Dhaka, BangladeshDhaka, Bangladesh adalah ibu negara dan bandar terbesar di negara ini. Kerana mempunyai hampir 19 juta orang, ia adalah bandar ke-4 yang paling ramai penduduk di dunia. Oleh kerana Dhaka hanya 118 batu persegi, ia adalah bandar paling padat di seluruh dunia. Baru-baru ini telah melihat sedikit pertumbuhan, dan pelaburan asing dan domestik semakin sibuk. Ia juga dianggap sebagai salah satu bandar paling pesat berkembang di sekitar. Sekiranya anda merancang untuk melawat bandar, anda pasti ingin menggunakan VPN sebelum anda menyambung ke WiFi. Kami akan memberitahu anda mengapa dalam sekejap, tetapi pertama-tama lihat cadangan kami untuk VPN terbaik untuk Dhaka.

RankVPN ServiceVPN FanLawatan HargaPelayan Laman webLokasiNoPenyemak Imbas LogSambunganSmartDNS

1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 VPN HMA Pro $ 4.29 HideMyAss 280
3 PureVPN $ 2.88 Lebih selamatVPN 180 Kotak pilihan Kotak pilihan

Sejarah kota bermula dari alaf pertama. Pada tahun 1608, Empayar Mughal mengisytiharkan kota lama Dhaka sebagai ibu kota. Ketika Inggeris menawan Dhaka pada tahun 1800-an, kota ini mengalami kebuluran dan kemerosotan. Pemerintahan Inggeris tidak berakhir sehingga negara itu mencapai kemerdekaan pada tahun 1947.

Pada 2011 Time Magazine menyenaraikan Dhaka sebagai kota besar yang baru dicetak dan berdiri sebagai pusat politik dan perniagaan negara. Perkara yang menarik pengunjung ke bandar termasuk muzium, perniagaan, bangunan seni bina, lawatan berjalan kaki yang indah, lawatan dengan kapal, dan banyak lagi. Seperti yang anda lihat, terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan di sana semasa waktu henti. Tetapi, ingatlah bahawa bandar ini hampir penuh dengan jahitan.

Sekiranya anda merancang untuk menggunakan internet di Dhaka, anda mungkin menghadapi masalah dengan kelajuan dan kestabilan. Di seluruh negara, Bangladesh memiliki salah satu kadar penggunaan internet terendah di dunia. Namun, anda seharusnya dapat menjumpai sambungan internet di beberapa tempat dan hotel. Sekiranya anda perlu menggunakannya, anda ingin melindungi diri anda dengan VPN. Anda boleh bertaruh ada banyak penjenayah siber yang hanya menunggu untuk mencuri data peribadi anda. Dengan membuat sambungan yang selamat dan disulitkan ke pelayan, anda akan menyukarkan penjenayah untuk menyusahkan maklumat anda.

Sebab lain untuk menggunakan VPN ketika berada di Dhaka adalah kerana penapisan. Negara Bangladesh sering menyekat laman web yang dianggapnya tidak sesuai. Penyedia perkhidmatan tempatan juga akan menyekat semua port kecuali HTTP / HTTPS. Dengan menggunakan VPN, anda dapat membuat perisian penyekat menyangka anda berada di tempat lain. Ia juga berguna untuk mengatasi penyumbatan pelabuhan yang akan anda hadapi.

Seperti yang anda lihat, itu adalah dua sebab terbesar untuk menggunakan VPN semasa berada di Dhaka. Walaupun begitu, anda mungkin menemui kegunaan lain setelah anda mendaftar ke akaun anda. Dari menghentikan penjenayah siber hingga menyelesaikan masalah penapisan, VPN akan membantu anda mencapai matlamat anda. Sekarang kami telah menunjukkan kepada anda mengapa perkara itu penting, ada beberapa perkara yang perlu kami sampaikan.

  VPN terbaik untuk Browser QQ

VPN berfungsi dengan menggunakan protokol penyulitan. Namun, mereka boleh membingungkan jika anda mahukan perlindungan terbaik. Protokol terbaik untuk digunakan ialah OpenVPN bila-bila masa anda boleh. Ini adalah standard industri kerana menawarkan gabungan kelajuan dan keselamatan terbaik. Dengan beberapa penyedia, anda mungkin melihat pilihan antara UDP dan versi TCP. UDP biasanya merupakan pilihan terbaik kerana ia adalah yang terpantas. Walau bagaimanapun, versi TCP lebih baik jika anda mempunyai masalah sambungan. Oleh kerana ada kemungkinan ada masalah sambungan di Bangladesh, anda mungkin ingin memastikan perkhidmatan tersebut memberi anda pilihan tersebut.

Mari masuk dan lihat VPN terbaik untuk Dhaka.

1. VPN terbaik untuk Dhaka: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka. Berada di Kepulauan Virgin Britain meletakkan ExpressVPN di luar negara 5 mata dan 14 mata. Mereka mengekalkan kebijakan tanpa log yang telah disahkan melalui permintaan undang-undang berprofil tinggi selama ini.

ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ribuan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton perkhidmatan streaming kegemaran anda dari mana saja.

Ujian kelajuan ExpressVPN Dhaka

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak perlu memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan terpantas di lokasi pilihan anda. Anda ingin memilih tab “Semua”, buka Asia Pasifik, dan kemudian buka Bangladesh. Pada ketika ini, anda boleh memilih pelayan yang terdapat di sana. Seperti yang anda lihat, kami menguji pelayan di Dhaka dan kelajuannya ialah 30,18 Mbps.

