Laten we onze ZenMate VPN-beoordeling beginnen door op te merken dat hun moederbedrijf, ZenGuard GmbH, in 2023 door Kape Technologies Plc werd overgenomen. Hetzelfde beursgenoteerde bedrijf is ook eigenaar van CyberGhost, een van onze favoriete VPN’s. De ZenMate-service is gevestigd in Berlijn, Duitsland. Door het te gebruiken, kunt u uw privacy beschermen en kunt u genieten van een vrijer en opener internet. Je kunt het gebruiken om censuur te omzeilen en willekeurige geografische beperkingen op media en commercie te verwijderen. Tegelijkertijd biedt het u gemoedsrust door uw online verbinding te beveiligen en al uw webverkeer te versleutelen.

ZenMate

Prijzen en speciale aanbiedingen

ZenMate biedt zowel een gratis als betaalde VPN-service. Onze ZenMate VPN-beoordeling zal voornamelijk gericht zijn op hun betaalde service. Ze brengen hun premium service op de markt met drie verschillende termijnen: maandelijks, zes maanden en jaarlijks. Deze worden voor elke termijn in één keer in rekening gebracht. Ze bieden ook toenemende kortingen voor pakketten voor langere tijd.

Daarom kunt u hun maandelijkse service krijgen voor $ 9,99 per maand. Hun VPN-pakket voor 6 maanden kostte $ 41,88, wat $ 3,49 per maand is. Als je echter de beste deal wilt, meld je dan aan voor hun 1-jarige pakket voor $ 42, dat is slechts $ 1,75 per maand. Dit is een besparing van 82% op de reguliere maandelijkse prijs.

ZenMate-prijzen

Dus wat krijg je voor het geld? De ZenMate VPN-service heeft de volgende voordelen:

 • Toegang tot besturingssysteem – de mogelijkheid om de service te gebruiken op desktops en op mobiele apparaten die meer functionaliteit bieden voor het versleutelen en beveiligen van al het internetverkeer zoals downloads en VoIP-clients.
 • Volledige VPN-clients – aangepaste Windows-, Mac OS X-, iOS- en Android-software om de toegang tot de ZenMate VPN-service gemakkelijker te maken
 • VPN-extensies – Chrome-, Firefox- en Opera-browsers met ad-tracker en blokkering van malware op de server voordat ze uw apparaat bereiken.
 • Slimme locatiefunctie voor extensies – pas aan hoe de ZenMate verbinding maakt met uw favoriete websites door automatisch van locatie te wisselen wanneer u ze bezoekt. (We zullen dit in meer detail onderzoeken wanneer we de Google Chrome VPN-extensie bekijken in het praktische gedeelte van onze ZenMate VPN-recensie).
 • Turbo snelheid – verbindingen met een exclusief netwerk van snelle premium servers.
 • Landelijke locaties – Duitsland, Hong Kong, Roemenië, de Verenigde Staten en 33 andere landen.
 • Malware blokkeren – Voor geavanceerde beveiliging kunnen de ZenMate VPN-extensies het blokkeren van kwaadaardige sites en codefragmenten op hun servers mogelijk maken, waardoor ze u beschermen voordat ze zelfs uw systeem kunnen bereiken.
 • Trackingbeveiliging – ZenMate VPN-extensies beschermen uw privacy door te voorkomen dat services van derden u volgen via internet om informatie te verzamelen en uw online activiteiten te analyseren.

ZenMate VPN accepteert verschillende betalingsmethoden. Deze omvatten de volgende creditcards: MasterCard, Visa, American Express, Maestro, Diners Club, JCB en Discover. Voor degenen die al hun online aankopen op één centrale locatie willen houden, nemen ze PayPal. Ten slotte kunnen abonnementen ook worden gekocht met UnionPay-kaarten en Qiwi Wallet.

