Počnimo našu PureVPN recenziju s pogledom na to kako je tvrtka nastala. Godine 2006, GZ Systems Ltd. sa sjedištem u Hong Kongu počeo je eksperimentirati s VPN-om kako bi se zaštitio od gušenja propusne mreže od strane ISP-a korisnika koji struji medije ili igraju online igrice. Tako je nastao PureVPN. 2007. započeli su komercijalni rad PureVPN-a sa poslužiteljima na samo dvije lokacije. Brzo su rasli u korisnicima i na broju lokacija, proširivši se na šesnaest samo u prvoj godini. Danas imaju jednu od najvećih VPN mreža s preko 2000 poslužitelja na 180 lokacija, raspoređenih među 141 različitim zemljama. Njihova tehnologija je također porasla. Razvili su prilagođeni softver za Windows, Mac OS X, iOS i Android. Imaju gigabitnu mrežu s vlastitim nadzorom s preko 80000 IP adresa diljem svijeta dostupnim svojim pretplatnicima.

PureVPN

Cijene i posebne ponude

PureVPN je prije ponudio razne VPN pakete, ali sada su se spustili na jedan. Prodaje se u troročnim planovima. Kao i mnogi pružatelji VPN-a, imaju sve veće popuste na ove planove na temelju duljine trajanja. Ovi planovi su mjesečni, godišnji i dvije godine. To znači da trenutno možete dobiti mjesec dana PureVPN usluge za 10,95 dolara, 12 mjeseci za 4,08 dolara mjesečno, a dvije godine za samo 2,88 dolara mjesečno. To znači da možete uštedjeti 74% popusta njihova redovna mjesečna cijena ako se prijavite za 2 godine usluge.

PureVPN cijene

Oni također prodaju nekoliko dodataka koji su sljedeći:

 • NAT vatrozid – 4,99 USD / mj
 • Namjenski IP – 4,99 USD / mj
 • Namjenski IP w DDoS zaštita – 5,99 USD / mj

Dakle, što možete dobiti za novac s PureVPN-om? Svim pretplatnicima nude sljedeće pogodnosti:

 • Besplatni prilagođeni VPN softver za Windows, Mac OS X, iOS i Android
 • 5 Istovremene veze
 • Neograničena širina VPN i upotreba
 • Virtualni IP-ovi širom svijeta s više od 2000 poslužitelja u 141 različite zemlje
 • Dijeljena IP adrese među pretplatnicima radi bolje privatnosti
 • Izbor VPN protokola: OpenVPN (TCP-UDP), SSTP, L2TP, IKEv2 i PPTP
 • Izbor šifriranja na temelju namjene
 • Mogućnost zaobilaženja cenzure i geo-ograničenja
 • Zaštita Wi-Fi žarišta od hakera i krađe identiteta
 • VoIP podrška za uštedu na dugim troškovima
 • Podrška za P2P i dijeljenje datoteka
 • 31-dnevno jamstvo povrata novca

Načini plaćanja PureVPNPureVPN ima različite načine plaćanja za njihovu VPN uslugu. Prihvaćaju sljedeće kreditne kartice: VISA, MasterCard, American Express, Discover, JCB, VISA Electron i VISA Delta. Ako sve svoje internetske uplate želite zadržati na jednom mjestu, prihvaća se i PayPal. Za one koji žele malo više anonimnosti, možete platiti putem Bitcoina. Oni također prihvaćaju plaćanja putem Paymentwall-a, Alipay-a, CashU-a i mnogih drugih. Ako plaćate putem PayPala ili Bitcoina, sve što je potrebno za uspostavljanje računa su korisničko ime, lozinka i adresa e-pošte..

Posjetite PureVPN

Probno razdoblje bez rizika

PureVPN zna da želite testirati njihovu uslugu za sebe prije nego što se odlučite na kupovinu, tako da novim pretplatnicima nude 31-dnevno, 100% -tno jamstvo povrata novca. Ovo bi trebalo biti dovoljno vremena da u potpunosti testirate njihovu VPN uslugu i podršku. Pravila o povratu PureVPN-a navode da će najprije pokušati riješiti sve probleme prije nego što odobre povrat sredstava.

