Pasukan ibVPN memulakan dengan menawarkan perkhidmatan proksi pada tahun 2003. Pada awal tahun 2010 mereka melancarkan ibVPN, yang menawarkan sambungan PPTP dan L2TP. Seiring berjalannya waktu mereka menambahkan sokongan untuk OpenVPN, SSTP, dan SoftEther. Pada tahun 2011 telah menambahkan klien VPN all-in-one untuk Windows. Sejak itu pasukan ibVPN telah menambahkan klien Mac bersama dengan aplikasi iOS dan Android. Tambahan terbaru mereka termasuk pelanjutan Chrome dan Opera, proksi Socks5, dan DNS Pintar untuk membantu membuka blokir saluran di negara lain.

Sejak melancarkan perkhidmatan pada tahun 2010, pasukan ibVPN agak sibuk. Mereka menawarkan perisian klien VPN dan aplikasi mudah alih. Pada tahun 2014 ibVPN memperkenalkan perkhidmatan ibDNS mereka. ibDNS adalah perkhidmatan SmartDNS yang membantu anda mengelakkan sekatan geo tanpa kehilangan kelajuan yang berkaitan dengan penyulitan VPN. Dua tahun kemudian pada tahun 2016 mereka melancarkan proksi Socks5. ibVPN mempunyai pelbagai rancangan untuk dipilih bergantung pada keperluan anda.

Harga dan Tawaran Istimewa

ibVPN menawarkan beberapa rancangan VPN. Mereka mempunyai beberapa jenis akaun berdasarkan keperluan anda. Kaedah terbaik untuk menentukan rancangan mana yang tepat untuk anda adalah dengan melihat jadual di halaman harga mereka. Kegemaran saya ialah pelan VPN Ultimate yang merangkumi akses tanpa had ke rangkaian penuh mereka, SmartDNS, dan proksi Sock5 tanpa kos tambahan. Langgan pelan Ultimate dan sambungkan pada sehingga 3 peranti pada masa yang sama.

harga ibVPN

ibVPN menawarkan potongan harga untuk semua rancangan mereka. Anda dapat menjimatkan potongan sehingga 55% setahun dari pakej VPN Ultimate mereka. Pelan bulanan mereka berharga dari $ 4.95 hingga $ 10.95 tetapi rancangan tahunan adalah nilai yang lebih baik. Harga jangka tahunan pada rancangan Ultimate mereka hanya mencapai $ 4,83 sebulan ibVPN khas halaman untuk disimpan.

ibVPN menyokong pelbagai pilihan pembayaran. Saya suka menggunakan PayPal untuk perkhidmatan dalam talian untuk mempunyai tempat lain untuk menguruskan langganan. Saya juga suka bahawa ibVPN menawarkan bitcoin sebagai pilihan pembayaran. Mereka juga menerima kad kredit utama (Visa, MasterCard, American Express, Discover), Perfect Money, WebMoney, Payza, CashU, dan beberapa pilihan pembayaran lagi.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Pasukan ibVPN memahami bahawa anda memerlukan masa untuk menguji perkhidmatan ini. Mereka menawarkan Percubaan percuma 24 jam berserta jaminan wang dikembalikan selama 15 hari. Ini akan memberi anda banyak masa untuk menguji perkhidmatan tersebut bersama dengan perisian klien dan aplikasi mudah alih ibVPN. Sekiranya anda tidak berpuas hati, cuma minta bayaran balik dalam 15 hari pertama.

Lawati ibVPN

Lokasi Rangkaian dan Pelayan ibVPN

Ketika datang ke rangkaian, ibVPN menguruskan pelayan di lokasi strategik di seluruh dunia. Rangkaian mereka benar-benar berkembang selama bertahun-tahun. Mereka melakukan tugas yang baik dengan menawarkan sambungan VPN yang boleh dipercayai di lokasi utama di seluruh dunia. Mereka mempunyai beberapa lokasi pelayan di negara-negara popular seperti Amerika Syarikat dan United Kingdom. ibVPN membenarkan torrents dan P2P dengan akaun VPN Ultimate dan Torrent mereka.

