Mari kita mulakan tinjauan VPN Rangkaian Peribadi Saya dengan melihat bahawa mereka telah memberikan perlindungan lalu lintas dalam talian kepada pengguna mereka selama lebih dari sepuluh tahun. Perkhidmatan mereka sekarang menawarkan akses ke pelayan VPN di 44 negara. Rangkaian mereka menyokong pelbagai protokol termasuk OpenVPN SSL yang merupakan salah satu protokol terbaik yang tersedia untuk VPN kerana keselamatan yang diberikan dan juga prestasinya. Ini bersama dengan enkripsi bit AES-256, membolehkan anda menyulitkan semua komunikasi Internet anda dari pelbagai peranti dan sistem operasi. Perkhidmatan Rangkaian Peribadi Saya bukan sahaja melindungi semua lalu lintas Web anda tetapi juga membantu anda mengatasi masalah penapisan yang mungkin anda hadapi semasa melayari Web. Selain itu, pelanggan berbayar mendapat akses ke aplikasi MyTelly milik mereka yang dapat meningkatkan pengalaman dalam talian anda dengan membolehkan anda memintas sekatan geografi dan mengakses lebih dari 200 penyedia kandungan dari seluruh dunia.

Ulasan MPN
Harga Langganan dan Pilihan Pembayaran

Perkhidmatan VPN percuma

Rangkaian Peribadi saya menawarkan akses berbayar dan percuma ke rangkaian VPN. Perkhidmatan VPN percuma mereka cukup pantas untuk membuka blokir Facebook, Twitter, Wiki, dan laman web lain. Oleh itu, ia dapat memberi mereka sumber kewangan yang terhad, pandangan dunia yang kurang disensor dan akses yang lebih besar kepada rakan mereka melalui laman media sosial. Tidak seperti beberapa perkhidmatan VPN percuma, ia tidak mempunyai barisan sambungan, putus hubungan berjadual, iklan, atau kuota data. Walau bagaimanapun, ia mempunyai beberapa batasan yang merangkumi yang berikut:

 • Lebar jalur 1Mb / s setiap sambungan – yang memberikan kelajuan yang cukup untuk mengakses laman media sosial dengan selamat seperti Facebook dan Twitter.
 • Satu sambungan setiap akaun – jadi anda hanya boleh menyambungkan satu peranti.
 • Tiada pilihan negara – kerana semua lalu lintas pengguna percuma dihantar melalui pelayan percuma yang paling sedikit digunakan di Sepanyol atau Jerman.
 • Tiada perkhidmatan MyTelly – untuk meningkatkan pengalaman hiburan Internet anda.

Selain itu, VPN percuma tidak termasuk ciri tambahan langganan berbayar mereka. Batasan ini bermaksud bahawa anda perlu melanggan perkhidmatan berbayar mereka jika anda ingin memuat turun bahan, streaming media, atau mengakses kandungan terhad geo. Seperti yang dinyatakan oleh pasukan di My Private Network, insentif tambahan yang ditawarkan oleh perkhidmatan berbayar inilah yang membuat mereka terus berniaga.

Perkhidmatan VPN Berbayar

Sebagai tambahan kepada pakej percuma, My Private Network memasarkan perkhidmatan VPNnya dalam dua jenis rancangan berbayar. Ini adalah rancangan Negara Tunggal dan Global. Satu-satunya perbezaan antara ini ialah pilihan Negara Tunggal membolehkan pelanggan memilih sambungan melalui satu negara pilihan mereka. Manakala, pilihan Global menyediakan akses ke semua negara yang tersedia (44+) di rangkaian VPN My Private Network. Jika tidak, rancangannya serupa.

Harga MPN

Pelan Single Server berharga £ 4.97 sebulan. Ini dapat memberi anda penjimatan yang besar berbanding rancangan Global yang berharga £ 8,97 sebulan jika merupakan pilihan yang sesuai dengan keperluan VPN anda. Seperti banyak perkhidmatan lain, Jaringan Peribadi Saya menawarkan potongan harga untuk rancangan mereka sekiranya anda memilih pakej jangka panjang. Pada masa tinjauan ini, mereka menawarkan diskaun 5% untuk tiga bulan dan 20% diskaun untuk satu tahun. Berikut adalah pecahan harga dan penjimatan:

 • Pakej Negara Tunggal – 1 Bulan – £ 4.97; 3 Bulan – £ 14.16 (jimat 5%); 12 Bulan – £ 47.71 (jimat 20%).
 • Pakej Global – 1 Bulan – £ 8.97; 3 Bulan – £ 25.56 (jimat 5%); 12 Bulan – £ 86.11 (jimat 20%).

Ini bermaksud bahawa anda dapat memperoleh Pelan Global mereka dari hanya £ 7,17 sebulan.

cara bayaran

Kaedah Pembayaran MPNPertama, mereka menggunakan pintu masuk pembayaran yang selamat untuk membantu mengurangkan kebocoran maklumat peribadi. Tiada maklumat pembayaran anda disimpan secara langsung dengan Rangkaian Peribadi Saya. Mereka pada masa ini menerima pembayaran melalui PayPal bagi mereka yang ingin menyimpan pembelian dalam talian mereka di pusat. Mereka juga menerima pembayaran kad kredit dan debit dalam talian melalui Stripe. Bagi mereka yang suka membayar lebih tanpa nama, mereka membenarkan pembayaran dalam cryptocurrency melalui CoinPayments. Akhirnya, mereka juga melakukan pindahan wang terus ke akaun bank UK mereka.