Bezoek ZenMate VPN

Risicovrije proefperiode

ZenMate begrijpt dat u wat tijd nodig heeft om hun service te testen. Als reactie hierop bieden ze alle nieuwe gebruikers een 30 dagen risicovrije geld-terug-garantie. Dit geeft u een maand de tijd om de service te testen. Gedurende die tijd raden we u aan de client op een groot aantal apparaten te downloaden. Je kunt de VPN op maximaal 5 apparaten gebruiken. Test daarnaast verschillende serverlocaties en -gebruiken om er zeker van te zijn dat u tevreden bent met de service. We vonden ZenMate vrij snel en betrouwbaar, maar het is nog steeds leuk om te zien dat ze de 30 dagen garantie bieden.

ZenMate VPN-serverlocaties

Uit onze ZenMate VPN-beoordeling bleek dat Premium-gebruikers toegang hebben tot netwerkservers in 37 verschillende landen. Deze zijn geplaatst om vanuit de meeste landen verbindingen met hun service te bieden. De meeste servers bevinden zich in Europa, sommige in Azië, Noord-Amerika en Oceanië. Ze hebben servers in het oosten en westen van de Verenigde Staten om er vanuit Europa en Azië sneller verbinding mee te maken. Deze landen zijn zoals hieronder vermeld:

 • Albanië, Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Bulgarije, Canada, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Hongarije, Israël, Italië, Japan, Korea, Letland, Litouwen, Luxemburg, Moldona, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Rusland, Servië, Singapore, Slowakije, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten.

Het huidige aantal serverlocaties dat ZenMate VPN heeft, is relatief groot. Ze breiden echter nog steeds uit met een paar die dit jaar zijn toegevoegd. Zoals verwacht hebben ze servers in de meest populaire landen zoals Canada, Japan, Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Dit maakt het gemakkelijker voor u om deze locaties bijna overal te openen en willekeurige geografische beperkingen op streaming media te verwijderen. Zo verrijkt u uw online entertainmentervaring.

Bezoek ZenMate VPN

ZenMate VPN-beveiliging

Dus zijn uw gegevens veilig terwijl u bent verbonden met de ZenMate VPN-service? Het ZenMate-netwerk gebruikt TLS 1.2-protocollen (RFC 5246):

 • Voor Windows-client: IPSec (IKEv2) en L2TP / IPsec
 • Voor Mac-client: IPSec (IKEv2)

Hoewel hun website het niet specifiek vermeldt, denken we dat deze protocollen ook worden gebruikt voor hun mobiele apps omdat ze zijn ingebouwd in de apparaten en meer providers lijken te neigen naar hun gebruik. Het ondersteunt verschillende coderingssuites met Perfect Foward Secrecy (PFS). Als voorbeeld is degene die wordt gebruikt voor de Google Chrome-extensie als volgt:

(TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256) en tot (TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384).

ZenMate gebruikt liever AES-128 in plaats van AES-256. Dit komt omdat ze van mening zijn dat de extra beveiliging die door AES-256 ten opzichte van AES-128 wordt geboden, de bijbehorende computerkosten (snelheidsverlies) niet waard is. Ze zijn van mening dat AES-128 goede beveiliging, superieure snelheid biedt en beter bestand is tegen timing-aanvallen. Aangezien er geen echte levensvatbare aanvallen op zijn, kunt u er zeker van zijn dat uw gegevens veilig zijn wanneer u de Zenmate VPN-servers gebruikt.

ZenMate VPN Privacy

ZenMate is gevestigd in Duitsland, dat enkele van de strengste wetten heeft om de privacy van individuen te beschermen. Ze registreren geen permanente persoonlijke informatie over gebruikers zonder hun toestemming. Ze zijn een echte no-log VPN-service omdat ze geen IP-adressen, sessietijden of andere sessie-informatie loggen terwijl u hun service gebruikt. In feite vermelden ze het volgende in het manifest op hun website:

Onze belofte aan jou:

 • ZenMate slaat uw IP-adres of persoonlijke gegevens niet op.
 • ZenMate houdt niet bij wie u bent of wat u online doet.
 • ZenMate verkoopt geen gegevens aan derden.
 • ZenMate kan uw persoonlijke gegevens niet weggeven aan autoriteiten of derden omdat deze niet in de eerste plaats zijn opgeslagen.
 • ZenMate is met trots gevestigd in Berlijn en opereert onder strikte Duitse gegevensbeschermingswetten.

