Firewall CinaFirewall internet Cina memang legenda. Sehingga Geremie Barmé, seorang ahli sinologi Australia, mencipta istilah Great Firewall of China (disingkat GFW) pada tahun 1997. Ia mewakili salah satu dasar internet yang paling ketat di dunia. Globalisasi menyukarkan pemerintah China untuk terus memegang teguh warganegara mereka. Salah satu cara orang mula mengatasi sekatan tersebut adalah dengan menggunakan VPN. Syarikat China menggunakan VPN untuk menjalankan perniagaan di luar negara, jadi ia sangat penting bagi ekonomi.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 PIA 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 4.87 IPVanish 76 Kotak pilihan

Daripada kehilangan kawalan, pemerintah telah memutuskan untuk menindak semula. Mereka telah menyekat semua perkhidmatan VPN yang tidak sah mulai April 2023. Malangnya, mereka memandang serius penguatkuasaan. Orang Cina juga tidak takut mengeluarkan wang untuk menguatkuasakan undang-undang tersebut. Sekiranya mereka menangkap anda menggunakan rangkaian antarabangsa secara peribadi atau menggunakan “saluran haram”, atau perkhidmatan yang berkaitan tanpa kebenaran, mereka akan dikenakan denda sehingga 15,000 Yuan ($ 2,178 USD). Mereka yang memperoleh dan mendapat keuntungan daripadanya akan didenda dan keuntungan mereka dirampas dengan sewajarnya, katanya.

Nasib baik, ada beberapa penyedia VPN terkenal yang akan membantu anda mengatasi larangan tersebut. Mereka telah ada selama beberapa tahun, dan mengasah sistem mereka agar sesuai dengan kebutuhan pengguna VPN di China. Kami akan bercakap lebih banyak mengenai mereka sebentar lagi. Ingat, anda mengambil risiko bahawa pemerintah akan menangkap anda. Mungkin ada akibat tambahan yang tidak kami senaraikan, jadi berhati-hatilah. Mari kita lihat pilihan terbaik sekarang.

1. VPN Terbaik untuk Larangan Cina: ExpressVPN

ExpressVPN

Dengan ExpressVPN, akses VPN pantas dan MediaStreamer bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membuka blokir akses ke kandungan yang disensor. Perkhidmatan ini akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membantu anda menjelajahi Great Firewall of China.

NegaraLokasiServisProtokolSoftwareMonth15 Mo.Refund
94 160 3.000 orang OpenVPN, SSTP, L2TP, PPTP Perisian VPN $ 12.95 $ 99.95 30 hari

Seperti yang anda lihat dalam jadual di atas, ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Rangkaian ExpressVPN menawarkan ratusan pelayan di lokasi utama untuk membantu melindungi privasi pengguna mereka. Itu termasuk lokasi seperti Hong Kong (kerana ia adalah yang paling dekat di rantau ini). Anda dapat menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menikmati konten yang biasa anda lihat. Tidak ada tetapan khusus yang perlu anda tetapkan sebagai tambahan.

  Mainkan World of Warcraft (WoW) Dengan VPN

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar. Oleh kerana anda berusaha mengatasi larangan di China, pilihan terbaik anda adalah menggunakan pelayan yang terletak di Hong Kong. Pelayan di sana kemungkinan akan memberikan anda kelajuan terbaik dari daratan China. Untuk memilihnya, anda ingin memilih tab “Semua”, buka Asia Pasifik, dan kemudian buka Hong Kong. Anda juga boleh mengklik tab “Semua” dan memasukkan perkataan “Hong Kong” di kotak carian. Seperti yang anda lihat, kami menguji pelayan di Hong Kong dan kelajuannya mencapai 57.33 Mbps.

Ujian kelajuan ExpressVPN Beijing

Walaupun ExpressVPN mempunyai harga yang lebih tinggi daripada beberapa pelayan lain dalam senarai, mereka pasti akan membuat anda mengharamkan larangan VPN. Apabila anda menggabungkannya dengan ciri lain yang mereka tawarkan dan rangkaiannya yang besar, perkhidmatan ini mempunyai nilai yang tinggi. Anda boleh menyambungkan komputer, peranti genggam, penghala, dan konsol permainan (SmartDNS) dengan satu akaun VPN hanya untuk $ 6.67 sebulan dengan jaminan 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN Terbaik untuk Larangan Cina: NordVPN

NordVPN

NordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat kerana mempunyai pelayan yang terletak di seluruh dunia. Ahli mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di seluruh dunia dengan harga yang sangat baik.

NegaraLokasiServisProtokolSoftwareMonthlyYearlyRefund
59 70 3300 OpenVPN, PPTP, L2TP Tingkap $ 11.95 $ 69.00 30 hari

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai salah satu gabungan perkhidmatan terbaik untuk harganya. Sudah tentu, tujuannya adalah untuk membantu anda mengatasi larangan VPN di China. Untuk harga terbaik, anda ingin melanggan akaun yang lebih panjang. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk kedua-dua peranti Android dan iOS (iPhone, iPad).