Ako udovoljavate kriterijima pravila o povratu novca i niste u potpunosti zadovoljni njihovom uslugom, tada će vam nadoknaditi punu kupoprodajnu cijenu. Da biste zatražili povrat novca, pošaljite e-poruku na adresu [email protected] u kojoj ćete navesti svoje VPN korisničko ime i razlog otkazivanja pretplate. Povrati se neće izvršiti kasnije od 31 dana od datuma kupnje.

Mreže i lokacije poslužitelja PureVPN

Kao što smo rekli u uvodu, PureVPN mreža započela je sa samo 2 lokacije poslužitelja, ali narasla je na preko 180. Oni samostalno upravljaju svojom gigabitnom mrežom VPN poslužitelja koja je narasla na preko 2000 VPN servera u 141 različitim zemljama s pristupom preko 80 000 IP adrese. Imaju poslužitelje na gotovo svim glavnim kontinentima, uključujući Afriku, Aziju, Europu, Oceaniju, Sjevernu i Južnu Ameriku.

 • Sjeverna Amerika
  • Kanada – Montreal, Quebec, Vancouver
  • SAD – Ashburn, Atlanta, Chicago, Houston, Los Angeles, Miami, New Jersey, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, Seattle, Washington, DC
  • Bahami, Barbados, Bermudi, Britanski Djevičanski otoci, Kajmanska ostrva, Dominika, Dominikanska Republika, El Salvador, Grenada, Gvatemala, Haiti, Honduras, Jamajka, Meksiko, Montserrat, Nikaragva, Portoriko, St Lucia, Trinidad i Tobago, Turks i Caicos otoka
 • Centralna Amerika
  • Belize, Kostarika
 • Južna Amerika
  • Aruba, Argentina, Bolivija, Brazil, Čile, Kolumbija, Ekvador, Gvajana, Panama, Paragvaj, Peru, Surinam, Venezuela
 • Europa
  • UK – Gosport, London, Maidenhead, Manchester
  • Francuska – Pariz, Roubaix
  • Njemačka – Berlin, Frankfurt, Hessen, München, Nürnberg
  • Albanija, Austrija, Belgija, Bosna, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Grčka, Mađarska, Island, Irska, otok Man, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Malta, Moldavija, Crna Gora , Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina
 • Okeanija
  • Australija – Brisbane, Melbourne, Perth, Sydney
  • Novi Zeland, Papua Nova Gvineja
 • Azija
  • Afganistan, Armenija, Azerbejdžan, Bangladeš, Bahrein, Brunej, Kambodža, Kina, Gruzija, Hong Kong, Indija, Indonezija, Japan, Jordan, Kazahstan, Kuvajt, Kirgistan, Laos, Libanon, Makao, Malezija, Mongolija, Mjanmar, Oman, Pakistan , Filipini, Katar, Saudijska Arabija, Singapur, Južna Koreja, Šri Lanka, Sirija, Tadžikistan, Tajvan, Tajland, Turkmenistan, UAE, Uzbekistan, Vijetnam, Jemen
 • Afrika
  • Alžir, Angola, Zelenortski otoci, Egipat, Etiopija, Gana, Kenija, Madagaskar, Mauritanija, Mauricijus, Maroko, Niger, Nigerija, Senegal, Sejšeli, Južna Afrika, Tanzanija, Tunis
  VPNBook Review 2023

Gledajući ovaj popis gradova, lako je vidjeti da PureVPN ima poslužitelje širom svijeta i više poslužitelja na popularnijim lokacijama kao što smo već spomenuli. Njihova mreža podržava većinu VPN protokola, uključujući: OpenVPN, SSTP, L2TP / IPSec, IKEv2 i PPTP. O tim ćemo protokolima raspravljati malo više kada pregledavamo PureVPN prilagođeni softver.

PureVPN također implementira usmjeravanje podataka, pri čemu, zbog učinkovitosti mreže tijekom vršnih vremena, možete biti preusmjereni na drugačiji podatkovni centar od onoga koji ste odabrali. Ovo preusmjeravanje koristi poslovnu i komercijalnu logiku za usmjeravanje do niskog kašnjenja, velike brzine poslužitelja u drugi podatkovni centar unutar iste zemlje ili zabranu koja, najbliža dostupna zemlja. To možemo smatrati problemom ako se u određenu zemlju povezujete u određenu zemlju (IP adresa), a oni su vas zbog mrežne učinkovitosti preusmjerili u drugu zemlju.

