Abu DhabiAbu Dhabi adalah ibu kota Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan terletak di sebuah pulau tidak jauh dari daratan. Pada masa ini, ia mempunyai penduduk lebih dari 1.2 juta orang dan mempunyai ekonomi yang luas dan pelbagai. Ia juga popular bagi mereka yang melancong. Sama ada anda akan ke bandar untuk tujuan perniagaan atau peribadi, anda tidak mahu menggunakan WiFi awam tanpa menggunakan VPN terlebih dahulu. Ini akan membantu melindungi privasi anda dan melepaskan sekatan. Berikut adalah beberapa VPN terbaik untuk digunakan di Abu Dhabi.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 52 Kotak pilihan Kotak pilihan
2 PureVPN $ 2.88 Lebih selamatVPN 180 Kotak pilihan Kotak pilihan
3 VPN HMA Pro $ 4.29 HideMyAss 280
4 IPVanish $ 4.87 IPVanish 76 Kotak pilihan
5 TorGuard $ 4.99 TorGuard 68 Kotak pilihan Kotak pilihan

Dengan semua perjalanan perniagaan dan pelancongan ke Abu Dhabi, menggunakan VPN sangat penting untuk melindungi privasi anda. Itu kerana penjahat siber di kawasan itu. Anda boleh yakin mereka sedang menunggu untuk memanfaatkan pengguna yang tidak curiga. Dengan menggunakan VPN dalam kes ini, anda akan membuat sambungan selamat dan peribadi ke pelayan pilihan anda. Itu akan menjadikan lebih sukar bagi mata pencuri atau pemerintah UAE untuk mendapatkan maklumat sensitif.

Penapisan di Abu Dhabi dan UAE juga merupakan alasan besar untuk menggunakan VPN. Sama ada anda cuba mengakses kandungan yang disekat geo atau kandungan yang dilarang, tidak ada yang mahu mendapatkan mesej yang memberitahu mereka bahawa mereka tidak dibenarkan melakukan itu. Dengan menggunakan VPN dan menyambung ke pelayan di wilayah lain, anda dapat menjelajahi konten yang disekat geografis atau terhad seperti yang biasa anda lakukan di lokasi lain.

Itulah dua sebab terbaik untuk menggunakan VPN ketika berada di Abu Dhabi. Dari mendapatkan peraturan penapisan hingga mengakses kandungan yang diblokir geo hingga melindungi privasi anda dari mata kasar, menggunakannya adalah idea yang baik semasa berada di sana. Setelah anda mengetahui mengapa sangat penting, kami akan membincangkan pilihan terbaik untuk anda.

Apa VPN terbaik untuk Abu Dhabi?

Senarai VPN terbaik kami untuk Abu Dhabi berdasarkan kriteria berikut:

  • Penyulitan kuat tentera untuk menjamin privasi
  • Penyedia yang tidak menyimpan log
  • Keupayaan untuk membuka blokir laman web yang dilarang dan dilarang geo
  • Penyedia VPN dengan pelayan yang berprestasi baik di wilayah Abu Dhabi
  • Kestabilan rangkaian untuk meminimumkan pemutusan sambungan pelayan
  • Sokongan pelbagai platform untuk peranti termasuk Amazon Firesticks

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah senarai perkhidmatan VPN terbaik untuk digunakan semasa berada di Abu Dhabi.

1. VPN terbaik untuk Abu Dhabi: PIA

Akses Internet Peribadi

Daftar selama 24 bulan dengan hanya $ 3.49 sebulan (diskaun 65%)

  Sambungan VPN Terbaik untuk Safari

Akses Internet Peribadi (PIA) memberi pengguna beberapa pilihan yang berbeza. Tidak seperti masa lalu, anda tidak perlu lagi membuat profil untuk setiap pelayan VPN. Sekarang, anda boleh menyambung ke mana-mana lokasi pelayan mereka di 33 negara. Seperti yang anda lihat di bawah, pasukan PIA telah mengatur pelayan mereka mengikut wilayah, negara, dan bandar. Lokasi pelayan disenaraikan mengikut urutan abjad mengikut negara.

Terdapat banyak pengguna torrent yang menggemari Akses Internet Peribadi. Perkhidmatan ini merangkumi ciri yang akan menghentikan sistem anda daripada berkomunikasi sekiranya sambungan ke perkhidmatan mereka terputus. Maksudnya jika akses VPN yang dienkripsi anda dijatuhkan atas sebab apa pun ia akan membuat anda selamat.

