Meneliti tinjauan Troid VPN kami mendapati bahawa ia adalah salah satu aplikasi VPN Andriod yang ditawarkan oleh TunnelGuru. TunnelGuru VPN telah berada dalam perniagaan privasi Internet selama kira-kira lima tahun dan Troid VPN pertama kali diperkenalkan pada bulan September 2013. TroidVPN adalah alat proksi VPN. Menggunakannya akan membantu melindungi privasi dalam talian anda, mengamankan lalu lintas anda, dan mengaburkan lokasi anda semasa melayari Internet pada peranti Android.

Tinjauan VPN Troid

Harga dan Tawaran Istimewa Proksi Android TunnelGuru Percuma

Troid VPN adalah aplikasi percuma dan anda boleh mendapatkan 100 MB lebar jalur setiap hari perkhidmatan VPN menggunakannya. Tidak diperlukan pendaftaran untuk menggunakan aplikasi VPN percuma. Ini adalah sebilangan kecil lebar jalur tetapi mungkin sesuai untuk penggunaan biasa seperti memeriksa e-mel. Namun, ini tidak dapat diterima bagi mereka yang menggunakan VPN secara berkala. Perkhidmatan percuma ini dibiayai oleh pengiklanan sehingga anda juga harus menahan iklan pop-up dari TunnelGuru VPN dan penaja mereka semasa menggunakannya.

VPN TunnelGuru

Bagi mereka yang menyukai aplikasi Android Troid VPN, TunnelGuru juga menawarkan perkhidmatan VPN berbayar yang membolehkan anda mengakses ke semua pelayan mereka termasuk yang premium. Langganan anda juga akan memberi anda lebar jalur tanpa had ke rangkaian Troid VPN, dan juga, membolehkan anda menggunakan semua perisian khusus mereka untuk menyambungkan peranti anda ke rangkaian mereka.

Harga VPN TunnelGuru

Mereka memasarkan perkhidmatan ini sebagai satu paket dengan harga $ 4,25 sebulan. Pada masa tinjauan kami, ini adalah satu-satunya pakej yang mereka ada. Ciri dan faedah yang ditawarkan perkhidmatan TunnelGuru berbayar adalah seperti berikut:

 • Pelayan – Ini memberi anda akses ke rangkaian pelayan premium 1 Gbps.
 • Protokol – TunnelGuru menawarkan pilihan protokol UDP, TCP, ICMP, DNS, SSH, dan AntiDPI – UDP untuk tunneling data.
 • Pelabuhan – Mereka membolehkan anda memilih beberapa port untuk dilalui.
 • Proksi – Anda boleh menetapkan VPN untuk menggunakan proksi dengan perkhidmatan TunnelGuru.
 • Kepantasan – Ini memberi anda kelajuan tanpa had tanpa had lebar jalur.
 • Aplikasi – Anda boleh menggunakan klien Windows mereka dan keempat-empat aplikasi Android dengan perkhidmatan VPN mereka.
 • Keselamatan – Ia menyediakan firewall maya untuk melindungi peranti anda sehingga membantu melindungi privasi dalam talian anda.
 • Perlindungan – Troid VPN melindungi anda di hotspot WI-FI kegemaran anda dengan mengamankan dan menyulitkan semua lalu lintas mudah alih anda.

TroidVPN adalah salah satu daripada empat aplikasi Android TunnelGuru. Ini adalah pelanggan asas dan berfungsi dengan protokol UDP, TCP, dan ICMP. Aplikasi Android lain yang dimiliki oleh TunnelGuru adalah seperti berikut: Hammer VPN: AntiDPI VPN; VPN Melalui Terowong HTTP: WebTunnel; dan VPN Over DNS Tunnel: SlowDNS. Masing-masing telah dirancang untuk mengisi ceruk di lanskap VPN dan memungkinkan mereka untuk menyokong pelbagai protokol Internet. Bersama-sama mereka memberi anda pelbagai terowong yang berbeza yang dapat anda gunakan untuk menyambung ke rangkaian mereka.

