De regeringen van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland willen allemaal achterdeur toegang tot versleutelde gegevens. Ze willen dat de coderingssleutels snuffelen in privécommunicatie. Zoals u zult zien, gebruikt elk land de nationale veiligheid als middel om steun te krijgen in de hoop nieuwe wetten aan te nemen om hen legale toegang te geven tot gecodeerde communicatie. De Britse premier, David Cameron, wil nog een stap verder gaan en encryptie in Groot-Brittannië allemaal verbieden. China is van plan om van alle bedrijven te eisen dat ze de coderingssleutels tegen 2020 omzetten.

Versleuteling in het Verenigd Koninkrijk

De premier van het Verenigd Koninkrijk, David Cameron, is uitgesproken in zijn gevoelens voor encryptie. In feite wil hij dat codering in Groot-Brittannië verbieden.  De heer Cameron wijst op recente terroristische gebeurtenissen om de noodzaak aan te tonen om sterke encryptie in het VK te verbieden. We kunnen allemaal de noodzaak begrijpen om de veiligheid van de burgers te waarborgen, maar wat is de prijs als je tegelijkertijd het recht op privacy van iedereen wegneemt. Dit is iets waar het VK al jaren mee worstelt.

De Conservatieve Partij in het Verenigd Koninkrijk presenteerde de Ontwerp-factuur voor communicatiegegevens, ook wel bekend als het Snooper’s Bill, in 2012 en verwachtte dat het in 2014 wet zou zijn. Dat werkte niet omdat vice-premier, Nick Clegg, zijn steun voor het wetsvoorstel introk. Het verschil is dat de Conservatieve Partij nu aan de macht is en van plan is het wetsvoorstel van Snooper nieuw leven in te blazen, dat later dit jaar zal worden gepresenteerd. Deze keer zullen hun inspanningen moeilijker te dwarsbomen zijn.

Versleuteling in de Verenigde Staten

De directeur van het Federal Bureau of Investigation (FBI), James Comey Jr., en de adjunct-procureur-generaal van het ministerie van Justitie, Sally Quillian Yates, zullen morgen voor de Senaatscommissie getuigen. Mr Comey heeft eerder uitte zijn bezorgdheid over de acties die technologiebedrijven ondernemen om de privacy van gebruikers te beschermen. Hij is van mening dat de federale wetshandhaving toegang moet hebben tot uw communicatie, zelfs als deze is versleuteld. Van een FBI-persconferentie afgelopen najaar:

“Ik ben een groot voorstander van de rechtsstaat, maar ik geloof ook dat niemand in dit land de wet overtreden”, vertelde Comey aan verslaggevers op het hoofdkantoor van de FBI in Washington. ‘Wat mij hier zorgen over maakt, zijn bedrijven die iets uitdrukkelijk op de markt brengen, zodat mensen zichzelf buiten de wet kunnen plaatsen.’

De opmerking van de heer Comey kwam kort nadat Google en Apple hadden aangekondigd dat ze de codering op hun apparaten niet langer zouden deblokkeren. Ze brachten elk een nieuwe versie van hun mobiele besturingssystemen uit, waardoor het voor iedereen behalve de gebruiker onmogelijk was om de telefoon te ontgrendelen. U moet het zelf ontgrendelen als dit door de autoriteiten of een gerechtelijk bevel wordt gedwongen. Dit heeft Silicon Valley uit de lus gehaald als het gaat om toegang tot gebruikers versleutelde gegevens.

Meneer Comey en mevrouw Yates zullen naar verwachting getuigen van de bezorgdheid van de wetshandhaving dat criminelen zich verschuilen achter versleutelde communicatie. Ze willen dat het Congres optreedt door hen achterdeur toegang te geven tot versleutelde systemen en apparaten. Misschien helpt dat om criminelen af ​​te schrikken, maar het brengt ook al onze communicatie in gevaar. Een groep gerespecteerde cryptografen en computerwetenschappers brengt a. Uit papier dat vandaag de risico’s zal schetsen van het toestaan ​​van toegang van regeringen zoals de VS en het VK tot versleutelde gegevens. Kort gezegd zeggen ze dat als de gegevens eenmaal zijn uitgegeven, deze niet meer in de fles kunnen worden teruggebracht. Ze zijn ervan overtuigd dat het breken van encryptie ons allemaal in gevaar zal brengen.