NegaraLokasi, Pelayan IPProtokol

47631002,000OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, SoftEther

Anda dapat mengetahui dengan mudah pelayan mana yang membenarkan lalu lintas torrent. Mereka ditandai dengan P2P di awal nama pelayan dan dikelompokkan di bahagian bawah senarai pelayan. Mereka menyokong sambungan P2P ke pelayan di Bulgaria, Kanada, Hong Kong, Lithuania, Luxembourg, Belanda, Rusia, Sweden, dan Ukraine.

ibVPN mempunyai pelayan di Argentina, Australia, Austria, Belgium, Brazil, Bulgaria, Kanada, Chile, China, Czech, Denmark, Mesir, Finland, Perancis, Jerman, Hong Kong, Hungary, Iceland, India, Ireland, Israel, Itali, Jepun , Korea, Lithuania, Luxembourg, Mexico, Belanda, New Zealand, Norway, Panama, Poland, Portugal, Romania, Rusia, Arab Saudi, Singapura, Slovenia, Afrika Selatan, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Turki, Ukraine, United Kingdom, United Negeri, dan Vietnam.

Privasi dan Keselamatan

Bergantung pada tujuan anda menggunakan perkhidmatan VPN, dasar pembalakan sangat penting. ibVPN sangat jelas mengenai maklumat yang mereka log. Dalam dasar privasi mereka menyebutkan bahawa ibVPN tidak mengesan penggunaan Internet pengguna dan tidak menyimpan catatan aktiviti pengguna.

Menurut dasar privasi ibVPN, mereka mencatat maklumat berikut dan menyimpan data selama 7 hari:

 • Sambungan VPN waktu, tarikh dan lokasi dibuat.
 • Tempoh sambungan VPN.
 • Lebar jalur yang digunakan semasa sambungan.

Sebaliknya adalah keselamatan. Tahap penyulitan yang ditawarkan adalah penting. ibVPN bermula dengan protokol PPTP dan L2TP. Mereka menambahkan OpenVPN dengan sokongan untuk sambungan TCP dan UDP. Anda juga boleh berhubung menggunakan SSTP atau SoftEther. Menyokong pelbagai protokol memberikan perkhidmatan gabungan keselamatan dan keserasian yang baik.

Lawati ibVPN

Ujian Hands-On

Sekiranya anda membaca mana-mana ulasan saya, maka anda tahu bahawa saya hanya mempertimbangkan penyedia VPN dengan perisian pelanggan yang berkualiti. ibVPN sesuai dengan kategori itu. Mereka menawarkan perisian klien yang dirancang dan sangat berfungsi untuk Windows dan Mac. Bersama dengan aplikasi mudah alih untuk peranti mudah alih iPhone, iPad dan Android.

Berhubung dengan Pelanggan VPN Windows

Mari kita perhatikan klien VPN all-In-One ibVPN untuk Windows.

Pelanggan Windows ibVPN

Seperti yang anda lihat, klien ibVPN cukup lurus ke hadapan. Anda boleh memilih antara lokasi dan protokol pelayan dengan mudah (L2TP, OpenVPN, PPTP, SSTP). Sekiranya anda memilih OpenVPN, anda juga boleh memilih antara TCP dan UDP. Saya akan mengesyorkan UDP untuk perkhidmatan streaming. Anda akan melihat peningkatan kelajuan menggunakan UDP melalui TCP.

Pelanggan Windows ibVPN menyokong sambungan OpenVPN, PPTP dan L2TP. Saya suka dropdown pelayan. Ini menjadikannya sangat mudah untuk memilih lokasi pelayan di rangkaian mereka. Ingatlah bahawa akaun yang anda daftarkan menentukan pelayan yang boleh anda akses. Saya menguji ibVPN menggunakan pakej VPN Ultimate mereka.

Lawati ibVPN

Berhubung dengan Pelanggan VPN Mac

Selain perisian windows yang kuat, ibVPN juga mempunyai klien Mac. Anda boleh memuat turun versi terkini terus dari laman web mereka. Gunakan klien Mac untuk menyambung ke mana-mana lokasi pelayan ibVPN di seluruh dunia.

Pelanggan ibVPN Mac

Seperti yang anda lihat, klien ibVPN untuk Mac kelihatan sangat serupa dengan rakan Windows. Pasukan ibVPN melakukan kerja yang hebat dalam perisian.

Sambungkan dari iPhone atau iPad

ibVPN menawarkan kepada ahli mereka aplikasi iOS percuma. Anda boleh memuat turunnya terus dari kedai aplikasi Apple iTunes. Aplikasi mudah alih memerlukan iOS 8 atau lebih baru. Ia menyokong iPhone, iPad dan iPod Touch. Aplikasi ini dioptimumkan untuk iPhone 7.

aplikasi iOS ibVPN

Apabila anda memasang aplikasi ibVPN iOS pada iPhone atau iPad anda, ia akan membolehkan anda memilih lokasi pelayan yang anda inginkan. Dari sana ia akan mengkonfigurasi profil pada peranti anda untuk membantu anda menyambung ke pelayan tersebut. Menjimatkan masa dan sakit kepala berbanding mengatur sambungan secara manual.