Ciri VPN Rangkaian Peribadi Saya:

 • Tiada log lalu lintas – disimpan atau disimpan pada aktiviti Internet anda, penggunaan lebar jalur, atau pertanyaan DNS.
 • Pelbagai protokol VPN – yang merangkumi OpenVPN SSL, IKEv2, L2TP / IPSec, dan PPTP.
  Penyulitan AES 256-bit – untuk memberikan ketenangan fikiran mengenai keselamatan lalu lintas Internet anda.
 • Muatkan pelayan yang seimbang – yang memberikan pengguna ke pelayan yang paling sedikit digunakan untuk memastikan bahawa anda mempunyai akses ke kelajuan terpantas.
 • Pelayan di 44+ Negara – membolehkan anda mengatasi pelbagai bentuk penapisan Web dari pelbagai kawasan di dunia.
 • Sokongan peranti – yang merangkumi Windows, Mac, iOS, Android, router, dan lain-lain.
 • Peranti serentak – sokongan membolehkan anda menyambungkan hingga lima peranti berbeza pada satu masa.
 • Firewall NAT – melindungi anda dari lalu lintas berbahaya atau tidak diingini.
 • Perlindungan DDoS – melalui pelayan yang dilengkapi untuk melindungi daripada serangan DDoS hingga 1000Gbps.
 • Perlindungan kebocoran DNS – untuk melindungi daripada pertanyaan DNS di luar perkhidmatan VPN
 • Lebar jalur tidak terhad dan 99% waktu operasi – pastikan perkhidmatan ini tersedia untuk semua aktiviti Internet anda.
 • Sokongan khusus – melalui e-mel, media sosial, sembang, dan komuniti dalam talian.

Percubaan percuma dan Jaminan Pulangan Wang 90 Hari

Semua pengguna Rangkaian Peribadi Saya yang baru menerima percubaan percuma selama 3 hari dari rancangan Global mereka yang lengkap. Pada akhir tiga hari, anda secara automatik akan diturunkan ke perkhidmatan percuma. Sekiranya anda menyukai rangkaian VPN mereka, anda boleh melanggan salah satu pakej berbayar mereka.

Selain itu setelah anda membeli perkhidmatan VPN mereka, anda akan mempunyai 90 hari untuk mengujinya dan menentukan sama ada anda berpuas hati dengan liputan dan prestasinya. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan alasan apa pun, mereka akan mengembalikan harga pembelian anda. Mereka berharap anda akan memberi mereka peluang untuk membuat anda 100% gembira sebelum membuat keputusan ini.

Lawati MPN

Mengenai Syarikat

Jaringan Peribadi saya dimiliki dan dikendalikan oleh Global Network Services Ltd. Ia adalah sebuah syarikat yang berpusat di UK yang dimulakan pada tahun 2009 oleh Jon Gittoes, seorang “techie” yang gemar. Idea itu datang kepadanya ketika menggunakan VPN korporat untuk “mengelilingi” pelbagai larangan pemerintah dan wilayah ketika melalui Asia. Walaupun berasal dari Britain, syarikat ini didaftarkan di Hong Kong.

Keputusan ini terutama dibuat kerana mengasingkan perkhidmatan dari apa yang disebut dengan rangkaian perisikan “5”, “9”, dan “14 Mata”. Ini juga membantu melindunginya daripada peraturan data yang lebih ketat seperti “undang-undang pengintip” (The Investigatory Powers Act 2016) yang diluluskan oleh negara-negara seperti UK. Selain itu, kekurangan peraturan penyimpanan data di Hong Kong mengurangkan kemungkinan pihak berkuasa tempatan memanggil maklumat peribadi anda (PII).

Seperti banyak orang teknikal, Jon sangat percaya pada penglibatan masyarakat dan aplikasi sumber terbuka. Oleh itu, perkhidmatan VPN My Private Network dibina berdasarkan teknologi ini. Ini telah memungkinkan mereka mengembangkan, memelihara, dan mengembangkan jaringan VPN mereka selama bertahun-tahun. Falsafah ini membolehkan perkhidmatan mereka meningkatkan sokongan untuk perkakasan baru seperti Raspberry Pi 2 dan peranti lain.

Infrastruktur Pelayan Rangkaian Peribadi Saya

Rangkaian Peribadi Saya mula kecil pada tahun 2009 tetapi, selama bertahun-tahun, telah berkembang menjadi rangkaian VPN global bersaiz sederhana. Pada masa ini ia merangkumi bank pelayan di 44+ negara. Negara-negara ini tersebar di enam benua: Afrika, Asia, Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan, dan Oceania.

Negara VPN MPNSenarai lengkap negara di rangkaian VPN mereka mengikuti:

 • Afrika
  • Mesir, Afrika Selatan
 • Asia
  • Hong Kong, India, Indonesia, Israel, Jepun, Malaysia, Pakistan, Filipina, Arab Saudi, Singapura, Taiwan
 • Eropah
  • Austria, Belgia, Republik Ceko, Denmark, Estonia, Finlandia, Perancis, Jerman, Britain, Hungaria, Iceland, Ireland, Itali, Luxembourg, Belanda, Norway, Poland, Portugal, Romania, Rusia, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Ukraine
 • Amerika Utara
  • Kanada, Mexico, Amerika Syarikat
 • Amerika Selatan
  • Argentina, Brazil
 • Oceania
  • Australia, New Zealand

Rangkaian mereka dikendalikan sebagai kelompok toleransi kesalahan yang terdiri daripada pelayan khusus berkualiti tinggi yang terletak di pusat data Tier-1 di seluruh dunia. Setiap pelayan VPN mereka mempunyai pelayan DNS dalamannya sendiri. Ini bermaksud apabila anda disambungkan ke pelayan Rangkaian Peribadi Saya, pertanyaan DNS anda melalui pelayan VPN mereka tanpa campur tangan atau penglibatan pihak ketiga. Rangkaian ini juga memberikan perlindungan firewall NAT yang menyekat lalu lintas berbahaya ke peranti anda. Selain itu, pelayan mereka melindungi terhadap serangan DDoS hingga 1000Gbps.

