Ikon FlashVPNTidak kira di mana sahaja anda berada di dunia, menggunakan VPN pada peranti mudah alih anda adalah idea yang baik. Pada masa kini, terdapat banyak VPN percuma disenaraikan di Google Play Store. Seperti yang anda duga, FlashVPN adalah salah satunya. Aplikasi VPN percuma ini telah dimuat turun lebih dari 5 juta kali dan nampaknya tertumpu pada sistem operasi Android. Menurut statistik, ia juga mempunyai lebih daripada 99k ulasan dengan penilaian bintang 4.4 bintang. Tidak ada versi premium perkhidmatan ini dan sepenuhnya disokong oleh iklan. Soalan penting ialah jika produk itu berfungsi sebagaimana yang dituntut oleh orang dan adakah ia layak untuk digunakan. Dalam ulasan ini, kami akan menjalankannya melalui beberapa ujian untuk melihat apakah ia layak mendapat pujian yang diperolehnya.

Muat turun FlashVPNMengenai Syarikat

Tidak ada maklumat yang dapat kami ketahui mengenai syarikat tersebut, di luar nama FlashSoftware. Walau bagaimanapun, VPN ini sangat menyerupai beberapa orang lain yang telah kami kaji akhir-akhir ini. Sebenarnya, sangat mungkin syarikat yang sama mengendalikan lebih dari satu aplikasi. Tidak ada laman web yang kami temui, dan tidak ada lokasi pusat yang kami temukan untuk perkhidmatan tersebut. Itu membuat kita sangat berhati-hati kerana kita tidak dapat mengetahui undang-undang privasi mana yang dipatuhi oleh VPN.

Harga

Seperti yang kami katakan sebelumnya, anda tidak dikenakan bayaran oleh FlashVPN. Tidak seperti pilihan lain, aplikasi ini tidak menawarkan cara untuk menambah ciri atau menaik taraf. Kami biasanya berhati-hati dengan produk berasaskan iklan percuma. Itu pasti dapat menunjukkan bahawa anda menjadi produk. Sekiranya anda ragu-ragu juga, kami mengesyorkan Akses Internet Peribadi sebagai alternatif. Untuk adil $ 2.50 sebulan, anda boleh menikmati akses VPN selamat di semua peranti anda. Mereka adalah syarikat yang dipercayai dan telus yang telah wujud selama bertahun-tahun.

  Semakan IVPN

ciri-ciri

Flashvpn - Ciri & PelayanFlashVPN mempunyai sedikit ciri. Semua nampaknya mudah, dan tidak banyak tetapan yang boleh anda ubah. Satu perkara yang boleh anda ubah adalah lokasi pelayan. Seperti yang anda lihat dalam gambar di sini, pilihan anda adalah Jerman, Amerika Syarikat, England, Perancis, dan automatik. Juga dalam gambar di sebelah kanan, anda melihat bahawa FlashVPN menghendaki anda memberikan kebenaran untuk beberapa item di telefon anda. Sebagai rujukan, terdapat sedikit perkhidmatan berbayar yang memerlukan banyak kebenaran. Tidak ada alasan untuk meminta semua kebenaran tersebut jika perkhidmatan tersebut hanya akan melindungi privasi pengguna.

Aplikasi ini memerlukan akses ke maklumat berikut pada peranti Android anda:

  • Lokasi
  • Foto / Media / Fail
  • Maklumat sambungan Wi-Fi
  • ID Peranti & maklumat panggilan

Tanyakan pada diri anda mengapa aplikasi privasi memerlukan akses ke foto, fail media, dan maklumat panggilan anda. Itu tidak masuk akal. Kami mencadangkan anda menjauhkan diri dari aplikasi yang memerlukan akses terlalu banyak.

Persembahan

Fakta besar yang selalu anda ingin perhatikan ialah kelajuan perkhidmatan VPN. Dalam ujian kelajuan kami, kami menggunakan pelayan USA (kerana hanya ada 4 pilihan). Dalam kes ini, kelajuan normal kami ialah 46.1 Mbps. Semasa kami menguji kelajuan kami dengan FlashVPN, kami mendapat kadar 21.7 Mbps. Itu kira-kira pengurangan kelajuan 53%. Dengan perkhidmatan berbayar, anda biasanya boleh menjangkakan kerugian hingga 25%. Itulah sebab lain untuk berhati-hati dengan perkara ini.

Penggunaan VPN

Syarikat VPN menjadikannya sangat mudah untuk memuat turun dan menggunakan produk mereka. FlashVPN tidak berbeza. Oleh kerana tidak ada banyak aplikasi, menyambung ke VPN ini mudah dilakukan.

