ThailandThailand adalah sebuah negara di Indochina. Negara ini kini dipimpin oleh junta tentera setelah rampasan kuasa pada tahun 2006 dan 2014. Tanah yang berjumlah 67 juta orang ini kebanyakannya beragama Buddha, dan negara ke-20 paling ramai penduduk di dunia. Bahkan sebelum rampasan kuasa, pemerintah memiliki beberapa masalah. Kerajaan tidak hanya mengawasi warganya, tetapi juga menyekat beberapa laman web. Sekiranya anda merancang untuk melakukan perjalanan atau berpindah ke tempat percutian yang baru muncul ini, anda ingin menggunakan VPN untuk melindungi privasi anda dan membebaskan sekatan geo. Lihatlah senarai VPN terbaik kami untuk Thailand.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 VPN HMA Pro $ 4.29 HideMyAss 280
4 PureVPN $ 2.88 Lebih selamatVPN 180 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 TorGuard $ 4.99 TorGuard 68 Kotak pilihan Kotak pilihan

Sebab pertama yang baik untuk menggunakan VPN di Thailand adalah untuk privasi. Kerajaan memerhatikan apa yang dilakukan oleh penduduk mereka. Kerajaan Thailand dapat memantau anda setiap kali mereka merasakannya. Semasa menggunakan VPN, anda membuat sambungan yang disulitkan ke pelayan, mungkin di negara lain. Oleh kerana anda mungkin ditangkap kerana cuba pergi ke beberapa laman web yang kritikal terhadap pemerintah, VPN akan melindungi privasi anda.

Sekiranya anda ingin membuka blokir laman web, VPN juga akan membantu anda. Dengan menyambung ke pelayan di negara lain, anda akan dapat mengetahui kedua-dua bentuk sekatan geo. Geo-blocking adalah teknologi yang digunakan baik oleh pemerintah atau syarikat sebagai cara untuk menyekat atau menyekat kandungan. Sekatan Thailand sering dibandingkan dengan tembok api China yang hebat. Untuk laman web yang disekat oleh kerajaan Thailand, mengakses pelayan di luar negara akan membolehkan anda melihat laman web yang disekat di sana.

Itulah dua sebab terbaik untuk menggunakan VPN semasa berada di Thailand. Yang menyatakan. anda mungkin akan menemui lebih banyak perkara di sepanjang jalan. Dari melindungi privasi anda dari mata pemerintah atau calon pencuri hingga membantu anda menjelajahi kandungan yang dilarang geo, menggunakan VPN ada idea yang bagus. Setelah kami memberitahu anda mengapa itu penting, mari kita perhatikan lebih dekat beberapa pilihan untuk anda.

Apa VPN terbaik untuk Thailand?

Terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan ketika cuba menjawab soalan tersebut. Berikut adalah beberapa perkara besar yang kami kaji untuk menentukan VPN terbaik untuk Thailand:

  • Penyulitan yang kuat untuk perlindungan privasi pengguna yang baik
  • Rangkaian yang besar dan padat untuk membantu mengurangkan terputus
  • Keupayaan untuk menyekat sekatan geo yang disekat atau dilarang
  • Penyedia yang menawarkan dasar tanpa log
  • Sokongan pelbagai platform untuk peranti mudah alih termasuk Amazon Firestick
  • Pelayan pantas di rantau ini yang berfungsi dengan baik pada ujian kelajuan

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah senarai VPN terbaik untuk digunakan di Thailand:

1. VPN Terbaik untuk Thailand: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

  VPN terbaik untuk Facebook Horizon

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka. Berada di Kepulauan Virgin Britain meletakkan ExpressVPN di luar negara 5 mata dan 14 mata. Mereka mengekalkan kebijakan tanpa log yang telah disahkan melalui permintaan undang-undang berprofil tinggi selama ini.

ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ribuan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton perkhidmatan streaming kegemaran anda dari mana saja.

