Mari mulakan tinjauan Tanpa Blok kami dengan sedikit maklumat mengenai syarikat. Blockless adalah syarikat yang berpangkalan di Kanada yang tujuannya adalah untuk membolehkan anda melayari dengan mudah tanpa perlu risau tentang sempadan negara atau wilayah. Ini akan membolehkan anda menonton rancangan kegemaran anda dari mana sahaja di dunia. Perkhidmatan mereka berpatutan dan mereka menawarkan percubaan percuma selama satu minggu.

Ulasan Tanpa Sekatan

Ketika 2016 bermula, mereka telah mengemas kini laman web mereka dan juga tujuan mereka dengan jalan yang lebih fokus ke arah privasi dan keselamatan pengguna mereka. Untuk tujuan ini mereka telah menambahkan Smart Guard, teknologi penyekat iklan pintar yang dapat digunakan dengan tidak hanya komputer tetapi semua perangkat yang didukung oleh DNS Tanpa Blok. Juga berdasarkan kemas kini baru-baru ini, seperti pemasangan DNS automatik dan pelancaran klien untuk Windows dan Mac OS X, mereka telah mula menguji perkhidmatan VPN beta untuk klien Windows dan Mac OS X mereka bersama-sama dengan pembuatan aplikasi mudah alih tanpa had dan pelanjutan penyemak imbas.

Harga dan Tawaran Istimewa

Perkhidmatan DNS tanpa blok dipasarkan menggunakan satu konfigurasi. Mereka menawarkannya dalam tiga pakej jangka: bulanan, separuh tahunan, dan tahunan. Seperti kebanyakan penyedia, harga mereka didiskaun berdasarkan jangka masa panjang. Pakej bulanan adalah $ 4.95 sebulan. Pakej separuh tahunan dikenakan bayaran $ 27.25 setiap enam bulan. Ini menghasilkan hanya $ 4.55 sebulan yang merupakan penjimatan lebih dari 7% dari harga bulanan mereka. Mendaftar untuk satu tahun perkhidmatan adalah $ 49.95, ditagih setiap dua belas bulan. Ini bermakna anda dapat satu tahun perkhidmatan mereka dari sekadar $ 4.16 sebulan.  Ini adalah penjimatan sebanyak 16% seperti mendapatkan dua bulan perkhidmatan Blockless secara percuma.

Harga Tanpa SekatanBlockless membenarkan pembayaran dengan kad kredit utama. Ini termasuk VISA, MasterCard, Diners, dan JCB.

Tempoh Percubaan Percuma

Blockless mahu anda mencuba perkhidmatan mereka untuk diri sendiri agar anda yakin bahawa ia sesuai dengan jangkaan anda. Oleh kerana itu, mereka memerlukan semua orang untuk membuat akaun percubaan percuma selama 7 hari sebelum mereka dapat mendaftar untuk mendapatkan langganan berbayar. Tidak ada maklumat pembayaran yang diperlukan untuk mendaftar percubaan. Seperti yang ditunjukkan di bawah, semua yang diperlukan untuk mendaftar ke akaun percubaan 7 hari tanpa blok adalah alamat e-mel dan kata laluan yang sah. Percubaan akan tamat setelah tujuh hari habis sehingga anda tidak perlu membatalkan akaun. Walau bagaimanapun, anda mesti membuang DNS mereka dari sistem anda. Anda boleh mengetahui cara melakukan ini di kawasan sokongan laman web Blockless.

Penyediaan Akaun Tanpa Blok

Lawati Blockless

Bagaimana Blockless Berfungsi

Blockless terutamanya merupakan perkhidmatan DNS Pintar yang tujuannya adalah untuk membolehkan pengguna melayari dan menonton kandungan media streaming tanpa sempadan negara dan wilayah buatan yang digunakan oleh banyak penyedia. Perkhidmatan mereka berfungsi dengan mengubah tetapan alamat pelayan DNS pada peranti anda. Ini membolehkan perkhidmatan mereka memintas permintaan kebenaran dari penyedia ini dan memberi mereka alamat IP maya yang memenuhi batas buatan mereka dan membolehkan anda mengakses ke perpustakaan streaming mereka. Ini membolehkan anda menikmati kandungan mereka dari mana sahaja di dunia.