Aplikasi Android akan membiarkan anda terowong melalui HTTP (S), DNS, UDP / TCP, ICMP. Aplikasi Hammer VPN bahkan memungkinkan Anda membuat terowongan VPN yang menggunakan teknologi Anti-DPI untuk mengatasi penapisan lalu lintas anda dengan menyembunyikan fakta bahawa Anda menggunakan perkhidmatan VPN. Perisian Windows mereka menggabungkan semua protokol ini ke dalam klien all-in-one. Perisian ini, apabila digunakan secara kolektif, akan memungkinkan hampir semua orang menggunakan perkhidmatan VPN mereka. Kami akan membincangkan lebih lanjut mengenai perkara ini dalam tinjauan VPN TunnelGuru kami.

Anda boleh membayar perkhidmatan anda dan menerima baucar bulanan oleh Paypal jika anda memilih untuk menyimpan semua pembayaran dalam talian anda di pangkalan data pusat. Mereka menerima kad kredit Visa, MasterCard, American Express, dan Discover yang dikendalikan menggunakan ciri Paypal tanpa nama. Anda juga boleh membayar baucar langganan menggunakan Paymentwall. Akhirnya, anda dapat membeli perkhidmatan VPN mereka menggunakan CashU, Boleto, TrustPay, dan pelbagai sumber wang yang khusus untuk negara lain. Akhir sekali, anda boleh membelinya menggunakan pindahan wang melalui bank.

Tempoh Percubaan Tanpa Risiko

Seperti yang kami katakan sebelumnya, anda boleh menggunakan perkhidmatan Troid VPN secara percuma. Anda mendapat lebar jalur 100MB setiap hari untuk menguji rangkaian VPN mereka. Ini membolehkan anda memeriksa perkhidmatan mereka dan melihat apakah anda boleh menyambungkan peranti anda ke perkhidmatan tersebut.

  Ulasan Troid VPN

Selain itu, mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 3 hari jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan VPN / Cloud mereka setelah anda membelinya. Anda mesti memberitahu mereka secara bertulis melalui e-mel dalam tiga hari pertama dari langganan anda bahawa anda ingin membatalkannya. Mereka akan mengembalikan harga pembelian anda tanpa sebarang pertanyaan.

Rangkaian Pelayan VPN Troid

Rangkaian VPN Troid terdiri daripada pelayan 1 Gbps di Brazil, Kanada, Perancis, Jerman, Mexico, United Kingdom, Belanda, Amerika Syarikat, Singapura, Afrika Selatan, dan Turki. Walaupun ini adalah sebilangan kecil lokasi VPN, lokasi ini meliputi wilayah geografi yang luas. Ini menyediakan perkhidmatan VPN mereka di lima dari tujuh benua: Afrika, Asia, Eropah, Amerika Utara, dan Amerika Selatan.

Rangkaian VPN mereka tidak membenarkan penggunaan Torrents atau perisian P2P lain semasa menggunakan perkhidmatan mereka. Mereka juga tidak memasarkan perkhidmatan mereka untuk digunakan untuk memotong sekatan geo. Anda juga hanya dapat mengakses satu peranti pada satu masa menggunakan akaun VPN TunnelGuru anda. Akhirnya, akses ke rangkaian VPN mereka tidak tersedia di Nigeria, Pakistan, Ghana, China, India, Senegal dan Syria.

