Athens, GaAthens, Georgia adalah sebuah bandar bersaiz sederhana yang terletak 70 batu NE dari pusat bandar Atlanta. Kini, jumlah penduduknya berjumlah 125k. Terdapat beberapa perkara yang menjadikan bandar ini tempat yang menarik untuk dikunjungi. Itu merangkumi sebilangan syarikat teknologi, University of Georgia (UGA), dan banyak lagi. Sekiranya anda merancang perjalanan ke bandar kerana bola sepak kolej atau sebab lain, anda mungkin akan menemui WiFi awam di suatu tempat. Sebelum melakukannya, pastikan anda menggunakan VPN terlebih dahulu. Kami akan memberitahu anda mengapa tidak lama lagi. Sementara itu, lihat pilihan kami untuk VPN terbaik untuk Athens.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 PIA 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 5.20 IPVanish 76 Kotak pilihan

Pada tahun 1785, Majlis Umum Georgia memberikan piagam untuk University of Georgia menjadi universiti pertama yang disokong oleh negara. Enam belas tahun kemudian, lembaga pengawas universiti memilih laman web di bukit di atas Cedar Shoals. John Milledge, salah seorang pemegang amanah dan kemudian gabenor negeri, membeli seluas 633 ekar dan menyumbangkannya kepada universiti. Dia menamakan kawasan sekitar Athena dengan nama Platonic Academy of Plato.

Dari segi ekonomi dan budaya, bandar bersaiz sederhana mempunyai beberapa perkara yang perlu dilakukan. Pengunjung ke kawasan ini menikmati State Botanical Garden of Georgia, Muzium Seni Georgia, bar Globe, tempat muzik, University of Georgia, dan banyak lagi. Sudah tentu, anda boleh pergi sejauh 70 batu ke Atlanta jika anda mahu. Seperti yang anda lihat, bandar ini tumbuh di sekitar kolej.

Walaupun terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan, anda mungkin akan mengalami masa rehat di bandar. Di situlah biasa menggunakan WiFi awam. Nasib baik, terdapat banyak perniagaan di kawasan ini yang menawarkan WiFi percuma kepada pelanggan mereka. Itu bagus untuk semua orang termasuk penjenayah siber. Anda boleh yakin bahawa ada banyak yang menunggu untuk mendapatkan maklumat peribadi anda. Apabila anda menggunakan VPN, anda membuat sambungan yang selamat dan dienkripsi ke pelayan pilihan anda. Itu akan menjadikan lebih sukar bagi sesiapa sahaja untuk mencuri data sensitif anda.

Sebab kedua anda ingin menggunakan VPN adalah untuk membantu mengatasi sekatan geo. Adakah anda pernah dihalang oleh firewall untuk melihat sesuatu yang anda ingin lihat? Itu adalah sekatan geo. Ini biasa di sekolah seperti UGA, perniagaan, organisasi lain, dan bahkan di beberapa negara. Apabila anda menggunakan VPN dalam kes ini, anda akan membuat perisian penyekat menyangka anda berada di tempat lain. Dengan cara itu, anda dapat menikmati semuanya dengan normal.

Sekarang, anda mempunyai dua alasan terbesar untuk menggunakan VPN. Dari melindungi privasi anda hingga mendapatkan sekatan geografi dan sekatan, menggunakan VPN adalah idea yang baik. Tidak kira perkhidmatan mana yang anda pilih, ada beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan sebelum memilih.

Sebagai permulaan, VPN menggunakan protokol penyulitan untuk melindungi anggotanya. Protokol OpenVPN adalah pilihan terbaik untuk dipilih, dan anda pasti mahu melakukannya bila boleh. Hampir setiap penyedia akan menawarkan pilihan tersebut kepada anda. Sekiranya penyedia menawarkan versi TCP dan UDP, kedua-duanya akan melakukan tugas seperti yang diharapkan. Perbezaannya adalah bahawa UDP adalah yang terpantas, yang penting jika anda cuba mengalirkan kandungan yang lebih tinggi. Sekiranya anda mempunyai masalah sambungan, TCP adalah pilihan yang lebih baik untuk anda.