Bagaimana Blockless Berfungsi

Tidak seperti VPN tradisional, di mana semua lalu lintas antara peranti dan perkhidmatan anda disulitkan dan dihantar melalui pelayan ke Internet, hanya sebilangan kecil lalu lintas yang benar-benar melewati pelayan Smart DNS. Setelah pengenalan dan jabat tangan komunikasi antara pelayan dan penyedia selesai, sisa lalu lintas dihantar terus dari pembekal ke peranti anda. Oleh kerana tidak ada penyulitan lalu lintas streaming, tidak ada kerugian dalam prestasi Internet ketika menonton filem HD atau mendengar muzik kegemaran anda. Ini membolehkan anda mengakses laman web terkunci secara rantau dari mana saja di dunia tanpa memperlahankan kelajuan sambungan Internet anda. Akhirnya, kerana tidak ada enkripsi lalu lintas DNS Tanpa Blok, ia tidak memberikan tahap keselamatan yang sama dengan perkhidmatan VPN standard.

  Ulasan ibVPN

Rangkaian Tanpa Blok

Rangkaian tanpa blok mempunyai pelayan di 25 wilayah yang berbeza. Ini termasuk negara-negara berikut: Australia, Austria, Belgia, Brazil, Kanada, China, Perancis, Jerman, Yunani, India, Ireland, Itali, Jepun, Lexembourg, Mexico, Belanda, New Zealand, Norway, Portugal, Rusia, Afrika Selatan , Sweden, Switzerland, United Kingdom, dan Amerika Syarikat. Ini menyediakan rangkaian global dengan pelayan di setiap benua utama dunia kecuali Antartika.

Persediaan Tanpa Blok Untuk Windows

Blockless menyokong pelbagai peranti seperti desktop, telefon pintar, konsol permainan, TV pintar, pemain media, dan penghala. Masuk ke akaun anda di laman web Blockless dan pilih menu bantuan, maka butang panduan penyediaan akan membolehkan anda menggunakan proses 3 langkah (seperti yang ditunjukkan di bawah) untuk mencari panduan untuk mengkonfigurasi peranti anda secara manual untuk menggunakan perkhidmatan DNS Tanpa Blok . Bahagian sokongan di laman web mereka juga mempunyai banyak pilihan panduan mudah diikuti yang boleh anda cari.

Persediaan DNS Peranti Tanpa BlokSekiranya ada, pautan ke pemasangan perisian Blockless khusus adalah langkah pertama dalam panduan ini. Namun, mereka juga akan menunjukkan kepada anda cara menukar DNS secara manual untuk peranti anda. Perkhidmatan Blockless membolehkan anda berhubung dari mana sahaja tetapi hanya dari satu lokasi pada satu masa. Ini kerana Blockless menyegerakkan ke lokasi individu anda (alamat IP) sebaik sahaja anda log masuk. Oleh itu, apabila anda log masuk dari rangkaian lain, anda perlu log masuk ke akaun anda dan klik “Gunakan lokasi ini”. Mengkonfigurasi penghala anda untuk menggunakan perkhidmatan Blockless akan membolehkan anda memanfaatkan perkhidmatan ini pada semua peranti yang disambungkan kepadanya.

Lawati Blockless

Menggunakan Pelanggan Windows Tanpa Blok

Sebaik sahaja anda mengeklik pautan Blockless App untuk Windows 10 di dalam panduan, ia akan menyimpan fail pemasangan ke komputer anda. Jalankan fail pemasangan dan anda akan melihat skrin seperti yang pertama di bawah. Ia kemudian akan menyediakan perkhidmatan Blockless untuk Windows di komputer anda. Setelah selesai, anda akan melihat skrin seperti yang kedua di bawah. Mengklik selesai pada skrin ini akan memulakan aplikasi.