  1. Cari FlashVPN di Google Play Store dan klik Pasang.
  2. Terima kebenaran dan katakan Benarkan ke sambungan VPN.
  3. Apabila dimuat, klik pada Teruskan butang.
  4. Dari sudut itu, anda akan dapati Lokasi Pelayan bahagian yang kami tunjukkan sebelumnya dengan mengklik pada lajur menegak 3 titik di sudut kanan atas.
  Tinjauan VPN Speedtest Ookla

Penggunaan FlashVPN

Faedah Menggunakan VPN

Sejak kebelakangan ini, lalu lintas mudah alih mula mengatasi lalu lintas desktop. Oleh kerana itu, penggunaan WiFi sangat penting daripada menggunakan rancangan data standard. Kerana tahap ketepuan di dunia, semakin banyak perniagaan yang menawarkan WiFi percuma kepada pelanggan mereka. Walaupun ini bagus untuk kedua-dua pihak, anda boleh bertaruh bahawa penjenayah siber juga menyukainya. Apabila anda menyambung ke salah satu daripada 4 lokasi yang disenaraikan di atas, anda membuat sambungan yang selamat dan disulitkan. Apabila anda melakukannya, anda akan mengurangkan risiko penjenayah mencuri data sensitif anda. Sekali lagi anda juga harus mempercayai syarikat di sebalik VPN. Memandangkan izin yang diperlukan untuk menggunakan aplikasi, kami akan memberi amaran terhadapnya.

Sekiranya anda ingin berkeliling geo-blok, menggunakan VPN adalah suatu keharusan. Itu kerana perniagaan, pemerintah, dan bahkan syarikat media menghentikan pengguna untuk melihat kandungan terlarang di dalam dan di luar kawasan yang disasarkan. Apabila anda menyambung ke FlashVPN, anda akan membuat syarikat percaya bahawa anda berada di salah satu dari 4 lokasi yang mereka tawarkan. Cukup sambungkan ke pelayan dan anda boleh mula menyemak imbas atau melihat kandungan yang ingin anda akses. Sekiranya anda masih menghadapi masalah penyekat, anda ingin memastikan WebRTC dilumpuhkan dalam penyemak imbas anda. Itu lebih sukar jika anda menggunakan penyemak imbas yang berbeza di Android. Anda mungkin mahu menggunakan Firefox dan memuat turun sambungan penyekat WebRTC untuk membolehkannya berfungsi dengan betul. Jika tidak, apa sahaja yang anda cuba nyahsekat akan tetap melihat alamat IP asal anda. Itu mengalahkan tujuan menggunakan VPN sebagai permulaan.

Adakah FlashVPN Bocor?

Satu masalah yang dimiliki oleh banyak perkhidmatan VPN percuma adalah kebocoran DNS. Sekiranya perkhidmatan anda bocor, itu adalah masalah besar. Kerana VPN berfungsi dengan menyembunyikan alamat IP, kebocoran dapat mendedahkan alamat IP sebenar anda. Dalam menguji FlashVPN untuk kekurangan ini, kami akan menggunakan ujian standard dari www.dnsleaktest.com. Seperti yang anda lihat pada gambar di bawah ini, FlashVPN mengalami kebocoran. Kebocoran ini mengalahkan tujuan menggunakan VPN di tempat pertama.

  Tinjauan Kata Sandi Intuitif

Ujian Kebocoran DNS FlashVPN

Sekiranya saya menggunakan FlashVPN?

Jawapan untuk soalan ini bergantung pada apa yang anda cuba lakukan. Sekiranya anda ingin berusaha mengatasi sekatan geo, FlashVPN mungkin melakukan tugas tersebut. Sudah tentu, seperti yang kami sebutkan sebelumnya, FlashVPN lebih lambat daripada perkhidmatan lain. Walaupun begitu, jika anda mengalami kebocoran DNS atau perisian penyekat melihat lokasi sebenar anda, anda mungkin menghadapi beberapa masalah. Perkhidmatan ini hanya membenarkan satu sambungan sehingga tidak menjadi penyelesaian jika anda mempunyai banyak peranti. Anda juga harus ingat bahawa FlashVPN tidak membenarkan perkongsian fail P2P /. Bagi mereka yang ingin melindungi privasi mereka, anda ingin menggunakan perkhidmatan berbayar sebagai gantinya. Dengan cara itu, anda dapat memastikannya tidak bocor.

Pemikiran Akhir di FlashVPN

Untuk menyimpulkan tinjauan ini, FlashVPN sangat popular dan mempunyai lebih daripada 5 juta muat turun. Kami menemui beberapa masalah dengan perkhidmatan tersebut termasuk kebocoran DNS, kelajuan biasa-biasa saja, kekurangan lokasi pelayan, dan ketelusan umum. Belum lagi tahap akses yang diperlukan aplikasi pada peranti Android anda. Adakah anda benar-benar mahu berkongsi gambar dan maklumat panggilan anda untuk menggunakan VPN? Mungkin berfungsi dengan baik jika anda berusaha untuk mengelilingi blok geo tetapi tidak banyak yang lain. Masalah-masalah tersebut menghalang kita untuk mencadangkan FlashVPN sebagai pilihan untuk digunakan. Lihat yang terbaik VPN untuk Android senaraikan beberapa pilihan yang lebih baik.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me