Rangkaian Peribadi saya menyekat port 25. Ini adalah port yang digunakan SMTP untuk menghantar e-mel yang tidak disahkan. Mereka merasakan bahawa ini perlu untuk mengelakkan e-mel SPAM dari perkhidmatan mereka. Selain itu, mereka tidak membenarkan memuat turun atau berkongsi bahan berhak cipta. Oleh itu, torrents dilarang di semua pelayan di negara yang mempunyai sekatan undang-undang terhadapnya. Ini bermaksud Torrents hanya dibenarkan di pelayan rangkaian mereka di Rusia dan Malaysia atau ketika disambungkan ke kelompok torrent mereka yang tidak didedahkan.

Lawati MPN

Privasi dan Tanpa Nama

Privasi menjadi penting bagi pengguna dalam talian kerana peraturan yang dibuat oleh banyak negara untuk mengikisnya dengan alasan “keselamatan nasional” yang meliputi pengumpulan data, penyadapan, dan lain-lain. Oleh itu, perkhidmatan My Private Network yang berpusat di Britain didaftarkan di Hong Kong. Ini membantu melindungi dari rangkaian perisikan yang telah dibentuk untuk berkongsi maklumat ini oleh banyak negara di zaman moden. Selain itu, Hong Kong tidak mempunyai undang-undang pengumpulan data wajib. Ini menjadikan pihak berkuasa tempatan tidak mungkin meminta maklumat mengenai penggunanya.

Oleh itu, Rangkaian Peribadi Saya dapat memberi tumpuan kepada masalah privasi pelanggan mereka. Pertama di antaranya ialah mereka tidak mengumpulkan data aktiviti dari pengguna di rangkaian VPN mereka. Ini merangkumi maklumat lebar jalur. Selain itu, mereka menggunakan pelayan DNS mereka sendiri untuk mengakses repositori Internet DNS sehingga menyembunyikan pertanyaan anda bersama dengan alamat IP sebenar anda. Mereka menggunakan pemproses pembayaran yang selamat dan hanya menyimpan data transaksi secara tempatan. Pembayaran boleh dibuat menggunakan mata wang kripto seperti Bitcoin untuk membantu menjadikan anda lebih tidak dikenali dengan perkhidmatan tersebut. Berikut adalah petikan dari Dasar Privasi mereka yang menggambarkan ini.

• Kami tidak menyimpan atau menyimpan sebarang maklumat mengenai aktiviti internet anda, iaitu tidak ada log firewall sama sekali.
• Kami tidak menyimpan atau menyimpan maklumat mengenai lebar jalur yang anda gunakan.
• Kami tidak menyimpan atau menyimpan sebarang pertanyaan DNS anda.

Selain itu, pelayan VPN My Private Network menggunakan firewall NAT untuk melindungi daripada perisian berniat jahat yang dapat mendedahkan identiti anda. Perkhidmatan mereka juga melindungi dari kebocoran DNS yang dapat membantu menjaga IP sebenar anda dari pemerhati luar di Web. Seperti yang anda lihat di bawah, Rangkaian Peribadi Saya lulus ujian kebocoran DNS kami.

Ujian Kebocoran DNS MPNMaklumat yang dikumpulkan MPN

Mereka merekod dan menyimpan data pendaftaran anda. Data ini merangkumi alamat e-mel yang anda gunakan untuk mendaftar, nama pengguna akaun anda, dan kata laluan akaun anda. Berikut adalah petikan dari Dasar Privasi mereka yang menunjukkan ini.

Maklumat apa yang kami kumpulkan?
Kami cuba mengumpulkan sedikit sebanyak maklumat, tetapi anda perlu memberi kami beberapa perkara agar kami dapat memberikan perkhidmatan kami, antaranya:

• Nama pengguna dan kata laluan, dipilih oleh anda dan digunakan untuk menyambung ke perkhidmatan kami.
• Alamat e-mel anda, supaya kami dapat menghubungi anda

Selain itu, Rangkaian Peribadi Saya mengumpulkan maklumat sambungan dari sistem mereka. Maklumat ini merangkumi tarikh dan masa anda menyambung atau memutuskan sambungan dari rangkaian mereka. Beberapa maklumat tambahan yang anda berikan secara sukarela semasa anda berinteraksi dengan staf sokongan mereka juga disimpan. Akhirnya metadata direkodkan untuk pengguna laman web mereka. Ini dijelaskan petikan berikut dari Dasar Privasi mereka.

Di samping itu, kami mengumpulkan maklumat tertentu secara automatik semasa anda menggunakan perkhidmatan kami:

• Sekiranya anda membeli perkhidmatan dari kami, kami akan mencatat maklumat transaksi ke akaun anda. … Kami sendiri tidak menyimpan atau menyimpan maklumat kad kredit.
• Sekiranya anda menghubungi kami melalui e-mel, permintaan sokongan atau tinjauan – anda boleh mendedahkan maklumat tambahan yang juga disimpan.
• Apabila anda menyambung ke perkhidmatan kami, kami mencatat masa dan tarikh sambungan dan pemutusan hubungan anda. Maklumat ini disimpan selama tujuh hari dan kemudian dikeluarkan dari sistem kami.
Apabila anda menggunakan laman web kami, kami merekodkan data meta mengenai hubungan anda dan halaman yang anda lawati.

Ringkasan Privasi

Jaringan Peribadi saya menggunakan pilihan yang sangat baik dalam pilihan Hong Kong sebagai tempat untuk mendaftar perkhidmatan mereka. Dasar Privasi mereka yang mudah dibaca menunjukkan bahawa mereka ingin bersikap terbuka tentang data apa yang mereka buat dan tidak kumpulkan, serta bagaimana ia digunakan. Walaupun kami lebih suka mereka tidak merekod data apa pun untuk pengguna VPN mereka, kami merasa mereka hanya mengumpulkan sedikit data sambungan dan ia dihapus secara berkala.

