dengan baik untuk apa sahaja yang anda ingin lakukan di kawasan State College. Walaupun tidak ada pelayan yang berada di State College, kami menggunakan pelayan di New York City kerana ini adalah pilihan terbaik. Perbezaan lokasi mungkin kelihatan besar, tetapi ia akan berfungsi dengan baik untuk tujuan anda.

TorGuard mempunyai gabungan lokasi pelayan yang kuat, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime serta aktiviti torrent. Sering kali, anda boleh mendapatkan akses ke kandungan video Amazon Prime di beberapa lokasi yang berbeza. Semasa menggunakan klien Windows, anda mempunyai pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi WiFi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Memilih pelayan dan banyak lagi.

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di New York City, kami membuka klien Windows dan memilih protokol OpenVPN. Sekarang, anda boleh menatal senarai negara yang disusun mengikut abjad. Kemudian, anda boleh memilih bandar. Rangkaian TorGuard merangkumi beberapa pelayan yang berbeza di New York City. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun adalah 60.88 Mbps yang cukup pantas.

Ujian kelajuan Torguard Pittsburgh

Perkhidmatan TorGuard VPN adalah kegemaran dalam komuniti berkongsi fail. Semuanya mudah digunakan dan mudah sehingga anda dapat melindungi privasi dalam talian anda dengan mudah. Terdapat juga ciri yang sering ditambahkan pada versi mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh dengan harga serendah $ 4.99 sebulan semasa promosi semasa mereka.

Lawati TorGuard

Walaupun kami merasakan kami telah memilih pilihan terbaik untuk anda gunakan semasa berada di bandar State College, anda boleh melihat kami 10 VPN teratas senarai. Namun, kami tidak menyangka anda akan merasa perlu. Kami membuat keputusan berdasarkan keselamatan, kepantasan, kebolehpercayaan, dan juga harga. Kami juga mencari penyedia dengan pelayan di wilayah umum yang sama dengan State College. Dengan cara itu, anda akan mendapat akses ke kelajuan terbaik. Tidak kira pilihan mana yang anda mahu pilih, mereka semua mempunyai rangkaian yang baik. Sekiranya anda mahu menstrimkan kandungan, anda akan menghargai kelajuan yang lebih tinggi. Dengan menggunakan panduan kami untuk membantu anda membuat keputusan yang tepat, anda dapat mencari pilihan terbaik untuk tujuan anda.