Ujian kelajuan ExpressVPN Thailand

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak perlu memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan terpantas di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Anda mungkin menemui masalah itu dengan bandar-bandar yang kami sebutkan. Cukup pilih tab “Semua”, buka Asia Pasifik, dan kemudian buka Thailand. Pada ketika ini, anda boleh memilih Bangkok. Kami memilih pelayan di sana dan kelajuannya adalah 116.07 Mbps.

Mungkin kelebihan terbesar menggunakan ExpressVPN adalah sokongan mereka untuk pelbagai jenis peranti. ExpressVPN menawarkan perisian VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Sambungkan dari desktop dan mudah alih anda pada masa yang sama dengan sehingga 3 sambungan serentak. Anda juga boleh memasang sambungan web ExpressVPN untuk Chrome atau Firefox. Ingin melindungi seluruh rangkaian rumah anda dengan satu akaun VPN? Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan aplikasi penghala ExpressVPN untuk menyiapkan semua. Ciri MediaStreamer menambah sokongan DNS Pintar untuk konsol permainan (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, dll.), Kotak media (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, dll.), Dan Smart TV.

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang lebih rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk Thailand: NordVPN

NordVPN

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 3.49 sebulan (diskaun 70%)

NordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik dengan harga jika anda melanggan akaun jangka panjang. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk kedua-dua peranti Android dan iOS (iPhone, iPad).

  VPN terbaik untuk Mississippi

Ujian kelajuan NordVPN Thailand

NordVPN mengehoskan beberapa pelayan di kawasan ini, termasuk beberapa di Bangkok. Dari konsol, mengklik pada 3 titik mendatar di sebelah kanan negara, anda boleh mencari kawasan pelayan dan melihat peratusan pelayan yang ada. Kami menguji pelayan Bangkok dan mendapati ia mempunyai kelajuan muat turun 10,95 Mbps.

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati NordVPN

3. VPN terbaik untuk Thailand: HMA

VPN HMA

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 3.99 sebulan (diskaun 67%)

HideMyAss dihidupkan pada tahun 2005 ketika Jack Cator, seorang pelajar berusia 16 tahun di England, memutuskan bahawa dia ingin membuat perkhidmatan untuk menolong orang menghindari penapisan. Secara khusus, Jack tidak dapat mengakses laman media sosial dan permainan dalam talian kerana disekat di rangkaian sekolah. HMA menambah ratusan ribu pengguna pada bulan pertama dan sejak itu telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia dengan lebih daripada 350 lokasi pelayan. Privax, syarikat induk HMA Pro VPN, menyertai pasukan AVG pada tahun 2015.

Ujian kelajuan HMA Thailand

Sekiranya matlamat anda adalah mencari VPN dengan lokasi pelayan yang paling banyak, maka HideMyAss adalah pilihan terbaik anda. Perlu diingat bahawa HMA mencatat aktiviti pengguna yang menjadi perhatian sesetengah pengguna VPN. HMA mengehoskan sebilangan pelayan di rantau ini, termasuk beberapa di Bangkok. Untuk menyambung ke pelayan di sana, Anda harus memilih “Mode Lokasi” dan pilih “Ubah Lokasi” untuk memulai. Kemudian klik pada tab “Bandar” dan cari Bangkok. Dari sana anda boleh memilih lokasi pelayan Thailand, Bangkok. Kami menyambung ke pelayan di sana untuk menguji dan mendapati kelajuannya adalah 31.34 Mbps.

Pada tahun 2016 HMA dan beberapa penyedia VPN terkemuka lain memimpin dalam mempermudah perisian pelanggan tersuai mereka. Hasilnya adalah sekumpulan aplikasi khusus yang memudahkan pengguna menyambung ke rangkaian HMA dan menyulitkan sambungan anda. Mereka mempunyai perisian yang tersedia untuk Windows, Mac, Android, dan iOS. Anda juga boleh menyambung ke HMA melalui penghala anda. HMA menawarkan akses VPN tanpa had dan semua pengguna baru dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan tanpa risiko selama 30 hari.