1. VPN terbaik untuk Athens: IPVanish

IPVanish

Athens mempunyai ekonomi yang baik termasuk teknologi, tetapi masih kecil. Oleh kerana itu, kami akan memilih pelayan di Atlanta. Kami menggunakan pelayan IPVanish di Atlanta sepanjang masa kerana pejabat kami berada di kawasan itu. Kami dapat memberitahu anda dari pengalaman bahawa pelayan di Atlanta cepat dan boleh dipercayai. Anda juga akan mendapati bahawa IPVanish mempunyai lebih banyak lokasi pelayan di Amerika Syarikat yang hampir sama dengan perkhidmatan VPN lain. Ini menjadikan mereka pilihan yang bagus untuk digunakan.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
63 89 Ashburn, Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Jose. Seattle, Washington DC
  VPN terbaik untuk Iran

Seiring dengan jejak besar di AS, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian ini secara konsisten menjadi VPN terpantas di Amerika Utara dan Eropah dalam ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS dan UK. Anda boleh memilih lokasi atau pelayan individu.

IPVanish menghoskan 48 pelayan di Atlanta (sekali lagi, kerana ia adalah bandar terdekat) dan anda boleh memilih untuk menyambung ke mana-mana dari mereka. Kami mencadangkan memilih yang bermula dengan “a” dalam nama pelayan. Contohnya atl.a01.ipvanish.com. Dalam kebanyakan kes, anda akan mendapati pelayan “a” menjadi yang terpantas. Kami menguji pelayan IPVanish di Atlanta dan mendapati kelajuannya adalah 63.76 Mbps pada sambungan Internet kabel kami yang mencapai kelajuan yang sama.

Ujian kelajuan IPVanish Atlanta

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu hanya berlaku $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Ahli dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan selama 7 hari.

Lawati IPVanish

2. VPN terbaik untuk Athens: ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan ini akan membantu menyulitkan sambungan anda dan menyahsekat acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
94 160 Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Kansas City, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Jersey, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, San Jose, Santa Monica, Seattle, Tampa, Virginia, Washington, DC

Seperti yang anda lihat dalam jadual di atas, ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ratusan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton pasukan kegemaran anda dari mana saja.

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak dapat memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Itu berlaku untuk Atlanta (kerana ia adalah bandar utama terdekat). Anda mahu memilih tab “Semua”, buka Amerika, dan kemudian buka Amerika Syarikat. Pada ketika ini, anda boleh memilih lokasi pelayan USA – Atlanta. Seperti yang anda lihat, kami menguji pelayan di Atlanta dan kelajuannya ialah 58.49 Mbps.

  VPN terbaik untuk MLB.TV

Ujian kelajuan ExpressVPN Atlanta

Walaupun ExpressVPN dijual pada harga yang lebih tinggi daripada perkhidmatan lain dalam senarai kami, nilainya tinggi memandangkan ukuran ciri rangkaian dan perkhidmatan mereka. Anda boleh menyambungkan komputer, peranti genggam, penghala, dan konsol permainan (SmartDNS) dengan satu akaun VPN hanya untuk $ 6.67 sebulan dengan langganan tahunan.

Lawati ExpressVPN

3. VPN terbaik untuk Athens: CyberGhost VPN

CyberGhost

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan walaupun mereka menyertai kumpulan Crossrider pada tahun 2023. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang dengan cukup.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
60 80 Atlanta, Baltimore, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York City, Oklahoma City, Philadelphia, San Francisco, Seattle, Washington DC

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Sebagai contoh, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman, atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi Wi-Fi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di Atlanta, kami membuka klien Windows dan mengklik pilihan “Pilih Pelayan Saya”. Dari sana anda boleh mengembangkan mana-mana negara dan memilih pelayan tertentu. Rangkaian CyberGhost merangkumi 8 pelayan Atlanta. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami adalah 57.65 Mbps yang sesuai dengan perkhidmatan lain dalam senarai kami.

Ujian kelajuan CyberGhost Atlanta

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan hanya $ 3.50 sebulan semasa promosi semasa mereka.

Lawati CyberGhost

4. VPN terbaik untuk Athens: NordVPN

NordVPNNordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
61 80 Atlanta, Buffalo, Chicago, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, Salt Lake City, San Jose, Seattle, St. Louis, Washington DC

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik dengan harga jika anda melanggan akaun jangka panjang. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk kedua-dua peranti Android dan iOS (iPhone, iPad).

