Akses Internet Peribadi (PIA) adalah salah satu VPN yang paling popular dan boleh dipercayai di ruang privasi Internet. Perkhidmatan VPN dilancarkan pada tahun 2009 dan terus berkembang. Rangkaian semasa mereka terdiri daripada lebih dari 3100 pelayan yang terletak di seluruh dunia. Ini tersebar di 33 negara di 5 benua yang berasingan. Syarikat induknya, London Trust Media, Inc. beribu pejabat di Amerika Syarikat yang masih belum mempunyai arahan penyimpanan data wajib. Akses Internet Peribadi berkomitmen untuk memberikan anda pengalaman dalam talian yang lebih terbuka, peribadi, dan selamat dengan harga yang berpatutan. Untuk tujuan ini, mereka tidak mencatat maklumat mengenai sesi pengguna.

Akses Internet Peribadi

PIA telah mengembangkan aplikasi VPN khusus untuk Windows, Mac OS X, iOS, Android, dan Linux. Ini mempunyai pelaksanaan papan pemuka yang sangat asas. Oleh kerana itu, anda mungkin berpendapat bahawa mereka hanya menyediakan perkhidmatan VPN minimum pada pandangan pertama. Tetapi, anda akan salah. Di sebalik antara muka ringkas ini, mereka telah menerapkan beberapa ciri canggih. Kami akan meneliti perkara ini dengan lebih terperinci di bahagian tinjauan kami.

Harga dan Tawaran Istimewa

Akses Internet Peribadi menjual perkhidmatan VPN mereka sebagai satu pakej yang merangkumi semua ciri termaju. Ia dipasarkan secara bulanan, 6 bulan, dan tahunan. Seperti yang anda sangka, harganya lebih rendah apabila anda mendaftar untuk jangka masa yang lebih lama. Langganan tahunan berkurangan kurang dari 10 sen sehari untuk akses tanpa had.

Harga PIA

Terima kasih yang tidak terhingga kepada pasukan PIA kerana memberikan potongan harga kepada perkhidmatan VPN yang popular kepada pembaca kami. Pembaca kami dapat sebulan VPN mereka dengan harga $ 11.95. Anda boleh menjimatkan lebih banyak lagi jika anda melanggan 6 bulan perkhidmatan VPN mereka dengan harga $ 35.95. Ini bersamaan dengan $ 5.99 sebulan atau penjimatan 50%. Tawaran terbaik mereka adalah rancangan tahunan + percuma selama 2 bulan dengan harga $ 39.95. Mendaftar untuk itu menjimatkan 76% daripada harga bulanan biasa mereka. Ini bermakna anda dapat menikmati satu tahun penuh perkhidmatan VPN mereka dengan adil $ 2.85 sebulan.

Pilihan Pembayaran PIA

Pilihan Pembayaran Internet PeribadiAkses Internet Peribadi menawarkan beberapa cara untuk membayar VPN mereka. Pertama, mereka menerima pembayaran dengan kad kredit utama termasuk VISA, MasterCard, American Express, Discover, dan JCB. Langganan juga dapat dibayar dengan akaun PayPal atau Amazon Payments jika anda ingin menyimpan semua transaksi dalam talian anda di lokasi pusat. Mereka juga menerima penyelesaian e-pembayaran seperti CashU, OK PAY, dan Mint. Urus niaga ini hanya memerlukan nama pengguna, kata laluan, dan alamat e-mel. Sekiranya nama samaran yang lebih besar adalah matlamat anda, anda boleh membayar dengan menggunakan Bitcoin, Bitcoin Cash, dan Zcash yang mendakwa sebagai HTTPS cryptocurrency. Mereka bahkan menerima kad hadiah seperti Best Buy, Home Depot, Walmart, Dicks Sporting Goods, dan banyak lagi.

Tempoh Percubaan Tanpa Risiko

Seperti banyak VPN, Akses Internet Peribadi tidak mempunyai percubaan percuma. Namun, mereka tahu bahawa anda pasti ingin mencuba perkhidmatan mereka sebelum memberikan wang yang anda hasilkan. Oleh itu, mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 100 hari kepada semua pelanggan baru, 100%. Ini akan memberi anda masa yang cukup untuk menguji sepenuhnya rangkaian VPN mereka. Kami mengesyorkan agar anda menguji perkhidmatan Akses Internet Peribadi dengan semua peranti, aplikasi, dan laman web yang anda ingin gunakan selama ini. Ini bukan sahaja membolehkan anda menentukan keserasiannya, tetapi juga kesesuaiannya untuk kegunaan seharian anda.

Sekiranya anda tidak sepenuhnya berpuas hati dengan perkhidmatan mereka, PIA akan mengembalikan harga pembelian penuh dari rancangan yang anda pilih. Permintaan bayaran balik mesti dibuat dalam masa 30 hari dari tarikh pembelian anda. Permintaan yang dibuat lebih daripada tujuh hari tidak akan dipenuhi. Juga, tiada bayaran balik akan diberikan untuk langganan yang dibuat menggunakan kad hadiah.

Untuk mengembalikan pembayaran anda, anda perlu memberikan maklumat berikut untuk mengesahkan akaun anda:

 • Alamat e-mel yang anda buat semasa pertama kali mendaftarkan akaun anda.
 • Nombor pesanan PIA 7 digit dari e-mel pengesahan pembayaran anda.

Maklumat ini diperlukan untuk alasan keselamatan dan untuk mengesahkan bahawa anda membuat permintaan ini. Oleh itu, pastikan anda menyimpan e-mel pengesahan anda. Ini adalah kaedah termudah untuk mengesahkan akaun anda untuk memastikan pembayaran balik cepat. Kaedah pembayaran balik yang lain mungkin diperlukan, bergantung pada kaedah pembayaran anda. Ini boleh didapati di TOS mereka.

Lawati Akses Internet Peribadi

Ciri VPN Akses Internet Peribadi

Jadi, apa yang anda dapat untuk wang anda? PIA VPN menawarkan kepada pengguna kelebihan berikut:

 • Aplikasi VPN tersuai – Perisian VPN khusus percuma untuk Windows, Mac OS X, iOS, Android, dan Linux.
 • VPN tanpa pembalakan – sama sekali tidak mengenai sesi VPN pengguna yang dicatat, IP atau metadata tidak direkodkan.
 • 5 Sambungan serentaks – ahli boleh menggunakan sehingga lima peranti pada akaun mereka dalam satu masa. Lebih banyak lagi yang mungkin berlaku jika salah satu peranti adalah penghala kerana semua peranti yang disambungkan ke dalamnya dikira sebagai satu.
 • Protokol VPN – semua pengguna mempunyai akses ke protokol OpenVPN yang selamat dan cepat pada aplikasi, dengan PPTP dan L2TP juga disokong melalui pemasangan manual.
 • Sokongan P2P dan Torrent – semua pelayan PIA VPN membenarkan akses P2P dan torrent. Beberapa lokasi mungkin memerlukan dua kali ganda kerana beberapa negara melarang lalu lintas P2P.
 • Akses proksi SOCKS5 – pengguna mempunyai akses ke proksi Socks5 untuk aplikasi P2P untuk menyembunyikan alamat IP anda.
 • Ciri canggih – Pengguna PIA memiliki akses ke perlindungan kebocoran DNS, perlindungan kebocoran IPv6, suis pembunuh Internet, dan bahkan pemajuan port.
 • Lebar jalur VPN tanpa had – PIA tidak menyekat atau mengehadkan muat turun atau muat naik penggunaan lebar jalur untuk pelanggan mereka.
 • Akses ke seluruh dunia – IP maya dari lebih daripada 3100 pelayan di 33 negara
 • Pintu masuk berkelajuan tinggi – semua pintu masuk mempunyai kelajuan port VPN gigabit.
 • Perkongsian alamat IP – Alamat IP dikongsi di kalangan pelanggan untuk privasi dan tanpa nama yang lebih baik
 • Pilihan penyulitan – pengguna dapat menentukan tahap enkripsi yang ingin mereka gunakan.
 • Perlindungan firewall – pelanggan dilindungi daripada perisian hasad semasa menggunakan perkhidmatan.
 • Perlindungan hotspot Wi-Fi – Ini memastikan anda dilindungi daripada penggodam dan kemungkinan pencurian identiti sambil menikmati minuman kegemaran anda dan melayari Web.