PureVPN se zalaže za slobodu interneta i omogućuje dijeljenje datoteka na mnogim njihovim lokacijama. Ograničavanje dijeljenja datoteka na ove lokacije pomaže im u održavanju ukupnih performansi njihove mreže. Također su ove lokacije općenito prihvatljivije za dijeljenje datoteka i korištenje P2P softvera.

Posjetite PureVPN

Privatnost i sigurnost

Bez certifikataPureVPN ima opsežnu politiku privatnosti koja jasno ističe da oni ne vode evidenciju o aktivnostima korisnika na njihovoj mreži. To se razlikuje od prošlosti, ali PureVPN nije ovjeren bez dnevnika 2023. Oni ne čuvaju nikakve podatke o aktivnostima VPN korisnika kako je potvrdila revizija treće strane. Znaju samo dan kada ste se povezali s poslužiteljem i ISP-om s kojeg ste povezani. To pomaže u rješavanju problema. Evo izvatka njihove politike o privatnosti u vezi s evidentiranjem korisničkih aktivnosti:

NE vodimo evidenciju vaših aktivnosti pregledavanja, evidencije veza, evidencije VPN IP-ova dodijeljenih vama, vaše originalne IP-ove, vrijeme vaše veze, povijest pregledavanja, web mjesta koja ste posjetili, odlazni promet, sadržaj ili podatke imate pristup ili DNS upite koje ste sami generirali.
Želimo da budete sigurni da znate da prikupljamo minimalne podatke, čija je jedina svrha upravljanje VPN i proxy uslugom i nesmetano funkcioniranje. Naši sustavi, procesi i poslužitelji dizajnirani su tako da ne čuvaju osjetljive / osobne podatke. To se izvodi dizajnom kako bi se osiguralo da nemamo podatke za razmjenu, čak ni kada je to zakonom zahtijevano.

Kao što smo spomenuli, PureVPN je revidirana 2023. Ovdje je odlomak iz rezultata:

Mi to ne samo tvrdimo, već smo to dokazali i revizijom naših sustava i konfiguracija od strane vodećeg američkog neovisnog revizora, Altius IT. Revizor je potvrdio da:
“Nismo pronašli nikakve dokaze o konfiguracijama sustava i / ili datotekama dnevnika sustava / usluga koje bi neovisno ili zajedno mogle dovesti do identifikacije određene osobe i / ili aktivnosti osobe pri korištenju PureVPN usluge.”

  Avast SecureLine VPN pregled 2023

Iz ovog izvatka možete vidjeti da PureVPN ne bilježi nikakve specifične aktivnosti poput posjećenih web-lokacija, preuzetih sadržaja ili softvera ili aplikacija koje se koriste dok su povezani na njihovu VPN mrežu. Smješteni su u Hong Kongu, koji nema zakone o obveznom čuvanju podataka. U skladu s tim, oni će se pridržavati ispravnih pravosudnih kanala, ali informacije koje im mogu pružiti su minimalne.

Kakvu enkripciju nudi PureVPN korisnicima svoje mreže? Njihov Windows softver podržava razne protokole, uključujući OpenVPN, SSTP, IKEv2, L2TP i PPTP. Oni implementiraju OpenVPN kao svoj osnovni zadani protokol na Android klijentu. Prema zadanim postavkama, svi se podaci kriptiraju i dešifriraju pomoću AES-128-CBC šifre koji se inicijalizira 128-bitnim ključem. Ako ste paranoičniji tip, možete ručno odabrati veću jačinu šifriranja. Njihov Mac OS X softver podržava L2TP i PPTP. Njihova iOS aplikacija koristi protokol IKEv2, za koji se smatra da je jednako siguran kao OpenVPN, ali je dobar i za mobilne uređaje, jer se lako ponovno povezuje i održava VPN sesiju kad se veza izgubi ili promijeni. To je zbog njegove podrške MOBIKE-u. To znači da bez obzira na vaš odabrani operativni sustav, uvijek možete biti sigurni da je internetski promet sigurno šifriran pouzdanom vezom prilikom pristupa PureVPN poslužitelju..