Ujian kelajuan PIA Abu Dhabi

PIA menawarkan klien Windows dan aplikasi lain yang mudah dan senang digunakan. Walau bagaimanapun, anda tidak mahu memandang rendah PIA menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza bergantung pada keperluan anda. Anda boleh mengawal tahap penyulitan untuk membantu anda mencari keseimbangan yang betul antara privasi dan kelajuan. Seperti yang anda lihat, ujian kelajuan kami menunjukkan bahawa PIA menunjukkan prestasi yang baik di Dubai, UAE (lokasi terdekat). Semasa kami menyambung ke pelayan di sana, kami mendapat kelajuan 85.10 Mbps.

Ketika datang ke klien Windows mereka, pasukan PIA telah memasukkan suis membunuh Internet. Suis kill akan mematikan sambungan Internet anda pada bila-bila masa VPN gagal. Itu sangat berguna bagi mereka yang ingin memastikan namanya tidak dikenali. Akses Internet Peribadi menawarkan VPN dari hanya $ 3,49 sebulan.

Lawati Akses Internet Peribadi

2. VPN terbaik untuk Abu Dhabi: PureVPN

PureVPN

Daftar selama 24 bulan dengan hanya $ 2.88 sebulan (diskaun 74%)

PureVPN telah beroperasi sejak 2007 menjadikan mereka salah satu penyedia VPN tertua di pasaran. Memulakan awal telah membantu mereka berkembang dan berinovasi. PureVPN mempunyai salah satu klien VPN terbaik yang terdapat di pasaran. Mereka juga mempunyai aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Inovasi adalah bidang yang membantu PureVPN menonjol dari pakej. Mereka terus menambah ciri dan tambahan baru ke perkhidmatan. Anda boleh menambahkan firewall NAT, alamat IP khusus, penyemak imbas StealthVPN dan pilihan khas yang dipanggil streaming khusus untuk membantu mempercepat prestasi anda.

Ujian kelajuan PureVPN Abu Dhabi

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di wilayah ini, kami membuka klien Windows dan mengklik pilihan “Country Selection Tool”. Dari sana anda dapat mengembangkan negara mana saja dan memilih pelayan tertentu menggunakan tab “Browse All Servers”. Rangkaian PureVPN mempunyai beberapa pelayan yang terletak di kawasan UAE. Kami berhubung dengan salah satu dari mereka yang terletak di Dubai dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami ialah 65.48 Mbps.

PureVPN berjaya dalam kategori harga. Mereka telah mengurangkan harga lebih dari 50% kerana perkhidmatan ini terus meningkat. Anda boleh mendaftar untuk VPN tanpa had dan mengakses semua lokasi pelayan mereka dari sekadar $ 4.99 sebulan. Rancangan tahunan adalah nilai yang besar.

  VPN terbaik untuk Penghala Asus

Baca ulasan penuh kami mengenai PureVPN.

Lawati PureVPN

3. VPN terbaik untuk Abu Dhabi: HMA

VPN HMA

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.99 sebulan (diskaun 75%)

HideMyAss dihidupkan pada tahun 2005 ketika Jack Cator, seorang pelajar berusia 16 tahun di England, memutuskan bahawa dia ingin membuat perkhidmatan untuk menolong orang menghindari penapisan. Secara khusus, Jack tidak dapat mengakses laman media sosial dan permainan dalam talian kerana disekat di rangkaian sekolah. HMA menambah ratusan ribu pengguna pada bulan pertama dan sejak itu telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia dengan lebih daripada 350 lokasi pelayan. Privax, syarikat induk HMA Pro VPN, menyertai pasukan AVG pada tahun 2015.

Ujian kelajuan HMA Abu Dhabi

Sekiranya matlamat anda adalah mencari VPN dengan lokasi pelayan yang paling banyak, maka HideMyAss adalah pilihan terbaik anda. Perlu diingat bahawa HMA mencatat aktiviti pengguna yang menjadi perhatian sesetengah pengguna VPN. HMA mengehoskan sebilangan pelayan di wilayah Arab Saudi, termasuk beberapa di Dubai (lokasi terdekat). Untuk menyambung ke pelayan di sana, Anda harus memilih “Mode Lokasi” dan pilih “Ubah Lokasi” untuk memulai. Kemudian klik pada tab “Bandar” dan cari Dubai. Dari sana, anda boleh memilih lokasi pelayan Emiriah Arab Bersatu, Dubai. Kami menyambung ke pelayan di sana untuk menguji dan mendapati kelajuannya adalah 61,46 Mbps.

