VPN za igreOnline igranje je ogroman posao. Od dana kada je sistem za oglasne ploče ušao u računalo za igranje igara, do trenutno dostupnih svjetskih mreža, mrežno igranje je sada dio naše popularne kulture. Kako se grafika, moć obrade i detalji video igara povećavaju, protoci igara uživo i eSports događanja još više pažnje posvećuju najboljim igračima. Bez obzira jeste li povremeni igrač koji ima problema s zaostatkom ili elitni igrač koji traži DDoS zaštitu, VPN će vam pomoći pri igranju.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisit
SiteServer
LocationsNo
LogsKill
SwitchSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6,67 ExpressVPN 160 potvrdni okvir potvrdni okvir potvrdni okvir
2 NordVPN $ 3,49 NordVPN 87 potvrdni okvir potvrdni okvir potvrdni okvir
3 Privatni pristup internetu $ 2,85 PIA 49 potvrdni okvir potvrdni okvir
4 CyberGhost $ 2,75 CyberGhost 80 potvrdni okvir potvrdni okvir
5 IPVanish $ 3,25 IPVanish 76 potvrdni okvir potvrdni okvir
VPN vodiči za najnovija izdanja
GTA V Overwatch Svijet čudovišta

VPN vodiči za popularne igre (abecedni red)

GamePriceGenrePublisherReleased
Agar.io Besplatno Radnja miniclip 28. travnja 2015
ARK $ 29,99 Radnja Studio Wildcard Rani pristup
Poziv dužnosti $ 29,99 FPS Activision 4. studenog 2016
CS: GO $ 14,99 FPS Ventil 21. kolovoza 2012
Tamne duše III $ 59,99 Radnja FromSoftware 24. ožujka 2016
sudbina $ 59,99 FPS Bethesda Softworks 13. svibnja 2016
Dota 2 Besplatno MMOBA Ventil 9. srpnja 2013
Elder Scrolls Online $ 29,99 MMORPG Bethesda Softworks 4. travnja 2014
Finalna fantazija XIV Pod MMORPG Square Enix 24. kolovoza 2013
Za čast $ 59,99 Radnja Ubisoft 14. veljače 2023
Gloria Victis $ 19.99 MMORPG Igre crnih očiju Rani pristup
Grand Theft Auto V $ 59,99 Radnja Rockstar igre 17. rujna 2013
Heroji oluje Besplatno MMOBA Mećava 2. lipnja 2015
liga legendi Besplatno MMOBA Riot Games 27. listopada 2009
Mario Kart 8 $ 59,99 trkaći Nintendo 28. travnja 2023
Minecraft $ 26.95 Avantura Mojang 7. listopada 2011
Ničije nebo $ 59,99 Avantura Pozdrav Igre 9. kolovoza 2016
Overwatch $ 59,99 FPS Mećava 24. svibnja 2016
Paladini Besplatno FPS Hi-Rez Studios 16. rujna 2016
Biljke vs Zombies GW2 $ 19.99 Strijelac PopCap igre 23. veljače 2016
Pokken turnir $ 49.99 Borac Bandai Namco 16. srpnja 2015
Raketna liga $ 19.99 Sportski Psyonix 7. srpnja 2015
Super Smash Bros $ 44.99 Borac Nintendo 21. studenog 2014
udari Besplatno MMOBA Hi-Rez Studios 25. ožujka 2014
Splatoon $ 59,99 Strijelac Nintendo 28. svibnja 2015
Star Wars Battlefront $ 19.99 Strijelac Elektronička umjetnost 17. studenog 2015
Street Fighter V $ 39,99 Borac Capcom 16. veljače 2016
Tvrđava tima 2 Besplatno FPS Ventil 10. listopada 2007
Tom Clancyjeva Divizija $ 49.99 Radnja Ubisoft 8. ožujka 2016
Grad Salem Besplatno Strategija BlankMediaGames 15. prosinca 2014
Svijet tenkova Besplatno Radnja igre rata 12. kolovoza 2010
World of Warcraft Pod MMORPG Mećava 23. studenog 2004
  Najbolji VPNS za Blustacks

Pogledajmo neke dobre razloge za korištenje VPN-a za igranje. Za one koji su na faksu ili drugoj vrsti škole, ne bi trebalo biti iznenađenje da su mrežne igre često blokirane na školskim mrežama. Može vam biti frustrirajuće blokirati igranje vaših omiljenih igara kada ste na kampusu. Spajanjem na VPN moći ćete prijeći ograničenja vatrozida vaše škole i zaustaviti administratore da špijuniraju vaš promet. Isto vrijedi i za one koji se žele igrati s posla. Mnoge korporativne mreže blokiraju popularne internetske igre. VPN će vam pomoći da zaobiđete ta ograničenja.