Sebagai tambahan kepada faedah ini, penempatan semula maya membolehkan anda memintas penapisan tempatan dan institusi media sosial, berita, dan laman web lain. Ia juga dapat menjimatkan wang anda ketika menggunakan VoIP dan membenarkan akses ke lebih banyak sumber hiburan. Ini bermakna anda dapat menikmati rancangan kegemaran anda, acara sukan masa nyata tanpa pemadaman, dan perkhidmatan penstriman lain dari mana sahaja anda berada.

Lokasi Rangkaian dan Pelayan VPN PIA

Rangkaian Akses Internet Peribadi menggunakan gerbang berkelajuan tinggi (pelayan) dengan port Gigabit dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Ia kini terdiri daripada lebih dari 3100 pelayan VPN yang diedarkan di 33 negara yang berasingan. Pelayan ini seterusnya dibahagikan kepada 53 lokasi di lima benua. Mereka mempunyai pelayan di Asia, Eropah, Oceania, Amerika Utara, dan Amerika Selatan.

Rangkaian PIA

Rangkaian mereka mempunyai beberapa pelayan di setiap negara dengan kepadatan pelayan yang lebih besar di destinasi popular seperti Australia, Kanada, Belanda, United Kingdom, dan Amerika Syarikat. Selain itu, rangkaian Akses Internet Persendirian mempunyai beberapa lokasi di negara-negara seperti Australia, Kanada, United Kingdom, dan Amerika Syarikat. Ini membolehkan mereka memberikan pengimbangan beban dinamik untuk perkhidmatan mereka yang mengoptimumkan prestasi rangkaian setiap saat.

Berikut adalah senarai lokasi pelayan PIA di seluruh dunia:

 • Australia, Austria, Belgia, Brazil, Republik Czech, Denmark, Finlandia, Perancis, Jerman, Hong Kong, Hungaria, India, Ireland, Israel, Itali, Jepun, Luxembourg, Mexico, New Zealand, Kanada, Belanda, Norway, Poland, Romania , Singapura, Afrika Selatan, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Turki, Emiriah Arab Bersatu (UAE), United Kingdom, Amerika Syarikat

Akses Internet Peribadi juga membenarkan sambungan proksi SOCKS5 ke pelayan Belanda mereka melalui port 1080 untuk mereka yang memerlukannya. Ini adalah salah satu sebab untuk kepadatan pelayan di sana. Rangkaian mereka membenarkan dan bahkan mendorong lalu lintas VoIP, P2P, dan Torrent di semua pelayan VPN mereka. Selain itu, penghantaran pelabuhan dibenarkan di gerbang Toronto, Montreal, Vancouver, Belanda, Sweden, Switzerland, Perancis, Jerman, Romania, dan Israel.

Lawati Akses Internet Peribadi

Akses Internet Peribadi: Privasi dan Tanpa Nama

Pertama sekali, Akses Internet Peribadi adalah perkhidmatan VPN tanpa log yang sebenar. Mereka menjelaskan bahawa mereka tidak mencatat alamat IP masuk, alamat IP keluar, atau metadata sesi pengguna mereka semasa berada di rangkaian VPN mereka. Berikut adalah petikan dari Dasar Privasi mereka mengenai perkara ini.

PrivateInternetAccess.com tidak mengumpulkan atau mencatat sebarang lalu lintas atau penggunaan Rangkaian Peribadi Maya (“VPN”) atau Proksi.

Ini dijelaskan lebih lanjut di kawasan sokongan mereka di mana mereka menjelaskan bahawa log tidak pernah disimpan ke cakera keras sehingga tidak ada catatan aktiviti pengguna.

PIA sama sekali tidak menyimpan catatan, apa jua tempoh. Walaupun ini menjadikan kesukaran menjadi lebih sukar dalam beberapa kes, khususnya menangani surat keluar, teknik canggih untuk menangani masalah penyalahgunaan, dan perkara-perkara seperti itu, ini memberikan tahap keselamatan dan privasi yang tinggi kepada semua pengguna kami. Log tidak pernah ditulis ke cakera keras mana-mana mesin kami dan secara khusus ditulis ke peranti kosong, yang hanya bertindak seolah-olah data tidak pernah ada.

Oleh kerana itu, kami tidak dapat memberikan maklumat mengenai penggunaan perkhidmatan oleh pelanggan kami dalam keadaan apa pun, termasuk panggilan sapaan dan perintah pengadilan, yang ditinjau dengan teliti sebelum kami membuat sebarang tindak balas oleh pasukan undang-undang kami yang berpengalaman.

  Ulasan Privasi VPN Sempurna 2023

Kami dapat menyatakan dengan tegas bahawa syarikat kami belum dan masih tidak menyimpan log metadata mengenai kapan pelanggan mengakses perkhidmatan VPN, berapa lama penggunaan pelanggan, dan dari mana alamat IP pelanggan berasal. Lebih-lebih lagi, sistem penyulitan tidak membenarkan kita melihat dan dengan demikian mencatat alamat IP yang dilayari atau dikunjungi oleh pelanggan.

PIA juga mempunyai dasar privasi yang luas yang menjelaskan dengan tepat apa maklumat peribadi yang mereka simpan pada pengguna mereka dan bagaimana ia ditangani. Pada dasarnya, ia menyatakan bahawa segala maklumat (alamat e-mel, pembayaran, analisis google, dll.) Yang dikumpulkan semasa pendaftaran atau interaksi dengan staf sokongan hanya digunakan secara dalaman untuk korespondensi pelanggan dan peningkatan rangkaian VPN. Tidak ada data yang dikongsi dengan pihak ketiga untuk tujuan pemasaran.

Akses Internet Peribadi terletak di Amerika Syarikat. TOSnya mengatakan bahawa ia tertakluk kepada semua undang-undang AS dan prosedur perundangan. Mereka merasakan AS adalah tempat yang baik untuk perkhidmatan VPN kerana mereka tidak mempunyai dasar penyimpanan data yang wajib, sedangkan beberapa tempat di Eropah sekarang. Mereka harus mematuhi semua perintah kehakiman rasmi dan menyerahkan semua maklumat mengenai metadata dan lalu lintas pengguna mereka. Namun, kerana semua log ditulis ke peranti kosong, pada dasarnya tidak ada tempat, mereka akan mematuhi perintah seperti itu dengan tidak memberikan apa-apa seperti yang mereka lakukan pada masa lalu.

