Indítsuk el a TextSecure áttekintését azzal, hogy megvizsgáljuk, miért van szükségünk mindenki számára titkosított szöveges szolgáltatásra a mindennapi életünk során. Mint valószínűleg sokan tudják, a telefonunkról küldött szöveges üzenetek nem biztonságosak. Az okostelefonok nem hangos kommunikációt (szöveges, video, audio stb.) Küldnek SMS és MMS (Rövid üzenet szolgáltatás) és (Multimédia üzenetküldő szolgáltatás). Az SMS-t legfeljebb 160 karakter hosszúságú üzenetekhez használják. Az MMS-t ennél nagyobb üzenetekhez használják, a hordozó által beállított maximális értékkel, és szöveget, fényképeket, video- és audiofájlokat tartalmaznak.

TextSecure Messenger

Általában ezeket az üzeneteket az Android készülékeken subpar titkosítással vagy egyszerű szöveggel küldik el, és bárki el tudja olvasni, aki hozzájuk fér. Ezeket az üzeneteket általában egy hordozó üzenetküldő központba küldik, majd akkor továbbítják a címzettnek, ha ugyanazt a szolgáltatót használja. Ha a címzett nem ugyanazt a szolgáltatót használja, mint a feladó, akkor az interneten keresztül a címzett szállítójához küldik, aki aztán továbbítja, majd a címzettnek. Ezeket az üzeneteket néha elküldik, ha a címzett nem érhető el.

Mint láthatja, bőséges lehetőség van arra, hogy valaki elfogja a mobil eszközéről küldött szöveget. Az SMS és az MMS mindig is voltak problémákkal spam és hamisítás mert a küldéshez és a fogadáshoz nincs szükség hitelesítésre. Ezenkívül ezeket az üzeneteket szöveges formában tárolják a készüléken, hogy bárki, aki hozzáfér a telefonjához, el tudja olvasni. A TextSecure segíthet ezeknek a problémáknak a megoldásában.

Mindezek a problémák már azelőtt fennálltak, hogy kiderült, hogy a NSA kémkedtél rád. Tehát amint láthatja, ha a kollégákkal, a barátokkal vagy a családdal kívánja magánál tartani a szöveget, titkosítania kell az adatokat, és képesnek kell lennie a címzett hitelesítésére. Pontosan ezért indították el a Whisper Systems annak érdekében, hogy privát, biztonságos sms-t biztosítson mindenki számára.

A Whisper Systems egy kis biztonsági induló vállalkozás, amelyet Moxie Marlinspike (álnév) és Stuart Anderson alapított 2010-ben. A TextSecure Private Messenger nevű szöveges üzenetküldő alkalmazást 2010 májusában jelentette meg titkosított szöveges üzenetek küldésére és fogadására. 2011 novemberében a Whisper A Systems és két tehetséges alapítója a Twitter által megvásárolta a biztonsági csapat megerősítésére. Következésképpen a TextSecure offline módba került. 2011 decemberében a Twitter kiadta a TextSecure-t ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazásként a nyilvános licenc 3. verziója (GPLv3) alatt. .

Signal / RedPhone EFF ellenőrzőlista

2014 júniusában, Biztonságos üzenetküldési eredménykártya, az Electronic Frontier Foundation (EFF) projektje a 7 ellenőrzés közül 7-ben adta meg a TextSecure for Android mobilalkalmazást az Open Whisper Systems számára. Ellenőrizték, hogy vannak-e titkosítva tranzitban, és olyan titkosítva, hogy a szolgáltató nem tudja elolvasni, így biztosítva a kapcsolatok személyazonosságának igazolására, a múltbeli kommunikáció titkosítására, ha a kulcsok sérültek, a független felülvizsgálathoz nyitott kód, amelynek rendelkezésére áll a biztonsági terv megfelelően dokumentált, és annak kódja a közelmúltban ellenőrzésre került. A TextSecure alkalmazás ingyenes és teljesen nyílt forráskódú.

  RedPhone áttekintés

Látogasson el a TextSecure oldalra

Biztonságos szöveg a TextSecure for Android rendszerrel

Most kezdjük meg a TextSecure mobilalkalmazás áttekintését az Open Whisper Systems oldalról. A TextSecure bevezetésre került a népszerű Android alternatív operációs rendszerbe CyanogenMod.  Azokra az Android-eszközökre, amelyekre telepítve van a CyanogenMod, kompatibilisek a TextSecure alkalmazással. A CyanogenMod felhasználók bármilyen SMS alkalmazást használhatnak, és továbbra is részesülhetnek a TextSecure által nyújtott kiegészítő biztonság és adatvédelem előnyeiből. A CyanogenMod megerősítette 10 millió felhasználói bázis 20 millió becsült felhasználó van vadonban (a felhasználóknak nem kell regisztrálniuk az operációs rendszert). A TextSecure a Facebook WhatsApp alkalmazásával is megvalósult, de oly módon, hogy nem kompatibilis a TextSecure felhasználókkal, és a titkosítást nem lehet ellenőrizni, mert a kód zárt forrású.