U kunt er zeker van zijn dat uw privacy wordt beschermd wanneer u de ZenMate VPN-service gebruikt. U bent niet alleen anoniemer tijdens het gebruik, maar aangezien ze geen informatie over hun VPN-gebruikers verzamelen, kunnen ze deze niet aan anderen verstrekken als daarom wordt gevraagd.

ZenMate VPN-ondersteuning

Ondersteuning voor Zenmate VPN wordt voornamelijk geleverd via het ondersteuningsgedeelte van hun website. Als u daar het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, kunt u een supportticket maken via hun e-mailticketsysteem. U ontvangt een e-mail met het verzoek om ontvangst van uw ticketnummer. Het kan een paar uur duren voordat u via deze methode een reactie ontvangt en uw eerste reactie is mogelijk van Rosa, de ZenMate Support Bot. Als u Premium persoonlijke hulp nodig heeft, kunt u op deze reactie reageren en een echte persoon zal u helpen. U kunt ook vragen stellen op sociale media, aangezien ZenMate aanwezig is op Facebook en Twitter.

Bezoek ZenMate VPN

ZenMate VPN Review: hands-on testen

Een ZenMate VPN-account aanmaken

Voordat u ZenMate VPN naar uw apparaat downloadt, moet u eerst een Zenmate-account aanmaken. Klik eerst op de knop “Get ZenMate VPN” van hun website. Hiermee wordt hun prijspagina geopend. Vanaf hier kunt u kiezen tussen een maandelijks, 6 maanden of jaarrekeningen. U voert uw e-mailadres in om het proces te starten. Volg vanaf daar gewoon de instructies via e-mail van ZenMate.

ZenMate aanmelden

Zodra uw account is aangemaakt, wordt u gevraagd uw e-mailadres te verifiëren door er een welkomst-e-mail naar te sturen met een verificatielink. Als u op deze link klikt, wordt uw account niet geverifieerd. Zodra uw account is geverifieerd, wordt het accountdashboard geopend en kunt u de software naar uw apparaat downloaden.

Zenmate VPN downloaden

Door downloads te selecteren in het hoofdmenu van de ZenMate-website, wordt de downloadpagina geopend. Zodra de pagina is geopend, selecteert u de download voor uw apparaat door op het besturingssysteem of de browsernaam te klikken of erop te tikken. Voor Windows en Mac OS X kunt u hiermee het installatiebestand opslaan of uitvoeren. We raden u aan om het bestand eerst op te slaan in het downloadgedeelte van uw bureaublad en het vervolgens vanaf daar uit te voeren om de installatie van de ZenMate VPN-client te voltooien.

De ZenMate VPN-software downloaden

Als u Android of iOS selecteert, wordt u respectievelijk overgebracht naar de Google- of iTunes-winkel. Vanaf daar kunt u op de knop “Installeren” tikken om de installatie op uw mobiele apparaat te voltooien. Als u een van de browsers selecteert: Chrome, Firefox of Opera brengt u naar hun respectievelijke winkel, zodat u de juiste extensie aan uw browser kunt toevoegen voor het door u gekozen apparaat.

De specificaties om de ZenMate VPN-software op verschillende OS-platforms uit te voeren zijn als volgt:

 • Android – 4.0.3 en hoger.
 • iOS – iOS 8.0 en hoger.
 • Mac OS X – 10.10 en hoger.
 • ramen – 7 of hoger.

Bezoek ZenMate VPN

ZenMate Desktop Client voor Windows en Mac

Nadat u klaar bent met het downloaden en installeren van de ZenMate VPN-clientsoftware op uw pc of Mac, moet u deze uitvoeren door te dubbelklikken op het pictogram op uw bureaublad. De eerste keer dat u de client opent, ziet u een scherm om u aan te melden of in te loggen. Voer gewoon de gebruikersnaam en het wachtwoord in voor uw ZenMate-account om u aan te melden bij de client.