Još jedan dobar razlog korištenja VPN-a je zaštita od DDoS-a. Napadi uskraćivanja usluge (DDoS) sve su češći kako profesionalni igrači postaju sve poznatiji. Nekima se to možda ne čini velikim, ali drugima koji za život izdržavaju od videoigara, DDoS napadi su veliko pitanje. Profesionalni igrači će cijeniti DDoS zaštitu koja se nudi korištenjem pouzdane VPN usluge. VPN će vašu javnu IP adresu zamijeniti IP-om sa mjesta koje želite izabrati na VPN poslužitelju. Možete promijeniti IP-lokaciju u bilo kojem trenutku što nekome znatno otežava pokretanje DDoS napada.

Brzina je još jedna točka koju ćemo spomenuti. Budući da VPN-ovi dodaju šifriranje, igrači pretpostavljaju da će osjetiti gubitak brzine. Ako se nalazite na lokaciji s brzim internetom i povezujete se na VPN poslužitelj u blizini lokacije na kojoj se igra nalazi, to zapravo može rezultirati boljom brzinom. Zašto bi to bilo kada VPN ima nadzemne troškove za šifriranje? Sve se odnosi na put koji se vodi između poslužitelja. Vodeći VPN davatelj poput ExpressVPN ima dogovorene sporazume koji zapravo mogu skratiti rutu koju vaš promet vodi nasuprot samo prolasku vašeg davatelja internetskih usluga. Pri igranju želite postići najkraće vrijeme pinga i najveći protok kako biste izbjegli probleme s vezama i vezama.

Za korištenje primjera mnogi su upoznati sa igrom World of Warcraft. Ako biste trebali posjetiti zemlju na mjestu poput Bliskog Istoka, jer ta regija nije podržana, i dalje biste se mogli povezati, ali internetski put vašeg računala može biti manje nego poželjan. Korištenjem VPN-a mogli biste se povezati s poslužiteljem u nekoj od podržanih regija i vaša brzina se zapravo može povećati čineći izravniju rutu do poslužitelja. Isto se može reći i za bilo koju igru. Zato ljudi izvan ciljanih regija imaju višu stopu kašnjenja. VPN će vam također pomoći da dobijete potpun pristup igrama koje bi u protivnom bile cenzurirane u određenim dijelovima svijeta.

  Najbolji VPN-ovi za Huawei Mate 20 Pro

Neke su igre možda dostupne samo u određenim regijama. Taj koncept nije novost, budući da tvrtke za igranje već duže vrijeme izrađuju igre za različita tržišta. Ako ste upoznati s bilo kojom od popularnih igraćih konzola (PS4, Xbox One, Switch), brzo postajete svjesni da neke najbolje igre možda neće biti dostupne u vašoj regiji. Pomoću VPN-a imat ćete pristup tim igrama, baš kao da sjedite u toj zemlji. VPN će vam pomoći zaobići bilo koja geografska ograničenja.

Želite pristup popularnim igrama prije nego što se izdaju u vašoj zemlji? VPN vam također može pomoći da dobijete rani pristup igrama prebacivanjem IP adrese u drugu regiju. Dajmo primjer. Fallout 4 objavljen je u studenom 2015. Igrači širom svijeta željeli su igrati što je prije moguće. Tisuće igrača pronašlo je načine za rani pristup, a rješenje VPN-a pronašlo je rješenje. Spajali su se na VPN servere u Australiji i mogli su reproducirati Fallout 4 dan prije nego što je objavljen u Sjedinjenim Državama. To možete učiniti za mnoga nadolazeća izdanja.

Kako koristiti VPN za igranje na PC-u ili Mac-u

Kvarenje ExpressVPN za primjer kako koristiti VPN uslugu za igranje. Prvo želite preuzeti VPN klijent. ExpressVPN nudi besplatni softver za klijente za Windows, Mac i Linux. Osim besplatnih aplikacija za iOS i Android.

Sada kada ste imali priliku preuzeti i instalirati softver za koje je vrijeme da se povežete. Pokrenite ExpressVPN klijent i odaberite mjesto poslužitelja. Provest ćemo vas korak po korak pomoću njihovog Windows klijenta.