Pasang Tanpa Blok

Kali pertama anda memulakan klien, anda akan melihat skrin log masuk seperti gambar di bawah. Pada skrin ini, anda akan memasukkan bukti kelayakan akaun yang anda terima dalam pengesahan akaun anda dan e-mel selamat datang dari kakitangan Blockless. Kemudian, klik butang Log Masuk.

Log Masuk Tanpa Sekatan

Ini akan memunculkan skrin utama untuk aplikasi Windows Tanpa Blok seperti yang ditunjukkan pada gambar pertama di bawah. Secara lalai, ia akan menyambung ke pelayan terdekat ke lokasi anda pada permulaan pertama. Skrin sambungan utama yang ditunjukkan di bawah hanya mempunyai beberapa kawalan yang menjadikannya sangat mudah untuk dipelajari dan disediakan. Menukar pelayan dapat dilakukan dengan salah satu dari tiga cara yang berbeza: kotak carian dengan nama, menatal dan memilih nama dengan tetikus, atau mengklik salah satu negara kelabu yang lebih terang di peta. Gambar di bawah menunjukkan wilayah diubah dari United Kingdom (kiri) ke Amerika Syarikat (kanan). Perhatikan ia mengesahkan bahawa wilayah kita telah diubah menggunakan ikon bendera untuk negara.

Perubahan Pelayan Tanpa Blok

Mengklik pada Bantuan akan memunculkan pilihan berikut: konfigurasikan peranti untuk perkhidmatan Blockless, cari artikel sokongan, atau buka tiket sokongan. Terdapat juga butang tutup untuk mengembalikan anda ke skrin sambungan utama.

Di bahagian bawah skrin utama adalah suis untuk menghidupkan dan mematikan Smart Guard. Kini sedang dihidupkan. Smart Guard akan membuang beberapa iklan dan grafik dari laman web yang akan meningkatkan kelajuan penyemak imbas anda dengan mengurangkan masa muat halaman. Lebih penting lagi, menyekat iklan ini dapat membantu menjaga privasi dalam talian anda kerana iklan tersebut tidak dapat menjejaki tabiat dan corak melayari dalam talian anda. Ini dapat membantu anda mengelakkan kempen pemasaran yang disasarkan.

  Kajian Mullvad VPN 2023

Keutamaan Tanpa Sekatan

Ciri terakhir layar utama yang ingin kita lihat adalah Tetapan untuk pelanggan yang dapat diakses dengan mengklik simbol karat ke bawah di kanan atas layar. Melakukannya akan menunjukkan senarai drop-down seperti yang ditunjukkan di atas (kiri). Dari sini anda boleh memilih pilihan, menguruskan langganan, menukar tetapan akaun, dan keluar dari perkhidmatan. Memilih pilihan akan membuka skrin tetapan aplikasi seperti di atas (kanan). Dari sini anda boleh melakukan yang berikut dengan memilih kotak pilihan masing-masing:

 • Sediakan DNS Tanpa Blok pada peranti ini
 • Segerakkan lokasi ke peranti ini secara automatik
 • Mulakan aplikasi pada permulaan sistem
 • Menyemak kemas kini

Seperti klien Blockess DNS yang lain, pilihannya adalah asas dengan penyegerakan peranti secara automatik menjadi tetapan yang paling berguna. Ini akan menjimatkan anda dari pergi ke akaun dalam talian Tanpa Blok untuk melakukan ini setiap kali anda menukar rangkaian.

Lawati Blockless

Tanpa blok untuk Android dan Google Chrome

Blockless mempunyai aplikasi untuk Android untuk perkhidmatan mereka yang boleh anda muat turun dari kedai Google. Ia memerlukan Android 2.1 dan lebih tinggi. Ini akan membolehkan anda mengurus akaun anda dari peranti Android anda. Begitu juga dengan pelanggan Windows, anda boleh mengubah pilihan wilayah anda, menyegarkan semula IP anda, dan memastikan akaun anda aktif di telapak tangan anda. Berikut adalah gambar skrin masuk (kiri) dan skrin sambungan utama (kanan). Skrin log masuk membolehkan anda terus masuk setelah anda memasukkan bukti kelayakan yang betul.