A TextSecure egy ingyenes és nyílt forráskódú, titkosított üzenetküldő alkalmazás az Android számára, amelyet a GPLv3 licenc alatt közzétettek. A TextSecure lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy végpontból végig titkosított szöveges üzeneteket, audio üzeneteket, fényképeket, videókat, elérhetőségi információkat és hangulatjelek széles választékát küldjék a TextSecure felhasználók közötti adatkapcsolaton keresztül. A TextSecure üzenetek kompatibilisek a Signal for iOS rendszerre küldött üzenetekkel. Ez az, amely az Androidon a TextSecure szolgáltatással rendelkezik, biztonságosan titkosított üzeneteket cserél a felhasználók számára, akik iOS okostelefonokon és táblagépeiken a Signal alkalmazást futtatják. A TextSecure küldésre és fogadásra is használható titkosítatlan SMS és MMS, olyan felhasználókkal, akiknél nincs telepítve a TexSecure vagy a Signal alkalmazás. Végpont közötti titkosítást használ, és továbbítja titoktartást, jövőbeli titoktartást és letiltható hitelesítést az összes azonnali üzenet biztosításához a TextSecure és Signal felhasználók számára. Ez azt is lehetővé teszi, hogy jelszó használatával titkosítsa az eszközön található üzeneteket. A TextSecure jelenleg nem kompatibilis az Android táblagépekkel.

A TextSecure titkosított üzenetküldési protokoll egy végponttól titkosított protokoll, amely deniativitási garanciákkal és üzenet szintű titkosítással rendelkezik, hasonló a Jegyzőkönyvön kívül (OTR) üzenetküldés. Alacsony kriptográfiai primitívként használ egy rövid időn áthaladó Curve25519 kulcsot, AES-256 bites titkosítást és HMAC-SHA256 hash-hitelesítést. A TextSecure protokoll az OTR származéka, amelynek fő különbsége az, hogy elliptikus görbe kriptográfia (ECC) kulcsokat használ. Az OTR protokoll DSA kulcsokat használ, amelyeket a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (NIST) jóváhagyott. Néhány vita merült fel arról, hogy az NSA-nak van hátsó ajtó NIST gombokhoz de ezt még nem kell véglegesen bebizonyítani. A kulcskezelést a axolotl, egy kriptográfiai racsnis, amelyet Moxie Marlinspike és Trevor Perrin fejlesztettek ki. Ez bizonyos fokú „jövőbeli titkot” jelent az üzeneteiben. A TextSecure 2. verziója az axolotl racsnis és protobuf rekordok fejléc nélküli változatát használja.

  A Silent Circle adatvédelmi platformjának áttekintése

A TextSecure alkalmazás telepítése Android-telefonjára egyszerű:

 • 1. lépés – Töltse le a TextSecure alkalmazást a Google Play Áruházból, és telepítse
  • Koppintson az „Telepítés” elemre, és az „Elfogadás” kiválasztásával fogadja el a Szolgáltatási feltételeket (alkalmazás engedélyeket).
  • Az alkalmazás automatikusan letölti és telepíti.
  • Megjegyzés: Ha nem ért egyet az alkalmazás engedélyeivel, a telepítés megszakad.
 • 2. lépés – Konfiguráció és kezdeti beállítás
  • Regisztrálja telefonját – írja be az országát (ahol a SIM-kártyát vásárolta) és a telefonszámot, és nyomja meg a regisztrációt (opcionális)
   • A regisztráció ellenőrzéséhez SMS-üzenetet kap 6 számjegyű kóddal
   • Ha nem érkezik SMS, kiválaszthatja, hogy halljon-e egy automatikus, 6 jegyű hangkódot.
   • Ellenőrizze regisztrációját
 • Importálja az aktuális SMS üzeneteket a titkosított adatbázisba
 • Tegye a TextSecure alapértelmezett üzenetküldő alkalmazást
 • Hozzon létre egy jelmondatot a helyi adatok titkosításához
  • Ez titkosítja az Ön adatait a készülékén és az átvitel során.
  • Megjegyzés – Ha kihagyja ezt a lépést, akkor az üzenetek továbbra is titkosítva lesznek átvitel közben, de a helyi eszközön
  • A TextSecure automatikusan zárolódik a megadott tétlenség után

Az alábbiakban látható néhány képernyőképeket a TextSecure alkalmazás működésében. Az utolsó képernyőképen egy csoport létrehozása látható az alkalmazás segítségével.