ZenMate Windows-login

Toen we ZenMate voor het eerst startten, toonde het ook een informatiescherm met hoogtepunten van de laatste clientupdate. Hier zijn enkele van de nieuwe functies:

 • Toegewijde streaming- en downloadservers
 • Beste locatiefunctie
 • Filter voor favoriete locaties
 • Hogere snelheid met 1 GB bandbreedte
 • Verbeteringen in serverbeveiliging
 • Linux bevestigingssysteem

Zodra u zich aanmeldt, ziet u een versnellingsknop in de rechterbovenhoek van de client. Klik erop om de app-instellingen te openen. U wordt verwelkomd door een volledig scherm met opties, te beginnen met algemene instellingen.

Algemene instellingen van de ZenMate

Als we deze in meer detail bekijken, omvatten de algemene instellingen:

 • Automatische start – start ZenMate automatisch bij het opstarten van het systeem
 • Automatische verbinding bij opstarten – maak automatisch verbinding met een VPN-server wanneer u de app start. U kunt ook de serverlocatie selecteren voor de functie voor automatisch verbinden.
 • Taal – kies uit Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Roemeens, Pools, Russisch, Portugees, Koreaans of Turks
 • Automatische kill-schakelaar – blokkeert automatisch internetverkeer telkens wanneer een VPN-verbindingsprobleem wordt gedetecteerd.
 • Reset instellingen – reset alle app-instellingen naar standaard.

Klik op het tabblad Verbindingen bovenaan het scherm voor meer opties.

ZenMate-verbindingsinstellingenLaten we de verbindingsinstellingen eens nader bekijken:

 • VPN-protocol – kies tussen automatisch, OpenVPN, IKEv2 of L2TP
 • Gebruik TCP in plaats van UDP – schakel deze instelling alleen in als u verbindingsproblemen heeft, omdat dit een negatieve invloed heeft op uw snelheid.
 • Gebruik een willekeurige poort om verbinding te maken – dit zal u helpen de VPN te gebruiken op Wi-Fi-netwerken op locaties zoals luchthavens en hotels.
 • DNS-lekbescherming – gebruik ZenMate DNS-servers wanneer verbonden met de VPN. Dit is veel beter dan vertrouwen op uw ISP voor DNS. Zowel qua privacy als qua prestaties.
 • Schakel IPv6-verbindingen uit bij verbinding met de VPN – mogelijk als u geen lokale IPv6-verbindingen nodig heeft.
 • Herstel virtuele netwerkkaart – installeer het OpenVPN-stuurprogramma opnieuw om problemen op te lossen. Dit wordt voornamelijk gebruikt wanneer u meer dan één VPN op uw systeem heeft geïnstalleerd.

Zoals u kunt zien, geeft ZenMate u veel controle over uw ervaring bij het gebruik van de VPN. Nu u een beter idee hebt van de instellingen, gaan we de ZenMate-app in actie bekijken.

De ZenMate Desktop Client gebruiken

Nu u de instellingen van de ZenMate-client hebt geconfigureerd, kunnen we doorgaan met verbinden met hun netwerk. Wanneer u de client start, ziet u een schildpictogram in het midden van de app. Het enige dat u hoeft te doen, is op het schild klikken om verbinding te maken met de ZenMate. Standaard maakt de app verbinding met de “Beste serverlocatie” die wordt bepaald door uw huidige locatie. U kunt ook op de pijl-omlaag klikken voor meer keuzes. In het geval dat het enkele van onze favorieten vermeldde, waaronder Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Het bevat ook vermeldingen om u te helpen BBC iPlayer of Netflix US te bekijken, die beide erg populair zijn.

ZenMate Windows-verbinding

Wilt u verbinding maken met een andere serverlocatie? Geen probleem. Klik eenvoudig op “Meer servers” onderaan de vervolgkeuzelijst of op het “Gear” -pictogram bovenaan het scherm. Ofwel opent een volledig scherm van de ZenMate-client. Als u op het “Gear” -pictogram hebt geklikt, wilt u ook op het tabblad “Alle servers” van het resulterende scherm klikken. U wordt verwelkomd met een volledige lijst van ZenMate-serverlocaties.

