Logo Thunder VPNThunder VPN adalah salah satu perkhidmatan VPN “percuma” untuk peranti mudah alih Android anda dan dirancang khusus untuk tujuan tersebut. Walaupun mempunyai nama yang baik, yang ini pasti mempunyai beberapa masalah. Walaupun untuk Android, anda boleh menggunakan emulator untuk menggunakan aplikasi pada PC atau Mac. Menurut statistik Google, aplikasi ini mempunyai lebih dari 10 juta muat turun dan mempunyai penilaian 4.8 bintang dengan 368k ulasan dan disenaraikan sebagai VPN percuma. Walaupun pemikiran menggunakan VPN percuma terdengar menarik, itu membuat kita sedikit gugup. Diduga, ia disokong oleh iklan. Dalam tinjauan kami tentang Thunder VPN, kami akan melihat pelbagai atribut. berikan lebih banyak maklumat. dan lihat sama ada layak mendapat penilaian bintang yang tinggi.

Ingin membandingkan Thunder VPN dengan perkhidmatan VPN yang disyorkan terbaik kami? Berikut adalah beberapa alternatif terbaik. Setiap VPN menawarkan tempoh percubaan bebas risiko selama 30 hari untuk menguji perkhidmatan.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 3.33PIA49Kotak pilihanKotak pilihan

Mengenai Syarikat

Pendaftaran VPN ThunderVPN ini dibuat oleh syarikat bernama Signal Lab. Anehnya, nama itu mirip dengan aplikasi pesanan selamat, yang dibuat oleh Signal Foundation. Walaupun namanya kebetulan, kami meragukannya. Mencari maklumat mengenai syarikat ini sukar, yang membuat kita berhati-hati. Laman web mereka cukup minimum dan hanya memberikan sebilangan kecil maklumat. Walaupun begitu, jika anda melakukan pencarian, anda dapat memberikan beberapa jawapan. Di sebelah kanan terdapat maklumat pendaftaran untuk laman web ini. Sekiranya anda melihat dengan teliti, anda akan melihat sejumlah perbezaan. Sebagai contoh, Ia menyatakan kota dan negara sebagai “Alhambra, Arkansas”. Dalam melihat, tidak ada tempat seperti itu. Semua petunjuk (kode pos dan nama bandar) menunjukkan bahawa syarikat itu sebenarnya berada di California. Selain itu, kod kawasan disenaraikan di 626. Itulah kod kawasan untuk Alhambra, California. Walaupun ini mungkin hanya kesalahan, ia menambah kecurigaan syarikat ini untuk kita.

Harga

Harga VPN ThunderMeskipun layanan ini gratis, mereka juga memiliki versi “VIP” dari VPN. Harga mereka untuk perkhidmatan selama 1 bulan ialah $ 9.99. Walau bagaimanapun, anda boleh mendapatkan perkhidmatan selama 12 bulan dengan harga $ 59,99. Anehnya, mereka mempunyai rancangan mingguan juga dengan harga $ 5,99. Seperti yang anda lihat dalam gambar di sebelah kanan, anda juga boleh mencubanya selama 3 hari secara percuma. Sudah tentu, anda boleh membatalkannya selepas percubaan 3 hari, atau anda boleh menyimpannya dengan jumlah yang baru kami sebutkan. Oleh kerana ia terikat dengan akaun Google Pay anda, pembelian perkhidmatan ini sangat mudah dilakukan.

ciri-ciri

Tidak banyak ciri produk ini untuk diperkatakan. Walau bagaimanapun, ia menyenaraikan ciri-ciri berikut.

  • Percuma Selamanya
  • Jalur Lebar Tanpa Had
  • Tidak diperlukan pendaftaran
  • Adakah Pelayan Lebar
  • Tiada log data pengguna

Lokasi dan Negara Pelayan

Dalam versi percuma, anda dapat melihat terdapat beberapa pelayan yang terdapat dalam gambar di bawah. Di sebelah kanan gambar anda dapat melihat pelayan VIP.Pelayan VPN Thunder

Semasa menggunakan perkhidmatan standard, anda mempunyai akses ke sekitar 7 lokasi di 6 negara popular. Itu termasuk Kanada, Amerika Syarikat, United Kingdom, Belanda, Jerman, dan Perancis.

Sekiranya anda memilih perkhidmatan VIP, anda akan mendapat faedah berikut.

  • Tiada iklan.
  • Sambungan lebih pantas.
  • Lebih banyak pilihan sambungan di seluruh dunia.

Lokasi pelayan premium tambahan merangkumi Finland, Jepun, AS, Korea Selatan, Singapura, Itali, India, dan Gemany.

