Mari kita mulakan tinjauan Buffered VPN kami dengan menyatakan bahawa mereka adalah penyedia yang agak baru di ruang VPN. Semasa tinggal di Budapest pada tahun 2014, sekumpulan rakan antarabangsa (orang Hungary, Amerika, dan Inggeris) memutuskan untuk melancarkan perkhidmatan VPN untuk membantu pengguna setiap hari memulihkan privasi Internet mereka, meningkatkan keselamatan dalam talian mereka, membebaskan diri dari sekatan geografi sewenang-wenangnya, dan mengatasi firewall yang ketat. Oleh itu, lahirlah Buffered VPN. Beribu pejabat di Budapest, Hungary, mereka tidak berada di bawah pengaruh AS atau UK, melainkan di bawah bidang kuasa Hungaria dan EU yang mempunyai undang-undang privasi data untuk individu.

Kajian VPN Buffered

Perkhidmatan mereka hanya menyokong protokol OpenVPN kerana mereka percaya ia adalah protokol VPN yang paling selamat dan terbaik. Oleh itu, mereka tidak memberikan sokongan untuk protokol PPTP atau L2TP / IPsec.

Harga dan Tawaran Istimewa

Jadi apa yang anda dapat semasa melanggan Buffered VPN? Mereka mempunyai rangkaian yang terdiri daripada pelayan di 28 negara yang berlainan yang tersebar di seluruh dunia. Anda boleh menggunakan perkhidmatan mereka di platform Windows, Mac OS X, Linux, iOS dan Android. Mereka mempunyai perisian pelanggan khusus untuk Windows, Mac OS X, dan Linux yang akan membantu anda mengkonfigurasi dan menggunakan perkhidmatan mereka. VPN Buffered menawarkan kelajuan pantas, penggunaan jalur lebar tanpa had, perubahan pelayan tanpa batas, dan lima sambungan serentak dari mana sahaja di dunia.

Pelan Harga VPN Buffered

Struktur harga VPN Buffered serupa dengan banyak yang lain di industri ini. Mereka menawarkan tiga pakej berbeza dari perkhidmatan VPN mereka. Pakej ini didiskaun berdasarkan jangka masa perkhidmatan dan merangkumi satu bulan, enam bulan, dan 12 bulan. Harga mereka bermula pada 12.99 untuk sebulan perkhidmatan. Anda dapat enam bulan perkhidmatan mereka dengan harga $ 59.54 atau $ 9.99 setiap bulan perkhidmatan. Akhirnya, jika anda melanggan selama setahun perkhidmatan, harganya hanya $ 99.00 atau hanya $ 8.25 sebulan.

VPN Buffered menawarkan dua cara berbeza untuk membayar langganan anda. Anda boleh membayar dengan kad kredit menggunakan VISA, MasterCard, atau Discover. Urus niaga kad kredit diproses melalui Braintree, Penyedia Perkhidmatan yang Mematuhi PCI DSS Tahap 1 yang Disahkan sehingga anda dapat memastikan maklumat kewangan peribadi anda sentiasa selamat. Anda juga boleh membayar menggunakan akaun PayPal anda hanya dengan nama depan dan belakang anda.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Bufferered tidak menawarkan percubaan percuma tetapi mereka tahu anda ingin mencuba perkhidmatan hebat mereka sendiri. Oleh itu mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari kepada semua pelanggan baru. Sekiranya atas sebab apa pun, teknikal atau sebaliknya, anda tidak sepenuhnya berpuas hati dengan perkhidmatan mereka dalam 30 hari pertama dari pembayaran asal, mereka akan mengembalikan yuran langganan anda. Terdapat beberapa syarat yang dijamin. Anda tidak boleh melebihi 100 sesi dan / atau 10GB penggunaan jalur lebar dalam tempoh ini. Kami bukan peminat syarat yang diberikan pada jaminan wang dikembalikan, tetapi syarat Buffered VPN lebih masuk akal daripada beberapa syarat. Namun, sedar bahawa keadaan seperti itu memang wujud dan mesti difikirkan semasa menguji perkhidmatan mereka.

