Kebenaran UrbanVPNUrban VPN dilabelkan sebagai perkhidmatan VPN percuma dengan 81 lokasi. Walaupun ia muncul sebagai proksi dalam penyemak imbas, ia juga mempunyai perisian percuma untuk semua sistem operasi. Yang mengatakan, melihat tuntutan seperti ini selalu membuat kita gugup. Sekiranya anda sudah biasa dengan ungkapan “tidak ada makan siang percuma”, anda mesti tertanya-tanya apa tangkapan untuk yang satu ini. Dalam tinjauan ini, kami merancang untuk melakukan perkara itu. Semasa melihat muat turun Google Play Store, Google menunjukkan 50k +. Bergantung pada bila ia dilancarkan, tentu saja, itu tidak bagus jika sudah lama berlanjutan. Segera, kami melihat sesuatu yang menyusahkan ketika memeriksa izin. Tidak biasa VPN memerlukan akses ke folder foto / media / fail anda dan perlu membaca kandungan storan USB anda seperti yang anda lihat dalam gambar.

Ingin membandingkan Urban VPN dengan perkhidmatan VPN yang disyorkan terbaik kami? Berikut adalah beberapa alternatif terbaik. Setiap VPN menawarkan tempoh percubaan bebas risiko selama 30 hari untuk menguji perkhidmatan.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan

Mengenai Syarikat

VPN BandarKami dapat memberitahu anda bahwa ada sedikit maklumat yang terdapat pada VPN ini atau syarikat induknya, yang diduga disebut “Urban Cybersecurity”. Sangat sedikit rujukan syarikat itu, dan yang kami dapati berkaitan dengan VPN itu sendiri. Apa yang dapat kami sampaikan kepada anda, berdasarkan informasi di sebelah kanan ialah laman web ini didaftarkan di Scottsdale, Arizona. Itu agak memprihatinkan kerana hal itu membuatnya terbuka untuk negara-negara “14 Mata”. Itu adalah negara yang saling berkongsi maklumat. Dengan kata lain, seperti 14 negara dalam program ini dapat melihat tindakan anda. Sudah tentu, itu membuat ramai gugup.

Keselamatan

Satu perkara yang boleh kita bincangkan ialah keselamatan dalam sistem Urban VPN. Di laman web mereka, mereka bertanya kepada diri mereka sendiri mengapa VPN itu percuma. Mereka kemudian menyatakan bahawa ia percuma kerana “Urban VPN dikuasakan oleh komuniti Urban VPN (Peer-to-Peer) VPN. Semua pengguna kami saling membantu membuka blokir internet, dengan berkongsi sumber rangkaian mereka. ” Walaupun itu terdengar seperti idea yang bagus, ia menimbulkan beberapa persoalan dan menunjukkan beberapa kebimbangan lain seperti ini:

  • Bagaimana Urban VPN benar-benar mengenkripsi dan melindungi data anda?
  • Oleh kerana lalu lintas diarahkan melalui sistem anda juga, bagaimana jika seseorang melakukan sesuatu yang haram?
  • Adakah lalu lintas diarahkan melalui mesin anda jika aplikasinya hanya terbuka dan tidak tersambung?
  Review Mempercepat

Tambahkan soalan tersebut ke kurangnya ketelusan dalam syarikat dan juga dasar penyimpanan data mereka (ya, nampaknya mereka menyimpan log), anda dapat melihat mengapa kami mempunyai beberapa soalan mengenainya.

ciri-ciri

Dengan ciri-ciri, Syarikat tidak banyak menawarkan. Kami tidak dapat mencari senarai banyak perkara yang dilakukannya selain menawarkan kepada anggota lokasi yang berlainan dan memberi pengguna kemampuan untuk menyahsekat beberapa perkhidmatan penstriman. Mereka menyenaraikan “14 cara penggunaan percuma dan pantas.” Rupa-rupanya mereka mempunyai produk untuk sistem operasi utama. Walau bagaimanapun, beberapa cara lain nampaknya agak dipersoalkan kepada kami. Apabila anda melihat tajuk seperti Reddit VPN, dsb., Mereka nampaknya hanya ada untuk meningkatkan jumlah lalu lintas dan ke sana untuk tujuan pemasaran. Mereka bercakap tentang menjaga keselamatan anggota tetapi tidak memberikan maklumat mengenai bagaimana mereka melakukannya.

Lokasi dan Negara Pelayan

Di sinilah syarikat bersinar sedikit. Ia menyenaraikan 81 lokasi yang besar. Namun, penggunaan kata VPN setelah nama masing-masing negara seolah-olah satu muslihat lain untuk menjadikan Google mendapat kedudukan tinggi. Setiap negara mempunyai halaman arahannya sendiri, yang tidak biasa. Walau apa pun, mari kita lihat lokasi yang ditawarkannya. Emiriah Arab Bersatu, Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazil, Burgaria, Kanada, Colombia, Switzerland, Chile, China, Kosta Rika, Republik Ceko, Jerman, Yunani, Denmark, Estonia, Ekuador, Sepanyol, Mesir, Finland, Perancis, Great Britain, Guatemala, Honduras, Croatia, Hong Kong, Hungary, Indonesia, India, Iran, Ireland, Iceland, Itali, Jepun, Korea Selatan, Lithuania, Luxembourg, Latvia, Malaysia, Mexico, Nicaragua, Norway, Panama, Filipina, Poland , Pakistan, Peru, Puerto Rico, Portugal, Paraguay, Romania, Serbia, Rusia, Arab Saudi, Sweden, Singapura, Slovenia, Turki, Thailand, Taiwan, Ukraine, AS, Uruguay, Venezuela, dan Vietnam. Seperti yang anda lihat, terdapat sejumlah daerah yang dapat anda akses. Harap maklum bahawa beberapa negara (seperti AS) anda hanya boleh mengakses dari penyemak imbas dan bukannya pelanggan.

