McAfee Safe Connect VPNMcAfee Safe Connect VPN is het populaire uitstapje van het antivirusbedrijf dat zich verder in de beveiligingswereld bevindt. Vertakken naar andere beveiligingsgebieden is bij bedrijven gebruikelijk geworden. Het biedt software voor pc, Android en iOS. Het lijkt echter OSX- en Linux-besturingssysteemondersteuning uit te sluiten. Zoals je zou verwachten, ziet de website er scherp uit omdat deze de financiering van de antivirussoftware heeft. Deze VPN heeft kosten waar we straks meer over zullen praten. We hebben ook gemerkt dat de Android-versie iets meer dan 500.000 downloads heeft. In deze review zullen we McAfee Safe Connect VPN aan de tand voelen en kijken hoe het standhoudt.

Prijzen

Wat de prijzen betreft, heeft McAfee Safe Connect VPN twee plannen, zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien.

Prijzen van McAfee Safe Connect VPN

U kunt een maand service krijgen voor $ 7,99 USD. U kunt echter een dienstjaar krijgen voor $ 47,99 USD. Dat komt neer op ongeveer een besparing van 50% over de maandelijkse versie. Dat begint na uw proefperiode van zeven dagen. Ze bieden ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Over het bedrijf

In tegenstelling tot sommige van de andere bedrijven die VPN’s maken, is McAfee redelijk bekend. Het is genoemd naar de oprichter, John McAfee, en wordt gerund door het beveiligingsbedrijf waaraan hij heeft verkocht. Het is niet verrassend dat McAfee in de Verenigde Staten is gevestigd. Dat is een beetje zorgwekkend, want dat laat het open voor de “14 Eyes” -landen. Dat zijn landen die informatie met elkaar delen. Als een land er toegang toe heeft, zijn er 13 andere landen die dat ook doen. Dat maakt ons zeker zenuwachtig.

  F-Secure Freedome VPN Review

Veiligheid

Beveiliging vinden we erg belangrijk. Het vinden van informatie op de VPN is echter niet eenvoudig. We hebben ontdekt dat het AES 256-bit encryptie van bankkwaliteit gebruikt. Er zijn geen andere opties die u kunt selecteren. Terwijl sommige bedrijven u vertellen dat ze geen logs aanbieden, is McAfee daar niet een van. Ze maken zich er geen zorgen over dat ze gegevens over u verzamelen. Ze houden zeker verbindings- en activiteitenlogboeken bij, evenals andere informatie die u gemakkelijk kan en zal identificeren. Hun beleid suggereert ook dat ze de informatie die ze verzamelen aan derden verkopen.

Kenmerken

Wat functies betreft, biedt McAfee Safe Connect VPN heel weinig. We konden geen lijst vinden van veel van wat het ook doet, behalve het aanbieden van AES 256-bit beveiliging voor leden en 23 verschillende locaties. Het biedt tot 5 verschillende Dat kan de gebruiker de mogelijkheid geven om sommige streamingdiensten te deblokkeren. Natuurlijk praat McAfee over het beschermen van hun gebruikers. Vanwege de informatie die ze verzamelen en bewaren, is het echter moeilijk te zien dat ze veel van wat dan ook doen.

Serverlocaties en landen

Over locaties en landen is er een lijst met 23 locaties. Het maakt echter niet uit welke versie u gebruikt, de app lijkt niet te vermelden in welke steden de servers zich bevinden. Laten we eens kijken naar de locaties die het te bieden heeft. Dat zijn Australië, Brazilië, Canada, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, VK, HongKong, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Roemenië, Zweden, Singapore en de Verenigde Staten. Zoals je ziet, zijn er een aantal provincies waartoe je toegang hebt.

  SwitchVPN recensie 2023

Hands-on testen

Wat de McAfee Safe Connect VPN betreft, het is gemakkelijk te gebruiken en uniform op alle platforms. Volg de instructies om te beginnen.

  1. Meld u aan voor service.
  2. Download de pc-, iOS- of Android-app.
  3. Selecteer na het inloggen op de console de locatie die u wilt gebruiken.
  4. Klik op de knop met het label “Startbeveiliging”

McAfee Console

Nu je verbonden bent, is het tijd om de snelheid te testen. Houd er rekening mee dat we hebben geprobeerd de Windows-versie te gebruiken en dat we het volgende bericht kregen.

Daarom hebben we de Android-versie gebruikt zoals je hieronder ziet. De VPN vertoont nogal een snelheidsverschil. Hoewel het nog steeds een groot verlies is, is het snel genoeg om zo ongeveer alles te doen wat je wilt doen.

McAfee VPN Speedtest

Waarom je een VPN zou moeten gebruiken

Omdat zoveel vestigingen nu gratis wifi aanbieden, wil je een VPN gebruiken wanneer je verbinding maakt. Hoewel wifi geweldig is, vinden de cybercriminelen het ook geweldig. Door verbinding te maken met de server van uw keuze, creëert u een veilige en versleutelde verbinding. Op die manier verkleint u het risico dat criminelen of cyberdieven uw privégegevens stelen enorm.

Een andere reden om een ​​VPN te gebruiken, is om u te helpen geografische beperkingen te omzeilen. Waar u ook bent, verbinding maken met een server daar zal helpen. Dat komt omdat het de blokkeersoftware doet denken dat u zich ergens anders bevindt. Dat kan een echt voordeel zijn als u probeert toegang te krijgen tot bepaalde regio’s of als u wordt geblokkeerd om inhoud te bekijken. Maak eenvoudig verbinding met een server en u kunt beginnen met browsen of de inhoud bekijken die u wilt openen.

  Troid VPN Review

Hoe zit het met lekken?

Een van onze favoriete tests is de lektest. Hoe goed de VPN ook beweert te zijn, hij beschermt je niet als de DNS lekt. Omdat het doel van een VPN is om u te beschermen, betekent DNS-lekken dat uw echte IP-adres of locatie gemakkelijk te achterhalen is. Daarom testen we doorgaans alle VPN’s in onze beoordelingen voor hen. Zoals je kunt zien in de test die we hebben uitgevoerd, lekt de McAfee VPN niet. Dat is zeker iets wat we graag zien.

Moet ik deze VPN gebruiken?

Uiteindelijk zal deze VPN doen wat hij zegt dat hij zal doen en je helpen om geografische beperkingen te omzeilen. Als u zich echter zorgen maakt over privacy, wilt u hier wegblijven. Ze geven toe dat ze uw informatie verkopen en houden logboeken bij, niet alleen over uw verbindingen, maar ook over uw activiteiten. Als u dingen doet die in een “grijze zone” kunnen worden beschouwd, is dit geen goede optie. Er zijn tal van andere opties die geen logboeken bijhouden of uw informatie verkopen.

Laatste gedachten over McAfee Safe Connect VPN

Er zijn verschillende dingen die het gebruik van deze VPN tot een slechte keuze maken. Deze omvatten het bewaren van logboeken, de locatie van het hoofdkantoor (de VS), de belofte om volledig mee te werken met de wetten van de VS, het verkopen van uw informatie aan derden en meer. Het kan echter niet erg zijn als u alleen probeert de inhoud te deblokkeren of uw computer tegen hackers beschermt. Het heeft een behoorlijke snelheid en je zou geo-beperkingen moeten kunnen omzeilen als je iets als SoundCloud, Pandora of anderen wilt gebruiken. We raden u aan onze te bekijken top 10 VPN’s voor andere opties.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me