JepunJepun adalah negara kepulauan yang terdiri daripada hampir 7,000 pulau yang berlainan di Lautan Pasifik. Walaupun terdiri dari pulau-pulau, negara ini adalah salah satu negara yang paling maju dari segi teknologi di dunia. Teks Cina menyebut Jepun sejak abad pertama, A.D. Negara ini juga terkenal dengan persepsi masyarakat terhadap kehormatan, dan juga “kartun” mereka yang disebut sebagai manga atau anime. Meskipun ada peraturan baru yang mengatur anti pembajakan, ada juga undang-undang “pemeliharaan” data yang ada. Walaupun begitu, anda dapat membantu menjaga keselamatan data anda dengan VPN.

RankVPN ServiceVPN Fan
Pelayan PriceVisit
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Kotak pilihan

Jepun telah meluluskan beberapa peraturan baru mengenai cetak rompak dalam talian dengan hukuman penjara hingga 10 tahun dan denda hingga million 10 juta ($ 81,053) untuk pelanggar besar. Terdapat 580 laman web yang lebih mengutamakan anime atau manga. Masalahnya adalah bahawa tiada satu pun dari mereka yang terletak di sempadan Jepun. Walaupun ada negara lain yang menimbulkan masalah, salah satu masalah terbesar yang dihadapi Jepun adalah China. Walaupun keseluruhan sektor yang sah dikatakan bernilai kira-kira tiga bilion dolar, komponen AS dan China saja bernilai hampir dua kali ganda. Beijing nampaknya tidak berminat untuk melanggar undang-undang mereka sendiri, walaupun mereka telah menandatangani semua perjanjian utama mengenai perkara itu.

Intinya adalah, seperti negara-negara lain yang telah membuat undang-undang yang keras, kadang-kadang mereka membuat perbezaan untuk jangka waktu yang kecil, tetapi hasil akhirnya adalah perubahan yang sangat sedikit di pasaran cetak rompak dalam talian. Walaupun di negara-negara yang menyokong seperti AS, hampir mustahil untuk menangkap pelanggar. Walaupun anime / manga sangat besar di AS, selama bertahun-tahun orang Jepun enggan mengakui mungkin ada potensi sama sekali. Orang Jepun merasakan mereka mungkin lebih baik dilayan dengan mencuba alternatif lain.

Jepun juga mempunyai apa yang mereka sebut sebagai kebijakan “pemeliharaan” data. Dasar ini serupa dengan dasar AS tetapi menyatakan bahawa data yang disimpan mungkin disimpan sehingga dua tahun. Dengan kata lain, semua yang anda lakukan dapat dipantau. Itu adalah alasan terbaik untuk menggunakan VPN. Tidak kira apa alasan yang digunakan untuk “pemeliharaan”, kenyataannya tetap dilakukan. Sama ada anda melancong ke Jepun atau pindah ke sana baru-baru ini, anda dapat melindungi privasi anda dengan VPN.

Bercakap tentang berada di Jepun, bagaimana jika anda berada di sana dan ingin menonton salah satu saluran penstriman seperti Netflix? Perkhidmatan penstriman premium tidak akan tersedia di sana sehingga musim gugur 2015. Walaupun anda memutuskan untuk menunggu begitu lama, tidak hairanlah jumlah judul yang anda boleh akses akan dikerdilkan oleh kandungan yang ada di AS. Dengan VPN, dengan syarat anda mempunyai langganan berbayar, anda tidak perlu menunggu dan anda boleh melakukan streaming sebanyak yang anda mahukan. Apabila akhirnya dilancarkan di sana, menjaga langganan anda ke VPN bukanlah idea yang buruk kerana kawasan yang berbeza yang dapat anda akses.

Sekiranya kami telah meyakinkan anda tentang faedah yang pasti, soalan anda seterusnya ialah bertanya bagaimana VPN berfungsi. Itulah bahagian yang mudah. Sebaik sahaja anda memilih pembekal, anda akan mahu memuat turun perisian. Setelah melakukannya, anda hanya memilih negara untuk dihubungkan dan tekan butang sambung. Mengklik butang akan membuat sambungan peribadi dan disulitkan ke pelayan. Dengan melakukan ini, ia akan melindungi privasi anda. Cukup pilih negara yang ingin anda gunakan, sambungkan, dan anda akan dapat menyahsekat kandungan yang dibatasi oleh penyekat geo. Sekiranya anda ingin menonton Netflix di AS, yang perlu anda lakukan hanyalah menyambung ke pelayan di sana dan mendapatkan akses ke perkara-perkara seolah-olah anda berada di AS secara fizikal. Perkara yang sama juga dapat dinyatakan untuk wilayah atau kawasan lain yang ingin anda sambungkan.

Setelah anda memahami bagaimana VPN berfungsi, bagaimana anda menyusun pelbagai pilihan? Itulah soalan sukar. Seperti apa pun, pilihan yang anda lihat ketika memilih perkhidmatan VPN yang baik bergantung pada apa yang anda cari. Kami mempunyai pemikiran yang baik untuk Jepun. Walaupun pilihan ini menggunakan enkripsi yang selamat, menggunakan protokol OpenVPN akan menjadi idea terbaik anda bila mungkin. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan salah satu daripada banyak perkhidmatan streaming, OpenVPN (UDP) adalah yang terbaik untuk streaming. Sekiranya anda merancang untuk menyambung ke VPN dengan rangkaian mudah alih, anda juga dapat melihat protokol lain termasuk IKEv2 dan L2TP untuk keselamatan.

Untuk melindungi privasi anda atau membebaskan kandungan, kami mencadangkan ExpressVPN. Mereka tidak menyimpan log dan mempunyai ciri kill kill, oleh itu memastikan aktiviti web anda terjamin. Sekiranya anda ingin mencuba perkhidmatan streaming seperti Netflix atau yang lain, ExpressVPN sekali lagi adalah pilihan terbaik. Mereka mempunyai rangkaian yang besar, dan menawarkan pelanggan mudah alih juga, jadi anda hanya perlu berhubung, dan anda dapat melakukan streaming dari pasar dengan jumlah judul terbanyak. Tidak perlu menunggu versi Jepun jika anda tidak mahu.

kerana hanya menyekat penyekat kandungan geografi, kami mencadangkan ExpressVPN MediaStreamer. Ciri mart DNS mereka akan membantu anda membuka blokir saluran tanpa overkripsi. Namun, dengan salah satu kelajuan internet terpantas di dunia, overhead enkripsi (2gbps) akan menjadi kebimbangan terakhir saya. Keselamatan tambahan yang anda dapat untuk pengurangan kelajuan yang mungkin berlaku adalah sangat berbaloi.

Sila masuk ke kami 10 perkhidmatan VPN teratas senaraikan jika anda mahukan pilihan yang berbeza, tetapi kami tahu anda akan berpuas hati dengan pilihan yang kami sediakan di sini. Kami memilih penyedia ini daripada yang lain berdasarkan keselamatan, kelajuan, harga, dan lokasi. Kami juga mencari perkhidmatan dengan rangkaian pelayan VPN yang baik yang mungkin ingin anda sambungkan. Penyedia VPN yang boleh dipercayai akan memastikan data anda selamat, dan menyediakan rangkaian pantas untuk streaming kandungan definisi tinggi dari negara lain. Anda mahu memilih salah satu yang melakukan kedua-duanya. Oleh itu, sama ada anda berpindah ke Jepun atau hanya merancang untuk berkunjung, pastikan anda melindungi diri anda dengan VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me