Juga, perkhidmatan mereka menggunakan ciri tambahan untuk melindungi privasi anda. Ciri-ciri ini termasuk pembayaran crypto tanpa nama, DNS dalaman, perlindungan kebocoran DNS, dan perlindungan firewall NAT. Oleh itu, kami berpendapat bahawa anda boleh yakin bahawa Rangkaian Peribadi Saya memandang serius privasi anda dan perkhidmatan mereka akan membantu anda melindunginya semasa menggunakan rangkaian mereka. Seperti biasa, kami mengesyorkan agar anda membaca Syarat Perkhidmatan dan Dasar Privasi untuk diri anda sendiri.

Lawati MPN

Keselamatan Lalu Lintas Internet Anda

Protokol Aplikasi Lalai

Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan ketika melihat keselamatan lalu lintas Internet anda di Rangkaian Peribadi Saya adalah protokol yang digunakan dalam sambungan. Rangkaian mereka menyokong pelbagai protokol. Protokol ini merangkumi OpenVPN SSL, IKEv2, L2TP / IPSec, dan PPTP. Perkhidmatan Rangkaian Peribadi Saya secara lalai menggunakan protokol SSL OpenVPN untuk Windows, Mac OS X, dan Android.

MPN menggunakan protokol IKEv2 sebagai lalai untuk iPhone dan iPad. Kedua-dua ini dianggap sebagai dua protokol VPN terbaik yang digunakan hari ini untuk keselamatan dan prestasi mereka. Tambahan pula, protokol IKEv2 dioptimumkan untuk persekitaran mudah alih kerana ciri multi-homing yang memungkinkannya tetap terhubung ketika beralih antara rangkaian. Selain itu, kedua-duanya menyokong penyulitan AES-256 bit.

Penyulitan Yang Digunakan Oleh Rangkaian Peribadi Saya

Untuk menilai keselamatan penyulitan yang digunakan oleh perkhidmatan Rangkaian Peribadi Saya, kita perlu melihat protokol terbaik dan lalai yang digunakan oleh aplikasi perisian mereka OpenVPN SSL. Dari fail konfigurasi dan sumber lain kami dapati bahawa pelaksanaan OpenVPN mereka menggunakan yang berikut:

 • Jabat tangan (pelayan / pelanggan) – adalah dengan RSA-4096 dengan kunci Diffie Hellmann 1024 bit.
 • Penyekat saluran data – adalah AES-256-CBC.
 • Pengesahan data – menggunakan HMAC SHA256.
 • Kawal saluran kawalan – adalah AES-256-GCM.
 • Kawal pengesahan saluran – menggunakan SHA-384.

Jabat tangan lebih dari cukup untuk mengesahkan pelayan dan pelanggan. Ini melindungi daripada serangan man-in-the-middle. Saluran kawalan baru dirundingkan dengan setiap sambungan baru. Menggunakan parameter pilihan AES-256 untuk kekuatan penyulitan kawalan dan SHA-384 untuk pengesahan saluran. Data disulitkan menggunakan AES-256 dengan pengesahan oleh HMAC SHA256. Ini adalah parameter yang digunakan untuk mendapatkan dokumen rahsia kerajaan AS. Akhirnya dengan menggunakan kunci Diffie Hellman 1024 bit untuk kerahsiaan ke hadapan, mereka memastikan pendedahan data minimum jika kunci dikompromikan.

Kesimpulan Keselamatan

Dengan penyediaan di atas, Rangkaian Peribadi Saya telah menerapkan beberapa keselamatan VPN terkuat yang ada di industri ini. Oleh itu, anda harus yakin bahawa lalu lintas dalam talian anda dilindungi dengan baik. Ini bersama dengan ciri privasi mereka akan memberi anda “ketenangan jiwa” ketika mengakses pelayan VPN mereka.

Sokongan VPN Rangkaian Peribadi Saya

Sokongan Rangkaian Peribadi saya terutamanya melalui tiket. Mereka mengatakan bahawa ini akan dijawab dalam masa 12 jam. Kita dijawab dalam masa satu jam. Oleh itu, 12 jam mestilah waktu maksimum untuk balasan dan lalai digunakan untuk mengakui bahawa tiket anda telah diterima.

E-mel Respons Sokongan OpenVPN MPNSertakan alamat e-mel anda, subjek tiket, dan keterangan mengenai masalah anda dalam tiket. Sekiranya anda menghadapi masalah sambungan, maka anda juga harus melampirkan log sambungan anda.

Tiket Sokongan MPN
Mereka juga mempunyai pangkalan data FAQ yang luas yang tersusun dengan baik dan mudah dicari. Pangkalan data ini dapat menjawab banyak soalan anda. Ia juga memiliki panduan langkah demi langkah untuk menggunakan perkhidmatan My Private Network dengan berbagai perangkat dan protokol. Ini mengandungi pautan dan petua untuk mempermudah proses ini.

Mereka juga mempunyai forum bantuan masyarakat yang boleh anda gunakan untuk bertanya dan mencari jawapan. Anda mesti mendaftar sebelum dapat mengemukakan soalan di forum. Blog laman web mereka memberikan pengumuman kemas kini, petua keselamatan, dan topik lain yang berkaitan. Akhirnya, mereka mengekalkan kehadiran media sosial di Facebook, Twitter, dan Google+.