ZenMate-servers

Zoals u duidelijk kunt zien, maakt de ZenMate VPN-client het u gemakkelijk om de VPN-server per land te selecteren. Op het moment van onze test vermeldde de klant VPN-servers in 37 landen. Je kunt ook serverlijsten bekijken voor streaming en torrenting. Dit maakt ZenMate erg gemakkelijk te gebruiken, ongeacht uw doelen.

Bezoek ZenMate VPN

ZenMate mobiele app voor iOS en Android

Als ZenMate-abonnee heb je toegang tot een volledig assortiment VPN-apps. Dit omvat zowel iOS als Android. Bezoek de Apple App Store of Google Play om de nieuwste versie van de app te downloaden. Van daaruit kunt u inloggen met dezelfde gebruikersreferenties die u gebruikt om u aan te melden bij de ZenMate-website en desktop-app. De eerste keer dat u de app opent, wordt er een scherm weergegeven waarin u iets meer weet over de app voor uw apparaat. In ons geval benadrukte het het beleid van ZenMate voor geen logboeken en het feit dat de app geen persoonlijke informatie vereist. U kunt ervoor kiezen om anonieme gegevens al dan niet te delen met ZenMate om de app te verbeteren.

ZenMate iOS-login

De volgende stap is inloggen op de app. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om te beginnen. Vervolgens wordt u gevraagd om meldingen in te schakelen die belangrijk zijn om uw privacy te beschermen op onbeveiligde wifi-netwerken en meer.

ZenMate-servers voor iOS

U moet de gebruikersinterface herkennen omdat deze erg lijkt op de desktopclient. In dit geval kunt u op “Auto select” tikken om verbinding te maken met de beste VPN-server voor uw huidige locatie. U kunt ook elke server kiezen op het tabblad “Alle servers”. Er zijn ook opties voor streaming en een plek om toegang te krijgen tot je favoriete servers. Zodra u een locatie selecteert, vraagt ​​de app om toestemming om de VPN-configuratie toe te voegen aan uw iOS-apparaat. Dit is nodig en hoeft maar één keer te worden gedaan. De app zorgt voor alles. Ga er gewoon mee akkoord dat de app de VPN-configuratie mag toevoegen.

Het laatste gebied waar we naar kijken, zijn de instellingen voor de mobiele app. U kunt de instellingen openen door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het startscherm te tikken. Er zijn niet veel opties om te configureren in de iOS-app. U zult echter een optie zien om “Verbindingsproblemen analyseren”. U kunt dit gebruiken om uw internetverbinding te testen en te bevestigen dat de ZenMate VPN-servers bereikbaar zijn.

ZenMate iOS-instellingen

Nu u alles hebt ingesteld, kunt u elke serverlocatie kiezen en genieten van snelle, veilige toegang met de ZenMate mobiele app. We hebben een snelheidstest gedaan en de prestaties waren erg goed. Het was precies in overeenstemming met de resultaten van de snelheidstest aan het einde van onze beoordeling.

Bezoek ZenMate VPN

De ZenMate VPN Google Chrome-extensie toevoegen en gebruiken

Om de ZenMate VPN Google Chrome-extensie aan uw browser toe te voegen, bezoekt u de Zenmate-site en klikt u op “Downloads” in het hoofdmenu. Klik op de downloadpagina op het Google Chrome-pictogram onder ZenMate VPN-download. Hiermee wordt de Google Chrome Store geopend, waar u kunt klikken om de extensie aan uw browser toe te voegen. Zodra de extensie is toegevoegd, verschijnt het pictogram ervan aan de rechterkant van uw adresbalk. Als u op dit pictogram klikt, wordt de extensie geopend zoals weergegeven in de eerste afbeelding in de onderstaande afbeelding. Het toont u de website die u momenteel bezoekt en uw virtuele locatie als de VPN-beveiliging actief is. Onderaan het scherm worden de menu-items weergegeven: locaties, functies en instellingen wijzigen.

