CiliChile adalah sebuah negara yang panjang dan sempit yang terletak di pantai barat Amerika Selatan. Walaupun anda tidak mengetahuinya, negara ini berada pada kedudukan ke-37 secara keseluruhan di dunia. Ia mempunyai bangunan tertinggi di benua yang tingginya 64 tingkat. Terdapat banyak tempat yang indah di negara ini termasuk ibu kota mereka di Santiago. Sekiranya anda akan melancong ke Chile, anda tidak akan mahu menggunakan internet awam tanpa VPN. Kami akan menerangkan lebih banyak lagi sebentar lagi, tetapi pertama, lihat senarai VPN terbaik kami untuk Chile.

RankVPN ServiceVPN Fan
Pelayan PriceVisit
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Kotak pilihan

Chile memperoleh kemerdekaannya dari Sepanyol pada tahun 1810. Nama negara ini umumnya dianggap berasal dari budaya orang asli yang bermaksud di mana tanah itu berakhir. Sudah tentu, bukti budaya wujud sejak lama sebelum merdeka. Pada masa ini, pemerintah negara itu adalah sebuah republik perlembagaan Unitary presiden dan paling stabil di Amerika Selatan.

Oleh kerana saiz dan panjangnya, terdapat banyak iklim yang berbeza untuk dinikmati di negara ini. Dari pergunungan Andes ke pantai hingga padang pasir ke kawasan tropika di selatan, pelbagai jenis iklim dapat dijumpai di sana. Sekiranya anda mencari jenis pengalaman baru, anda boleh menemuinya dengan mudah di suatu tempat di negara ini. Pastikan anda berpakaian dengan betul untuk kawasan dan waktu tertentu yang anda kunjungi.

Akses dan Privasi Internet di Chile

Walaupun Chile mempunyai sedikit janji, penggunaan internet oleh warga negara itu hanya sekitar 40%. Itu bererti majoriti negara tidak menggunakannya. Walaupun ada tempat yang menawarkan internet berkelajuan tinggi, kebanyakan sambungan berkisar antara 1-10 Mbps. Anda seharusnya tidak mempunyai masalah untuk mencari kelajuan tinggi di kafe internet atau hotel. Itu juga bermaksud bahawa pemangsa juga dapat melakukannya, jadi menggunakan VPN adalah idea yang baik.

Dengan menggunakan VPN, anda akan menyulitkan lalu lintas anda untuk melindunginya dengan lebih baik dari mata kasar. WiFi percuma ditawarkan oleh semakin banyak tempat. Anda menghadapi peningkatan risiko seseorang mendapatkan data peribadi dan sensitif anda. Sama ada itu adalah rekod kewangan, rahsia syarikat, atau perkara lain, anda terdedah jika anda tidak menyambung ke VPN untuk menyulitkan data anda dan membantu melindungi privasi anda. Dengan berbuat demikian, anda menjadikan mata lebih sukar untuk mencuri maklumat peribadi anda.

Chile adalah salah satu negara pertama yang menandatangani undang-undang berkecuali netral. Mereka tidak menyekat apa-apa kandungan undang-undang dan ISP dilarang melakukannya. Mereka juga nampaknya tidak mengintai pengguna mereka. Itu tidak bermaksud anda boleh mengakses program kegemaran anda dari rumah. Itu adalah alasan kedua untuk menggunakan VPN. Kadang-kadang kandungan terhad kepada kawasan tertentu di dunia kerana hak pelesenan. Sekiranya anda ingin menonton sesuatu dari rumah, anda memerlukan VPN untuk dapat menikmatinya.

Cara Memilih VPN untuk Chile

Sama ada anda ingin melindungi privasi anda dari mata kasar atau mengatasi sekatan geo yang mungkin anda hadapi, anda pasti ingin menggunakan VPN semasa berada di Chile. Terdapat sebilangan pilihan sejauh mana penyedia pergi dan kadang-kadang sukar untuk mengetahui mana yang terbaik. Seperti yang kami sebutkan, VPN melindungi privasi anda dengan menggunakan enkripsi. Banyak penyedia yang kami sebutkan akan memberi anda pilihan antara protokol. Yang selalu anda pilih ialah OpenVPN.

Ini kerana ia dianggap sebagai pilihan utama dalam masyarakat. Sekiranya anda diberi pilihan antara versi UDP dan TCP, kedua-duanya akan melakukan pekerjaan dengan baik. Perbezaannya adalah, UDP lebih cepat, jadi mungkin lebih disukai. Sekiranya anda mempunyai masalah sambungan, anda mesti melihat versi TCP. Walaupun lebih lambat, anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk menjaga hubungan anda.

Untuk beberapa pilihan kami yang lain, anda boleh melihat kami VPN teratas 10 senarai perkhidmatan. Kami rasa anda tidak perlu. Pilihannya berdasarkan keselamatan, kepantasan, kebolehpercayaan, dan harga. Mereka juga merupakan penyedia dengan rangkaian pelayan VPN yang baik di wilayah Amerika Selatan. Dengan cara itu, anda dapat memperoleh kelajuan terbaik. Sudah tentu, mereka semua mempunyai rangkaian yang hebat. Kepantasan penting jika anda merancang untuk mengakses, memuat turun, atau mengalirkan kandungan apa pun. Kami harap panduan kami dapat membantu anda memilih pilihan terbaik untuk keperluan anda.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me