Lawati MPN

Rangkaian Peribadi Saya: Uji Tangan

Penerapan Protokol SSL OpenVPN

Rangkaian Peribadi saya menyokong protokol OpenVPN melalui aplikasi mereka. Perisian ini menghubungkan ke program sumber terbuka pihak ketiga yang lain melalui SSL. Sambungan pengguna PC dan Mac ditangani masing-masing melalui OpenVPN Technologies, Inc. dan Tunnelblick VPN antara muka pengguna grafik (GUI). Selain itu, anda perlu memasang fail konfigurasi untuk pelayan yang ingin anda gunakan. Kami akan menerangkannya dalam pemasangan Windows 10 kami untuk perkhidmatan mereka.

Pelaksanaan OpenVPN ini menjadikan pemasangannya sedikit lebih rumit. Namun, ia juga membolehkan mereka menyokong OpenVPN pada pelbagai perkakasan yang lebih baru. Ini termasuk menggunakan perkhidmatan mereka di Raspberry Pi 2 hingga Kodi menggunakan dua antara muka media Sistem Operasi Cukup Cukup (JeOS) yang paling biasa, OpenELEC dan LibreELEC.

Memasang Protokol Manual untuk Peranti Lain

Sekiranya peranti anda tidak dapat menyambung melalui OpenVPN, mereka juga menyokong IKEv2, L2TP / IPSec, dan PPTP. Protokol lain ini disokong melalui pemasangan manual menggunakan utiliti rangkaian bawaan peranti masing-masing. Panduan langkah demi langkah untuk pemasangan ini boleh didapati di Soalan Lazim di laman web Rangkaian Peribadi Saya. Pelbagai sokongan protokol membolehkan anda menggunakan perkhidmatan mereka dengan pelbagai peranti. Ini termasuk PC, Mac dan telefon bimbit Android dan iOS dan tablet, tablet Amazon, Google Chromebook, konsol permainan, pelbagai penghala, dan lain-lain.

Memasang dan Menggunakan Pelanggan Windows Rangkaian Peribadi Saya

Memasang Sokongan OpenVPN SSL untuk Windows 10

Untuk memulakan proses pemasangan untuk menyambung ke Rangkaian Peribadi Saya melalui OpenVPN SSL, anda mesti terlebih dahulu memuat turun aplikasi pemasangan OpenVPN mereka untuk Windows 10. Ini boleh didapati dengan memilih “Bermula” dari menu utama laman web mereka. Pertama, klik pada butang “Muat turun untuk Windows 10” dan simpan fail ke komputer anda.

Memasang Perisian MPNAnda perlu membuat akaun di laman web Jaringan Peribadi Saya sebelum anda dapat memasang sokongan SSL OpenVPN dengan betul untuk perkhidmatan mereka ke komputer atau peranti lain. Sekiranya anda belum mendaftarkan akaun, klik pada butang “Mulakan secara percuma”. Ini membuka halaman pembuatan akaun.

Membuat Akaun MPNBuat nama pengguna dan kata laluan untuk akaun anda dan masukkan alamat e-mel anda untuk mengaitkan dengan akaun anda. Sahkan kata laluan anda dan tandakan kotak bot. Pilih butang “Daftar akaun” untuk menyelesaikan pembuatan akaun anda.

Ini akan melakukan dua perkara. Ini akan menghantar mesej selamat datang dari Rangkaian Peribadi Saya kepada anda dan ia akan membuka akaun yang baru anda buat di laman web mereka. Sahkan bahawa anda kini mempunyai akaun percubaan tiga hari percuma yang aktif.

Halaman Pelanggan MPNSetelah anda membuat akaun, anda boleh memulakan pemasangan OpenVPN My Private Network ke komputer anda. Jalankan fail yang anda muat turun lebih awal dan biarkan ia membuat perubahan pada komputer anda dengan memilih “Ya”. Ini akan membuka wizard penyediaannya.

Syarat MPNMengklik pada butang “Next” akan memaparkan perjanjian Lesen untuk anda periksa dan terima. Anda mesti bersetuju dengan syaratnya untuk meneruskan. Pilih butang “Saya setuju” untuk beralih ke layar persediaan seterusnya. Ini akan membuka skrin yang membolehkan anda memilih pelayan yang ingin anda pasang konfigurasi. Secara lalai, hanya perisian OpenVPN teras dan GBR (UK) dan fail sambungan percuma yang dipilih.

Memilih Komponen MPNAnda hanya boleh memilih lokasi yang ingin anda sambungkan atau lakukan seperti yang kami lakukan dan memilih semua komponen sambungan. Skrin ini menentukan fail konfigurasi .ovpn yang dipindahkan semasa pemasangan OpenVPN awal. Anda boleh menambahkan komponen kemudian dengan menjalankan alat konfigurasi MPN. Setelah anda bersedia, pilih “Seterusnya” untuk meneruskan.

Pada skrin seterusnya, masukkan jalan tujuan untuk fail OpenVPN yang akan dipindahkan. Anda juga dapat menggunakan tombol “Browse” untuk memilih jalan atau cukup klik “Next” untuk menerima default. Setelah anda memasuki jalan pemasangan, pilih butang “Next” untuk mendaftarkan akaun anda.

Log Masuk MPNIni kemudian akan meminta anda untuk “Nama Pengguna” dan “Kata Laluan” yang anda buat semasa anda mendaftarkan akaun anda. Jangan masukkan e-mel anda di sini. Itu hanya digunakan untuk membuka halaman klien akaun anda di laman web My Private Network. Sekiranya anda tidak memasukkan kelayakan anda di sini, sambungan MPN anda akan gagal selepas pemasangan. Jadi, masukkan mereka dan klik “Seterusnya”.

Ini akan membuka halaman konfigurasi terakhir di mana anda boleh memilih port yang digunakan oleh sambungan OpenVPN. Port UDP 1194 adalah lalai dan anda harus menggunakannya melainkan anda mengemas kini konfigurasi anda kerana sambungan yang gagal.

