Najbrži VPN logotipIako može zvučati samo kao marketing, tvrtka Ookla (tvorci Speedtest.net-a) stvorila je vlastiti besplatni VPN nazvan jednostavno, “Najbrži VPN„. Usluga je ograničena na 2 gb mjesečno, a u ovom je trenutku dostupna samo za Android i iOS uređaje. Također, čini se da je ugrađen kao dio aplikacije, pa se čini da nema dodatnog preuzimanja. Obično smo oprezni kod besplatnih VPN proizvoda jer obično plaćate potrošnju, na ovaj ili onaj način. U skladu s tim, usluga je i dalje u beta verziji, a matična tvrtka Ookla (J2 Global) posjeduje niz VPN pružatelja usluga. U ovom ćemo pregledu razgovarati o novom VPN-u Speedtest-a i vidjeti kako se uspoređuje s ostalim uslugama.

Želite li usporediti najbrži VPN s našim najboljim preporučenim VPN uslugama? Evo nekoliko najboljih alternativa. Svaki VPN nudi 30-dnevno probno razdoblje bez rizika za testiranje usluge.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisit
SiteServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6,67 ExpressVPN 160 potvrdni okvir potvrdni okvir potvrdni okvir
2 NordVPN $ 3,49 NordVPN 87 potvrdni okvir potvrdni okvir potvrdni okvir
3 Privatni pristup internetu $ 3,33 PIA 49 potvrdni okvir potvrdni okvir

O tvrtki

Iako je Ookla još uvijek nova u VPN zajednici, mnogi njihove web stranice koriste za točne rezultate testova brzine. Ookla je u vlasništvu tvrtke J2 Global, koja je smještena i sa sjedištem u SAD-u. Okkla spominje da su davatelji VPN-a “zero log logs”. Međutim, imajte na umu da ako pokrenete test brzine dok ste prijavljeni u najbrži VPN, oni to bilježe. Čini se da gotovo pobija svrhu nulte evidencije, ali nema mnogo štete u praćenju rezultata ako odlučite pokrenuti test brzine. J2 Global također posjeduje IPVanish i nekoliko drugih VPN usluga. Budući da najbrži VPN radi na njihovoj mreži, pretpostavljate da će slijediti pravila nekih drugih tvrtki koje posjeduju

  Le VPN pregled

cijena

U vrijeme ovog pregleda, Speedtest VPN još uvijek je u beta verziji. Zbog toga nisu ponudili nikakve cijene koliko bi ta usluga koštala. Kako dobijemo više informacija o tome, ažurirat ćemo ovu recenziju.

Značajke

Što se tiče značajki, nadajmo se da je nedostatak značajki koje nudi zbog toga što je i dalje u beta verziji. No, dobijete do 2 GB besplatno mjesečno, nudeći je nulu trupaca i to bi trebalo biti brzo. Aplikacija Android koristi protokol OpenVPN, dok iOS aplikacija koristi IKEV2 protokol. Oba su protokola brza i sigurna.

Lokacije i zemlje poslužitelja

Povezivanje s Speedtest VPN-om ne može biti lakše. Međutim, morate znati kuda ići.

Najbrža konzola

Imajte na umu da će vas aplikacija odmah povezati s najbližom lokacijom s najmanjim zaostajanjem. Tvrtka također navodi da bi je mogla blokirati u Kini, Egiptu, Kazahstanu, Kataru, Saudijskoj Arabiji i UAE. Uz to, Ookla ne posluje u Burmi / Mjanmaru, Kubi, Iranu, Sjevernoj Koreji, Sudanu ili Siriji. Međutim, može funkcionirati, osim ako nije blokiran.

Hands-on testiranje

Povezivanje s najbržim VPN-om je jednostavno. Međutim, morate znati odakle mu pristupiti. Nakon što preuzmete najbržu aplikaciju, možete kliknuti na zaključavanje s desne strane ikone za najbrže.

Najbrže zaključavanje VPN-a

Zatim klizač jednostavno pomaknete u položaj “Uključeno”.

