Liga LegendaLeague of Legends adalah salah satu permainan MOBA, arena pertempuran dalam talian berbilang pemain yang paling popular. LoL dibuat pada tahun 2009 dan sejak itu ia menjadi kekuatan permainan yang ada sekarang. Ini adalah salah satu acara permainan paling popular di Esports. Permainan ini telah menjadi popular kerana strategi yang terlibat. Ia dibina di mana pelbagai tahap kemahiran boleh bermain dalam talian. Permainan ini mengajar anda cara bermain dan membolehkan anda mengasah kemahiran anda dalam talian dengan pasukan untuk naik ke puncak. Permainan ini global dan membawa beberapa masalah dengan kelewatan dan sambungan perlahan. Untuk mengatasi masalah ini, saya akan mengesyorkan VPN yang baik.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 2.85 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 3.25 IPVanish 76 Kotak pilihan Kotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Bermain League of Legends

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain LoL dalam talian. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Lokasi pelayan ExpressVPN

 • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
 • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
 • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
 • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

  Cara Bermain Liga Rocket dengan VPN

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Sorotan Permainan League of Legends

VPN akan membolehkan anda menukar alamat IP anda ke IP di lokasi pilihan anda. Sekiranya anda memilih lokasi yang dekat dengan pelayan yang anda mainkan, anda boleh mengurangkan ketinggalan dan mempercepat permainan. Oleh kerana data dienkripsi, ia akan membantu anda mengatasi sekatan firewall di tempat kerja atau sekolah. Pemain pro akan menikmati perlindungan tambahan yang disediakan oleh VPN terhadap serangan DDoS.

League of Legends adalah permainan di mana anda adalah Summoner. Anda memanggil juara untuk bermain untuk membantu pasukan anda. Hanya satu orang yang boleh menjadi juara pada satu masa dalam pasukan anda. Terdapat lebih daripada 150 juara. Masing-masing mempunyai kulit mereka sendiri dan bernilai dalam pelbagai mata wang dalam permainan. Anda boleh mendapatkan setiap watak secara percuma dengan memainkan lebih banyak dan membukanya. Anda boleh mencubanya secara bergilir pemain percuma.

Juara akan mempunyai statistik yang berbeza untuk membantu mereka. Mereka juga mempunyai kemampuan khas dan / atau Sihir yang dapat digunakan untuk membantu pasukan dan menyakiti musuh. Ini berkisar dari kemampuan sihir penyembuhan hingga kemampuan fizikal yang kuat. Setiap juara mengkhususkan diri dalam serangan sihir atau fizikal dengan hanya beberapa yang mempunyai gabungan kedua-duanya. Ini bersama dengan statistik lain di belakang seorang juara adalah yang meletakkannya dalam salah satu daripada enam kategori permainan.

Juara Liga Legenda:

 • Kereta kebal: Juara hebat ini kuat dalam pertahanan dan biasanya lambat. Mereka boleh mengalami banyak kerosakan sebelum jatuh. Juara-juara ini hebat dalam memimpin pertahanan dan mata bertahan, tetapi dapat dikalahkan oleh watak-watak yang pantas dan pantas.
 • Pejuang: Watak-watak ini lebih seimbang. Mereka mempunyai serangan dan pertahanan yang sekata. Mereka lebih pantas daripada kereta kebal, tetapi tidak bertahan. Para pejuang hebat dalam jarak dekat kerana mereka dapat menggunakan kemahiran untuk serangan dan pertahanan untuk menjatuhkan musuh.
 • Penyihir: Watak-watak ini hebat dalam menghasilkan kerosakan. Mereka mempunyai statistik serangan yang hebat, tetapi pertahanan rendah. Mages juga menggunakan mana untuk segala-galanya, jadi anda pasti perlu berjaga-jaga dan menyimpannya apabila perlu. Mereka hebat dalam jarak jauh dan mengalahkan lawan.
 • Pembunuh: Watak-watak ini adalah mengenai mobiliti dan serangan. Juara ini adalah yang terpantas dan paling mematikan. Kejatuhan utama mereka adalah bahawa mereka agak licin. Mereka boleh dibawa keluar dengan cepat oleh kereta kebal jika tidak berhati-hati. Pada masa yang sama mereka dapat menurunkan tangki dengan cepat.
 • Marksman: Mereka adalah pejuang berkepala yang rapuh. Mereka tidak dapat menyerang dengan baik, tetapi mereka boleh menanggung kerosakan. Hasil kerosakan mereka sangat tinggi. Juara ini berada di belakang pasukan mereka dan menembak lawan.
 • Menyokong: Ini adalah juara yang menyokong seluruh pasukan. Mereka mungkin bukan pejuang terbaik, tetapi mereka hebat untuk membantu pasukan. Keseluruhan pasukan dapat meningkat melalui komitmen watak sokongan. Mereka boleh mengubah permainan dengan memberikan kekuatan, kesihatan, sihir dan banyak lagi pasukan mereka.
  Cara Bermain Street Fighter V dengan VPN

Bersama dengan juara ini, anda akan mendapat minion yang seperti watak kecil yang akan anda letakkan di lorong untuk membantu anda mengalahkan dan mempertahankan. Anda mempertahankan struktur yang disebut menara dan Nexus. Turret mempertahankan anda dan pangkalan musuh anda dengan menembak mereka. Struktur ini mesti dimusnahkan untuk melewati bahagian peta tersebut. Nexus adalah titik terakhir yang mesti dimusnahkan. Peta adalah arena League of Legends. Terdapat juga peninggalan pada peta ini. Relik akan memberi anda kesihatan, meningkatkan statistik anda, mengurangkan statistik musuh, dan lain-lain.