Privasi VPN Troid & Keselamatan

Kami tidak pasti mengenai privasi apa yang anda lakukan semasa menggunakan perkhidmatan TunnelGuru berdasarkan dasar Privasi dan TOS mereka sendiri. Ia paling tidak jelas. Sebilangan kecil kecuali ini berikut:

Kami melakukan yang terbaik untuk melindungi privasi anda dengan tidak menyimpan lebih banyak butiran di pelayan kami daripada yang diperlukan secara teknikal atau undang-undang – dan dibenarkan. Sebenarnya, pelayan itu sendiri tidak menyimpan log yang boleh menarik minat sesiapa sahaja kecuali pemaju dan pengendali; Walau bagaimanapun, kami akan bekerjasama dengan pihak berkuasa yang diperlukan untuk melindungi kami daripada tidak bertanggungjawab terhadap tindakan haram anda jika ada. Ini bermaksud bahawa kami dapat mengungkap perincian akaun dan pembayaran anda serta alamat IP sumber yang digunakan untuk mendaftar jika anda melanggar peraturan.

Untuk aplikasi mudah alih mereka, mereka menyatakan perkara berikut:

> Aplikasi Mudah Alih:
Kami tidak membaca, melacak dan mengumpulkan maklumat atau data sensitif peribadi melalui aplikasi Mudah Alih yang anda gunakan dalam peranti mudah alih anda. Ia hanya memerlukan izin minimum untuk berfungsi, yang disebut dalam senarai kebenaran, dapat diperiksa semasa anda memasang aplikasi mudah alih. Aplikasi mudah alih terutamanya memerlukan lokasi semasa, ID peranti jika ada, Membangun maklumat, kebenaran akses ke storan dan rangkaian Mudah alih.

Kami dapat mengetahui bahawa mereka mencatat jumlah minimum maklumat dari pengguna VPN mereka: permulaan sambungan, akhir sambungan, dan alamat IP yang digunakan untuk menyambung. Oleh kerana mereka menyiratkan bahwa mereka bekerja dalam wilayah kehakiman negara tempat mereka berada dan bukan satu bidang kuasa, mereka dapat dipaksa untuk memantau data pengguna dalam beberapa kasus. Selanjutnya, mereka menyiratkan bahawa mereka akan melakukannya untuk membebaskan diri dari kesalahan yang salah dari pihak anda. Kami menyerahkan kepada anda untuk membuat keputusan itu sendiri.

Kami dapat mengetahui sedikit tentang algoritma yang digunakan untuk menyulitkan data anda dari laman web TunnelGuru. Kami bertanya bahawa mereka menggunakan VPN khusus milik mereka sendiri yang menggabungkan pelbagai protokol dan teknologi tunneling. VPN mereka menggunakan kekuatan enkripsi 128-bit untuk trafik Internet.

Sokongan teknikal

Sokongan untuk perkhidmatan The Troid VPN adalah melalui e-mel. Kami menghantar beberapa soalan sokongan kepada kakitangan dari TunnelGuru dan mendengarnya sejak 1 hingga 2 hari dalam kebanyakan kes. Mereka sangat membantu dengan soalan yang kami ajukan. Mereka juga mempunyai kehadiran Twitter dan Facebook di mana anda juga dapat melihat masalah dan bertanya. Kami tidak pasti berapa lama masa yang diperlukan untuk mendapatkan respons daripada sumber-sumber ini kerana sepertinya tidak dipantau setiap hari. Akhirnya, mereka mempunyai beberapa video YouTube untuk membantu anda mendaftar ke perkhidmatan mereka. Mereka tidak mempunyai pangkalan data pertanyaan dan jawapan dalam talian yang dapat kami temukan dan banyak ciri lanjutan VPN mereka dirancang untuk mereka yang mempunyai pengalaman lebih teknikal.

Ulasan Troid VPN: Pemasangan dan Penggunaan

Sebelum anda boleh mendaftar untuk mendapatkan baucar langganan berbayar ke perkhidmatan TunnelGuru VPN, anda mesti membuat akaun terlebih dahulu. Dari laman utama VPN TunnelGuru klik pada pautan “Pendaftaran”. Ini akan membuka halaman pendaftaran di mana anda membuat akaun anda.