Amerika Syarikat lwn Preston Alexander McWaters

Pada tahun 2016, Akses Internet Peribadi menunjukkan bagaimana ini berfungsi dalam kes FBI terhadap seorang suspek penguntit yang memanggil ancaman bom palsu ke dalam perniagaan dan sekolah. Kes itu adalah Amerika Syarikat lwn Preston Alexander McWaters. Alamat IP telefon yang digunakan untuk membuat akaun yang menghantar mesej dilacak kembali ke PIA. Petikan aduan transkrip berikut:

Semua tindak balas dari l &1, Facebook, Twitter, dan Tracfone telah dikesan oleh alamat IP kembali ke syarikat bernama London Trust Media dba privateinternetaccess.com. Syarikat ini adalah syarikat tanpa nama yang bertujuan untuk membolehkan pengguna internet menyembunyikan alamat IP asal mereka di mana mereka menghantar mesej dari.

Surat panggilan pengadilan dihantar ke London Trust Media dan satu-satunya maklumat yang dapat mereka berikan adalah bahawa sekumpulan alamat IP yang digunakan adalah dari pantai timur Amerika Syarikat.

Oleh kerana Akses Internet Peribadi membenarkan gaya pembayaran tanpa nama ini, mereka bahkan tidak dapat menunjukkan bahawa defendan bahkan telah membeli akaun di sana. Walau bagaimanapun, FBI akhirnya dapat memperoleh maklumat ini dari perkhidmatan VPN yang lain. FBI dapat menggunakan cara lain untuk mengumpulkan kes terhadap defendan ini. Anda boleh membaca sendiri aduan untuk maklumat lebih lanjut.

Akses Internet Peribadi dan Tanpa Nama Anda

Sebagai tambahan kepada kebijakan tanpa log mereka, Akses Internet Peribadi juga membolehkan anda berlangganan menggunakan sumber tanpa nama. Ini termasuk cryptocurrency seperti Bitcoin, Bitcoin Cash, dan bahkan Zcash yang mendakwa mempunyai transaksi yang disulitkan sepenuhnya tanpa nama. Mereka bahkan menerima beberapa kad hadiah seperti Amazon, Bed Bath & Di luar, Cosco, dan banyak lagi yang boleh meningkatkan lagi nama anda.

Selain itu, PIA menggunakan alamat IP yang dikongsi untuk menjaga privasi anda dan membantu meningkatkan nama anda. Aplikasi mereka merangkumi ciri canggih seperti DNS, IPv4, dan perlindungan kebocoran IPv6 untuk membantu mengekalkannya. Keupayaan untuk menggunakan proksi dan mematikan sambungan Internet anda sekiranya perkhidmatan tersebut merosot menunjukkan komitmen mereka untuk menjaga privasi anda dan terus tidak dikenali.

Kesimpulannya, Akses Internet Peribadi berpusat di Amerika Syarikat yang tidak mempunyai dasar penyimpanan data. Itu tidak mencatat lalu lintas atau metadata mengenai sesi pengguna VPN atau proksi mereka. Mereka membenarkan pembayaran tanpa nama untuk langganan. Semua maklumat yang mereka kumpulkan dari interaksi dengan laman web dan kakitangan mereka hanya digunakan secara dalaman.

Perkhidmatan mereka mempunyai ciri tambahan untuk membantu melindungi dan menjaga privasi anda dan meningkatkan nama anda. Polisi mereka telah dicuba dan diuji oleh sistem perundangan Amerika Syarikat dan terbukti menjaga privasi dan anonimiti individu dalam menangani.

Akses Internet Peribadi dan Keselamatan Dalam Talian anda

Seberapa selamat anda dan lalu lintas dalam talian anda semasa menggunakan perkhidmatan PIA VPN?

Protokol

Akses Internet Peribadi menggunakan sumber terbuka, OpenVPN standard industri untuk memberi anda terowong VPN selamat sebagai lalai pada aplikasi perisian Windows, Mac OS X, dan Android mereka. Ini dipercayai secara meluas sebagai protokol VPN terbaik dari segi kelajuan dan keselamatan. Mereka menggunakan protokol IPsec terbina dalam untuk mengamankan peranti iOS seperti iPad dan iPhone yang juga dianggap selamat tetapi mungkin sedikit lebih perlahan daripada OpenVPN.

RSA- 2048 Jabat Tangan

Ingatlah bahawa fasa ini mewujudkan terowong VPN awal yang melaluinya data yang disulitkan dan mengesahkan bahawa anda benar-benar bercakap dengan pelayan yang sah dan bukan penipu. Akses Internet Peribadi menggunakan TLSv1.2 untuk pengesahan dan kawalan pelayan untuk mewujudkan sambungan ini. Secara lalai, RSA-2048 digunakan untuk proses ini.

Ini bermaksud bahawa mereka menggunakan sijil 2048 bit untuk pengesahan semua kunci yang dirundingkan. Semua sijil ditandatangani menggunakan SHA512. Kunci Ephemeral Diffie-Hellman (DHE) kemudian dirundingkan dan dipindahkan ke seberang terowong yang selamat. Ini memastikan kerahsiaan ke hadapan untuk lalu lintas yang disulitkan. Kekunci ini dihasilkan secara rawak dan digunakan untuk jangka masa yang telah ditentukan sebelum dimusnahkan sepenuhnya. Kekunci baru kemudian dihasilkan. Ini memastikan bahawa jika kunci masa depan dikompromikan, ia hanya dapat digunakan untuk mendekripsi tetingkap lalu lintas kecil dan tidak ada yang sebelumnya.

Penyulitan Data

Penyulitan data anda melindungi anda dari serangan pasif seperti penyadap telinga di mana seseorang mencatat lalu lintas anda tanpa berusaha mengubahnya. Akses Internet Peribadi menggunakan algoritma cipher simetri untuk menyulitkan dan menyahsulitkan semua data anda. Penyimpan ini digunakan dengan kunci rahsia sementara yang dihasilkan dan dikongsi antara anda dan pelayan. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, kunci rahsia ini ditukar semasa fasa penyulitan berjabat tangan. Algoritma lalai yang digunakan oleh PIA adalah Advanced Encryption Standard (AES) dengan panjang kunci 128-bit menggunakan mod Cipher Block Chaining. Ini biasanya ditulis sebagai AES-128-CBC. Algoritma ini dianggap selamat dan pantas.

Pengesahan Data

Untuk melindungi daripada serangan aktif seperti serangan Man in the Middle (MitM), anda harus mengesahkan lalu lintas data untuk mengesahkan bahawa tidak ada yang mengusiknya. Secara lalai Akses Internet Peribadi menggunakan SHA1 untuk melakukan ini.

Pelaksanaan rangkaian PIA menggunakan TLSv1.2 dengan RSA-2048 untuk pengesahan dan kawalan pelayan untuk mewujudkan terowong VPN awal. Ini menggunakan kerahsiaan ke depan, beberapa protokol VPN terbaik, dan algoritma penyulitan yang kuat untuk mengamankan lalu lintas anda. Selain itu, pelayan VPN mereka mempunyai firewall untuk melindungi anda daripada perisian berniat jahat. Ini bermakna anda dapat menikmati ketenangan hati mengetahui bahawa semua lalu lintas Internet anda disulitkan dan dipindahkan dengan selamat melalui sambungan selamat semasa menggunakan pelayan VPN PIA.