Uključite najbrži VPN

To je stvarno sve što je za povezivanje i korištenje ovog VPN-a.

Najbrži test brzine VPN-a

Gubitak brzine jedan je od nedostataka korištenja besplatne VPN usluge. Kada izdaju premium verziju, vjerojatno ćete vidjeti povećanje brzine. Kad smo testirali brzinu za Speedtest VPN uslugu, otkrili smo da je malo spora. To je razočaravajuće ako se automatski odabere najbolja opcija. Kad pogledate slike, shvatite da smo koristili istu lokaciju za oba testa. Iako je gubitak od 67% ili manje, u usporedbi s premium uslugama, nije loše ako ga uspoređujete s drugim besplatnim VPN-ovima.

  ProtonVPN pregled 2023

Najbrži test brzine VPN-a

Zašto biste trebali koristiti VPN

Budući da toliko mnogo ustanova sada nudi besplatni WiFi, pri povezivanju ćete htjeti koristiti VPN. Iako je WiFi sjajan, cyber-kriminalci smatraju da je i on sjajan. Spajanjem na poslužitelj po vašem izboru stvarate sigurnu i šifriranu vezu. Na taj način znatno smanjujete rizik da će kriminalci ili cyberthieves ukrasti vaše privatne podatke.

Drugi razlog korištenja VPN-a je da vam pomogne da zaobiđete geo-ograničenja. Povezivanje s tamo poslužiteljem pomoći će vam bez obzira gdje se nalazite. To je zato što softver za blokiranje misli da se nalazite negdje drugdje. To može biti prava prednost ako pokušavate pristupiti određenim regijama ili vam je onemogućeno gledanje sadržaja. Jednostavno se povežite s poslužiteljem i možete početi pregledavati ili pregledavati sadržaj kojem želite pristupiti.

Što je s curenjem?

Speedtest.net test propuštanjaUz mnogo besplatnih VPN-a, možete očekivati ​​da će oni procuriti. Međutim, zbog tvrtke koja stoji iza ove tvrtke to nismo očekivali. Kada smo napravili sveobuhvatni test propuštanja s doileak.com na ovom VPN-u, nismo otkrili nikakvo propuštanje. Sviđa nam se korištenje ovog jer vam pokazuje različita područja na kojima otkriva probleme. Kao što vidite na slici desno, ovaj VPN nema problema s propuštanjem. Pitanja koja vidite rezultat su osobnih postavki. To je onaj koji treba staviti u stupac za pobjedu za ovaj.

Trebam li koristiti ovaj VPN?

Korištenje Ookla Speedtest VPN (ako idete na besplatnu verziju) bit će sporije od premium VPN usluga. S vremena na vrijeme ćete možda moći zaobići neka geo-ograničenja (kad oni ponude više poslužitelja tako da ih možete odabrati). Možda ste u redu da ga koristite za privatnost, ali s obzirom na to da spominju da pružaju neke informacije ako pokrenete test brzine, pomalo smo oprezni. To vjerojatno neće biti problem koji će riješiti u naprijed. Ako želite premium uslugu na istoj mreži, predlažemo vam da je odjavite IPVanish. Mnogo je vrhunskih usluga. Možda će se s vremenom Speedtest VPN natjecati s njima, ali za sada bismo preporučili potražiti negdje drugdje ako vam treba više od 2 GB pristupa.

  DroidVPN pregled

Završne misli o najbržem VPN-u

Iako tvrtka ima solidnu reputaciju, proći će neko vrijeme prije nego što znamo koliko je dobro primljena njihova VPN usluga. Beta za mobilne uređaje je dobar početak. Uvijek biste se trebali zaštititi kada ste na WiFi. Ova će besplatna usluga obaviti posao, ali ograničenje od 2 GB moglo bi predstavljati problem ovisno o vašoj upotrebi. To je rečeno, sigurno je bolje nego ne koristiti VPN. To je brzo i moći ćete zaštititi svoju privatnost, ali trenutno samo na Android i iOS uređajima. Slobodno pogledajte naše Top 10 VPN-a za više opcija.

 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me