Memilih Port untuk Sambungan OpenVPN ke MPNIni menyelesaikan persediaan yang diperlukan untuk sambungan melalui OpenVPN SSL ke perkhidmatan Rangkaian Peribadi Saya. Klik pada butang “Pasang” untuk memulakan pemasangan. Ini akan memindahkan fail konfigurasi .ovpn ke jalan pilihan anda dan memasang pemacu TAP yang diperlukan. Setelah persediaan selesai, butang “Next” akan tersedia.

Melengkapkan MPN OpenVPN untuk Pemasangan Windows 10Memilihnya akan membuka skrin persediaan terakhir. Secara lalai untuk memulakan perkhidmatan apabila anda mengklik butang “Selesai”. Klik “Selesai” sekarang untuk mulai menggunakan perkhidmatan VPN Rangkaian Peribadi Saya.

Menggunakan Pelanggan MPN Windows

Setelah perkhidmatan Rangkaian Peribadi Saya dimulakan, ia akan berkurang ke baki sistem. Perkhidmatan mereka menggunakan OpenVPN GUI sumber terbuka untuk klien Windows-nya. Mengklik pada dulang sistem akan memaparkan ikonnya dalam keadaan terputus. Perhatikan kunci ditutup dan simbolnya berwarna merah. Mengarahkan mouse ke ikon dalam keadaan ini akan memaparkan OpenVPN GUI.

Ikon Dulang Sistem Terputus MPNUntuk menyambung ke pelayan di rangkaian VPN My Private Network, klik kanan pada ikon di baki sistem, pilih negara yang ingin anda sambungkan, dan pilih sambung dari menu.

Menyambung ke Pelayan MPN USAPerhatikan bahawa “Putuskan hubungan” dan “Tunjukkan Status” bukan pilihan yang aktif. Memilih “Lihat Log” akan membuka fail teks untuk sambungan anda. Anda juga dapat melihat dan mengedit fail teks .opvn USA dengan mengklik “Edit config”. Anda dapat mengubah pengaturan GUI OpenVPN dengan memilih “Pengaturan” di menu pertama.

Tetapan Pelanggan Windows OpenVPN Rangkaian Peribadi saya

Terdapat tiga tab untuk mengendalikan tetapan ini dan menampilkan maklumat dalam pelaksanaan klien My Private Network OpenVPN Windows. Tab ini adalah tetapan “Umum”, “Lanjutan”, dan “Tentang”.

Tetapan umum dibahagikan kepada bahagian berikut:

 • Antaramuka pengguna – membolehkan anda memilih bahasa yang digunakan oleh antara muka GUI. Pilihan termasuk Sepanyol, Perancis, Inggeris, Rusia, Cina, dan lain-lain.
 • Memulakan – membolehkan anda membuka klien semasa Windows boot.
 • Keutamaan – membolehkan anda mengawal bagaimana maklumat disimpan dan pemberitahuan ditampilkan.
  • Lampirkan ke log – membolehkan anda menambahkan sambungan baru dalam log daripada menimpa yang sudah ada di dalamnya.
  • Tunjukkan tetingkap skrip – membolehkan anda mengubah skrip yang sedang berjalan (fail teks).
  • Sambungan senyap – mengawal maklumat sambungan yang dipaparkan.
  • Tunjukkan belon – membolehkan anda menentukan kapan atau jika anda melihat pemberitahuan sambungan. Anda boleh memilih hanya pada sambungan, semasa menyambung atau menyambung semula, atau tidak pernah.

Tetapan GUI OpenVPN Inc.

Tab lanjutan membolehkan anda menentukan di mana pelanggan mencari fail konfigurasi OpenVPN dan menyimpan log sambungan. Anda juga boleh mengatur masa tamat skrip sebelum menyambung, menyambung, dan memutuskan sambungan. Kami mengesyorkan agar kebanyakan pengguna menerima lalai untuk tetapan lanjutan ini. Pengaturan terakhir memungkinkan perisian beroperasi dalam mod perkhidmatan sahaja.

Tab about menunjukkan versi OpenVPN dan maklumat hak cipta terkini. Ia juga menjelaskan bagaimana perisian OpenVPN dimaksudkan untuk berfungsi untuk menyediakan keselamatan Internet untuk semua orang.

Sekiranya anda melihat ikon kuning di dulang sistem, ini bermakna perkhidmatan masih cuba menyambung ke pelayan pilihan anda.

Ikon Dulang Sistem Penyambungan MPNSetelah sambungan anda selesai, mesej status akan dipaparkan.

Pemberitahuan Status MPNMembuka baki sistem dan mengarahkan tetikus ke atasnya memaparkan status sambungan kami. Perhatikan ikonnya kini berwarna hijau. Seperti yang anda lihat, pelayan MPN USA telah dipilih dan kami sedang dihubungkan dengannya. Ini juga menunjukkan masa kita berhubung dan alamat IP maya yang diberikan kepada kita.

Mesej Status Mouse over-MPNKlik kanan pada ikon menunjukkan bahawa kita sekarang disambungkan ke pelayan MPN USA. Perhatikan cek di sebelah MPN USA. Anda juga dapat melihat bahawa “Sambungkan” kini tidak aktif. Untuk menukar ke pelayan baru di Rangkaian Peribadi Saya, pertama anda harus memutuskan sambungan dari yang sekarang. Jika tidak, anda mungkin mengalami kegagalan sambungan.

Memutuskan sambungan dari pelayan VPN MPNAnda dapat melihat status sambungan dengan memilih “Tunjukkan status”. Tetingkap ini memaparkan log masuk di dalamnya dan membolehkan anda memeriksanya. Anda juga boleh memutuskan sambungan dan menyambung semula ke pelayan semasa anda dari sini.