  Kajian VPN McAfee Safe Connect

Membuat Akaun TunnelGuru

Untuk mendaftarkan akaun, masukkan “Nama pengguna”, “Email yang sah”, “Negara” dan kod untuk mengesahkan bahawa anda bukan bot. Kemudian klik butang “Daftar”. Ia kemudian akan meminta anda menyukai mereka di Facebook untuk mendapatkan muat turun terkini. Kakitangan dari TunnelGuru kemudian akan menghantar e-mel kepada anda ke alamat yang anda berikan yang akan mengandungi kata laluan akaun anda untuk masuk ke akaun anda. Ketahuilah bahawa ini adalah urutan berangka panjang dan anda harus menyalin dan menampalnya semasa pertama kali masuk ke akaun anda. Sebaik sahaja anda log masuk ke papan pemuka akaun anda, anda boleh menghasilkan kata laluan yang lebih kecil jika anda mahu. Kami mengesyorkan agar anda melakukan apa yang anda perlukan untuk memasukkannya secara manual ke dalam aplikasi Troid VPN untuk mengesahkan akaun anda.

Aplikasi Android Troid VPN

Pemasangan

Setelah membuat akaun TunnelGuru, anda boleh memuat turun dan memasang perisian Troid VPN ke peranti Android anda. Pertama, pilih “Muat turun percuma” dari menu utama laman web.

Halaman Muat turun Aceess

Seterusnya kemudian ketik ikon untuk Android. Ini akan membuka halaman GooglePlay yang menunjukkan semua aplikasi Android TunnelGuru.

Aplikasi TunnelGuru Android di GooglePlay

Pilih yang anda mahu dari sini untuk membuka halaman pemasangannya di GooglePlay. Ketuk butang “Pemasangan” untuk memasang aplikasi ke perangkat Android anda. Anda mesti menyemak dan kemudian tekan pada butang “Terima” untuk kebenaran yang diperlukan oleh aplikasi sebelum proses pemasangan diteruskan. Setelah aplikasi selesai dipasang, ketuk butang “Buka” untuk menjalankannya untuk pertama kalinya.

Pemasangan VPN Troid

VPN Droid dalam Tindakan

Aplikasi Troid VPN akan dibuka untuk pertama kalinya dengan ID pengguna dan kata laluan percuma. Sekiranya anda membuat akaun TunnelGuru dan melanggan perkhidmatan tersebut, ubahnya ke nama pengguna dan kata laluan akaun anda untuk mengakses pelayan rangkaian premium. Jika tidak, anda boleh memulakan penggunaan VPN 100MB harian anda. Walau bagaimanapun, ini hanya akan memberi anda akses ke pelayan VPN percuma, dan anda akan melihat iklan timbul ketika anda menyambung dan memutuskan sambungan dari rangkaian atau meninggalkan aplikasi dan membuka Internet. Gambar berikut menunjukkan layar utama, layar tentang dan layar lanjutan untuk aplikasi Android Troid VPN.

Perhatikan ID pengguna dan kata laluan percuma. Salah satu pelayan percuma dipilih secara automatik pada log masuk pertama anda seperti protokol UDP. Anda juga perlu ingat bahawa anda harus menggunakan Rport: 500 dan Lport: 0 dengan UDP dan inilah yang dipilih secara lalai semasa anda pertama kali masuk. Walau bagaimanapun, jika ini diubah untuk jenis sambungan lain, anda perlu menukar secara manual mereka kembali. Tetapan ini semestinya baik untuk kebanyakan sambungan anda. Kotak ingat saya dicentang secara lalai dan anda harus membiarkannya melainkan anda mahu memasukkan kelayakan anda secara manual setiap kali anda masuk ke rangkaian TunnelGuru. Mengetuk anak panah ke bawah di sebelah pelayan semasa anda akan membolehkan anda memilih yang lain.