Ujian Hands-On

Sambungan ke VPN adalah mudah. Di panel di bawah, anda melihat 2 skrin sambungan. Di sudut kanan atas, anda boleh menukar pelayan yang ingin anda gunakan dengan mengklik ikon bendera. Sudah tentu, setiap negara mempunyai ikon yang berbeza. Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, anda mempunyai lebih banyak pilihan dengan pilihan premium.

Sambungan Thunder VPN

Ujian Kelajuan VPN Thunder

Kehilangan kelajuan adalah salah satu kelemahan menggunakan perkhidmatan percuma. Pelayan yang kami uji sangat lambat. Kami menggunakan pilihan “pelayan terbaik”. Apabila anda melihat gambar, anda akan melihat bahawa kami menggunakan lokasi yang sama untuk setiap ujian. Seperti yang anda lihat, jika mereka menawarkan perkhidmatan yang pantas, ia pasti bukan sebahagian daripadanya. mari kita berharap ada kelajuan yang lebih baik pada versi premium. Seperti yang anda lihat, anda kehilangan lebih daripada 99% kelajuan anda. Juga, setiap kali anda menyambung atau memutuskan sambungan, anda akan melihat iklan. Itu boleh menjengkelkan jika anda menyambung ke lokasi yang berbeza.

Ujian Kelajuan VPN Thunder

Mengapa anda mesti menggunakan VPN

Oleh kerana begitu banyak syarikat sekarang menawarkan WiFi percuma, anda pasti ingin menggunakan VPN semasa anda berhubung. Walaupun WiFi hebat, penjenayah siber menganggapnya hebat juga. Dengan menyambung ke pelayan pilihan anda, anda membuat sambungan yang selamat dan disulitkan. Dengan cara itu, anda dapat mengurangkan risiko penjenayah atau cybertheives mencuri maklumat peribadi anda.

Sebab lain untuk menggunakan VPN adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Tidak kira di mana anda berada, menyambung ke pelayan di sana akan membantu. Ini kerana ia menjadikan perisian penyekat menyangka anda berada di tempat lain. Itu boleh menjadi kelebihan sebenar jika anda cuba mengakses kawasan tertentu atau anda disekat untuk melihat kandungan. Cukup sambungkan ke pelayan dan anda boleh mula menyemak imbas atau melihat kandungan yang ingin anda akses.

Bagaimana dengan Kebocoran?

Guntur LeaktestSeperti yang anda jangkakan dengan banyak VPN percuma yang satu ini bocor seperti ayak. Itulah sebabnya kami memutuskan untuk menguji penguji kebocoran komprehensif di www.doileak.com. Kami suka menggunakannya kerana ini menunjukkan kepada anda kawasan yang berbeza di mana ia mengesan masalah. Seperti yang anda dapat lihat pada gambar di sebelah kanan, VPN ini mempunyai beberapa masalah dan bocor. Sudah tentu, beberapa masalah yang anda lihat di sebelah kanan berpunca daripada masalah penyemakan imbas mudah alih dan bukan dari perkhidmatan.

Sekiranya Saya Menggunakan VPN ini?

Mendapatkan asas, menggunakan perkhidmatan VPN ini (jika Anda menggunakan versi percuma) akan lambat dan bocor. Anda mungkin dapat mengatasi beberapa batasan geografis dari semasa ke semasa, tetapi jika anda ingin menggunakan VPN untuk fungsi utama melindungi privasi anda, ini tidak akan dapat dilupakan. Di atas kebocoran, sangat perlahan. Sekiranya anda mahukan perkhidmatan dengan tahap keselamatan yang lebih baik dan tidak ada kebocoran, terdapat banyak perkhidmatan premium di luar sana. Kami akan mencari di tempat lain.

Pemikiran Akhir Mengenai Thunder VPN

Walaupun VPN ini sangat popular, anda tidak mahu menggunakannya untuk perkara serius. Anda harus sentiasa melindungi diri anda semasa anda menggunakan WiFi. Perkhidmatan percuma ini sangat perlahan, bocor, dan tidak boleh dipercayai. Yang mengatakan, mungkin hanya sedikit lebih baik daripada tidak menggunakan apa-apa. Ingatlah bahawa anda hanya dapat menyambung ke Amerika Syarikat, Kanada, UK, Perancis, Belanda, Jerman jika anda menggunakan versi percuma. Ini dapat membantu anda mengatasi sekatan geo jika anda ingin menggunakan sesuatu seperti SoundCloud, Pandora, atau yang lain, tetapi anda tidak boleh mengharapkannya lagi. Jangan ragu untuk melihat kami 10 VPN teratas untuk hasil terbaik.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me