TextSecure Privát Messenger

Most már biztonságosan üzeneteket küldhet barátainak és családtagjainak, ha kiválasztja őket a névjegyzékből. Ha Ön és barátja egyaránt használja a TextSecure for Android vagy a Signal for iOS rendszert, akkor az üzenetek automatikusan titkosítva kerülnek elküldésre az interneten keresztül. Egyébként, ha a címzett nem rendelkezik TextSecure vagy Signal funkcióval, akkor az üzenet titkosítatlan SMS-ben kerül elküldésre. Az interneten biztonságosan elküldött TextSecure üzenetek kék háttérrel, az SMS-ben küldött üzenetek zöld háttérrel rendelkeznek. A kék küldés gomb lenyomva tartásával megjelenik egy opció képernyő, amely lehetővé teszi az üzenet elküldésének módjának kiválasztását. A TextSecure 2.7.0 és újabb verziók csak a TextSecure átvitel vagy egyszerű szöveges SMS / MMS segítségével támogatják a titkosítást. Az Open Whisper System kiszolgálók soha nem férnek hozzá, mivel a kulcsokat a számítógépen helyben tartják, és nem tárolják az Ön adatait.

Az alkalmazás egyéb funkciói között szerepel csoportok létrehozása a névjegyekből csoportos üzenetek küldésére. Hasonlóan az egyes üzenetek küldéséhez, ha a csoportjában senki sem rendelkezik TextSecure vagy Signal funkcióval, az üzenet MMS-ben kerül elküldésre. Egyébként az üzenetet a csoport minden tagja elküldi, titkosítva az interneten keresztül. A TextSecure lehetővé teszi képek, video- és audiofájlok küldését a névjegyekhez. Végül az ujjlenyomat-technológiájuk segítségével ellenőrizheti a címzettek személyazonosságát.

  RedPhone áttekintés

TextSecure áttekintés: Következtetés

Az Open Whisper Systems egy önkéntes és magánfinanszírozású közösségi közösség, amely a tömegek biztonságos, könnyen használható adatvédelmi alkalmazásának szükségességéből nőtte ki magát. Az egyik olyan projekt, amelyet jelenleg támogat, a TextSecure Private Messenger for Android. Ez a program lehetőséget nyújt az Android felhasználók számára annak biztosítására, hogy minden szöveges üzenetük privát és biztonságos legyen. Ez lehetővé teszi a TextSecure felhasználók számára, hogy titkosított üzeneteket küldjenek más TextSecure for Andriod felhasználóknak vagy a Signal iOS felhasználóknak. Ezenkívül lehetővé teszi számukra az ujjlenyomat-technológiájuk segítségével az üzenet címzettjének hitelesítését. Tehát bárki, aki rendelkezik a fent említett alkalmazások valamelyikével, biztonságos, titkosított szöveges üzeneteket, képeket, videókat vagy audiofájlokat küldhet Wi-Fi vagy adat segítségével az interneten keresztül másoknak, akik szintén használják az alkalmazásokat. Ez lehetővé teszi számukra pénzt megtakarítást, mivel elkerülik az esetleges SMS- és MMS-díjakat.

A TextSecure alkalmazás látszólag integrálva van Andriod névjegyzékével, így bárki könnyen felhasználhatja. Az összes szöveges üzenet, amely a fent említett alkalmazások valamelyikével rendelkezik, alapértelmezés szerint titkosítva van, mielőtt a kívánt címzettnek elküldenék. Mivel ez a titkosítás a helyi eszközön történik, még az Open Whisper Systems szerverei sem látják az üzenetet, és nem tárolják az Ön adatait, így biztos lehet benne, hogy kommunikációja privát és biztonságos. Ha a címzettnek nincs telepítve a fent említett alkalmazások egyike, akkor az üzenetet titkosítatlan SMS vagy MMS segítségével küldi el. Ez alkalmassá teszi az Android szokásos üzenetküldő alkalmazás helyettesítő alkalmazásává. A TextSecure ingyenes és nyílt forráskódú, a nyilvános licenc 3. verziója (GPLv3) alatt. Az Open Whisper Systems jelenleg egy TextSecure böngésző kiterjesztés fejlesztésén dolgozik. Ha Android-telefonja van, azt javasoljuk, hogy próbálja ki magának az alkalmazást, és állítsa vissza azt az adatvédelmet, amely korábban a családdal és a barátokkal való textilküldés során volt..

Látogasson el a TextSecure oldalra

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me