Pelanggan dan Sokongan Teknikal

PIA memberikan sokongan tiket e-mel 24/7/365 untuk sebarang masalah yang anda hadapi dengan rata-rata berbalik mengikut kaunter laman web mereka kira-kira satu jam empat puluh minit. Ujian sokongan kami mengambil masa lebih lama daripada ini tetapi kami diberi amaran bahawa mereka mempunyai jumlah panggilan sokongan yang tidak biasa dan penantian kami mungkin lebih lama. Mereka menjawab pertanyaan protokol kami dalam kira-kira empat jam.

Jabatan Sokongan Akses Internet Peribadi

Anda mesti memilih bahagian mana yang menjadi perhatian tiket anda sebelum mengisinya dan menghantarnya. Pilihan anda termasuk umum, sokongan akaun, pembayaran, dan sokongan teknikal. Setelah anda memilih bahagian dan menekan butang “Seterusnya”, anda kemudian akan diarahkan ke halaman lain untuk membuat dan mengirim tiket. Berikut adalah contoh halaman templat sokongan teknikal.

Templat Sokongan Teknikal Akses Internet Peribadi

Semua templat memiliki bidang yang diperlukan seperti “nama”, “alamat e-mel”, “subjek”, dan “pesan”. Mereka juga mempunyai bidang yang berkaitan dengan jabatan yang dituju. Setelah anda selesai mengisi bidang yang sesuai, klik hantar untuk menghantar permintaan sokongan anda.

Akses Internet Peribadi mempunyai FAQ sokongan dan pangkalan data yang besar untuk membantu menjawab banyak soalan anda. Ia juga mempunyai panduan untuk memasang perkhidmatan secara manual pada sejumlah peranti. PIA hadir di Facebook, Twitter, dan YouTube yang dapat membantu anda menghadapi beberapa masalah.

Lawati Akses Internet Peribadi

Hands on: Akses Internet Peribadi

PIA mempunyai perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, iOS, Android, dan Linux yang memudahkan anda menyambung ke perkhidmatan mereka. Aplikasi ini menggunakan protokol OpenVPN untuk semua kecuali iOS. Aplikasi iOS menggunakan IPsec untuk keselamatan. Keperluan minimum adalah seperti berikut:

 • Tingkap – memerlukan Windows 7 atau lebih baru.
 • Mac OS X – memerlukan macOS 10.8 atau lebih baru.
 • Linux – menggunakan Ubuntu 12.04 atau lebih baru.
 • iOS – memerlukan iOS 8.0 dan lebih tinggi.
 • Android – memerlukan Android 4.0.4 atau lebih baru

PIA juga mempunyai pelanjutan Chrome yang berfungsi dengan versi 48 atau lebih baru.

Memuat turun Perisian VPN PIA

Muat turun Perisian Akses Internet Peribadi

Anda boleh memuat turun perisian pemasangan untuk peranti anda dari laman web Akses Internet Peribadi. Klik pada “Muat turun dan sokongan” di menu utama. Ini akan membuka halaman di mana anda boleh memuat turun perisian yang sesuai untuk peranti anda.

Mengklik pada pautan Windows, Mac OS X, dan Linux akan memindahkan perisian pemasangan ke mesin masing-masing. Pautan untuk iOS, Android, dan sambungan Chrome akan membuka kedai masing-masing. Setelah sampai di sana anda dapat menyelesaikan proses pemasangan aplikasi ini.

Pelanggan Windows Akses Internet Peribadi

Memasang Pelanggan Windows

Setelah memuat turun klien ke komputer anda, anda perlu menjalankannya sebagai pentadbir. Ini diperlukan agar sebahagiannya berfungsi dengan baik. Pemasangannya mudah kerana anda hanya akan melihat tetingkap arahan semasa proses ini.

Pemasangan Pelanggan Windows Akses Internet PeribadiSelepas itu, anda boleh membuka perisian. Apabila perisian dibuka, anda perlu memasukkan bukti kelayakan anda untuk membukanya buat pertama kalinya. Masukkan nama pengguna dan kata laluan yang anda terima dalam e-mel sambutan anda untuk menyelesaikan pembukaan pelanggan.

Log Masuk Akses Internet Peribadi

Anda juga boleh menetapkan pilihan permulaan dari skrin ini. Mengaktifkan togol permulaan dan memilih lokasi untuk disambungkan akan memastikan bahawa anda disambungkan ke lokasi kegemaran anda setiap kali anda membuka Windows.

 • Mulakan permohonan semasa log masuk – melancarkan klien semasa anda memuat Windows.
 • Sambung automatik semasa pelancaran – menyambung secara automatik ke lokasi pilihan anda semasa pelanggan memulakan.
 • Wilayah – membolehkan anda memilih negara yang ingin anda sambungkan secara automatik ketika aplikasi dimulakan. Sekiranya ditetapkan ke automatik, ia menghubungkan anda ke pelayan terpantas dari lokasi semasa berdasarkan respons ping.
 • Bahasa – membolehkan anda menetapkan bahasa yang anda mahu lihat dalam klien.
 • Tetapan lanjutan – membuka tetapan lanjutan untuk sambungan Akses Internet Peribadi anda.

Tetapan Lanjutan Pelanggan PIA VPN

Mengklik pada “Tetapan lanjutan” beralih membuka skrin penyediaan lanjutan perisian. Skrin ini membolehkan anda mengawal tetapan sambungan dan penyulitan aplikasi.

  Ulasan CactusVPN

Tetapan Sambungan

Tetapan ini dapat digunakan untuk mengontrol bagaimana koneksi disiapkan. Tetapan sambungan adalah seperti berikut:

 • Jenis sambungan – satu-satunya protokol yang disokong oleh klien Windows adalah OpenVPN. Mereka adalah dua jenis sambungan protokol OpenVPN.
  • UDP – adalah Protokol Datagram Pengguna. Ia tidak melakukan pemeriksaan kesalahan sehingga lebih cepat daripada TCP. Ini adalah protokol lalai untuk pelanggan dan yang terbaik untuk kebanyakan pengguna. Ia digunakan dengan sambungan latensi rendah dan toleransi kehilangan seperti media streaming.
  • TCP – adalah Protokol Kawalan Pemindahan dan sesuai untuk sambungan jarak jauh dan yang tidak boleh bertolak ansur dengan kerugian. Ini memberikan pemeriksaan ralat untuk pesanan dan kehilangan paket. Ia kemudian menghantar semula paket untuk membetulkan kesilapan. Akibatnya ia lebih perlahan kerana overhead tambahan yang terlibat dalam proses pembetulan ralat ini.
 • Pelabuhan Jauh – membolehkan anda memilih port terpencil untuk menerobos data.
  • Auto – membolehkan perisian menentukan untuk anda.
  • Pelabuhan 1194 – adalah port OpenVPN standard untuk UDP dan TCP.
  • Pelabuhan 8080 – port alternatif ke Port 80 untuk perkhidmatan web HTTP. Ia biasanya digunakan sebagai port proksi.
  • Pelabuhan 9201 – adalah port yang digunakan untuk perkhidmatan WAP (Wireless Application Protocol) pada peranti mudah alih.
  • Pelabuhan 53 – adalah port DNS yang biasa digunakan.
 • Pelabuhan tempatan – Menetapkan ini membolehkan anda memilih port tempatan untuk dilalui melalui port terpencil.