Lawati Buffered VPN

Rangkaian VPN Buffered

Perkhidmatan Buffered VPN merangkumi akses ke beberapa pelayan berkelajuan tinggi di 28 negara berbeza yang tersebar di seluruh dunia. Mereka mempunyai pelayan di kebanyakan benua utama kecuali Afrika dan Amerika Selatan. Negara di mana mereka mempunyai pelayan termasuk yang berikut:

 • Asia
  • India, Israel; Korea; Republik, Persekutuan Rusia; Singapura
 • Eropah
  • Austria; Belgium; Denmark; Finland; Perancis; Jerman; Iceland; Ireland; Itali; Liechtenstein; Luxembourg; Belanda; Norway; Poland; Sepanyol; Sweden; Switzerland; Ukraine; Inggeris
 • Amerika Utara
  • Kanada; Mexico; Amerika Syarikat
 • Oceania
  • Australia

Walaupun Buffered VPN tidak mempunyai pelayan di Afrika, mereka mempunyai pelayan di Sepanyol, Itali, dan India yang berdekatan. Begitu juga, mereka tidak mempunyai pelayan di Amerika Selatan tetapi mereka mempunyai pelayan berdekatan di Mexico. Oleh itu, seperti yang anda lihat, pelayan berkelajuan tinggi Buffered VPN dapat dihubungi dari mana sahaja dengan akses Internet. Rangkaian mereka menggunakan alamat IP yang dikongsi untuk membantu menganonimkan pengguna mereka.

Perkhidmatan VPN mereka hanya menyokong sambungan yang menggunakan protokol OpenVPN. Untuk memudahkan pengguna mereka mengkonfigurasi dan menggunakan perkhidmatan mereka, Mereka menyediakan klien untuk pengguna Windows, Mac OS X, dan Linux mereka. Pengguna platform iOS dan Android perlu memasang OpenVPN untuk Android atau OpenVPN Connect dari kedai masing-masing dan memuat turun fail konfigurasi OpenVPN dari papan pemuka laman web Buffered VPN.

Lawati Buffered VPN

Privasi dan Keselamatan

VPN Buffered beribu pejabat di Budapest, Hungary. Ini jauh dari pengaruh pihak berkuasa AS dan UK. Mereka mempunyai kebijakan privasi Tanpa Log ketika berhubungan dengan kebiasaan penggunaan penggunanya; iaitu. panggilan yang mereka buat, e-mel yang mereka hantar, laman web yang mereka lawati, dan lain-lain. TOS mereka menjelaskan bahawa mereka menyimpan beberapa rekod metadata yang diperlukan untuk mengendalikan perkhidmatan mereka. Dengan kata-kata mereka sendiri:

  Ulasan Turbo VPN - Berhati-hati dengan VPN Percuma ini

Kami menyimpan dan memproses maklumat berikut mengenai anda:

 • Data pendaftaran dan data log masuk anda.
 • Kami juga menyimpan jumlah data yang dihantar semasa sambungan.
 • Kami tidak biasa menyimpan maklumat peribadi mengenai aktiviti pengguna individu di rangkaian kami, seperti e-mel, sembang, panggilan VOIP, laman web yang dikunjungi, dll..
 • Kami menyimpan maklumat mengenai tempoh sambungan tetapi tidak pernah memberikan maklumat mengenai apa yang dilakukan pengguna semasa sambungan.
 • Kami menyimpan dan memproses data ini secara umum selama 30 hari yang dikira dari penggunaan terakhir perkhidmatan kami atau dari penamatan perjanjian ini. Oleh kerana undang-undang percukaian, kami terpaksa menyimpan nama dan alamat anda lebih lama.
 • Kami menyimpan dan memproses data ini untuk tujuan perjanjian ini dan tidak menyampaikan data anda kepada pihak ketiga kecuali kepada pemproses data kami sendiri, atas alasan teknikal. Kami tidak sengaja mendedahkan komunikasi elektronik peribadi atau maklumat pelanggan peribadi melainkan jika dikehendaki oleh undang-undang Hungary.

Dengan menggunakan laman web kami, anda bersetuju untuk memproses sedemikian dan anda mengesahkan bahawa semua data yang anda berikan adalah tepat dan tidak mengelirukan.

Seperti yang anda lihat dari pendedahan di atas, mereka menyimpan beberapa maklumat meta mengenai jumlah penggunaan dan tempoh sambungan untuk jangka masa sekitar 30 hari. Ini membolehkan mereka melakukan operasi harian untuk perkhidmatan tersebut dan memberikan pengguna pengalaman terbaik ketika menggunakannya.