Pada tahun 2016 HMA dan beberapa penyedia VPN terkemuka lain memimpin dalam mempermudah perisian pelanggan tersuai mereka. Hasilnya adalah sekumpulan aplikasi khusus yang memudahkan pengguna menyambung ke rangkaian HMA dan menyulitkan sambungan anda. Mereka mempunyai perisian yang tersedia untuk Windows, Mac, Android, dan iOS. Anda juga boleh menyambung ke HMA melalui penghala anda. HMA menawarkan akses VPN tanpa had dari hanya $ 4,99 sebulan dan menawarkan jaminan wang dikembalikan tanpa risiko selama 30 hari kepada semua pengguna baru.

Lawati Sembunyikan Pantat Saya

4. VPN terbaik untuk Abu Dhabi: IPVanish

IPVanish

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 4.87 sebulan (diskaun 60%)

Seperti juga liputan di Eurasia, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian menghasilkan kelajuan yang hebat di rantau ini ketika kami melakukan ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di seluruh wilayah. Anda boleh memilih lokasi atau pelayan individu dari menu lungsur turun.

Uji kelajuan IPVanish Abu Dhabi

IPVanish menghoskan sebilangan pelayan di lokasi di kawasan itu dan anda boleh memilih untuk menyambung ke salah satu dari mereka. Sekiranya anda melihat pelayan yang mempunyai huruf “a” dalam nama pelayan, mereka adalah yang terpantas. Sebagai contoh, anda akan mencari label yang serupa dengan dxb-c01.ipvanish.com. (terletak di Dubai). Walau bagaimanapun, dalam kes ini, anda akan menemui pelayan tunggal. Kami menguji pelayan IPVanish di sana, dxb-c01, dan mendapati kelajuannya adalah 10.04 Mbps.

  VPN terbaik untuk FUNimation

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu menghasilkan hanya $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

5. VPN terbaik untuk Abu Dhabi: TorGuard

TorGuard

TorGuard dilancarkan pada tahun 2012 oleh ahli pasukan yang terletak di Nevis, Hindia Barat. Apabila anda membandingkannya dengan perkhidmatan lain, perkhidmatan VPN ini agak baru. Namun, mereka mempunyai lebih daripada 1250 pelayan yang terletak di 42 negara yang berlainan di seluruh dunia. Sasaran mereka adalah komuniti yang mengalir, tetapi ia akan berfungsi dengan baik untuk apa sahaja yang anda ingin lakukan di rantau ini. Walaupun tidak ada pelayan yang berada di Dubai, pelayan di sana adalah pilihan terbaik.

TorGuard mempunyai gabungan lokasi pelayan yang kuat, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime serta aktiviti torrent. Sering kali, anda boleh mendapatkan akses ke kandungan video Amazon Prime di beberapa lokasi yang berbeza. Semasa menggunakan klien Windows, anda mempunyai pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi WiFi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Memilih pelayan dan banyak lagi.

Ujian kelajuan TorGuard Abu Dhabi

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di kawasan itu, kami membuka klien Windows dan memilih protokol OpenVPN. Sekarang, anda boleh menatal senarai negara yang disusun mengikut abjad. Kemudian, anda boleh memilih bandar. Rangkaian TorGuard merangkumi beberapa pelayan di Dubai. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun adalah 0,73 Mbps.

Perkhidmatan TorGuard VPN adalah kegemaran dalam komuniti berkongsi fail. Semuanya mudah digunakan dan mudah sehingga anda dapat melindungi privasi dalam talian anda dengan mudah. Terdapat juga ciri yang sering ditambahkan pada versi mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh dengan harga serendah $ 4,99 sebulan semasa promosi mereka sekarang.

Lawati TorGuard

Walaupun anda tidak semestinya, anda selalu dapat melihat kami 10 perkhidmatan VPN teratas untuk pilihan yang berbeza. Pilihan ini adalah keseluruhan yang terbaik, jadi mereka pasti akan mencapai sebarang matlamat yang anda miliki. Kami menggunakan keselamatan, lokasi wilayah, kecepatan, dan harga sebagai faktor untuk memilih pilihan ini. Di samping itu, kami juga memilih yang mempunyai rangkaian pelayan besar yang mungkin ingin anda sambungkan. Rangkaian pantas untuk streaming kandungan HD dan melindungi privasi anda adalah tanda penyedia VPN yang boleh dipercayai. Sudah tentu, pilihan kami akan memberi anda kedua-dua pilihan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me