Aplikasi Andriod Tanpa Blok

Skrin sambungan utama yang ditunjukkan di atas (kanan) memeriksa untuk mengetahui sama ada anda mempunyai akaun yang sah, alamat IP (lokasi) peranti diselaraskan ke akaun anda, dan apakah DNS telah disiapkan dengan betul untuk peranti tersebut. Sekiranya salah satu daripada ini gagal, ia akan ditunjukkan dengan warna merah dan bukannya hijau. Pemilih wilayah membolehkan anda mengetuk untuk menyambung ke negara pilihan anda. Ini memudahkan untuk menukar kawasan apabila disambungkan ke perkhidmatan mereka. Blockless juga mempunyai peluasan untuk Google Chrome yang mempunyai tingkah laku yang serupa dengan aplikasi Android mereka.

Tangan Menguji

Kami menjalankan ujian kelajuan normal pada perkhidmatan DNS Tanpa Blok dan, seperti yang diharapkan, hampir tidak melihat perubahan dalam kelajuan muat turun atau penyemakan imbas secara umum semasa bersambung dengannya. Tidak seperti VPN biasa yang menghantar semua lalu lintas anda melalui VPN, Blockless menghubungkan anda terus ke laman web yang mereka sokong. Mereka memiliki panduan untuk mengkonfigurasi layanan DNS mereka pada berbagai perangkat yang meliputi komputer, set top box, TV, konsol permainan, blu-ray, telepon, tablet, dan router. Ini boleh didapati di halaman sokongan laman web mereka.

Kami juga menjalankan ujian kelajuan klien beta baru mereka untuk Windows dengan pelaksanaan VPN penuh. Tangkapan skrin Tetingkap utamanya dalam mod melayari ditunjukkan di bawah kiri. Tingkap ini dibezakan oleh tolok biru muda, bolt kilat, butang, dan kawasan peta yang dipilih. Seperti yang anda lihat, klien mempunyai pilihan yang sama dengan klien Windows yang merangkumi bantuan, pilihan, menguruskan langganan, tetapan akaun, dan logout. Keutamaan adalah sama dengan pelanggan sebelumnya dengan penambahan suis untuk pemilihan OpenVPN UDP atau TCP untuk perkhidmatan VPN. Mengklik pada kawasan yang dipilih sekarang akan memunculkan tetingkap slaid kanan. Ini akan membolehkan anda memilih wilayah yang akan ditukar menjadi. Smart Guard telah dimatikan untuk Window berselancar.

Beta Blockless VPN untuk Windows

Setelah wilayah dipilih sebagai Amerika Syarikat dalam kes di atas, mengklik butang surf / safe akan menghidupkan atau mematikan perlindungan VPN. Ia semudah itu. Skrin kedua menunjukkan skrin sambungan utama ketika VPN dihidupkan. Semasa VPN aktif, anda mendapat perlindungan agar semua data anda disulitkan menggunakan protokol OpenVPN. Selain itu, alamat IP sebenar anda disembunyikan dan digantikan oleh alamat di pelayan Blockless. Dalam kes ini, kami telah diberi alamat IP di Atlanta dan identiti kami ditunjukkan sebagai tidak dikenali. Smart Guard ditunjukkan untuk VPN yang selamat. Sambungan selamat ditunjukkan dengan warna merah untuk alat pengukur, bandar, butang dan wilayah peta yang dipilih. Ini memudahkan untuk membezakan dari sambungan biru yang tidak dilindungi.

