A VPN-korlátozások megkerülése: Nyissa fel a VPN-t az iskolában vagy a munkahelyen

Főiskolai campusAkár a kormány, akár egy magán- vagy állami szervezet cenzúrázik, tudod, hogy az online cenzúra gyakoribb, mint az emberek gondolják. A VPN-hez való csatlakozás egyszerűen elvégezhető, és a probléma legtöbbször megoldódik. Előfordulhat azonban, hogy olyan helyzeteket tapasztalt, amelyek megállítják ezt a folyamatot. Ide tartoznak a kormányok, iskolák, főiskolák és még sok magánvállalkozás blokádjai is. Ha nem a tartalom megtekintésére a megcélzott területen tartózkodik, akkor a földrajzi korlátozások miatt blokkolva vannak. Ebben az útmutatóban segítünk megkerülni a VPN-korlátozásokat.


RankVPN ServiceVPN rajongó
PriceVisit
SiteServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160jelölőnégyzetetjelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
2NordVPN$ 3.49NordVPN87jelölőnégyzetetjelölőnégyzetetjelölőnégyzetet
3IPVanish$ 5.20IPVanish76jelölőnégyzetet

 Kormányzati cenzúra

CenzúraAhogy a világ összekapcsolódik, és egyre több állampolgár kezd el az interneten, úgy tűnik, hogy növekszik a kormányzati cenzúra mértéke. Ennek oka az, hogy a kormányok szeretik ellenőrizni, hogy az állampolgárok milyen információkhoz férnek hozzá. Természetesen néhány megye kissé rosszabb, mint mások. Az elválasztáshoz használt kategóriák és azok meghatározása az OpenNet Initiative szerint:

 • Átható – Több kategóriában egy kicsit a tartalom blokkolva van.
 • Lényeges – A közepes vagy alacsony mennyiségű tartalmat számos kategóriában szűrik.
 • Szelektív – Néhány webhelyet vagy témát kiszűrnek.
 • Feltételezett – Előfordulhat, hogy egyes webhelyek blokkolva vannak, de nincs hivatalos megerősítésük.
 • Nincs bizonyíték – Noha nincs bizonyíték a webhelyek blokkolására, más blokkoló eszközök is használhatók.

A sajtószabadságban jelentés, A világ országainak 30% -át nem szabadnak nyilvánítják. Ha bármilyen kutatást végzett, akkor valószínűleg tudja, mely országokban vannak a leginkább a kormány cenzúrája. Ide tartozik Észak-Korea, Kína, Oroszország, Irán és még sok más. Néhány kevésbé nyilvánvaló bűnös blokkolja az olyan weboldalakhoz való hozzáférést, amelyek az ország szerzői jogait sérthetik. Az ilyen korlátozásokról nem annyira beszélnek.

Intézményi és munkahelyi cenzúra

Net NannySok oktatási intézményben a tűzfalak gyakoriak. Valójában ezek miatt az egyik legismertebb VPN-társaság jött létre. Talán a cenzúra egy része igazolható lenne, ha a hallgatók kiskorúak. A felnőttek szintén blokkolva vannak. A letiltott webhelytípusok a következők: videojátékok, felnőtteknek szóló tartalom, közösségi média, szerzői jogok megsértése, alkalmi politikai tartalom (az iskolától függően) és mások. Az iskolák erkölcsi iránytűjük alapján állíthatják be a tűzfalszabályokat.

A cenzúra a munkahelyen egyre gyakoribb. Általában számos különböző kategória van blokkolva. Ide tartozhatnak felnőtt tartalom, közösségi média, játék webhelyek (fogadások vagy videojátékok) és mások. Az egyik cél az, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy más alkalmazottakat ne sértsünk meg. Természetesen bizonyos esetekben ez is növelheti a termelékenységet. Az ilyen típusú munkahelyi és intézményi blokkok egyik hátránya, hogy hiányozhat fontos információt. A bemutatás céljából példát javasolunk.