Tetapan Sambungan Internet Peribadi

 • Minta pemajuan port – menghidupkannya membolehkan anda menyiapkan aplikasi yang membolehkan pengguna jauh menyambung ke aplikasi tersebut. Pengguna jarak jauh mesti mengetahui nama dan port peranti untuk berjaya menghubungkannya.
  • Pemajuan pelabuhan hanya dapat digunakan melalui gerbang berikut: CA Toronto, CA North York, Belanda, Sweden, Switzerland, Perancis, Jerman, Rusia, Romania, dan Israel. Setelah mengaktifkan pemajuan port dan penyambungan semula, anda boleh mengarahkan mouse ke ikon dulang sistem untuk melihat nombor port yang akan dimasukkan ke dalam aplikasi anda.
 • MAC PIA – menyekat iklan, pelacak, dan perisian hasad lain menggunakan senarai blok http://pgl.yoyo.org/adservers/ yang tersedia untuk umum. Sekiranya penyemak imbas anda meminta alamat IP laman web dalam senarai ini, DNS Akses Internet Peribadi akan mengarahkannya kembali ke mesin tempatan anda. Ini dengan berkesan menyekat semua permintaan tersebut.
 • Suis membunuh VPN – setelah ditetapkan, ini akan membunuh semua lalu lintas Internet dari peranti jika sambungan VPN anda terganggu. Aplikasi ini akan memulihkan akses Internet anda setelah sambungan VPN dibuat semula. Menonaktifkan suis ini atau keluar dari klien VPN juga akan memulihkan akses Internet yang normal.
 • Perlindungan kebocoran DNS – memastikan bahawa semua permintaan DNS disalurkan melalui rangkaian VPN. Ini akan memberi anda tahap privasi yang terbaik.
 • Perlindungan kebocoran IPv6 – togol ini akan mematikan permintaan IPv6 semasa menggunakan perkhidmatan PIA.
 • Bungkusan kecil – memindahkan data dalam paket yang lebih kecil yang dapat menyelesaikan beberapa masalah rangkaian.
 • Dayakan mod debug – membolehkan kakitangan sokongan mengesan masalah sambungan.

Pautan yang ditunjukkan di bawah beberapa tetapan akan membuka panduan di laman web Akses Internet Peribadi yang mengandungi maklumat yang lebih terperinci mengenai tetapan tersebut.

Tetapan Penyulitan

Kategori kedua yang dapat anda kendalikan untuk perisian adalah tetapan yang digunakan untuk menyulitkan semua lalu lintas Internet anda. Tetapan ini merangkumi yang berikut:

 • Penyulitan Data – Ini adalah kekuatan enkripsi yang digunakan untuk menyulitkan dan menyahsulit semua lalu lintas anda. Ia dirundingkan dan dipindahkan setelah terowong awal dibuat antara pelayan VPN dan komputer anda.
  • AES-128 – adalah lalai dan memberikan keseimbangan kelajuan dan keselamatan terbaik. Ia menggunakan Standard Encryption Standard (AES). Ini adalah protokol pemenang peraduan National Institute of Standards and Technology (NIST) dan digunakan oleh kerajaan Amerika Syarikat untuk dokumen rahsia. Cipher Block Chaining dengan kunci 128 bit akan memberikan prestasi terbaik untuk kebanyakan kegunaan.
  • AES-256 – menggunakan algoritma penyulitan yang sama seperti di atas. AES-256 CBC menggunakan kekunci 256 bit. Oleh itu, ia lebih selamat tetapi juga lebih perlahan.
  • Tiada – Ini akan menyembunyikan IP anda dan membantu anda memintas sekatan geo. Ia tidak menyulitkan data anda dan tidak digalakkan. Anda akan terdedah kepada serangan pasif jika anda menggunakan tetapan ini. Pihak ketiga dapat memintas lalu lintas Internet anda.
 • Pengesahan Data – Ini merujuk kepada algoritma yang mengesahkan semua data anda untuk melindungi daripada serangan aktif. Serangan aktif berlaku apabila pihak ketiga mengubah data anda dalam perjalanan.
  • SHA1 – menggunakan HMAC (Kod Pengesahan Mesej Key-Hash) dengan kekunci 160 bit.
  • SHA256 – menggunakan HMAC dengan kekunci 256 bit dan dengan itu lebih perlahan. Anda harus menggunakannya sebagai lalai anda.
  • Tiada – membuka anda untuk serangan aktif atau Man-in-the-Middle (MitM).

Tetapan Penyulitan Enkripsi Pelanggan Windows Akses Internet Peribadi

 • Jabat tangan – Ini adalah algoritma yang mewujudkan sambungan selamat awal dan mengesahkan bahawa anda bercakap dengan Pelayan PIA dan bukan penipu. Oleh itu namanya berjabat tangan. Akses Internet Peribadi menggunakan Transport Secure Layer v1.2 (TSL 1.2) untuk sambungan ini dan menandatangani semua sijil dengan SHA512.
  • RSA-2048 – adalah perisian lalai dan terbaik untuk kebanyakan pengguna. Ia menggunakan pertukaran kunci Ephemeral Diffie-Hellman (DH) 2048 bit dan sijil RSA 2048-bit untuk pengesahan.
  • RSA-3072 – menggunakan algoritma yang sama seperti di atas dengan 3072 bit untuk pertukaran kunci dan sijil RSA.
  • RSA-4096 – menggunakan algoritma yang sama seperti di atas dengan 4096 bit untuk pertukaran kunci dan sijil RSA.
  • ECC-256k1 – menggunakan pertukaran kunci Ephemeral Elliptic Curve DH dan sijil Elliptic Curve Digital Signature Algorithm (ECDSA) untuk pengesahan. Ia menggunakan Curve secp256k1 (256bit) untuk urus niaga. Ini adalah keluk yang digunakan oleh Bitcoin dan digunakan untuk pertukaran kunci dan sijil.
  • ECC-256r1 – juga algoritma EEC. Ia menggunakan kurva prime256v1 (juga 256-bit dan dikenali sebagai secp256r1) untuk pertukaran kunci dan pengesahan sijil.
  • ECC-521 – adakah ECC seperti di atas, tetapi menggunakan kurva secp521r1 (521 bit) untuk pertukaran kunci dan pengesahan sijil.

Pelanggan PIA Windows lalai dengan penyulitan AES-128 / SHA1 / RSA-2048. Ini akan memberi anda keseimbangan kelajuan dan keselamatan terbaik. Perhatikan, perisian akan memberi amaran kepada Anda jika Anda memilih “tidak ada” untuk enkripsi data, pengesahan data, atau salah satu algoritma jabat tangan ECC kerana ini dapat memberikan masalah keselamatan. Mengklik pada pautan “tetapan lalai” akan membuka halaman penyulitan VPN di laman web mereka di mana anda akan mendapat lebih banyak maklumat.

Maklumat ini diringkaskan di sini. Ini menunjukkan beberapa tetapan penyulitan titik akhir bersama dengan beberapa komen mengenainya.

