iPhoneIPhone X dan iPhone 8 Plus merupakan peningkatan besar dalam ukuran dan kemampuan skrin. Skrin tahan air yang besar dengan paparan retina membantu menjadikan tontonan video menjadi senang. IPhone 8 Plus 5,5 inci dan iPhone X 5,8 inci memberikan peluang yang baik untuk menonton video dalam talian. Sama ada anda mempunyai iPhone terbaru atau versi yang lebih lama, anda harus menggunakan VPN pada bila-bila masa anda menyambung ke rangkaian Wi-Fi awam atau ketika anda ingin menikmati kandungan di wilayah lain. Lindungi privasi anda dan buka sekatan geo dengan VPN iPhone.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 PIA 112 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 5.20 IPVanish 76 Kotak pilihan Kotak pilihan

Terdapat beberapa sebab untuk mengaktifkan VPN di iPhone anda. Yang pertama adalah privasi dalam talian. Kami semua melakukan perjalanan dengan telefon bimbit kami. Sama ada ke negara lain atau kedai kopi di jalan, rangkaian Wi-Fi terbuka akan membuat anda berisiko. Anda boleh bergantung pada VPN untuk membantu melindungi privasi anda dengan menyulitkan sambungan iPhone anda bila-bila masa diaktifkan. Ketika mengamankan iPhone anda, beberapa syarikat VPN lebih unggul daripada yang lain. Sebentar lagi kami akan mengesyorkan VPN yang telah mengembangkan aplikasi iOS khusus dengan ciri canggih untuk membantu melindungi privasi anda dan menjaga keselamatan data iPhone anda. Sekiranya anda menonton 60 Minit segmen penggodaman telefon, maka anda mempunyai idea betapa buruknya keadaan sekarang. Walaupun VPN bukanlah satu-satunya jalan keluar untuk masalah ini, ini pasti merupakan langkah ke arah yang benar. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan telefon anda di rangkaian Wi-Fi, maka VPN iPhone adalah keperluan.

Sebab kedua untuk menggunakan VPN pada iPhone anda adalah untuk mengelakkan sekatan geografi. Katakan anda tinggal di Amerika Syarikat dan merancang untuk melancong ke Eropah. Adakah anda tahu bahawa anda tidak akan dapat menonton kandungan Netflix AS semasa berada di luar negara? Perkara yang sama berlaku bagi mereka di UK yang melakukan perjalanan ke luar negara dan kehilangan akses ke BBC iPlayer. VPN akan membantu anda mendapatkan akses tidak kira di mana sahaja anda melakukan perjalanan. Bagaimanakah ia berfungsi? Apabila anda menyambung ke pelayan VPN di negara lain, ia akan memberikan anda alamat IP tempatan. Ini akan membantu anda mengakses perkhidmatan dan saluran streaming di negara lain semasa melancong atau tinggal di luar negara. Dalam kes ini, anda mungkin tidak begitu peduli dengan tahap keselamatan dan enkripsi yang ditawarkan oleh VPN anda. Nasib baik, anda tidak perlu membuat pertukaran. VPN yang disenaraikan di bawah ini akan membantu anda menstrimkan video HD di negara lain sambil melindungi privasi anda.

Apa VPN terbaik untuk iPhone?

Kami memberi tumpuan kepada kriteria berikut untuk menentukan senarai aplikasi VPN iOS terbaik kami:

  • Prestasi dan kebolehpercayaan aplikasi iOS untuk iPhone dan iPad
  • Keutamaan untuk protokol selamat termasuk IKEv2 dan OpenVPN
  • Kami hanya mengesyorkan VPN yang tidak menyimpan log penggunaan
  • Keupayaan untuk menyekat perkhidmatan streaming popular dan sukan langsung
  • Aplikasi VPN untuk peranti desktop, mudah alih dan Amazon Firestick

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah senarai perkhidmatan VPN terbaik untuk pengguna iPhone:

1. VPN terbaik untuk iPhone: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

Sama ada kita bercakap mengenai iOS atau sistem operasi lain, ExpressVPN mempunyai beberapa perisian terbaik di industri ini. Mereka yang lebih gemar melihat peta akan menghargai aplikasi iOS ExpressVPN terkini. Secara lalai, anda boleh bergerak di seluruh peta dunia dan bersambung ke mana-mana lokasi pelayan. Aplikasi ini juga mempunyai paparan senarai untuk memilih pelayan. Anda boleh beralih antara protokol OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, dan IPSec. Kami berharap mereka menambahkan sokongan untuk IKEv2 pada masa akan datang. Sementara itu, Anda juga dapat mengatur aplikasi untuk menyambung semula secara automatik jika sambungan VPN terputus. ExpressVPN yakin anda akan berpuas hati dengan perkhidmatan mereka setelah anda berpeluang untuk mengujinya. Mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari kepada semua anggota baru yang mempunyai banyak masa untuk menguji perkhidmatan di semua peranti anda.