Tetingkap Status MPNRingkasan Pelanggan Windows Rangkaian Peribadi saya

Fail pemasangan untuk Windows membolehkan anda memasang klien OpenVPN SSL Windows dengan mudah untuk menyambung ke perkhidmatan Rangkaian Peribadi Saya. Namun, ia memerlukan sedikit pemikiran dan kemampuan teknikal dari pihak anda untuk mengkonfigurasi pemasangannya. Perkhidmatan berjalan melalui dulang sistem menggunakan GUI sumber terbuka OpenVPN Inc. Ini adalah sistem berasaskan menu. Cukup klik kanan pada ikon GUI di baki sistem, pilih lokasi pelayan dan klik “Sambung” pada submenu yang dihasilkan. Untuk memutuskan sambungan pilih sambungan semasa anda yang ditampilkan dengan cek dan pilih “Putuskan sambungan”. Anda harus memutuskan sambungan dari pelayan VPN semasa anda sebelum menyambung ke yang baru.

Lawati MPN

Memasang dan Menggunakan Aplikasi Android Rangkaian Peribadi Saya

Memasang Android MPN Secure & Aplikasi Pengurus VPN Pantas

Pertama, arahkan ke laman web Rangkaian Peribadi Saya. Sesampai di sana, ketik butang “Mulakan secara percuma”. Kemudian tatal ke bawah dan ketuk “Dapatkan di Google Play” untuk memuat turun Aplikasi Pengurus VPN MPN.

Memasang Aplikasi MPN untuk Android

Setelah kedai dibuka, ketuk “Pasang” untuk memindahkan perisian ke peranti anda. Setelah proses ini selesai, ketuk butang “Buka”. Ini akan memulakan aplikasi pada telefon atau tablet Android anda.

Mengesahkan Rangkaian Peribadi Saya untuk Android

Setelah aplikasi dimulakan, maklumat versi akan dipaparkan. Ini diikuti oleh skrin pembuatan akaun. Oleh kerana kita sudah memiliki akun, ketuk tombol “Gunakan akun yang ada”.

Log masuk ke Aplikasi MPN untuk AndroidSetelah skrin masuk dibuka, masukkan “Nama Pengguna” dan “Kata Laluan”. Ketuk “Log masuk untuk mengesahkan kelayakan anda dan buka papan pemuka sambungan aplikasi. Dalam keadaan terputus saat ini, ia menunjukkan lokasi sebenar anda, ikon diserlahkan dengan warna merah dengan kunci terbuka, dan butang “Sambung”.

Sambungan Pertama ke Pelayan VPN MPN Dari Telefon Android Anda

Ketik “Pilih negara”. Ini membuka skrin hamparan negara di mana anda boleh memilih negara yang ingin anda sambungkan. Pilih Amerika Syarikat dan kemudian ketik butang “Sambung”. Oleh kerana ini adalah pertama kalinya anda menggunakan aplikasi MPN VPN, anda harus memberikan izin untuk menyiapkan VPN.

Membuat Sambungan MPN Pertama Anda dari Telefon Android AndaKetuk “OK” dan papan pemuka akan berubah menjadi keadaan penyambungan ikon kuningnya. Setelah beberapa saat, ikon akan berubah menjadi hijau dan butang tindakan memaparkan “Putuskan sambungan”. Anda kini disambungkan ke perkhidmatan Rangkaian Peribadi Saya dan lalu lintas Internet anda terjamin. Papan pemuka menunjukkan alamat IP maya baru anda. Sekarang, ketik ikon menu aplikasi (tiga garis mendatar) di sudut kiri atas untuk membukanya.

Menu Aplikasi Android Rangkaian Peribadi Saya

Skrin menu memaparkan maklumat akaun anda di bahagian atas. Ini diikuti oleh menu itu sendiri. Menu aplikasi mengandungi lapan item berikut:

 • Tukar kata laluan – membolehkan anda menggunakan aplikasi untuk menukar kata laluan anda.
 • Soalan Lazim – membuka skrin kategori FAQ. Memilih salah satu kategori ini akan membuka senarai artikel berkaitan yang kemudian anda boleh kaji.
 • Langganan – akan memberitahu anda bahawa perubahan langganan hanya dapat dilakukan di laman web mereka dan menawarkan untuk membawa anda ke sana.
 • Hubungi Kami – membuka skrin di mana anda boleh mengemukakan soalan akaun atau sokongan.

Menu Aplikasi Android MPN1

 • Hantar log debug – membuka skrin di mana anda dapat mengirim log sambungan anda ke sokongan MPN untuk membantu menyelesaikan masalah.
 • Tetapan – membolehkan anda mengubah protokol yang digunakan jika anda menghadapi masalah sambungan. Secara lalai UDP 1194 tetapi anda juga boleh memilih UDP 4096 untuk enkripsi maksimum, TCP 443, dan TCP 1194. Sambungan TCP lebih perlahan. Anda akan menerima ralat jika anda mencuba dan menukar protokol semasa bersambung.
 • Tentang kita – memaparkan maklumat versi dan pautan ke laman web Rangkaian Peribadi Saya, e-mel sokongan, dan akaun media sosial.
 • Log keluar – membuka mesej pengesahan sebelum log keluar.

Menu Aplikasi Android MPN2Menyambung ke Pelayan Baru dengan Aplikasi Android MPN

Untuk menukar ke pelayan VPN baru, anda mesti memutuskan sambungan dari yang sekarang. Jika tidak, anda akan mendapat mesej ralat. Kemudian pilih negara baru untuk disambungkan. Ketuk togol untuk menyelesaikan sambungan anda.