 • Tetapan yang disyorkan secara lalai – AES-128 / SHA1 / RSA-2048: Ia memberikan keseimbangan kelajuan dan keselamatan terbaik.
 • Perlindungan maksimum – AES-256 / SHA256 / RSA-4096: Ini untuk mereka yang menginginkan keselamatan maksimum untuk data mereka. Ketahuilah bahawa ini akan melambatkan kelajuan sambungan Internet anda.
 • Perniagaan berisiko – AES-128 / Tiada / RSA-2048: Konfigurasi ini rentan terhadap serangan MitM yang aktif.
 • Semua Kelajuan tetapi tidak ada keselamatan – Tiada / Tiada / ECC-256k1: Ini rentan terhadap serangan aktif dan pasif dari pihak ketiga luar (penggodam). Pada asasnya, anda menggunakan perkhidmatan VPN sebagai proksi.

Menggunakan Perisian Windows Akses Internet Peribadi

Setelah dibuka pelanggan akan meminimumkan ke baki sistem. Anda boleh mengawalnya dari sana. Terdapat tiga ikon berwarna untuk perisian yang menunjukkan keadaannya, merah, kuning, dan hijau. Masing-masing mempunyai pemberitahuan yang berkaitan (kiri). Anda akan melihat pemberitahuan ini semasa anda menyambung dan memutuskan sambungan dari VPN. Mengarahkan tetikus ke atas ikon juga akan memaparkan pesan status sambungan kecil. Merah menunjukkan bahawa anda tidak tersambung ke pelayan VPN dan lalu lintas Internet anda tidak selamat.

Pelanggan Windows Akses Internet Peribadi: Keadaan Terputus

Kuning menunjukkan bahawa anda menyambung ke perkhidmatan tetapi masih tidak selamat.

Pelanggan Windows Akses Internet Peribadi: Menghubungkan Negeri

Hijau bermaksud bahawa anda disambungkan ke perkhidmatan Akses Internet Peribadi dan semua data Internet anda terjamin. Mesej hover memaparkan lokasi dan IP maya untuk sambungan. Sekiranya anda menggunakan pelayan pemajuan port, ia juga akan menunjukkan port yang akan digunakan dengan aplikasi anda.

Pelanggan Windows Akses Internet Peribadi: Negeri Bersambung

Menyambung dan Memutuskan

Klik kanan pada ikon terputus di baki sistem akan membuka senarai pelayan yang boleh anda sambungkan. Pilih lebih banyak untuk melihat senarai lengkap. Memilih “Sambung” akan menghubungkan anda ke pelayan terakhir yang berjaya anda sambungkan. Ini memudahkan penyambungan semula ke pelayan. Memilih “Sambung automatik” akan menghubungkan anda ke pelayan VPN di lokasi ping terpantas dari tempat anda berada sekarang.

Senarai Lokasi Pelayan VPN Akses Internet Peribadi

Sekiranya anda ingin mempunyai lokasi maya tertentu, cukup klik padanya. Anda akan melihat pemberitahuan yang menghubungkan. Apabila proses selesai dan lalu lintas Internet anda terjamin, anda akan melihat mesej yang bersambung. Kemudian pelanggan akan mengurangkan semula. Untuk memutuskan sambungan dari rangkaian, klik kanan pada ikon yang disambungkan di baki sistem dan pilih “Putuskan sambungan”.

Memutuskan sambungan dari Rangkaian Akses Internet Peribadi

Semudah itu. Mengklik pada “Tetapan” akan membuka skrin untuk membolehkan anda mengubahnya seperti yang kami tunjukkan sebelumnya dalam tinjauan kami. Mengklik “Kirim keluhan lambat” atau “Laporkan laman web yang disekat” akan memaparkan dan mengirim pesan kepada staf sokongan. Memilih “Bantuan” akan membuka halaman sokongan mereka di mana anda kemudian boleh membuat tiket sokongan atau melihat FAQ mereka. Akhirnya mengklik “Exit” akan menutup klien Windows.

Isu Akses Internet Peribadi

Pelanggan PIA tidak mempunyai antara muka yang mewah. Namun, ia menawarkan beberapa ciri termaju yang dimiliki oleh VPN hari ini. Ini termasuk suis membunuh, perlindungan kebocoran DNS, menonaktifkan lalu lintas Internet IPv6, dan pemindahan paket kecil. Ini menjadikannya menarik bagi pengguna yang mempunyai lebih banyak keperluan atau pengetahuan teknikal. Pada masa yang sama ia mempunyai antara muka sederhana yang menggunakan tetapan lalai. Ini mungkin terbaik untuk kebanyakan pengguna. Semua yang diperlukan untuk menyambung ke salah satu pelayan VPN mereka adalah memilih lokasinya dari senarai yang muncul apabila anda mengklik kanan ikon klien di kawasan baki sistem. Apabila ikon bertukar menjadi hijau, anda disambungkan dengan selamat. Sekiranya berwarna merah atau kuning, anda tidak. Mengarahkan tetikus anda ke atas ikon akan menunjukkan maklumat mengenai sambungan anda. Semudah itu.

Lawati Akses Internet Peribadi

Aplikasi Android Akses Internet Peribadi

Memasang dan Melog masuk ke Aplikasi Android

Proses pemasangan untuk aplikasi Android dimulai dengan mengetuk butang “Dapatkan aplikasi” di laman web Akses Internet Peribadi. Ini akan membuka skrin pemasangan aplikasi di gedung Google Play. Ketuk butang “Pasang” untuk memindahkan aplikasi ke perangkat Android Anda dan kemudian ketuk butang “Buka” untuk menjalankannya untuk pertama kalinya.

Proses Pemasangan Android Akses Internet PeribadiSekiranya anda belum membuat akaun, anda boleh memasukkan alamat e-mel anda dan mengklik rancangan untuk membuatnya. Mengetik soalan (?) Di sudut kanan atas akan membuka halaman sokongan di laman web Internet Peribadi di mana anda boleh mengemukakan permintaan atau membaca Soalan Lazim, panduan, atau masalah lain yang diselesaikan.

  Ulasan VPN Privasi Norton WiFi

Log masuk Android Akses Internet Peribadi

Apabila anda sudah bersedia, anda perlu memasukkan kelayakan pengesahan untuk akaun anda. Ini adalah “Nama Pengguna” (nombor p1234567) dan “Kata Laluan” yang anda terima dalam e-mel selamat datang setelah anda membuat akaun Akses Internet Peribadi anda. Masukkan ini dan ketik butang “Log masuk” untuk menyelesaikan pembukaan aplikasi.

Papan Pemuka Aplikasi Android Akses Internet PeribadiSebelum kita melihat aplikasi dalam tindakan, mari kita lihat terlebih dahulu cara mengubah tingkah lakunya dengan memeriksa tetapan yang mengendalikannya. Ini dapat diakses dengan mengetuk ikon roda gigi di sebelah kanan atas papan pemuka utama.

Persediaan Aplikasi Android Akses Internet Peribadi

Ini tidak hanya menampilkan tetapan yang mengubah tingkah laku aplikasi tetapi juga maklumat mengenai akaun dan aplikasi anda. Ia dibahagikan kepada beberapa kategori yang berbeza. Ini termasuk perincian akaun, tetapan sambungan, penyediaan enkripsi, tingkah laku permulaan automatik, penyediaan terowong terpisah, reka bentuk antara muka, dan informasi aplikasi. Maklumat yang lebih terperinci mengenai tetapan sambungan dan penyulitan boleh didapati di bahagian Windows dalam tinjauan kami.