  Panduan Persediaan Windows Akses Internet Peribadi

NordVPN menghoskan sebilangan pelayan di Hong Kong. Cara termudah untuk memilih nombor pelayan tertentu adalah memilih tab “Pelayan” dalam aplikasi dan kemudian menyusun hasilnya mengikut urutan abjad. Anda kemudian boleh menatal ke bawah dan memilih mana-mana pelayan yang mereka senaraikan. Anda dapat melihat peratusan masa muat dan jarak ke setiap pelayan. Kami menguji pelayan Hong Kong dan mendapati prestasi adalah 34.51 Mbps.

Ujian kelajuan NordVPN Shenzhen

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dari sekadar $ 2.99 sebulan dengan jaminan 30 hari.

Lawati NordVPN

3. VPN Terbaik untuk Larangan Cina: IPVanish

IPVanish

Oleh kerana ciri lalu lintas IPVanish tidak jelas, anda seharusnya dapat menggunakan perkhidmatan mereka untuk membantu anda mengatasi larangan VPN. Untuk mendapatkan kelajuan terbaik untuk negara ini, kami mencadangkan untuk menyambung ke pelayan di Hong Kong (kerana ia adalah bandar utama terdekat ke China). Apabila anda melakukannya, anda akan dapati bahawa sambungan di bandar cepat dan sepatutnya berfungsi dengan baik untuk apa yang anda mahu lakukan. Ciri itu menjadikan IPVanish pilihan yang baik untuk digunakan di China.

NegaraLokasiServisProtokolSoftwareMonth12 Mo.Refund
60 89 1,200 OpenVPN, IKEv2, L2TP, PPTP Perisian VPN $ 7.50 $ 58.49 7 hari

Bersama dengan sebilangan pelayan di Asia, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian berjalan dengan baik apabila kami memilih pelayan di Asia untuk ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara di seluruh rantau ini. Anda boleh memilih lokasi tertentu atau pelayan individu.

IPVanish menghoskan 19 pelayan di Hong Kong (pelayan terdekat di rantau ini) dan anda boleh memilih untuk menyambung ke mana-mana dari mereka. Anehnya, mereka menyenaraikan pelayan di Hong Kong dengan 2 cara yang berbeza. Walaupun anda dapat mencarinya dengan memilih China dan kemudian Hong Kong, anda juga dapat mencari set lain jika memilih Hong Kong sebagai negara. Kami menguji pelayan IPVanish di Hong Kong, hkg-c18, dan mendapati kelajuannya adalah 35,70 Mbps.

  Cara Membayar VPN secara Anonim dengan Kartu Hadiah Prabayar

Ujian kelajuan IPVanish Chengdu

Apabila bernilai, IPVanish sukar dikalahkan. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu hanya berlaku $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Ahli dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan selama 7 hari.

Lawati IPVanish

4. VPN Terbaik untuk Larangan Cina: VyprVPN

VyprVPN

Pasukan VyprVPN berpusat di Austin, Texas dan mempunyai sejarah panjang memperjuangkan privasi Internet pengguna. Mereka telah menjadi tuan rumah panel privasi tahunan di SXSW selama beberapa tahun dan bahkan menghabiskan masa di Washington, DC melobi reformasi privasi. Anda akan mendapati perkhidmatan VPN sesuai dengan nilai mereka.

NegaraLokasiServisProtokolSoftwareMonthlyYearlyRefund
47 57 700 OpenVPN, PPTP, L2TP Tingkap $ 14.99 $ 74.99 30 hari

Anda akan melihat beberapa ciri tambahan dengan VyprVPN bergantung pada akaun mana yang anda pilih. Pelan VyprVPN Premium merangkumi 5 sambungan serentak, VyprVPN Cloud, dan protokol Chameleon. Ciri Cloud mereka membolehkan anda mengawal pelayan VPN anda sendiri di awan sementara protokol Bunglon akan membantu anda mengatasi larangan VPN Cina.

Pelanggan VyprVPN tidak memberi anda kemampuan untuk memilih pelayan tertentu semasa menyambung ke pelayan di Hong Kong. Sebaliknya, anda ingin menukar lokasi ke Hong Kong. Dari sana. pelanggan akan menghubungkan anda secara automatik ke pelayan VPN terbaik di Hong Kong. Oleh kerana anda dapat memilih protokol tertentu, mereka mencadangkan menggunakan protokol proprietari mereka yang mereka panggil Bunglon. Kami berjaya mencapai kelajuan muat turun 19.68 Mbps setelah menyambung ke pelayan di Hong Kong.

Ujian kelajuan VyprVPN Wuhan

VyprVPN telah memberikan diskaun 25% kepada pengunjung kami. Kupon bertumpu di atas diskaun jangka biasa mereka. Anda boleh menikmati VPN dan VyprVPN Cloud tanpa had dengan hanya $ 12.95 sebulan atau $ 60 setahun. Akaun tahunan hanya berfungsi $ 5.00 sebulan. Pengguna baru dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan selama 3 hari.

Lawati VyprVPN

Di sana anda mempunyai pilihan terbaik untuk membantu anda mengatasi larangan VPN di China. Semua pilihan itu harus sesuai untuk tujuan anda. Pastikan anda berhati-hati ketika menggunakannya di negara ini kerana larangan VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me