Untuk keselamatan data dan privasi dalam talian anda, Buffered VPN telah anda lindungi. Mereka mengatakan bahawa mereka hanya menyokong protokol OpenVPN pada perkhidmatan mereka kerana lebih selamat daripada PPTP atau L2TP / IPsec. Ia juga merupakan protokol yang serba boleh yang kini mempunyai sokongan untuk kebanyakan jenis peranti. Perkhidmatan mereka menyokong OpenVPN pada platform Windows, Mac OS X, Linux, iOS, dan Android. Ia juga boleh dijalankan pada penghala DD-WRT dan Tomato. Dengan cara ini, semua lalu lintas di semua peranti anda yang disambungkan ke penghala berkemampuan VPN anda akan dienkripsi dan dilindungi oleh perkhidmatan VPN.

VPN Buffered menggunakan Blowfish CBC 128-bit untuk menyulitkan semua data anda semasa disambungkan ke perkhidmatan mereka. Pengesahan data dilakukan melalui HMAC SHA1 160 bit. Jabat tangan awal dan pemindahan cipher berikutnya antara pelayan dan pelanggan adalah melalui TLSv1 / SSLv3 DHE-RSA-AES256-SHA, RSA 2048-bit. Ini bermaksud semua urus niaga Internet anda disulitkan dan dijamin daripada mata kasar sekarang dan di masa depan semasa menggunakan perkhidmatan VPN Buffered.

Lawati Buffered VPN

Ujian Hands-On

Kami melengkapkan tinjauan Buffered VPN kami dengan beberapa pengujian terhadap perisian klien beta baru mereka untuk melihat betapa mudahnya penyediaan dan penggunaannya, serta menguji prestasi keseluruhannya. Saya ingin memulakan dengan mengatakan bahawa Buffered berjaya dalam ujian kelajuan kami. VPN Buffered mempunyai perisian pelanggan khusus untuk Windows, Mac OS X, dan Linux. Mereka juga baru saja mengeluarkan beta baru untuk Windows dan Mac OS X. Mereka memberikan panduan langkah demi langkah untuk mengkonfigurasi perkhidmatan mereka dengan protokol OpenVPN untuk peranti iOS dan Android. Mereka juga mempunyai panduan untuk mengkonfigurasi router DD-WRT dan Tomato untuk OpenVPN untuk menggunakan perkhidmatan mereka.

Bersambung dari Windows

Sekarang mari kita lihat klien beta khusus baru untuk Windows yang akan membolehkan anda menyambung ke pelayan mana pun di rangkaian Buffered VPN menggunakan protokol OpenVPN. Kami diberi akses khas untuk meninjau beta baru ini. Setelah anda memuat turun fail persediaan pelanggan Windows dari laman web mereka, maka anda perlu menjalankannya untuk memulakan prosedur pemasangan. Pemasangan bermula dengan skrin selamat datang yang ditunjukkan di bawah kiri. Mengklik seterusnya di skrin akan memunculkan EULA yang mesti anda terima kemudian klik seterusnya. Anda akan melihat beberapa lagi skrin penyediaan dan konfigurasi maka pemasangan pelanggan akan bermula. Setelah pemasangan selesai, anda akan melihat skrin seperti yang ditunjukkan di sebelah kanan bawah. Apabila anda mengklik selesai pada skrin ini klien Windows akan dilancarkan.

Pemasangan Pelanggan Windows Buffered

Anda kemudian akan melihat skrin masuk yang ditunjukkan di bawah kiri. Masukkan kelayakan log masuk anda (nama pengguna dan kata laluan) dan klik pada butang log masuk hijau. Ini akan memaparkan skrin sambungan VPN Buffered utama (di bawah kanan) di mana anda boleh memilih negara yang ingin anda sambungkan. Negara-negara dalam senarai pelayan mengikut urutan abjad. Sekiranya anda tidak dapat log masuk atas sebab tertentu, anda boleh mengklik pada pautan bantuan keperluan di kanan bawah skrin log masuk yang akan memunculkan tetingkap bantuan keperluan seperti yang ditunjukkan pada gambar tengah di bawah. Tetingkap ini mempunyai dua pautan untuk membantu anda dalam masalah masuk. Untuk masalah umum pilih pautan halaman sokongan. Sekiranya anda terlupa kata laluan anda, klik cara memulihkannya. Ini adalah ciri yang bagus untuk membantu mereka yang menghadapi masalah log masuk. Anda juga boleh mendaftar untuk akaun dari skrin log masuk jika anda belum memilikinya.