ZenMate VPN Google Chrome-extensiemenu

Voordat we bekijken hoe we deze virtuele locatie kunnen wijzigen, moeten we enkele andere functies van de extensie bekijken als u een ZenMate VPN Premium-account heeft. De drie functies die u krijgt, zijn als volgt:

 • Slimme locaties – Hiermee kunt u geselecteerde websites aan een bepaalde virtuele locatie koppelen, zelfs als de VPN niet is ingeschakeld voor andere locaties. Hiermee kunt u kiezen met welke sites u verbinding wilt maken via de VPN. (geïllustreerd in de derde afbeelding hierboven)
 • Maleware blokkeren – Als u deze functie inschakelt, worden schadelijke sites of programma’s op de server geblokkeerd, zodat ze uw apparaat niet eens bereiken.
 • Bescherming tegen volgen – Het inschakelen van deze functie zorgt ervoor dat trackingsoftware wordt geblokkeerd zodat derden uw online gewoonten niet kunnen volgen. Dit vermindert de gerichte marketing die u ontvangt en zorgt ervoor dat veel sites sneller worden geladen.

De laatste afbeelding hierboven toont het instellingenscherm. Dit scherm is verdeeld in twee secties: account en algemeen. Het accountgedeelte toont uw accountnaam, laat u uitloggen bij het account en opent uw accountdashboard op de ZenMate-website waar u uw account kunt beheren. Met de algemene instellingen kunt u hulp krijgen en de taal van de extensie wijzigen.

De onderstaande afbeelding illustreert de functie ‘Slimme locaties’ in actie. Allereerst merkt u op dat de browser wordt uitgevoerd via een VPN-server in Australië. De tweede afbeelding laat zien dat er twee slimme locaties zijn toegevoegd: vpnfan.com geassocieerd met een VPN-server in de Verenigde Staten; en dictionary.com die is gekoppeld aan een VPN-server in Frankrijk. Merk op dat zelfs als de VPN-extensie is uitgeschakeld, deze verbindingen nog steeds worden gemaakt. Wanneer een van deze websites wordt geopend, wordt automatisch een verbinding met een VPN-server op de bijbehorende locatie gestart, zoals blijkt uit de laatste twee afbeeldingen. Hierdoor kunt u nauwkeurig de websites beheren die u met de ZenMate VPN-service gaat gebruiken.

ZenMate VPN Google Chrome Smart Location

Nu we de functies en instellingen voor de ZenMate VPN-extensie hebben onderzocht, gaan we kijken hoe we deze kunnen gebruiken om uw virtuele locatie te wijzigen wanneer u de Chrome-browser gebruikt. Als de extensie is uitgeschakeld zoals hieronder, klik dan op “Verander locaties” onderaan het scherm. Hierdoor wordt de lijst Locatie wijzigen van landen geopend. Als de extensie al is ingeschakeld, wordt dit scherm geopend door op de huidige locatie te klikken.

Vanaf hier kunt u een andere locatie kiezen om verbinding mee te maken. Deze lijst toont je laatste verbinding bovenaan de lijst, gevolgd door favorieten die je hebt geselecteerd door op de ster naast hun naam te klikken. De rest van de lijst met landen volgt in alfabetische volgorde. De responsieve zoekopdracht kan worden gebruikt om de lijst te beperken, zoals hieronder wordt gedaan. Als u op Verenigde Staten West klikt, wordt de VPN-extensie gestart en wordt uw virtuele locatie ingesteld op Verenigde Staten West.

Locatie wijzigen met de ZenMate VPN Google Chrome-extensie

ZenMate heeft het u gemakkelijk gemaakt om hun VPN-extensie voor Google Chrome te gebruiken om uw anonimiteit te vergroten en uw browserverkeer te beveiligen. Soortgelijke extensies bestaan ​​voor Firefox en Opera-browsers. Premium-gebruikers kunnen profiteren van drie unieke functies: slimme locaties, blokkering van malware en verwijdering van ad-tracker tijdens het gebruik van hun browser. Deze extensies kunnen samen met uw desktopclient worden gebruikt om uw browserverkeer dubbel te versleutelen. Houd er rekening mee dat dit de browsersnelheid vertraagt.