Veszélyes helyzet felmerülése esetén valaki megpróbálhat megosztani kritikus információkat a közösségi médiában. Lehet, hogy ezeknek az embereknek nincs idejük vagy hozzáférésük az egyes üzenetek üzenetéhez, de veszélyben lehet, ha nem tudja megtekinteni vagy elküldeni a közösségi médiában. Számos embernek sikerült elmenekülnie a katasztrófa miatt az ilyen típusú használat miatt. Kár lenne, ha rossz helyzetbe kerülne, mert a szervezet nem akarta, hogy barátokkal vagy ismerősökkel csevegjen.

Mi a teendő a VPN korlátozásokkal kapcsolatban?

Bár itt nem fedeztünk fel minden típusú korlátozást, minden bizonnyal láthatja, hogy a VPN-k blokkolása számos problémát okoz. Senki sem akarja, hogy megakadályozzák a tartalom megtekintését, és amint már említettük, bizonyos esetekben ártalmas lehet. Ha a VPN használata korlátozott, számos lehetősége van.

 • Változtasd meg a portot 443-ra – Az OpenVPN protokoll használatakor az alapértelmezett port 1194. Bár ez eltérhet, az alapértelmezett felhasználást VPN-forgalomként kell megjelölni. Ehelyett a 443-as port kiválasztásával a forgalom megegyezik egy biztonságos tranzakcióval. Ez általában a HTTPS webhelyek számára kijelölt port.
 • Használjon lopakodó VPN-t vagy obfuzikációt – Néhány VPN-társaságnak lehetősége van arra, hogy a lopakodás opció vagy elmosódás. Mindez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy elrejtse VPN-használatát a titkosítási információk eltávolításával, és másképp nézzen. Erre a vállalattól függően több különböző név is hivatkozhat. Ez a legegyszerűbb módszer a korlátozások feloldására, és legalább 90% -os sikerességi mutatóval rendelkezik.
 • Használja a Tor hálózatot – Ennek a módszernek a felhasználásával a titkosítás több különféle réteggel bővül, annak megtervezése miatt. Ennek ellenére az internet sebessége rendkívül lassúvá válik. Nagyobb adatvédelmet és biztonságot szerez, de veszélyt jelent a sebességre.
 • Használjon vezeték nélküli kapcsolatot – Annak ellenére, hogy ez nem működik az ország korlátozásainál, az iskolák és a munkahelyek számára feltétlenül működni fog. Természetesen használnia kellene az adattervét. Működni fog, de ez nem mindig a legjobb megoldás.

Aggályok a korlátozások megkerülésével kapcsolatban

Számos dolgot tudnia kell és gondolkodnia kell, mielőtt elvégzi az ilyen típusú műveletet. Noha magas lehet a sikerességi arány, ez nem 100%. Ha elkapnak, készen kell állnia a következményekre. Íme néhány lehetséges probléma, amelyekkel szembesülhet.

Ha megpróbál VPN-t használni egy olyan országban, ahol tiltják a VPN használatát, börtönbüntetéssel, bírsággal vagy még rosszabb helyzettel szembesülhet. Ne felejtse el, hogy az ilyen típusú tilalmakkal rendelkező országok nem lesznek ismertek a nagy igazságszolgáltatási rendszerrel. Ha azt tervezi, hogy VPN-t használ az iskolában, akkor valószínűleg bajba kerülhet. Annak ellenére, hogy egy ideig jól lehet, problémákat okozhat a szabályok állandó megsértése és elkapása. Azok számára, akik szeretnének kipróbálni a munkát, az a vállalattól függ. Ha elkapnak, először megrovásban részesülhetnek, vagy végül kirúghatnak.

Végső gondolatok a VPN használatának feloldásáról

Mint láthatja, határozottan van néhány indok a VPN használatának feloldására. Mindazonáltal óvatosnak kell lennie, ha egyáltalán lehetséges. Lehetséges, hogy súlyos következményekkel jár a tettei, ezért szánjon időt arra, hogy megtudja, mi a szabályok, mielőtt megpróbálná megsérteni azokat. Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt az útmutatót a VPN használatának feloldásának és a két oldal mögött rejlő okok magyarázatának megismerésében.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map