  Ulasan Thunder VPN - Berhati-hati dengan yang ini

Log masuk VPN Buffered

Satu lagi ciri bagus yang dimiliki oleh klien Buffered VPN ialah ia membolehkan anda memilih negara kegemaran anda untuk disambungkan dan memindahkannya ke bahagian atas senarai sehingga anda dapat melihatnya dengan mudah. Gambar di bawah kiri menunjukkan empat negara yang dipilih sebagai negara kegemaran: Britain, Mexico, Singapura, dan pantai timur AS. Cukup klik kanan pada bintang kelabu di sebelah negara dalam senarai pelayan yang ingin anda jadikan kegemaran dan ia akan segera dipindahkan ke senarai kegemaran. Ini digambarkan di tengah dan gambar kanan di bawah. Semua kegemaran muncul dengan bintang kuning di sebelahnya.

Kegemaran VPN Buffered

Menyambung ke pelayan rangkaian Buffered VPN semudah mengklik negara yang ingin anda sambungkan. Proses ini digambarkan oleh tiga tangkapan skrin di bawah. Gambar di sebelah kiri menunjukkan pelanggan yang terputus. Memilih hasil Pantai Timur AS di skrin penghubung tengah. Gambar terakhir di sebelah kanan menunjukkan bagaimana rupa klien setelah hubungan berjaya dibuat. Setelah anda menyambung ke pelayan VPN, anda akan melihat lokasinya, kelajuan muat naik dan muat turun dan jumlah lebar jalur yang digunakan untuk setiap satu, dan alamat IP yang diberikan kepada anda oleh pelayan. Uji kebocoran DNS kami dijalankan semasa disambungkan ke rangkaian Buffered VPN tidak menunjukkan kebocoran. Buffered mengatakan bahawa setiap pelayan VPN mereka mempunyai pelayan DNS sendiri yang anda gunakan semasa bersambung ke pelayan tersebut. Pelayan ini tidak mencatat sebarang maklumat DNS.

Sambungan VPN Buffered

Menukar pelayan dan wilayah hanya memerlukan anda memutuskan sambungan dari sambungan semasa anda dan kemudian memilih negara baru untuk disambungkan. Semasa disambungkan ke salah satu pelayan VPN Buffered, anda juga dapat melakukan ujian muat turun seperti yang ditunjukkan dalam gambar di sebelah kanan bawah. Mengklik ikon menu (bar melintang tiga) akan memunculkan menu yang mempunyai item berikut:

 • Mengenai – memberitahu maklumat versi pelanggan semasa
 • Buka log dir – Ini membuka direktori yang mengandungi fail log untuk masalah menembak masalah sambungan
 • Uji Firewall – Ini berguna untuk mencari port yang terbuka untuk dapat memotong firewall yang mungkin menyekat beberapa port dan berpotensi digunakan untuk memotong firewall Wi-Fi yang dilindungi kata laluan
 • Log keluar – Log keluar dari pelanggan tetapi jangan tutup
 • Keluar – Keluar dan tutup klien Windows Buffered VPN

Ciri menu yang paling menarik adalah pilihan Test Firewall yang menjalankan penemuan port sambungan semasa anda untuk mencari port terbuka yang dapat digunakan untuk mengeksploitasi firewall apa pun dengan menggunakan port mendengar terbuka. Port yang dilihatnya ditunjukkan pada gambar pertama di bawah dan merangkumi kedua-dua TCP / UDP:

 • Pelabuhan: 53 – Ini adalah port di mana DNS mendengar pertanyaan dan biasanya dibuka
 • Pelabuhan: 443 – Ini adalah port yang untuk lalu lintas http yang selamat biasanya dihantar
 • Pelabuhan: 993 – Ini adalah imap4 (Internet Message Access Protocol4) di atas port mendengar ssl
 • Pelabuhan: 1194 – Ini adalah port yang secara amnya mendengar trafik OpenVPN