Menyambung ke Pelayan UK dengan Aplikasi Android MPNRingkasan Aplikasi Android Rangkaian Peribadi Saya

Memasang Android MPN Secure & Aplikasi Pengurus VPN pantas adalah mudah. Tidak seperti pemasang Windows, secara automatik merangkumi semua negara. Ini juga membolehkan anda mengubah protokol dalam aplikasi. Menyambung ke pelayan VPN hanya memerlukan beberapa ketukan. Pertama pilih negara dan kemudian ketik togol sambungan. Untuk memutuskan sambungan, ketik butang tindakan di bahagian bawah skrin papan pemuka. Menu mempunyai item untuk membantu anda menggunakan perkhidmatan mereka.

Ujian Kelajuan VPN Rangkaian Peribadi Saya

Kami menguji MPN menggunakan SSL OpenVPN mereka dengan AES-256 di bawah Windows 10. Perkhidmatan VPN Rangkaian Peribadi Saya melakukan biasa-biasa saja pada ujian kelajuan kami. Kinerjanya tidak pantas dibandingkan dengan beberapa rangkaian VPN yang lebih pantas yang telah kami uji. Overhead penyulitan yang mereka buat untuk algoritma AES-256 mungkin merupakan sebab utama penurunan kelajuannya. Penurunan kepantasan ini juga boleh disebabkan oleh terlalu banyaknya pelayan.

Ujian Kelajuan VPN Rangkaian Peribadi SayaAnda dapat melihat bahawa kelajuan muat turun kami adalah 41.4 Mbps tanpa sambungan VPN tetapi menurun menjadi 30.41 Mbps ketika menggunakan perkhidmatan VPN My Private Network. Ini adalah penurunan sekitar 26.5% kepada pelayan di New York City. Hasil serupa dijumpai ketika menggunakan lokasi lain dengan kehilangan kelajuan yang lebih banyak diperhatikan ketika jarak dan kecepatan ping meningkat. Terdapat sekitar 50% penurunan kelajuan ke pelayan sejauh 4100 batu ketika menggunakan VPN My Private Network. Walaupun dengan penurunan prestasi ini, kelajuan 20+ Mbps masih cukup pantas untuk kebanyakan aplikasi. Anda mungkin mempunyai hasil yang berbeza di wilayah anda di dunia dan bergantung pada kelajuan ISP asal anda, anda dapat melihat beberapa spooling dengan perkhidmatan mereka.

Ulasan MPN: Kesimpulannya

Rangkaian Peribadi saya telah berada di industri VPN selama lebih kurang sepuluh tahun. Ia adalah syarikat berpusat di UK yang didaftarkan di Hong Kong atas alasan privasi. Mereka mempunyai rangkaian VPN global bersaiz sederhana. Mereka mempunyai pelayan lebih dari 44 negara. Pelayan ini diedarkan di setiap benua tetapi Antartika. Rangkaian mereka membenarkan lalu lintas P2P hanya di pelayan mereka di Rusia dan Malaysia.

Perkhidmatan Rangkaian Peribadi Saya membenarkan sambungan dengan protokol OpenVPN SSL, IKEv2, L2TP / IPSec, dan PPTP. Pelbagai sokongan protokol membolehkan anda menggunakan perkhidmatan mereka dengan pelbagai peranti. Perisian aplikasi mereka menghubungkan ke Windows, Mac OS X, dan Android menggunakan OpenVPN dengan bantuan pihak ketiga, perisian antara muka sumber terbuka seperti OpenVPN Inc, GUI dan Tunnelblick. Oleh itu, pemasangannya tidak begitu lurus seperti beberapa penyedia. Ia memerlukan beberapa input pengguna untuk mengkonfigurasinya dengan betul. Perkhidmatan mereka secara lalai menggunakan protokol IKEv2 untuk sambungan untuk iPhone dan iPad.

Rangkaian Peribadi Saya menggunakan sebilangan enkripsi VPN terkuat yang kini terdapat di industri untuk sambungan OpenVPN dan IKEv2 mereka. Kedua-duanya dijamin dengan penyulitan AES 256-bit. Mereka tidak mengumpulkan atau menyimpan log lalu lintas pada aktiviti Internet anda, penggunaan lebar jalur, atau pertanyaan DNS. Perkhidmatan mereka menyediakan perlindungan kebocoran DNS, firewall NAT, dan perlindungan DDoS. Sokongan mereka terutamanya melalui tiket e-mel. Aplikasi Android juga mempunyai komponen sembang. Selain itu, mereka mempunyai pangkalan data FAQ yang teratur dengan panduan langkah demi langkah untuk memasang perkhidmatan mereka pada pelbagai peranti.

Apa yang kami suka mengenai perkhidmatan ini:

 • Mereka tidak menyimpan log aktiviti VPN.
 • Perkhidmatan ini memberikan keselamatan yang baik untuk sambungan OpenVPN dan IKEv2.
 • Perkhidmatan MyTelly SmartDNS disertakan dengan rancangan berbayar.
 • P2P dibenarkan di pelayan Rusia dan Malaysia.
 • MPN menawarkan laluan percuma selama 3 hari dan jaminan wang dikembalikan selama 90 hari.
 • Mereka menyediakan perkhidmatan percuma terhad untuk semua orang.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Rangkaian Peribadi saya dapat mengembangkan pelanggan tersuai mereka sendiri untuk penggunaan.
 • Tambahkan lebih banyak pelayan di beberapa lokasi untuk meningkatkan prestasi.

Rangkaian Peribadi saya mempunyai pelayan di Afrika, Asia, Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan, dan Oceania. Mereka menawarkan percubaan percuma selama 3 hari untuk semua pengguna baru yang tidak memerlukan maklumat kredit. Selain itu mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 90 hari. Ini bermakna anda boleh mencuba perkhidmatan VPN mereka tanpa risiko. Sekiranya anda memutuskan anda menyukainya, anda boleh mendapatkan rancangan global sepenuhnya dari £ 7.17 sebulan.

Lawati MPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me