Lawati ibVPN

Sambung dengan Aplikasi Android

Sebagai tambahan kepada aplikasi iOS mereka, pasukan ibVPN telah mengembangkan aplikasi untuk Android. Anda boleh memuat turun aplikasi secara percuma dari Google Play. Ingat bahawa ibVPN menawarkan lebar jalur tanpa had tanpa mengira peranti apa yang anda gunakan. Mereka juga membenarkan berbilang sambungan berdasarkan rancangan mana yang anda pilih yang mana yang sangat baik ketika dalam perjalanan. Saya menyambung dari komputer riba dan telefon saya secara serentak dengan satu akaun.

aplikasi Android ibVPN

Menggunakan aplikasi Android lebih mudah daripada rakan iOS. Setelah anda masuk ke aplikasi Android, anda boleh memilih lokasi pelayan. Dari sana aplikasi akan disambungkan dan data anda akan dienkripsi. Setelah selesai menggunakan VPN, anda hanya memutuskan sambungan dan menyambung semula penyemakan imbas anda. Sekali lagi aplikasinya menjadikan hidup lebih mudah berbanding dengan menyiapkan VPN secara manual pada peranti Android anda.

Lawati ibVPN

Ujian Kelajuan ibVPN

Saya menguji kelajuan ibVPN menggunakan akaun VPN Ultimate setelah memasang klien Windows all-in-one mereka. OpenVPN UDP dan L2TP digunakan untuk menguji prestasi rangkaian ibVPN untuk semakan. Hasil ujian kelajuan dicampurkan di lokasi pelayan di Amerika Syarikat.

Gambar di bawah menunjukkan kelajuan saya tanpa VPN dan sekali lagi sekali disambungkan ke pelayan ibVPN yang terletak di Amsterdam. Kelajuannya cukup mengagumkan memandangkan ibVPN membenarkan torrents pada pelayan tersebut.

Ujian kelajuan ibVPN

Seperti yang anda lihat terdapat perbezaan kelajuan 10% antara sambungan terus ke ISP saya dan sambungan ke pelayan ibVPN di Amsterdam. Penyulitan menambah overhead sehingga anda dapat menjangkakan penurunan prestasi. Ini adalah pertukaran untuk tahap privasi yang lebih tinggi. Dengan kelajuan hampir 60 Mbps, anda boleh memuat turun atau mengalirkan kandungan HD dengan mudah.

Kesimpulannya

Saya telah menikmati penggunaan ibVPN selama bertahun-tahun dan mempunyai tempat duduk di barisan depan untuk menyaksikan perkhidmatan ini berkembang. Pasukan mereka telah melakukan tugas dengan baik untuk memperluas ciri perkhidmatan dan lokasi rangkaian. Saya lebih suka satu rancangan makan sederhana (Ultimate VPN) tetapi mereka menawarkan banyak nilai dalam beberapa rancangan mereka. ibVPN telah mengembangkan pelbagai perisian klien dan aplikasi mudah alih.

Perkara yang paling saya gemari mengenai perkhidmatan ini:

 • Pelanggan Windows dan Mac yang mudah digunakan
 • Aplikasi mudah alih untuk iPhone, iPad dan Android
 • Sokongan untuk OpenVPN (TCP, UDP), L2TP, PPTP, SSTP, dan SoftEther
 • Proksi DNS pintar dan Sock5 disertakan dengan pelan VPN Ultimate
 • Diskaun jangka panjang untuk pendaftaran tahunan

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Kurangkan jumlah rancangan VPN yang ditawarkan
 • Meningkatkan prestasi rangkaian di Amerika Syarikat
 • Terus menambah lokasi pelayan

Saya seronok menguji ibVPN. Kebolehpercayaannya sangat baik dan kelajuannya cukup baik pada pelayan mesra P2P terpilih. Anda harus mencubanya sendiri. Sambung dari Windows atau Mac bersama dengan iOS dan Android. Beri perkhidmatan ini sebagai pemacu ujian. Saya rasa anda akan menikmati ciri tambahan seperti Smart DNS dan proksi Sock5. Ingatlah untuk mendaftar untuk jenis akaun yang paling sesuai dengan keperluan anda. Kegemaran saya ialah pelan VPN Ultimate.

Lawati ibVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me