Perbezaan utama antara tcp dan udp adalah bahawa tcp adalah protokol penghantaran yang menjamin bahawa paket dihantar mengikut pesanan yang dihantar. Ia mempunyai overhead tambahan untuk menjadikannya mungkin dan dengan demikian pada umumnya protokol penghantaran lebih perlahan. Tidak ada penghantaran paket yang dijamin sekiranya udp jadi lebih cepat tetapi tidak boleh dipercayai. Sebilangan besar VPN, Buffered VPN termasuk lalai ke udp yang lebih cepat.

Port Terbuka VPN Buffered

Ciri terakhir klien Windows Buffered VPN yang ingin kita perhatikan adalah pilihan sambungan. Apabila pelanggan berada dalam keadaan terputus seperti yang ditunjukkan dalam gambar di sebelah kiri di bawah, mengklik pada butang pilihan sambungan akan memunculkan skrin tetapan konfigurasi aplikasi (tengah). Di sinilah anda boleh menukar port yang digunakan perkhidmatan untuk memanfaatkan port terbuka di firewall. Anda juga boleh beralih antara TCP dan UDP untuk penghantaran paket. Memilih TCP akan menyebabkan nota yang dipaparkan pada gambar ketiga di bawah ini muncul memperingatkan anda bahawa ini akan memudaratkan prestasi anda. Anda boleh memilih untuk menyimpan kelayakan masuk anda selama 30 hari dan dengan itu anda akan dapat mengaktifkan log masuk automatik pada permulaan pelanggan. Akhirnya, anda dapat meminta perkhidmatan menghubungkan anda secara automatik ke lokasi terakhir anda semasa ia bermula.

Pilihan Sambungan VPN Buffered

Apa yang jelas dari penggunaan klien Windows Buffered VPN adalah bahawa mereka telah memudahkan sesiapa sahaja untuk memasang dan menyambung ke perkhidmatan mereka tanpa mengira pengetahuan teknikal mereka. Terlebih lagi, mereka telah menambahkan beberapa ciri mudah seperti penemuan port sehingga pengguna dapat mencari port terbuka untuk menghindari firewall tempatan. Penggambaran antara muka GUI diserlahkan oleh nota yang membantu anda dengan beberapa tetapan konfigurasi yang tersedia. Beta baru mereka mungkin tidak mempunyai beberapa ciri canggih seperti kill switch tetapi ia menyediakan antara muka yang bersih dan mudah digunakan.

  Ulasan FlashVPN

Lawati Buffered VPN

Berhubung dengan Pelanggan Mac

Sama seperti perisian khas Windows, klien VPN Buffered untuk Mac boleh dimuat turun dari laman web mereka. Pelanggan Mac mereka mempunyai ciri yang serupa dengan Windows. Sangat mudah untuk memuat turun dan memasang. Ia dimaksudkan untuk berjalan di Mac OS X Yosemite, El Capitan, Mavericks, Mountain Lion (10.8.5). Ia mempunyai banyak ciri yang sama dengan pelanggan Windows mereka. Anda boleh menyambung atau menyambung semula dengan mudah dengan semua pelayan VPN di rangkaian mereka hanya dengan satu klik tetikus. Ini juga membolehkan anda menetapkan sama ada sambungan menggunakan tcp atau udp dan membolehkan anda memilih port yang berbeza sama seperti klien Windows.

Sambung dari Peranti Android dan iOS

Tidak ada aplikasi khusus untuk peranti iOS dan Android. Perkhidmatan Buffered VPN menyambung ke iOS menggunakan Aplikasi OpenVPN Connect dari App Store. Peranti Android boleh berhubung menggunakan aplikasi OpenVPN untuk Android atau OpenVPN Connect yang boleh dimuat turun dari gedung Google Play. Setelah memasang aplikasi masing-masing pada peranti anda, anda boleh memuat turun fail konfigurasi ovpn Buffered VPN dari papan pemuka laman web mereka. Ini boleh dimuat turun terus ke peranti Android anda. Dalam kes iOS, pertama-tama anda harus menghantarnya sebagai lampiran ke akaun e-mel yang boleh diakses oleh peranti anda dan kemudian menggunakan aplikasi OpenVPN untuk memuatkannya. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai mengkonfigurasi OpenVPN pada peranti ini di kawasan sokongan laman web VPN Buffered.