Peta League of Legends:

 • Parut Kristal: Kawasan perlombongan ini terperangkap dalam perang. Anda dan 4 sekutu anda akan berada di peta bulat untuk mengalahkan musuh anda Nexus dengan kesihatan permulaan 500. Untuk melakukan ini, anda perlu mengawal satu titik dan sekali dalam kawalan lawan, Nexus akan kehilangan kesihatan.
 • Howling Abyss: Ini adalah daerah paling dingin yang memiliki satu jambatan sempit di mana perang epik dilancarkan. Di jambatan yang satu ini, anda akan berusaha memerangi musuh anda daripada mengalahkan menara dan Nexus anda.
 • Saman Rift: Ini adalah hutan terpencil. Ini adalah peta biasa tertua, paling kerap digunakan, dan terbesar. Anda dan sekutu akan melalui labirin untuk sampai ke menara musuh dan Nexus untuk memusnahkan mereka dan menang.
 • Jalur Berpusing: Ini adalah hutan yang gelap. Di sinilah anda akan pergi ke salah satu dari dua arah ke Turret dan Nexus musuh untuk menghancurkannya. Juga semasa di sana ingat untuk melindungi pangkalan anda kerana peta yang lebih kecil ini menempatkan anda dalam posisi menyerang dan bertahan.
 • Dewan Magma: Gunung ini dipenuhi lava. Cara anda menang adalah dengan membunuh 100 pasukan musuh, memusnahkan menara, atau mendapatkan darah pertama dalam 1v1 / 2v2. Ini hanya dibuka di kejohanan walaupun ini adalah peta terbesar.
 • Jambatan Butcher: Jambatan ini mengawasi tempat penyembelihan. Dulu jambatan besar menuju ke kuil, tetapi sekarang digunakan untuk bertarung. Ini adalah jambatan tunggal yang pasukan berjaya melakukannya.
  Cara Memainkan Paladin dengan VPN

Terdapat banyak cara untuk bermain. Anda boleh membeli barang untuk menolong anda menang. Barang boleh ditukar dengan emas. Anda memperoleh emas dengan mengalahkan raksasa di hutan, juara lain, minion. dan menara. Item akan memberi anda buff untuk membantu watak anda sepanjang pertandingan. Pada awalnya anda ingin mendapatkan emas dan cuba mencari satu set barang yang akan membantu anda menang. Cara anda bermain akan mempengaruhi item yang anda dapat. Terdapat lima peranan utama yang dimainkan orang dalam League of Legends.

Peranan League of Legends:

 • ADC: Ini bermaksud serangan kerosakan. Mereka adalah watak yang hebat dalam membunuh. Mereka mempunyai output kerosakan yang tinggi, tetapi biasanya tidak dapat diserang. Seorang juara menembak biasanya mengisi peranan ini.
 • Sokongan: Mereka bertanggung jawab melindungi dan membantu ADC, yang biasanya berada di lorong atas atau bawah. Mereka hebat membuang lawan dari keseimbangan dan membantu ADC memanfaatkannya.
 • Jungler: Watak-watak ini bertanggungjawab untuk mendapatkan XP dan penggemar dari monster di hutan. Mereka harus naik level lebih cepat dan kuat di akhir permainan. Seiring dengan itu mereka harus mendapat sejumlah bonus untuk pasukan.
 • Tangki: Mereka memainkan peranan sebagai perisai. Mereka hebat menyekat lawan agar tidak bergerak. Seiring dengan ini, mereka dapat menurunkan ADC kerana mereka dapat bertahan melalui serangan. Mereka mungkin tidak mempunyai output kerosakan yang tinggi, tetapi pertahanan mereka memungkinkan mereka bertahan cukup lama untuk mengeluarkan ADC.
 • APC: Ini bermaksud keupayaan daya bawa. Mereka lebih banyak berjuang sendiri. APC sangat hebat dan tidak memerlukan sokongan yang dilakukan oleh ADC. Mereka menggunakan kemampuan mereka untuk merosakkan musuh. Mereka biasanya berada di lorong tengah, tetapi kemampuan mereka memberi mereka peluang untuk berada di tempat lain.

LoL adalah MOBA popular yang mempunyai 150+ juara untuk bermain sebagai. Terdapat banyak strategi yang boleh anda gunakan. Anda dan rakan anda dapat bertempur di peta bersama sebagai satu pasukan. League of Legends adalah permainan yang menyeronokkan dan saya pasti anda suka.

Sekali lagi saya mengesyorkan menggunakan perkhidmatan VPN untuk bermain League of Legends secara dalam talian. VPN akan memberi anda alamat IP dari lokasi pelayan yang anda pilih. Ia akan meningkatkan prestasi dan mengurangkan ketinggalan. Pemain elit juga akan menghargai perlindungan tambahan dari serangan DDoS.

Nikmati semua aksi semasa anda bermain League of Legends dalam talian. Sila kongsi catatan ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati LoL dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me