  VPN terbaik untuk Brasil

ExpressVPN untuk iPhone

Perkhidmatan ExpressVPN sama hebat di pelbagai peranti. Mereka memiliki klien khusus untuk Mac, Windows, iOS, dan Android dan membuat daftar “5 teratas” kami di setiap kategori. Perisian mereka selalu mengagumkan, tetapi 2016 membawa beberapa peningkatan. Sebagai permulaan, aplikasinya jauh lebih mudah untuk disediakan dan digunakan. Anda hanya boleh mengetuk lokasi pelayan untuk menyambung. Aplikasi desktop mereka merangkumi ujian kelajuan untuk membantu anda mencari pelayan terpantas. Pelanggan Windows juga menyertakan ciri suis kill VPN. Bagi aplikasi iOS, anda boleh menetapkan lokasi pelayan kegemaran untuk menyambung dengan cepat dari iPhone ke pelayan ExpressVPN di 94 negara.

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang lebih rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk iPhone: NordVPN

NordVPN

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 3.49 sebulan (diskaun 70%)

NordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik dengan harga jika anda melanggan akaun jangka panjang. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk kedua-dua peranti Android dan iOS (iPhone, iPad).

Aplikasi iPhone NordVPN

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati NordVPN

3. VPN terbaik untuk iPhone: PIA

Akses Internet Peribadi

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 3.33 sebulan (diskaun 72%)

Akses Internet Peribadi (PIA) memberi pengguna iPhone aplikasi iOS yang bersih. Tidak seperti masa lalu, anda tidak perlu lagi membuat profil untuk setiap pelayan VPN. Dengan aplikasi PIA baru, anda boleh menyambung ke mana-mana lokasi pelayan mereka di 29 negara. Seperti yang anda lihat di bawah, pasukan PIA telah mengatur pelayan mereka mengikut wilayah untuk pengguna iPhone. Lokasi pelayan disenaraikan mengikut urutan abjad mengikut negara. Sebaik sahaja anda memilih lokasi aplikasi akan disambungkan. Anda boleh menyambung dan memutuskan dengan mudah dengan satu ketukan gelangsar. Versi 2.5 memperkenalkan ciri Penyekat Kandungan Safari baru untuk menyekat iklan bagi mereka yang memilih untuk mengaktifkannya. Aplikasi iOS terkini menyokong kedua-dua sambungan OpenVPN dan IPSec.

Aplikasi PIA iOS

Aplikasi iOS dari Akses Internet Peribadi cukup lurus ke hadapan. Semua perisian mereka mudah digunakan. Sekiranya anda bercadang untuk menyambung dari Mac atau Windows, kami mengesyorkan menggunakan ciri suis kill VPN yang ditawarkan oleh PIA. Mereka juga mempunyai perlindungan kebocoran DNS, perlindungan kebocoran IPv6, dan fitur penerusan port di klien desktop. Walaupun aplikasi mudah alih tidak merangkumi ciri awal, anda boleh menyambung ke pelayan dengan mudah dan menyulitkan sambungan anda. Ingatlah untuk menyambung ke PIA bila-bila masa anda menggunakan rangkaian Wi-Fi untuk membantu melindungi daripada pencurian data. Mereka tidak membataskan penggunaan sehingga Anda dapat meninggalkan VPN kapan saja anda inginkan untuk perlindungan privasi.

  VPN Terbaik untuk Simulator Pertanian 19

Lawati Akses Internet Peribadi

4. VPN terbaik untuk iPhone: CyberGhost

CyberGhost

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.75 sebulan (diskaun 79%)

Dengan pelancaran CyberGhost 7 pada Kejatuhan 2023, VPN boleh dikatakan mempunyai perisian terbaik di industri ini. Salah satu perkara pertama yang akan anda perhatikan menggunakan antara muka CyberGhost 7. Ia sama di Mac, Windows, iOS, Android, dan Amazon Fire TV. Ini bermakna anda boleh mengharapkan pengalaman yang sama tanpa mengira peranti. Itu bagus kerana anda dapat menggunakan VPN pada hingga 7 peranti sekaligus. Ini sangat membantu melindungi privasi anda di rumah atau di mana sahaja. Kembali ke aplikasi iOS. Anda boleh menyambung ke mana-mana lokasi pelayan VPN dan menapis pelayan yang menyokong streaming HD. Anda bahkan boleh menetapkan kegemaran untuk akses cepat ke lokasi pelayan tertentu. Aplikasi iOS juga akan melindungi anda di hotspot WiFi. Anda boleh memberitahu aplikasi bagaimana bertindak balas terhadap rangkaian yang selamat dan tidak selamat. Ini memberi anda lebih banyak kawalan.