Uji Kelajuan VPN Buffered

VPN Buffered berjaya dalam ujian kelajuan kami. Kelajuan pelayan mereka di Ashburn, VA sangat baik. Kami menjumpai hasil yang sama semasa menguji UK dan bahkan Australia. Anda harus berpuas hati dengan kelajuan rangkaian mereka untuk hampir semua aplikasi berdasarkan ujian kami. Ujian ini dijalankan menggunakan klien Windows Buffered VPN menggunakan protokol OpenVPN (UDP) lalai melalui port: 443. Cipher CBC Blowfish 128 bit digunakan untuk penyulitan semua trafik Internet.

Uji Kelajuan VPN Buffered

Seperti yang anda lihat, terdapat perbezaan kelajuan 15% antara sambungan terus ke ISP kami dan sambungan ke pelayan di Ashburn, VA. Seperti yang dijangkakan, mereka mengalami kerugian dalam kelajuan sambungan tetapi sangat berbaloi untuk keselamatan tambahan yang ditawarkan oleh penyulitan yang disediakan oleh perkhidmatan mereka. Dengan kelajuan lebih dari 44 Mbps, anda pasti berpuas hati dengan prestasi perkhidmatan VPN Buffered untuk semua keperluan Internet anda.

Ulasan VPN Buffered: Kesimpulan

Walaupun Buffered VPN telah berada di ruang privasi untuk waktu yang singkat, hanya sekitar dua tahun, mereka memiliki reputasi yang baik dengan penggunanya. Rangkaian mereka bukan salah satu yang terbesar tetapi berdasarkan ujian kelajuan kami, mereka menebusnya dalam kualiti pelayan yang mereka gunakan. Rangkaian VPN mereka merangkumi hanya 28 negara tetapi mereka ditempatkan secara strategik di seluruh dunia. Ini bermakna anda boleh mengakses rangkaian mereka di mana sahaja. Mereka menggunakan perkongsian IP untuk memastikan pelanggan mereka lebih tidak dikenali. Mereka tidak mempunyai polisi log mengenai aktiviti individu semasa menggunakan perkhidmatan mereka. Rangkaian mereka hanya menyokong OpenVPN kerana mereka yakin bahawa ia melindungi privasi dan keselamatan penggunaan mereka dengan sebaiknya dan kami setuju dengan mereka.

Mereka mempunyai perisian pelanggan khusus untuk Windows, Mac OS X, dan Linux. Mereka baru sahaja memulakan ujian beta klien baru untuk Windows dan Mac OS X. Mereka mempunyai panduan pemasangan langkah demi langkah untuk membantu pengguna mereka mengkonfigurasi OpenVPN dengan perkhidmatan mereka di Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android, dan DD-WRT dan penghala Tomato.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • Perisian khusus dan mudah digunakan untuk Windows dan Mac
 • No-log aktiviti penggunaan individu
 • Penggunaan lima peranti serentak pada satu akaun
 • Kelajuan yang sangat baik
 • Panduan sokongan dan konfigurasi untuk penghitung DD-WRT dan Tomato

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Aplikasi khusus untuk peranti iOS dan Android
 • Jaminan tanpa syarat
 • Luaskan lokasi rangkaian
 • Tambahkan sokongan untuk mata wang kripto

Anda boleh menggunakan perkhidmatan Buffered VPN untuk melayari anda setiap hari, perbankan dalam talian anda, atau menonton filem kegemaran anda. Perkhidmatan mereka dapat melindungi lalu lintas anda ketika menggunakan rangkaian Wi-Fi awam atau mengatasi penapisan dari firewall pemerintah tempatan anda. Ujian prestasi kami menunjukkan bahawa ia sesuai untuk semua keperluan Internet anda. Uji perkhidmatan mereka untuk diri sendiri. Mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Ini akan memberi masa untuk menyemak perkhidmatan mereka dan melihat apakah itu sesuai dengan keperluan anda. Sekiranya anda menikmati perkhidmatan mereka, anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses tanpa had dengan lima sambungan serentak dari hanya $ 8.25 sebulan.

Lawati Buffered VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me