PureVPN podrška

PureVPN jedna je od rijetkih usluga koja ima 24/7 chat uživo kako bi odgovorila na bilo kakva laka tehnička, prodajna ili naplatna pitanja koja biste mogli imati. Isprobali smo njihov live chat i drago mi je što mogu reći da izgleda da su uvijek tu. Oni reagiraju gotovo odmah i preusmjerit će vas prema drugom agentu ako vam onaj koji odgovori na vaš poziv ne može pomoći. Ponekad bi nas usmjerili na često postavljana pitanja (FAQs) i stranice podrške kako bismo pomogli u našim pitanjima. Za više tehničkih problema, oni pružaju sustav za podršku ulaznica putem e-pošte 365/24/7 s vrlo brzim vremenom odziva. Obično će vam se javiti u roku od sat vremena. Odgovor koji smo dobili na naše pitanje bio je brz, profesionalan i sažet odgovor.

Posjetite PureVPN

PureVPN Windows klijent

Tim PureVPN razvio je aplikacije za Windows, Mac, iOS i Android. Brzo ćemo vam pokazati aplikaciju Windows. Možete očekivati ​​isto jednostavno sučelje za upotrebu u svim njihovim aplikacijama. Kao što možete vidjeti, klijent vam omogućuje odabir bilo koje lokacije poslužitelja. Možete pretraživati ​​lokacije po zemlji ili gradu. Otkrićete da PureVPN ima jednu od najvećih VPN mreža.

Aplikacija PureVPN za Windows

Primijetit ćete neke bilješke pored lokacija koje podržavaju VoIP i P2P. PureVPN vam također pokazuje koja su mjesta na poslužitelju virtualna. Virtualni poslužitelji nisu smješteni na mjestu prikazanom u sučelju. Ako vam je cilj zaštita privatnosti u toj zemlji, ne preporučujemo njihovu upotrebu. Međutim, ako jednostavno želite lokalnu IP adresu, onda su virtualni poslužitelji bolji izbor.

Postavke aplikacije PureVPN

PureVPN Windows klijent ima nekoliko načina, uključujući stream, internetsku slobodu, sigurnost / privatnost, dijeljenje datoteka i namjenski IP. Za upotrebu ove opcije morat ćete dodati namjenski IP računu. Ako želite veću kontrolu nad vezom, aplikacija će vam također omogućiti da odaberete između IKEv2, PPTP, TCP, UDP, L2TP i SSTP protokola. Za većinu namjena preporučujemo IKEv2 i OpenVPN UDP.

Posjetite PureVPNPureVPN test brzine

Vrlo često provodimo testove brzine kod naših najboljih pružatelja usluga kako bismo osigurali da su performanse jednake. U našem testiranju postojala je velika razlika između brzine ISP-veze i šifrirane veze putem PureVPN-a. Izvedba je još uvijek dovoljno brza za strujanje HD sadržaja i preuzimanje bez problema. Ako se odlučite povezati s popularnom državom poput Sjedinjenih Država, tada vam predlažemo da odaberete određeno mjesto poslužitelja. Na taj način možete birati između poslužitelja na istočnoj obali u odnosu na zapadnu obalu na temelju trenutne lokacije.

  Intuitivan pregled lozinke

PureVPN test brzine

Kao što možete vidjeti na gornjim slikama, šifrirana veza smanjila je brzinu učitavanja naše baze ISP-a sa 115,56 Mb / s na 63,35 Mb / s. Ovo je pad od 45% na server u Atlanti, GA. To je prihvatljivo i dovoljno brzo za obavljanje širokog spektra zadataka.