Aplikasi iPhone CyberGhost

Perhatikan antara muka pengguna dengan teliti. Ia mudah tetapi berkesan. Anda hanya boleh mengetuk bahagian bawah untuk menyambung ke pelayan terbaik atau memilih lokasi mana pun. Aplikasi baru membolehkan anda memilih lokasi pelayan tertentu dan bahkan pelayan individu. Ini memberi anda kawalan penuh ke pelayan mana yang anda sambungkan pada waktu tertentu. Anda juga akan melihat tab untuk “Streaming” dan “Favorites”. Penstriman tersebut merangkumi pelayan di lokasi utama (AS, UK, Jerman, Perancis, Finland, Denmark) untuk menikmati perkhidmatan penstriman kegemaran anda semasa berada di luar wilayah. Yang terbaik dari semua CyberGhost adalah VPN tanpa log sehingga anda mempunyai lapisan privasi tambahan semasa menggunakan perkhidmatan.

Lawati CyberGhost

5. VPN terbaik untuk iPhone: IPVanish

IPVanish

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 5.20 sebulan (diskaun 57%)

Kami memilih IPVanish sebagai salah satu VPN iPhone terbaik berdasarkan pekerjaan yang telah mereka lakukan dalam mengembangkan fitur lanjutan untuk pengguna iOS. Adalah satu perkara untuk mempunyai aplikasi iPhone yang cantik, tetapi kebanyakannya tidak mempunyai ciri privasi tambahan untuk membantu memastikan anda dilindungi. IPVanish bermula dengan memberi anda kemampuan untuk memilih antara protokol IKEv2 dan IPSec. Tanpa terlalu teknikal, IKEv2 adalah protokol terbaik untuk iPhone. Sokongannya untuk MOBIKE membantu menyambung semula ke VPN dengan cepat ketika anda bergerak di antara titik panas atau beralih dari Wi-Fi rumah anda ke data mudah alih. Aplikasi IPVanish iOS juga menyertakan fitur untuk diaktifkan secara automatik ketika anda menyambung ke rangkaian Wi-Fi atau ketika anda mengunjungi laman web tertentu. Anda mempunyai kawalan penuh terhadap aplikasi seperti yang akan kami tunjukkan.

Aplikasi iOS IPVanish

Gambar di atas merangkumi tiga tangkapan skrin untuk memberi anda gambaran lengkap mengenai aplikasi VPN iOS. Anda akan melihat gambar pertama menunjukkan bahawa kami terputus. Anda boleh berhubung dengan mudah dengan menggerakkan gelangsar ke kanan. Ini akan menghubungkan anda ke pelayan pilihan anda dan menghasilkan gambar di sebelah kanan. Skrin di tengah menunjukkan senarai lokasi pelayan. Anda boleh memilih mana-mana 85+ lokasi pelayan mereka di 60+ negara dalam aplikasi untuk disambungkan. Anda boleh beralih antara pelayan VPN dengan mudah pada bila-bila masa hanya dengan beberapa ketukan.

Tetapan iOS IPVanish

Seperti yang anda lihat dalam gambar di atas, aplikasi IPVanish iOS memberi anda kawalan penuh terhadap bagaimana perkhidmatan VPN mereka berinteraksi dengan iPhone anda. Anda boleh mula memilih antara protokol IKEv2 dan IPSec. Mengetuk “On Demand” akan memaparkan layar yang dipaparkan di sebelah kanan. Dari sini anda boleh menetapkan beberapa ciri lanjutan:

  • Sentiasa Hidup – Tetap berhubung dengan IPVanish bila-bila masa anda menggunakan iPhone anda.
  • SSID rangkaian – sambungkan secara automatik ke rangkaian tertentu berdasarkan SSID
  • Domain – sambungkan secara automatik untuk laman web terpilih
  VPN terbaik untuk aliran udara

Kami harus ingat bahawa anda tidak perlu mengubah tetapan ini. Aplikasi ini siap disambungkan pada kali pertama anda melancarkannya. Ini hanyalah pilihan tambahan untuk melindungi privasi anda. Kami sangat menghargainya kerana kebanyakan aplikasi VPN lain tidak mempunyai pilihan privasi lanjutan.