Yang pertama dari kategori ini adalah perincian akaun. Ini menunjukkan nama pengguna dan maklumat langganan anda. Mengetuk nama pengguna akan membuka skrin yang akan membolehkan anda mengubah alamat e-mel atau kata laluan untuk akaun anda. Anda juga boleh log keluar dari aplikasi dari sini tetapi sedar bahawa anda perlu memasukkan semula kelayakan masuk anda jika anda melakukannya.

Kategori kedua adalah tetapan sambungan yang merangkumi yang berikut:

 • MAC PIA – akan membolehkan anda menyekat iklan, pelacak dan perisian hasad lain daripada menjangkau peranti Android anda.
 • Sekat rangkaian tempatan – membolehkan anda menyekat lalu lintas LAN jika disambungkan ke perkhidmatan VPN PIA. Ini dapat mengelakkan orang lain di rangkaian menyambung ke peranti Android anda.
 • Gunakan TCP – membolehkan anda menggunakan OpenVPN TCP dan bukannya UDP lalai jika anda perlu.
 • Pelabuhan jauh – lalai ke automatik yang membolehkan perisian memilih port. Anda juga boleh memilih antara port berikut: 1194, 8080, 9201, dan 53.

Tetapan Sambungan Android Akses Internet Peribadi

 • Suis membunuh internet – membunuh sambungan Internet anda jika VPN terputus secara tidak sengaja sehingga anda menyambung semula ke sana.
 • Minta pemajuan port – akan membiarkan sumber luaran menyambung ke peranti Android anda.
 • Gunakan paket kecil – akan membantu meningkatkan keserasian antara peranti Android anda dan beberapa penghala atau rangkaian mudah alih.

Kategori seterusnya adalah penyediaan enkripsi yang merangkumi yang berikut:

 • Penyulitan data – menggunakan algoritma AES-128 secara lalai tetapi anda juga boleh memilih AES-256 untuk keselamatan yang lebih besar.
 • Pengesahan data – menggunakan SHA1 secara lalai tetapi kami mengesyorkan SHA256. Jangan sekali-kali menggunakan apa-apa.
 • Jabat tangan – menggunakan TLS 1.2 dengan algoritma RSA-2048 secara lalai dengan kerahsiaan ke hadapan DH. Pilihan lain dijelaskan di bahagian Windows dalam tinjauan kami.

Tetapan Penyulitan Android Akses Internet Peribadi

Kategori Auto-start mempunyai dua tetapan: 1-klik sambung dan sambungkan semasa boot. Menetapkan ini memastikan bahawa peranti Android anda sentiasa dilindungi. Ini juga membolehkan anda menyambung ke lokasi pelayan terakhir anda dengan satu ketukan ikon Akses Internet Peribadi.

Tetapan Terowong Split Android Akses Internet Peribadi

Tetapan aplikasi akan membolehkan anda mengatur “Split Tunneling” untuk aplikasi Android anda. Secara lalai, semua aplikasi disalurkan melalui terowong VPN. Anda dapat menggunakan butang “Nonaktifkan akses untuk semua aplikasi” jika anda hanya ingin beberapa aplikasi terpilih diselaraskan. Ini dapat membantu menjimatkan wang di rangkaian meter. Cukup ketuk kunci terbuka di sebelah yang anda mahu salurkan. Jika tidak, anda boleh memilih aplikasi yang tidak mahu disalurkan dengan mengetuk kunci tertutup di sebelahnya. Memilih tema gelap akan mengubah antara muka menjadi latar gelap dengan tulisan ringan.

Perkara terakhir dalam tetapan mengandungi maklumat penting untuk aplikasi Android. Ini termasuk versi, perubahan versi terbaru, dan pautan ke beranda Akses Internet Peribadi, Anda dapat memeriksa lisensi yang digunakan oleh aplikasi, Dasar Privasi, dan FAQ. Anda juga boleh menghantar maklumat debug kepada staf sokongan teknikal dan membuat permintaan bantuan untuk masalah.

Maklumat Aplikasi Android Akses Internet Peribadi

Menyambung ke Perkhidmatan Akses Internet Peribadi

Setelah kita memeriksa bagaimana mengubah tingkah laku aplikasi, mari kita melihatnya dalam tindakan. Cukup geser beralih sambungan ke kanan untuk membuat sambungan pertama anda ke rangkaian Akses Internet Peribadi. Anda mesti membenarkan akses PIA VPN menggunakan peranti anda. Ia kemudian akan menghubungkan anda ke pelayan terpantas dengan melakukan ping pelayan yang berdekatan dengan lokasi anda sekarang. Dalam kes kami, ia menghubungkan kami ke pelayan VPN Atlanta. Mengetuk kawasan sekarang menunjukkan bahawa kita memang terhubung dengan lokasi Atlanta AS. Untuk memutuskan sambungan dari rangkaian, geser togol ke kiri.

Akses Internet Persendirian Sambungan Auto Pertama

Untuk menukar pelayan, ketik lokasi yang sedang disambungkan, dan kemudian pilih yang lain seperti yang telah kami lakukan untuk lokasi UK London di bawah.

Menggunakan Aplikasi Android Akses Internet Peribadi untuk Menyambung ke Lokasi London MayaAnda bahkan boleh menukar pelayan tanpa memutuskan sambungan dari pelayan semasa anda. Cukup buka senarai wilayah dan ketuk lokasi baru. Ini digambarkan dengan menukar dari pelayan VPN London ke satu di Melbourne. Cukup geser suis untuk memutuskan sambungan dari rangkaian PIA.

Menukar ke Lokasi Melbourne Australia dengan Aplikasi Akses Internet Peribadi

Antara muka Android mudah dilihat dan mudah digunakan. Hanya memerlukan beberapa ketukan untuk menghubungkan anda ke lokasi mana pun di rangkaian Akses Internet Peribadi. Anda boleh menetapkan pilihan permulaan sehingga hanya satu ketukan ikon yang menghubungkan anda ke lokasi yang terakhir anda sambungkan. Aplikasi ini juga merangkumi ciri canggih seperti kill kill, port forwarding, dan split tunneling.

Pelanggan Akses Internet Peribadi untuk Mac OS X

Akses Internet Peribadi Pelanggan Mac OS X

Pengguna Mac akan menemui antara muka pengguna yang sangat serupa untuk PIA. Anda tidak memerlukan pengalaman sebelumnya dengan VPN untuk menggunakan aplikasinya. Ia kelihatan serupa dengan klien OpenVPN sumber terbuka. Seperti yang anda lihat di atas, pelanggan memaparkan senarai lokasi pelayan. Anda hanya boleh mengklik mana-mana lokasi untuk berhubung. Itu sahaja untuk menggunakan aplikasi. Seperti rakan Windows, terdapat beberapa pilihan yang dapat ditetapkan untuk meningkatkan privasi anda. Panduan kami akan memandu anda mengetahui butirannya tetapi kami akan melihat beberapa ciri teratas dengan cepat.