  Ulasan Tanpa Sekatan

Ujian Hands-On

Sejauh VPN berjalan, ia agak lurus ke hadapan. Setelah anda menambahkannya ke penyemak imbas anda (mana yang anda gunakan), hanya ada beberapa langkah yang harus anda lakukan.

  1. Cari lencana robot.
  2. Buka panel. Seperti yang anda lihat, anda boleh menukar pelayan di sini di bahagian atas. Anda juga boleh menghidupkan suis untuk menyekat iklan. Cukup gerakkan gelangsar ke posisi hidup, dan tekan butang “main” di tengah.
  3. Tutup konsol. Anda akan melihat sekarang bendera negara apa sahaja yang anda pilih.

UrbanVPN Tangan dalam ujian

Sekarang anda telah menyambung, sudah tiba masanya untuk menguji kelajuannya.

Ujian Kelajuan UrbanVPN

UrbanVPN disyaki pantas. Seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah ini, terdapat perbezaan kelajuan yang sangat sedikit daripada tanpa. Kemungkinan besar, ini bermaksud kekurangan enkripsi. Jika tidak, anda akan melihat lebih banyak overhead. Oleh kerana syarikat ini sangat kabur dalam sebarang jenis enkripsi, anda boleh meneka bahawa sambungan anda tidak disulitkan atau mempunyai enkripsi yang sangat sedikit. Perlu diketahui bahawa pelayan lain mungkin berbeza, tetapi itu menjadikan syarikat itu lebih mencurigakan.

Ujian Kelajuan UrbanVPN

Mengapa anda mesti menggunakan VPN

Oleh kerana begitu banyak syarikat sekarang menawarkan WiFi percuma, anda pasti ingin menggunakan VPN semasa anda berhubung. Walaupun WiFi hebat, penjenayah siber menganggapnya hebat juga. Dengan menyambung ke pelayan pilihan anda, anda membuat sambungan yang selamat dan disulitkan. Dengan cara itu, anda dapat mengurangkan risiko bahawa penjenayah atau pencuri siber akan mencuri maklumat peribadi anda.

Sebab lain untuk menggunakan VPN adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Tidak kira di mana anda berada, menyambung ke pelayan di sana akan membantu. Ini kerana ia menjadikan perisian penyekat menyangka anda berada di tempat lain. Itu boleh menjadi kelebihan sebenar jika anda cuba mengakses kawasan tertentu atau anda disekat untuk melihat kandungan. Cukup sambungkan ke pelayan dan anda boleh mula menyemak imbas atau melihat kandungan yang ingin anda akses.

  Ulasan Privasi VPN Sempurna 2023

Bagaimana dengan Kebocoran?

UrbanVPN LeaktestWalaupun ini adalah perkhidmatan VPN percuma, kami sedikit terkejut melihat bahawa kami tidak menghadapi masalah kebocoran. Untuk mengetahuinya, kami menggunakan penguji kebocoran komprehensif kegemaran kami di www.doileak.com. Kami suka menggunakannya kerana ini menunjukkan kepada anda kawasan yang berbeza di mana ia mengesan masalah. Seperti yang anda dapat lihat pada gambar di sebelah kanan, satu-satunya masalah ialah masalah berbilang OS. Menurut laman pengujian, banyak masalah OS dapat menunjukkan bahawa anda menggunakan VPN atau proksi. Selain itu, tidak ada masalah kecuali masalah pilihan peribadi pada mesin kami.

Sekiranya Saya Menggunakan VPN ini?

Mendapatkan asas, menggunakan perkhidmatan VPN ini mungkin merupakan idea yang baik jika anda ingin membebaskan sekatan geo. Yang mengatakan, Sekiranya anda sedikit bimbang tentang privasi anda, anda pasti ingin menjauhkan diri dari perkara ini. Selain itu, kerana anda berpotensi orang lain melakukan perkara yang menyalahi undang-undang dan lalu lintas berjalan melalui sistem anda, itulah sebab lain untuk mengelakkan perkara ini jika mungkin. Terdapat banyak pilihan lain.

Pemikiran Akhir Mengenai UrbanVPN

Terdapat beberapa perkara yang menjadikan penggunaan VPN ini sebagai pilihan yang tidak baik. Itu termasuk kurangnya ketelusan dengan syarikat, penyimpanan balak, lokasi ibu pejabat (AS), kekurangan penyulitan, janji untuk bekerjasama sepenuhnya dengan undang-undang AS, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, mungkin tidak buruk jika anda hanya ingin membuka blokir pertunjukan dan tidak bimbang tentang lalu lintas haram yang datang melalui komputer anda. Ini dapat membantu anda mengatasi sekatan geo jika anda ingin menggunakan sesuatu seperti SoundCloud, Pandora, atau yang lain. Jangan ragu untuk melihat kami 10 VPN teratas untuk perbandingan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me