Lokacije ExpressVPN poslužitelja

  • Budući da se mnogi igrači vole povezivati ​​s poslužiteljima u SAD-u, tu smo zemlju iskoristili za naš vodič. ExpressVPN ima veliku mrežu poslužitelja koji se nalaze diljem svijeta.
  • Preporučujemo da odaberete OpenVPN (TCP) ili (UDP). Za streaming videa sa web mjesta kao što je YouTube, koristimo OpenVPN (UDP) jer je brži od TCP. Također podržavaju PPTP, L2TP i SSTP. I dalje preporučujemo OpenVPN UDP za najbolji spoj brzine i zaštite privatnosti.
  • Kliknite veliki okrugli gumb za spajanje. Nakon nekoliko sekundi vidjet ćete da štit oko gumba postaje zelen. Također će se pojaviti poruka koja vam daje do znanja da je “VPN UKLJUČEN”
  • Sada imate IP adresu u SAD-u, koliko bilo tko može reći putem interneta. Kao takav, možete doći do bilo kojeg mjesta kao da sjedite tamo. Isto bi bilo ako ste se spojili na poslužitelj u Velikoj Britaniji ili bilo gdje drugdje u svijetu.

To je jednostavno tako jednostavno napraviti. Sada kada imate IP adresu s ExpressVPN poslužitelja u SAD-u, možete igrati, pregledavati Internet ili gledati emisije kao da ste tamo zapravo. Spajanje na poslužitelj u Velikoj Britaniji omogućit će vam i puni pristup tamo već blokiranim geološkim lokacijama. Isto vrijedi iz bilo koje zemlje.

  Najbolji VPN-ovi za Ekvador

Kao što vjerojatno možete reći, dobar VPN otvara pristup sadržajima širom svijeta. Ako živite izvan Sjedinjenih Država, usluga vam može pomoći u pristupu popularnim uslugama poput Netflixa, Hulu i Pandore. I dalje vam je potreban račun za usluge poput Netflixa, ali VPN će vam pomoći da gledate američke televizijske emisije i filmove na Netflixu kao da sjedite u Sjedinjenim Državama ili bilo kojoj drugoj regiji kojoj želite pristupiti..

Kako koristiti VPN za PS4, Xbox One i Nintendo

Još jednom upotrijebit ću ExpressVPN za primjer kako koristiti VPN uslugu na vašoj igračkoj konzoli. Meni su najdraži VPN za igranje jer ExpressVPN upravlja vrlo velikom mrežom koja uslugu čini odličnim izborom za igrače. Možete pogledati i naše Top 10 VPN popis za dodatne mogućnosti.

Prvi korak za postavljanje putem ExpressVPN-a obično je preuzimanje klijentskog softvera za vaš sustav. ExpressVPN nudi besplatni softver za klijente za Windows, Mac i Linux. Osim besplatnih aplikacija za iOS i Android. Očito je da to neće raditi za PS4, Xbox One ili Nintendo jer igraćim konzolama nedostaje izvorna podrška za VPN. Srećom, još uvijek postoji način da šifrirate svoj igrački promet i pošaljete ga putem VPN-a. Odgovor je pokretanje VPN-a putem vašeg usmjerivača. Napomena: ako vam ne treba šifriranje, možete koristiti značajku ExpressVPN MediaStramer (Smart DNS) bez potrebe za konfiguriranjem usmjerivača. Podržava širok raspon igraćih konzola.

Aplikacija ExpressVPN usmjerivač

Ovisno o tome koju marku i model usmjerivača koristite, mogao bi podržavati VPN usluge treće strane. Ako je to slučaj, od vašeg davatelja VPN-a možete dobiti potrebne informacije za uspostavljanje veze putem vašeg usmjerivača. Inače toplo preporučujem FlashRouters. FlashRouters tim uzima popularne usmjerivače marki i bljesne ih s DD-WRT ili Tomato firmware-om. To uređajima omogućuje znatno veće mogućnosti nego što bi imali instalirani tvornički firmver. Svi FlashRouteri dolaze unaprijed konfigurirani s podrškom za VPN.

Uživajte u svim uzbuđenjima dok igrate svoje omiljene online igre putem VPN-a. Podijelite ovaj post sa svojim prijateljima kako bi mogli uživati ​​u igranju s bilo kojeg mjesta na svijetu pomoću VPN-a. Prati nas @VPNFan za najnovije ponude i vodiče.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me