Papan Pemuka dan Ciri VPN Troid

Skrin about menunjukkan bahawa Troid VPN menyokong terowong UDP, TCP, dan ICMP. Anda boleh mengubahnya dengan mengetuk anak panah bawah di sebelah pilihan protokol semasa anda. Ini juga memberitahu anda di mana mendapatkan VPN untuk terowong DNS dan klien Windows. Layar Lanjutan membolehkan anda memilih pelayan DNS untuk digunakan untuk pertanyaan dan menetapkan proksi untuk sambungan TCP anda jika anda mempunyai satu. Untuk menggunakan tetapan ICMP, anda mesti memiliki perangkat yang di-root dan akses ke akaun “Superuser”.

Apabila anda mempunyai pelayan yang ingin anda sambungkan dan protokolnya dipilih, ketuk butang “Sambung”. Kali pertama anda menyambung ke rangkaian TroidVPN, anda harus membenarkannya menyiapkan VPN. Selanjutnya ia akan memberitahu anda dengan tegas bahawa aplikasi Torrent dilarang dan memberi amaran kepada anda tentang akibat menggunakannya. Penggunaan torrent akan membuat anda dilarang secara kekal. Setelah bersetuju dengan ini, anda akan disambungkan ke pelayan VPN.

VPN Troid Kali Pertama Disambungkan

Sekarang, mari kita lihat penggunaan sehari-hari untuk aplikasi Android Troid VPN. Seperti yang anda lihat, kami sekarang menggunakan akaun Premium berbayar dan telah memasukkan bukti pengesahan kami sehingga kami dapat menggunakan pelayan premium. Kami telah memilih panggilan pelayan “Premium-USA1”, yang merupakan pelayan AS yang membenarkan sambungan oleh UDP dan ICMP. Oleh kerana kita menggunakan UDP, Rport diatur ke 500 dan Lport adalah 0 yang menandakan rawak. Cukup ketuk butang “Sambung” dan setelah sekian lama anda akan melihat skrin kedua.

  Tinjauan SwitchVPN 2023

Skrin ini menunjukkan pelayan yang anda sambungkan, masa sesi anda, dan lebar jalur muat naik dan muat turun yang telah anda gunakan dalam sesi ini. Untuk memutuskan sambungan dari pelayan semasa anda dan menyambung ke yang lain, ketik butang “Putuskan sambungan”. Aplikasi akan meminta anda memutuskan sambungan. Ketuk “OK” dan anda akan dikembalikan ke skrin papan pemuka di mana anda kemudian boleh memilih pelayan lain untuk disambungkan.

Troid VPN sedang digunakan

Seperti yang anda lihat, aplikasi Troid VPN memudahkan anda menyambung ke rangkaian mereka. Sebilangan besar pengguna hanya akan menggunakan tetapan UPD yang telah ditetapkan untuk sambungan mereka. Oleh kerana ini adalah persediaan lalai, hanya beberapa ketukan yang diperlukan untuk menyambung atau memutuskan sambungan dari pelayan pilihan anda. Bagi mereka yang mempunyai pengalaman lebih teknikal, mereka mempunyai tetapan DNS dan proksi yang boleh anda manfaatkan menggunakan protokol TCP. Akhirnya untuk yang lebih berani dengan peranti berakar, anda boleh menggunakan ICMP untuk meningkatkan trafik Internet anda.

Ujian Kelajuan VPN Troid

Oleh kerana perkhidmatan Troid VPN mempunyai pelayan percuma dan premium, kami memutuskan untuk melihat bagaimana mereka membandingkan dalam kelajuan berbanding tanpa menggunakan VPN. Ini adalah hasilnya menggunakan aplikasi mudah alih. Hasilnya, dari kiri ke kanan tidak ada VPN, VPN premium, dan VPN gratis. Anda akan melihat bahawa kehilangannya adalah kelajuan sederhana kerana VPN itu sendiri. Ini disebabkan oleh overhead yang dikeluarkan dengan menyulitkan semua lalu lintas Internet anda. Anda juga dapat melihat bahawa dalam kes kami kehilangan kelajuan lebih teruk untuk perkhidmatan VPN percuma. Ini biasanya disebabkan oleh jumlah pengguna yang banyak di pelayan VPN percuma dan biasanya berbeza sepanjang hari. Dari pengalaman kami sebelumnya, inilah jenis hasil yang kami harapkan.