  VPN terbaik untuk Craigslist

Mungkin kelebihan terbesar menggunakan ExpressVPN adalah sokongan mereka untuk pelbagai jenis peranti. ExpressVPN menawarkan perisian VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Sambungkan dari desktop dan mudah alih anda pada masa yang sama dengan sehingga 3 sambungan serentak. Anda juga boleh memasang sambungan web ExpressVPN untuk Chrome atau Firefox. Ingin melindungi seluruh rangkaian rumah anda dengan satu akaun VPN? Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan aplikasi penghala ExpressVPN untuk menyiapkan semua. Ciri MediaStreamer menambahkan sokongan DNS Pintar ke peranti seperti konsol permainan (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, dll.), Kotak media (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, dll.), Dan Smart TV.

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lihat Tawaran ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk Dhaka: HMA

VPN HMA

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.99 sebulan (diskaun 75%)

HideMyAss dihidupkan pada tahun 2005 ketika Jack Cator, seorang pelajar berusia 16 tahun di England, memutuskan bahawa dia ingin membuat perkhidmatan untuk menolong orang menghindari penapisan. Secara khusus, Jack tidak dapat mengakses laman media sosial dan permainan dalam talian kerana disekat di rangkaian sekolah. HMA menambah ratusan ribu pengguna pada bulan pertama dan sejak itu telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia dengan lebih daripada 350 lokasi pelayan. Privax, syarikat induk HMA Pro VPN, menyertai pasukan AVG pada tahun 2015.

Ujian kelajuan HMA Dhaka

Sekiranya matlamat anda adalah mencari VPN dengan lokasi pelayan yang paling banyak maka HideMyAss adalah pilihan terbaik anda. Perlu diingat bahawa HMA mencatat aktiviti pengguna yang menjadi perhatian sesetengah pengguna VPN. HMA mengehoskan banyak pelayan VPN di seluruh Asia, termasuk beberapa di Bangladesh. Untuk menyambung ke pelayan di sana, Anda ingin masuk ke “Lokasi Lokasi” dan pilih “Ubah Lokasi” untuk memulakan. Kemudian klik pada tab “Bandar” dan cari Dhaka. Dari sana anda boleh memilih lokasi pelayan. Kami menyambung ke pelayan di sana untuk menguji dan mendapati kelajuannya adalah 24.32 Mbps.

Pada tahun 2016 HMA dan beberapa penyedia VPN terkemuka lain memimpin dalam mempermudah perisian pelanggan tersuai mereka. Hasilnya adalah sekumpulan aplikasi khusus yang memudahkan pengguna menyambung ke rangkaian HMA dan menyulitkan sambungan anda. Mereka mempunyai perisian yang tersedia untuk Windows, Mac, Android, dan iOS. Anda juga boleh menyambung ke HMA melalui penghala anda. HMA menawarkan akses VPN tanpa had dari hanya $ 4,99 sebulan dan menawarkan jaminan wang dikembalikan tanpa risiko selama 30 hari kepada semua pengguna baru.

  VPN terbaik untuk TV Pintar Toshiba dengan Fire TV

Lihat tawaran HMA

3. VPN terbaik untuk Dhaka: PureVPN

PureVPN

Daftar selama 24 bulan dengan hanya $ 2.88 sebulan (diskaun 74%)

PureVPN telah beroperasi sejak 2007 menjadikan mereka salah satu penyedia VPN tertua di pasaran. Memulakan awal telah membantu mereka berkembang dan berinovasi. PureVPN mempunyai salah satu klien VPN terbaik yang terdapat di pasaran. Mereka juga mempunyai aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Inovasi adalah bidang yang membantu PureVPN menonjol dari pakej. Mereka terus menambah ciri dan tambahan baru ke perkhidmatan. Anda boleh menambahkan firewall NAT, alamat IP khusus, penyemak imbas StealthVPN dan pilihan khas yang dipanggil streaming khusus untuk membantu mempercepat prestasi anda.

Ujian kelajuan PureVPN Dhaka

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di Bangladesh, kami membuka klien Windows dan mengklik pilihan “Country Selection Tool”. Dari sana anda dapat mengembangkan negara mana saja dan memilih pelayan tertentu menggunakan tab “Browse All Servers”. Rangkaian PureVPN mempunyai beberapa pelayan yang terletak di Bangladesh. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami ialah 48.28 Mbps.

PureVPN berjaya dalam kategori harga. Mereka telah mengurangkan harga lebih dari 74% kerana perkhidmatan ini terus meningkat. Anda boleh mendaftar untuk VPN tanpa had dan mengakses semua lokasi pelayan mereka dari hanya $ 2.88 sebulan. Rancangan tahunan adalah nilai yang besar.

Lihat tawaran PureVPN

Semasa mencari perkhidmatan VPN untuk digunakan di Dhaka, kami merasakan kami telah memberi anda pilihan terbaik. Walau bagaimanapun, anda boleh melihat kami VPN teratas 10 senarai. Pastikan penyedia yang anda pilih mempunyai pelayan yang terletak di kawasan itu. Kami membuat keputusan berdasarkan keselamatan, kepantasan, kebolehpercayaan, dan harga. Kami juga mencari penyedia yang mempunyai pelayan di Dhaka. Dengan cara itu, anda dapat memperoleh kelajuan terbaik. Sekiranya anda merancang untuk streaming apa-apa, kelajuan yang baik adalah penting. Tidak ada pilihan buruk dalam senarai kami kerana semuanya mempunyai rangkaian yang baik. Semoga panduan kami dapat membantu anda membuat keputusan yang tepat untuk keperluan anda.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me