  VPN terbaik untuk Hong Kong

NordVPN menghoskan 39 pelayan di Atlanta. Malangnya, pelanggan NordVPN tidak menunjukkan bandar pelayan. Namun, mereka telah memberikan nombor pelayan untuk Atlanta kepada kami. Anda ingin menyambung ke salah satu pelayan berikut: 369-372, 561-568, 665-676, 681-684, 940-955. Cara termudah untuk memilih nombor pelayan tertentu adalah memilih tab “Pelayan” dalam aplikasi dan kemudian menyusun hasilnya mengikut urutan abjad. Anda kemudian boleh menatal ke bawah dan memilih mana-mana nombor pelayan yang telah kami senaraikan di atas. Anda dapat melihat peratusan masa muat dan jarak ke setiap pelayan. Kami menguji pelayan Amerika Syarikat # 370 di Atlanta dan mendapati prestasinya cukup baik dengan kelajuan muat turun 60.11 Mbps.

Ujian kelajuan NordVPN

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dari sekadar $ 3.99 sebulan dengan keahlian 24 bulan.

Lawati NordVPN

5. VPN terbaik untuk Athens: StrongVPN

KuatVPN

StrongVPN beribu pejabat di Amerika Syarikat dan mempunyai salah satu rangkaian VPN terbaik di negara ini. Pada masa lalu, syarikat mengenakan bayaran kepada pengguna berdasarkan jumlah lokasi dan protokol pelayan yang mereka gunakan. Itu telah berubah kerana StrongVPN kini menawarkan akses penuh kepada anggota ke rangkaian mereka dengan beratus pelayan di seluruh dunia.

NegaraLokasiLayanPeringkat Pelayan ASASoftwareMonthlyYearlyRefund
20 43 600 Atlanta, Chicago, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Francisco, Seattle, Washington DC Tingkap $ 7.50 $ 52.49 7 hari

Tambahan terbaru untuk perkhidmatan StrongVPN adalah ciri StrongDNS. Setiap orang yang mendaftar untuk akaun StrongVPN juga mendapat akses percuma ke StrongDNS yang merupakan perkhidmatan DNS pintar yang digunakan untuk mengelakkan sekatan geo. Ini adalah penyelesaian yang baik bagi mereka yang merancang untuk melancong ke luar AS dan ingin mengakses Netflix.

StrongVPN menghoskan 20 pelayan di Atlanta. Anda tidak boleh memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, anda mahu mengklik menu lungsur turun pelayan dan memilih Amerika Syarikat – Atlanta. Kami memilih OpenVPN UDP untuk prestasi terbaik. Setelah menyambung ke pelayan di Atlanta, kami menguji kelajuan kami dan mendapati ia adalah 59.97 Mbps.

Ujian kelajuan StrongVPN Atlanta

StrongVPN telah memberikan diskaun 25% kepada pengunjung kami. Kupon bertumpu di atas diskaun jangka biasa mereka. Anda boleh menikmati VPN tanpa had dan akses SmartDNS percuma dengan hanya $ 7,50 sebulan atau $ 52,49 setahun. Akaun tahunan hanya berfungsi $ 4.37 sebulan. Pengguna baru dilindungi oleh jaminan pengembalian wang tanpa pembuka.

KuatVPN

Sudah tentu, ada pilihan lain yang boleh anda temui di kami VPN teratas 10 senarai perkhidmatan. Kami rasa anda tidak perlu. Kami memilih pilihan berdasarkan kelajuan, kebolehpercayaan, harga, dan keselamatan. Pilihan kami adalah penyedia dengan pelayan yang terletak berhampiran kawasan Athens. Dengan cara itu, anda akan mendapat kelajuan terbaik. Dalam pilihan kami, semua penyedia mempunyai rangkaian yang hebat dan semuanya terkenal. Anda memerlukan kelajuan yang baik jika anda merancang streaming kandungan. Tidak ada yang mahu melihat kelewatan kerana penyanggaan. Pastikan anda memilih pembekal dengan reputasi yang baik. Dengan bantuan kami, kami dapat membantu memberitahu anda mengenai pilihan terbaik.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me