Ujian Kelajuan VPN Troid

Dalam bentuk yang lebih kuantitatif, kelajuan kami turun dari 29.53 Mbps menjadi 21.74 Mbps ketika menggunakan pelayan VPN Troid. Ini adalah penurunan sekitar 26.3 peratus kepada pelayan di Tucker, GA. Perhatikan, 21.74 Mbps masih cukup pantas untuk kebanyakan keperluan melayari Internet anda. Selain itu, mempunyai privasi dan keselamatan tambahan akan memberi anda ketenangan fikiran. Pelayan VPN percuma menurunkan kelajuan ISP asas kami dari 29.53 Mbps menjadi 6.82 Mbps. Ini adalah penurunan hampir 80%. Ini ditambah dengan had harian 100 MB menunjukkan bahawa ia mungkin bukan pilihan terbaik untuk pengguna VPN kuasa. Seperti biasa anda harus mendapat VPN terbaik yang anda mampu.

Ulasan VPN Troid: Kesimpulan

Troid VPN adalah aplikasi Android percuma yang disediakan oleh TunnelGuru yang akan membolehkan peranti mudah alih anda menyambung ke rangkaian mereka. Mereka akan memberi anda lebar jalur percuma 100 MB setiap hari di rangkaian VPN. Ini akan membolehkan anda menggunakan perkhidmatan mereka untuk tujuan santai seperti memeriksa e-mel. TunnelGuru juga menawarkan perkhidmatan VPN premium berbayar yang akan membolehkan anda menggunakan semua aplikasi khusus mereka (termasuk Troid VPN) dan klien Windows mereka tanpa batasan lebar jalur. Ini juga akan memberi anda akses ke pelayan VPN premium mereka.

Rangkaian VPN Troid terdiri daripada pelayan di lima dari tujuh benua: Amerika Utara, Amerika Selatan, Eropah, Afrika, dan Asia. Mereka mempunyai 1 pelayan Gbps di Brazil, Kanada, Perancis, Jerman, Mexico, United Kingdom, Belanda, Amerika Syarikat, Singapura, Afrika Selatan, dan Turki. Mereka menggunakan VPN proprietari yang menggunakan enkripsi kekuatan 128-bit. Sokongan terutamanya melalui e-mel. Mereka juga mempunyai kehadiran media sosial di Twitter dan Facebook. Anda perlu memeriksa TOS dan Dasar Privasi mereka untuk mengetahui apakah ini boleh diterima oleh anda.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka mempunyai perisian khusus untuk Windows.
 • Tunnelguru mempunyai aplikasi untuk peranti Android.
 • Mereka menawarkan 100 MB perkhidmatan VPN percuma setiap hari.
 • Jaminan wang dikembalikan 3 hari tambahan setelah anda melanggan perkhidmatan ini.
 • Pelbagai cara untuk membeli langganan VPN premium yang merangkumi mata wang kripto seperti Bitcoin.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tambahkan tutorial untuk ciri-ciri VPN Troid mereka dan perisian khusus lain.
 • Lebar jalur lebih banyak untuk pengguna percuma
 • Pelayan lebih pantas untuk pengguna percuma
 • Benarkan lebih daripada satu sambungan serentak.
 • Tambahkan lebih banyak lokasi VPN.

Anda boleh menggunakan perkhidmatan percuma mereka untuk menguji perkhidmatan tersebut untuk mengetahui apakah ia berfungsi untuk peranti anda. Selain itu, mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 3 hari setelah anda mendaftar untuk langganan berbayar untuk perkhidmatan premium mereka. Oleh itu, teruskan dan uji sendiri. Sekiranya anda fikir ia sesuai dengan keperluan VPN anda, anda boleh melanggannya dengan harga $ 4,25 sebulan.

Lawati Troid VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me