Bezoek ZenMate VPN

ZenMate VPN-snelheidstest

De snelheid van de ZenMate VPN-service was redelijk goed in de Verenigde Staten. We hebben deze test uitgevoerd met hun Windows-client met een Premium-account. We zagen heel weinig snelheidsverlies terwijl we verbonden waren met VPN-servers in de VS. U kunt enig verlies verwachten als gevolg van de overhead voor het versleutelen van uw internetgegevens.

ZenMate-snelheidstest

De snelheidstest laat zien dat de versleutelde verbinding onze downloadsnelheid van onze ISP verlaagde van 115,21 Mbps naar 109,33 Mbps. Dit is een daling van ongeveer 5% naar een server in New York City. Het beschermen van al uw online gegevens tegen derden is een verlies aan internetsnelheid waard en het Zenmate-netwerk in de VS presteert op gelijke voet met andere toonaangevende VPN’s. U kunt eenvoudig media streamen en downloaden met de service.

ZenMate VPN Review: conclusies

ZenMate zit al ongeveer drie jaar in de VPN-industrie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Berlijn, Duitsland. Hun premium VPN blijft groeien in termen van netwerk, functies en populariteit. Zenmate VPN heeft aangepaste software voor Windows, Mac OS, iOS en Android. Ze hebben ook VPN-extensies voor Google Chrome, Firefox en Opera-browsers. Leden kunnen de verwijdering van advertenties en het blokkeren van malware vanuit hun favoriete browser inschakelen via de ZenMate-extensie of mobiele app.

ZenMate VPN gebruikt TLS 1.2 (RFC 5246) -protocollen om uw internetverkeer te versleutelen en te beschermen. Ze hebben een klein maar groeiend VPN-netwerk van servers op 37 verschillende locaties. Ze hebben VPN-servers op vier grote continenten: Azië, Europa, Noord-Amerika en Oceanië. Daarom hebt u vanuit de meeste gebieden toegang tot hun service. Ze zijn een VPN-service zonder logboek. ZenMate registreert geen persoonlijke gegevens zonder uw toestemming, aangezien deze onder strikte Duitse privacywetten vallen.

Al hun aangepaste software is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Met slechts een paar tikken of klikken heb je verbinding met een van hun VPN-servers. De VPN-extensies bevatten ook een tool voor het verwijderen van advertentietrackers en het blokkeren van malware op de server voordat ze uw apparaat bereiken. Als u deze instelt, kunnen de laadtijden voor sommige websites die u bezoekt, worden verkort. Ze hebben een ondersteuningsgebied op hun website voor vragen en problemen die u mogelijk heeft. Ze hebben ook een ticketsysteem. U kunt ook ondersteuning krijgen via hun sociale media-accounts op Facebook en Twitter.

Wat we het leukst vonden aan de service:

 • Ze hebben aangepaste software voor Windows- en Mac-systemen.
 • ZenMate heeft mobiele apps voor iOS- en Android-apparaten.
 • Ze zijn een echte VPN-provider zonder logboekregistratie.
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie zodra u zich op de service abonneert.
 • Redelijke prijzen en grote korting als u een dienstjaar koopt.

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Voeg de opties voor het verwijderen van advertenties en het blokkeren van malware toe aan hun desktopsoftware.
 • Ga door met het toevoegen van serverlocaties in belangrijke regio’s.
 • Voeg Bitcoin toe als betalingsoptie.

ZenMate is misschien wel de VPN-service waarnaar u op zoek was. De VPN kan iets voor jou zijn als je je internetidentiteit wilt beschermen, censuur wilt omzeilen en geografische beperkingen wilt verwijderen. Hun VPN-service biedt snelle, betrouwbare serververbindingen. Ze bieden 30 dagen garantie zodra u zich aanmeldt voor de betaalde service. Dit betekent dat u maximaal een maand de tijd heeft om ZenMate te testen en te kijken of dit de juiste VPN-service is voor uw behoeften. Test het zelf. Als je het leuk vindt, kun je je abonneren op ZenMate voor slechts $ 1,75 per maand.

Bezoek ZenMate VPN