Zaključak

PureVPN je u komercijalnom VPN poslu od 2007. Pokrenuli su svoju mrežu na samo dvije lokacije, a sada su se preko 180 proširili u 141 različite zemlje. Imaju više od 2000 poslužitelja s preko 80 000 IP adresa za svoje pretplatnike. Imaju više poslužitelja u popularnim zemljama poput SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Francuske, Italije, Njemačke i Nizozemske. Oni su certificirani VPN bez dnevnika i ne bilježe nijednu pojedinačnu aktivnost, softver ili aplikacije koje se koriste ili pristupaju ili web stranice koje korisnici posjećuju dok koriste njihove usluge. PureVPN je VoIP i P2P pa čak i pokazuje koji su serveri najbolji za ove aktivnosti na njihovoj mreži. Oni će se pridržavati ispravnih zakonskih ovlasti, ali ne vode evidencije o aktivnostima korisnika kako bi pružene informacije bile minimalne. Sjedište tvrtke PureVPN sa sjedištem u Hong Kongu nije potrebno zadržavanje takvih podataka.

PureVPN ima prilagođene softverske aplikacije za Windows, Mac OS X, Android i iOS. Te su aplikacije jednostavne za instaliranje i omogućuju korisnicima da se povežu s VPN poslužiteljima sa samo nekoliko klikova mišem ili dodirom na zaslonu. Njihov prilagođeni softver koristi koncept načina rada. Načini pojednostavljuju tehničku postavku veze na temelju određene svrhe. To znači da sve što korisnik mora učiniti je odabrati način rada i lokaciju za povezivanje. Lokaciju možete odabrati izravno ili prema namjeni koristeći njihov softver. Njihove aplikacije za Windows, Mac OS X i Android uključuju neke naprednije značajke dostupne za VPN, uključujući VPN sklopke, sigurni DNS, IPv6 zaštitu od propuštanja i podijeljeno tuneliranje. Njihova iOS aplikacija ima VPN na zahtjev.

Sve njihove aplikacije pružaju neke od najboljih enkripcija dostupnih u industriji u AES-128 i AES-256. Njihov Windows klijent podržava razne VPN protokole. Njihov Mac OS X softver podržava SSTP, L2TP i PPTP. Njihova Android aplikacija koristi OpenVPN (TCP / UDP), što mnogi u industriji smatraju jednim od najboljih VPN protokola. Zadane aplikacije za iOS imaju IKEv2 koji je siguran, brz i pouzdan. Također, njegova podrška MOBIKE-u čini ga idealnim izborom za kućne uređaje poput iPhonea i iPada jer olakšava ponovno spajanje na VPN prilikom promjene Wi-Fi žarišnih točaka ili prijenosa s kućnih mreža na mobilne podatke.

Osim toga, PureVPN ima ručne tutorijale i vodiče za postavljanje vida za povezivanje s njihovom uslugom pomoću Windows, Mac OS X, Android, iOS, Ubuntu, usmjerivača i preko 20 drugih uređaja koji koriste razne VPN protokole. Njihova podrška počinje 24/7 internetskim chatom. Također imaju veliku bazu podataka FAQ i sustav izdavanja ulaznica putem e-pošte.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • Imaju klijente za Windows i Mac OS X.
 • Imaju mobilne aplikacije za iOS i Android.
 • Načini za pojednostavljivanje povezivanja za netehničke korisnike.
 • Pet istodobnih prijava.
 • U softveru za Windows, Mac OS X i Android imaju prekidače kill.
 • Imaju druge napredne značajke kao što su podijeljeno tuneliranje, VPN na zahtjev, sigurna DNS zaštita i IPv6 zaštita od propuštanja.
 • Imaju 31-dnevno jamstvo povrata novca.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Uklonite ograničenja jamstva povrata novca.
 • Uključite NAT zaštitni zid bez dodatnih troškova.

PureVPN mreža uključuje većinu kontinenata. Poslužitelji imaju u Africi, Aziji, Europi, Bliskom Istoku, Sjevernoj Americi, Oceaniji i Južnoj Americi. Imaju brzu VPN mrežu, što ilustrira naš test brzine. PureVPN nudi dodatni popust za naše žetelare. Oni nude 31-dnevno jamstvo povrata novca, tako da ćete imati dovoljno vremena da testirate njihovu uslugu i provjerite odgovara li vašim potrebama. Ispitajte njihovu VPN uslugu i provjerite je li to za vas. Ako vam se sviđa, možete se prijaviti na neograničen pristup od samo 2,88 dolara mjesečno.

Posjetite PureVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me