Versleuteling in Nederland

Nederland hoort de publieke opinie over een nieuw wetsvoorstel dat de inlichtingen zou actualiseren & Beveiligingswet van 2002. De nieuwe factuur zou de Nederlandse overheid in staat stellen communicatieaanbieders te dwingen encryptiesleutels over te dragen. Volgens een post door de Nederlandse technische beveiligingsadviseur Matthijs R. Koot, zou het nieuwe wetsvoorstel iedereen dwingen om gegevens of communicatie te decoderen:

“De inlichtingendiensten zijn bevoegd om iedereen te dwingen gegevens te helpen ontsleutelen in [een geautomatiseerd systeem] … of te helpen bij het ontsleutelen van gesprekken, telecommunicatie of gegevensoverdracht…; hetzij door het overhandigen van sleutels of het verstrekken van gedecodeerde gegevens. Een andere optie om encryptie te verslaan is het gebruik van de hackkracht om in systemen in te breken.

Het zal nog wel even duren voordat over het nieuwe wetsvoorstel wordt gestemd, maar ondertussen krijgt het publiek in Nederland de kans om zijn mening te geven. Hopelijk komen ze uit tegen de nieuwe bulkbewaking en laten ze de regering weten dat ze niet willen dat hun privégegevens toegankelijk zijn via decodering.

Versleuteling in China

Je zou verwachten dat de Chinezen een sterk standpunt innemen tegen encryptie. Dat geldt voor Chinese burgers en buitenlandse technologiebedrijven. China heeft een vijfjarenplan om alle bedrijven die zaken doen in China te dwingen encryptiesleutels over te dragen. Toen de Amerikaanse president Barack Obama zijn bezorgdheid uitte, reageerde de Chinese regering door te zeggen dat de VS en het VK al jaren aandringen op dezelfde toegang.

Dit komt van een Bloomberg Business artikel eerder dit jaar geplaatst:

“Veel westerse regeringen, waaronder de regeringen van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, vragen technologiebedrijven al jaren om hun coderingssleutels openbaar te maken”, zei Fu Ying, woordvoerster van het Chinese Nationale Volkscongres, woensdag in Peking. “Deze stap is gericht op het voorkomen en onderzoeken van terroristische activiteiten.”

China is van plan elk bedrijf dat in 2020 geen coderingssleutels levert uit hun communicatie-infrastructuur te weren. Er rest dan minder dan vijf jaar voor het internationale debat op gang komt. Ondertussen is China blij dat wetshandhavers een versleutelde versie van het mobiele besturingssysteem van Alibaba gebruiken voor veilige mobiele berichtenuitwisseling.

De toekomst van encryptie

De mogelijkheid om gegevens en communicatie te versleutelen is een mensenrechtenkwestie. De Verenigde Naties hebben een verslag doen van over encryptie, anonimiteit en het mensenrechtenkader eerder dit jaar. Ze stelden een aantal lidstaten de volgende vragen:

  1. Beschermen de rechten op privacy en vrijheid van mening en meningsuiting veilige online communicatie?
  2. Uitgaande van een bevestigend antwoord, in hoeverre kunnen regeringen, in overeenstemming met de mensenrechtenwetgeving, beperkingen opleggen aan encryptie en anonimiteit?

Ik stel voor dat u de reacties leest waarnaar in het rapport is verwezen. Als je de reacties leest, kun je zien dat sommige landen meer dan wat werk te doen hebben als het gaat om hun standpunt over codering. Sommige respondenten leken de vragen niet eens te begrijpen of gebruikten misschien politiek jargon in plaats van ze daadwerkelijk te beantwoorden.

Volg ons @VPNFan voor het laatste online privacynieuws.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me