Pelanggan mac PIA menggunakan protokol OpenVPN. Anda boleh memilih antara UDP dan TCP. Kami mengesyorkan UDP untuk kelajuan yang lebih pantas. Anda juga boleh menetapkan port jarak jauh untuk melalaikan lalu lintas. Sebagai penyokong privasi yang kuat, pasukan PIA mempunyai beberapa ciri untuk melindungi sambungan anda dan melindungi anda sekiranya ia gagal. Pengguna Mac dapat mengatur suis kill VPN untuk menghentikan komunikasi sehingga VPN menyambung semula. Anda boleh menetapkan pemajuan port melalui beberapa pintu masuk terpilih. Aplikasi ini juga mempunyai perlindungan kebocoran IPv6 dan kemampuan untuk menggunakan paket kecil yang dapat membantu anda mengatasi beberapa masalah rangkaian atau firewall.

APP iOS Akses Internet Peribadi untuk iPhone dan iPad

Menyambung ke Akses Internet Peribadi dengan Aplikasi iOS

Ini adalah kawasan di mana PIA ketinggalan dari segi ciri. Aplikasi iOS akan meninggalkan pengguna iPhone dan iPad tanpa fitur lanjutan yang ditawarkan dalam aplikasi Android mereka. Walau bagaimanapun, aplikasi iOS mempunyai antara muka pengguna yang bagus dan mudah digunakan. Anda boleh memilih mana-mana lokasi pelayan dan melihat status sambungan dengan cepat. Cukup geser togol hidup / mati untuk menggunakan rangkaian mereka. Aplikasi iOS Akses Internet Peribadi menggunakan protokol IPsec terbina dalam untuk keselamatan.

Lawati Akses Internet Peribadi

Ujian Kelajuan Akses Internet Peribadi

Kami cukup gembira dengan prestasi keseluruhan rangkaian PIA. Anda dapat melihat dari ujian kelajuan di bawah bahawa perkhidmatan mereka menunjukkan prestasi yang sangat baik. Seperti yang dijangkakan, terdapat kehilangan kelajuan kecil ketika disambungkan ke salah satu pelayan VPN mereka. Ini disebabkan oleh overhead tambahan yang dikeluarkan dengan menyulitkan semua lalu lintas VPN anda. Walau bagaimanapun, kerugian ini lebih dapat diterima dalam kes Akses Internet Peribadi.

Ujian kelajuan PIA

Seperti yang anda lihat dari gambar di atas, sambungan yang dienkripsi menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 66.43 Mb / s ke 62.51 Mb / s. Ini adalah penurunan sekitar 6% ke pelayan di Atlanta, GA yang boleh diterima dan antara hasil teratas yang telah kami uji. Kerugian minimum dalam kelajuan sambungan ini sepadan dengan keamanan dan ketenangan fikiran yang ditawarkan dengan menyambung ke PIA netowork.

Kesimpulannya

Akses Internet Peribadi telah berada dalam perniagaan VPN sejak tahun 2009. Rangkaian mereka terdiri daripada lebih dari 3100 pelayan yang tersebar di 33 negara yang berbeza. Mereka mempunyai banyak pelayan di negara-negara popular seperti AS, UK, Kanada, dan Belanda. Mereka tidak mencatat maklumat mengenai ahli mereka semasa menggunakan perkhidmatan VPN atau proksi mereka. Semua orang berada di sistem kehormatan mengikut TOS mereka.

Walaupun nama syarikat induk mereka, London Trust Media, Inc., mereka berpusat di Amerika Syarikat. Mereka mesra VoIP dan P2P. Semua pelayan PIA menyokong torrents tetapi ada yang memerlukan double hop. Mereka telah membuktikan bahawa mereka akan mematuhi permintaan yang dibuat oleh pihak berkuasa atau kehakiman negara yang diberi kuasa untuk maklumat aktiviti pengguna. Secara khusus, mereka mematuhi dengan menyerahkan “apa-apa” dalam kes FBI 2016. Mereka menjawab permintaan tersebut dengan menyatakan bahawa mereka tidak mencatat aktiviti pelanggan semasa menggunakan pelayan VPN atau proksi mereka. Ini merangkumi sebarang metadata.

PIA menawarkan aplikasi perisian khusus untuk Windows, Mac OS X, Linux, Android, dan iOS. Aplikasi ini mudah dipasang dan membolehkan penggunanya menyambung ke pelayan VPN di rangkaian Akses Internet Persendirian hanya dengan beberapa klik tetikus atau ketuk di layar. Aplikasi Windows, Mac OS X, dan Android mereka termasuk beberapa fitur yang lebih maju yang tersedia untuk VPN termasuk perlindungan kebocoran DNS (hanya Windows), kill switch, port forwarding, berbagai port jarak jauh, perlindungan kebocoran IPv6, dan split tunneling untuk Android peranti.

Semua aplikasinya menyediakan beberapa enkripsi terbaik yang terdapat di industri di AES-128 dan AES-256. Semua kecuali aplikasi iOS mereka lalai ke OpenVPN kerana kepantasan, keselamatan yang ditawarkannya, dan kebolehpercayaan keseluruhannya. Aplikasi iOS diamankan menggunakan protokol IPsec terbina dalam.

PIA menyediakan tutorial dan panduan penyediaan visual yang sangat baik untuk menyambung ke perkhidmatan mereka secara manual menggunakan router Windows, Mac OS X, Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu, dan DD-WRT atau Tomato. Sokongan mereka bermula dengan pangkalan data FAQ yang luas dan meluas ke sistem tiket e-mel 24/7/365. Mereka juga mengekalkan kehadiran media sosial di pelbagai laman web seperti Facebook dan Twitter.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • PIA mempunyai pelanggan untuk Windows, Mac OS X, dan Linux.
 • Mereka mempunyai aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android.
 • Aplikasi peribadi Akses Internet Peribadi mempunyai suis kill untuk Windows, Mac OS X, dan Android. Ciri-ciri canggih seperti perlindungan firewall, perlindungan kebocoran DNS, paket kecil, penerusan port, perlindungan kebocoran IPv6 dan pemisahan terowong.
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari tanpa had.
 • Harga yang kompetitif dan diskaun untuk pembaca kami.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tambahkan sokongan sembang langsung.
 • Sokong protokol alternatif dalam perisian mereka sehingga pengguna tidak perlu memasang perkhidmatan secara manual jika mereka tidak dapat menyambung menggunakan OpenVPN.
 • Tambahkan antara muka grafik ke klien Windows dan Mac OS X mereka.
 • Tambahkan lebih banyak lokasi pelayan ke rangkaian mereka. (pelayan serantau untuk Afrika)

Rangkaian Akses Internet Persendirian merangkumi pelayan di lima benua – Eropah, Amerika Utara, Amerika Tengah dan Selatan, Asia, dan Oceania. Pelayan di rangkaian mereka mempunyai port gigabit. Mereka memberikan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Ini akan memberi anda banyak masa untuk menguji perkhidmatan mereka untuk melihat apakah ia memenuhi keperluan anda. Cubalah sendiri dan lihat pendapat anda. Sekiranya anda menyukai perkhidmatan VPN mereka, mereka memberikan potongan harga tambahan kepada pembaca kami. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses tanpa had dari hanya $ 2.85 sebulan.

Lawati Akses Internet Peribadi

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me