Membantu anda mencari VPN iPhone terbaik adalah fokus posting kami tetapi IPVanish berada di kedudukan tertinggi hampir di setiap kategori. Mereka meletakkan usaha yang sama ke dalam aplikasi Android mereka. Pengguna Windows dan Mac akan menemui ciri canggih seperti suis kill VPN dan kemampuan untuk memutar IP. Dasar “log sifar” mereka hanyalah tanda lain bahawa mereka memandang serius privasi anda. Kami menggunakan IPVanish setiap hari dan mengesyorkan anda mencubanya.

Lawati IPVanish

6. VPN terbaik untuk iPhone: Surfshark

Surfshark

Daftar selama 24 bulan dengan hanya $ 1.99 sebulan (diskaun 83%)

Surfshark melancarkan perkhidmatan VPN mereka pada tahun 2023. Sejak masa itu, syarikat ini telah membuat percikan dalam masyarakat. Pasukan ini terus berkembang dan menambah lokasi pelayan ke rangkaian berkelajuan tinggi mereka. Mereka telah memberi tumpuan kepada privasi dan nilai. Perkhidmatan ini merangkumi ciri tambahan seperti CleanWeb (blok iklan dan malware), Whitelister (split tunneling), MultiHop double VPN, kill switch, DNS peribadi dan perlindungan kebocoran.

Dengan rangkaian pelayan yang besar di seluruh dunia, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk menyekat perkhidmatan streaming popular seperti Netflix, YouTube Premium, dan Amazon Prime, terdapat banyak peluang untuk menikmati perkhidmatan tersebut. Anda boleh mengakses Amazon Prime Video di beberapa wilayah termasuk AS, Jerman, dan UK. Pelanggan Windows memberi anda pilihan untuk menyambung ke lokasi pelayan fizikal, pelayan maya (paling sesuai untuk menyekat sekatan geo), pelayan yang menyokong penggunaan P2P, dan pelayan MultiHop.

Aplikasi iPhone Surfshark

Untuk nilai dan ciri-ciri, Surfshark adalah pilihan terbaik bagi mereka yang ingin melindungi privasi mereka dan membuka sekatan. Semua aplikasi VPN mereka direka dengan antara muka pengguna yang serupa dan mudah digunakan. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akaun VPN tanpa risiko tanpa risiko kerana Surfshark menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati Surfshark

7. VPN terbaik untuk iPhone: StrongVPN

KuatVPN

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 4.37 sebulan (diskaun 41%)

Pasukan StrongVPN telah bersama sejak tahun 1995. Mereka bermula di ruang hosting web dan telah berkembang menjadi sebuah syarikat yang mempunyai lebih dari 60 pekerja yang sangat besar untuk perkhidmatan VPN. Kami mengenali perkhidmatan StrongVPN sejak 2010 dan mereka terus berinovasi selama bertahun-tahun. Sehingga 2016 mereka menawarkan beberapa rancangan VPN yang agak membingungkan untuk difahami. Itu semua berubah kerana StrongVPN kini mempunyai satu rancangan dengan akses tanpa had ke rangkaian 400+ pelayan mereka di 44 bandar di seluruh dunia. Perkhidmatan ini dilengkapi dengan aplikasi khusus untuk iOS, Android, Mac, dan Windows. Mereka juga mempunyai panduan persediaan untuk penghala Chromium, DD-WRT, dan Tomato. Tidak kira apa peranti yang anda gunakan untuk menyambung, anda boleh mengharapkan sambungan yang pantas dan boleh dipercayai ketika menggunakan StrongVPN.

Aplikasi iOS kuatVPN

Aplikasi StrongVPN iPhone VPN adalah salah satu yang terbaik bagi mereka yang hanya ingin mengetuk dan berhubung. Seperti yang anda lihat di atas, aplikasi iOS memberi anda pilihan untuk “Ketuk untuk menyambung”. Itu sahaja yang harus anda lakukan untuk menyambungkan dan menyulitkan data anda. Aplikasi ini menggunakan protokol IKEv2 secara lalai yang sangat kami hargai. Anda juga boleh memilih L2TP atau PPTP tetapi kami sangat mengesyorkan anda tetap menggunakan IKEv2. Menggunakan IKEv2 akan membantu anda menyambung semula secara automatik dengan cepat semasa anda bergerak di antara rangkaian. Ini sangat berguna bagi mereka yang sering bepergian. Sekiranya anda mengklik lokasi pelayan yang disenaraikan di bahagian bawah aplikasi, ia akan memaparkan senarai pelayan yang ditunjukkan di gambar tengah. Dari sini anda boleh memilih mana-mana lokasi pelayan dan protokol yang ingin anda gunakan untuk menyambung.

Lawati StrongVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me