Lawati Sembunyikan Pantat Saya

4. VPN Terbaik untuk Thailand: PureVPN

PureVPN

Daftar selama 24 bulan dengan hanya $ 2.88 sebulan (diskaun 74%)

PureVPN telah beroperasi sejak 2007 menjadikan mereka salah satu penyedia VPN tertua di pasaran. Memulakan awal telah membantu mereka berkembang dan berinovasi. PureVPN mempunyai salah satu klien VPN terbaik yang terdapat di pasaran. Mereka juga mempunyai aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Inovasi adalah bidang yang membantu PureVPN menonjol dari pakej. Mereka terus menambah ciri dan tambahan baru ke perkhidmatan. Anda boleh menambahkan firewall NAT, alamat IP khusus, penyemak imbas StealthVPN dan pilihan khas yang dipanggil streaming khusus untuk membantu mempercepat prestasi anda.

  VPN terbaik untuk Texas

Ujian kelajuan PureVPN Thailand

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di Bangkok, kami membuka klien Windows dan mengklik pilihan “Country Selection Tool”. Dari sana anda dapat mengembangkan negara mana saja dan memilih pelayan tertentu menggunakan tab “Browse All Servers”. Rangkaian PureVPN mempunyai beberapa pelayan yang terletak di Bangkok. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami ialah 20.31 Mbps.

PureVPN berjaya dalam kategori harga. Mereka telah mengurangkan harga lebih dari 50% kerana perkhidmatan ini terus meningkat. Anda boleh mendaftar untuk VPN tanpa had dan mengakses semua lokasi pelayan mereka di desktop dan mudah alih. PureVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan kepada pelanggan baru selama 31 hari.

Lawati PureVPN

5. VPN Terbaik untuk Thailand: TorGuard

TorGuard

TorGuard dilancarkan pada tahun 2012 oleh ahli pasukan yang terletak di Nevis, Hindia Barat. Apabila anda membandingkannya dengan perkhidmatan lain, perkhidmatan VPN ini agak baru. Namun, mereka mempunyai lebih daripada 1250 pelayan yang terletak di 42 negara yang berlainan di seluruh dunia. Sasaran mereka adalah komuniti yang mengalir, tetapi ia akan berfungsi dengan baik untuk apa sahaja yang ingin anda lakukan di wilayah Thailand. Walaupun tidak ada pelayan yang berada di Bangkok, pelayan di sana adalah pilihan terbaik.

TorGuard mempunyai gabungan lokasi pelayan yang kuat, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime serta aktiviti torrent. Sering kali, anda boleh mendapatkan akses ke kandungan video Amazon Prime di beberapa lokasi yang berbeza. Semasa menggunakan klien Windows, anda mempunyai pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi WiFi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Memilih pelayan dan banyak lagi.

Ujian kelajuan TorGuard Thailand

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di Bangkok, kami membuka klien Windows dan memilih protokol OpenVPN. Sekarang, anda boleh menatal senarai negara yang disusun mengikut abjad. Kemudian, anda boleh memilih bandar. Rangkaian TorGuard merangkumi beberapa pelayan di Bangkok. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun adalah 63.38 Mbps.

Perkhidmatan TorGuard VPN adalah kegemaran dalam komuniti berkongsi fail. Semuanya mudah digunakan dan mudah sehingga anda dapat melindungi privasi dalam talian anda dengan mudah. Terdapat juga ciri yang sering ditambahkan pada versi mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh dan yakin bahawa langganan anda dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan selama 7 hari.

Lawati TorGuard

Walaupun anda tidak perlu, sila lihat kami 10 perkhidmatan VPN teratas untuk pilihan yang berbeza. Pilihan ini adalah keseluruhan yang terbaik, jadi mereka pasti akan mencapai sebarang matlamat yang anda miliki. kami menggunakan keselamatan, lokasi wilayah, kelajuan, dan harga sebagai faktor untuk memilih pilihan ini. Di samping itu, kami juga memilih yang mempunyai rangkaian pelayan besar yang mungkin ingin anda sambungkan. Rangkaian pantas untuk streaming kandungan HD dan melindungi privasi anda adalah tanda penyedia VPN yang boleh dipercayai. Sudah tentu, pilihan kita melakukan kedua-duanya.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me