  Ulasan VPNSecure.me

Lawati Blockless

Ujian Kelajuan

Uji kelajuan perkhidmatan VPN Tanpa Blok bukanlah yang terpantas yang kami lihat, tetapi perkhidmatan ini masih dalam versi beta, jadi kami yakin bahawa mereka masih menyelesaikan beberapa masalah. Yang dikatakan, kelajuan sambungan Internet tanpa VPN adalah 51.21 Mbps dan dengan VPN Tanpa Blok adalah 33.09 Mbps. Ini bermaksud terdapat penurunan sekitar 35% dalam kelajuan sambungan ketika disambungkan ke perkhidmatan VPN Tanpa Blok. Seperti yang anda jangkakan ada penurunan kecepatan karena enkripsi yang disediakan oleh perkhidmatan VPN Tanpa Blok. Penurunan kepantasan ini sangat bernilai jika tujuan anda adalah privasi dan perlindungan. Sekiranya tidak, anda boleh menjalankan perkhidmatan mereka dalam mod melayari yang tidak mengalami kehilangan kelajuan. Masih pada 33.09 Mbps, Anda seharusnya tidak menghadapi masalah menggunakan perkhidmatan VPN mereka untuk kebanyakan transaksi Internet anda.

Ujian Kelajuan Tanpa Blok

Kesimpulannya

Sekiranya yang anda cari terutamanya dalam perkhidmatan yang akan membolehkan anda mengakses kandungan media penstriman yang terhad secara geografi, maka Blockless boleh menjadi perkhidmatan untuk anda. Mereka membuka 25 wilayah yang berbeza termasuk Amerika Syarikat, United Kingdom, Kanada, Australia, dan lain-lain. Perkhidmatan mereka berfungsi dengan Windows, Mac OS X, konsol permainan, TV Pintar, pemain media, telefon bimbit, tablet dan juga penghala. Mengkonfigurasi peranti anda untuk menggunakan perkhidmatannya melibatkan pengubahsuaian tetapan pelayan DNS anda untuk menunjuk ke mereka. Ini adalah proses yang mudah. Walau bagaimanapun, pasukan Blockless telah memberikan panduan yang mudah diikuti untuk semua peranti mereka yang disokong. Ini boleh didapati di halaman sokongan laman web mereka. Mereka bahkan mempunyai aplikasi penyediaan automatik untuk Windows, Mac OS X, Android, dan sambungan untuk penyemak imbas chrome.

Baru-baru ini, mereka telah mula menguji beta perkhidmatan VPN baru yang menggunakan protokol OpenVPN (TCP / UDP) untuk menyulitkan semua lalu lintas Internet anda untuk membantu menjaga privasi dan keselamatan dalam talian anda. Ini sebagai tambahan kepada perkhidmatan DNS mereka yang tidak disulitkan. Oleh itu, anda akan dapat memilih sama ada kepantasan atau keselamatan adalah tujuan anda semasa menggunakan perkhidmatan mereka. Saat ini (mulai 29/2/2016), mereka telah merilis perangkat lunak beta yang menggabungkan layanan VPN baru untuk Windows dan Mac OS X. Ini bukan VPN berpuasa yang pernah kita lihat. Ia mempunyai antara muka grafik asas dan memudahkan untuk memilih dan menukar pelayan. Cukup pilih kawasan yang ingin anda beralih dan alihkan butang melayari / selamat dan semua lalu lintas Internet anda terjamin. Ini menjadikan perkhidmatan mereka sangat mudah untuk disiapkan dan digunakan.

Perkara yang kami sukai mengenai perkhidmatan ini merangkumi:

 • Ia boleh dipasang pada pelbagai peranti
 • Membolehkan melayari global di 25 wilayah tanpa sekatan wilayah buatan
 • Tidak kehilangan kelajuan sambungan seperti biasa VPN konvensional semasa dalam mod melayari (Smart DNS)
 • Perisian beta untuk Windows dan Mac OS X yang menggabungkan perkhidmatan VPN baru
 • Sokongan protokol OpenVPN (TCP / UDP) untuk VPN

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Benarkan lebih daripada satu sambungan serentak
 • Tambahkan BitCoin sebagai pilihan pembayaran agar lebih tidak dikenali
 • Lebih banyak maklumat mengenai perkhidmatan VPN baru mereka di laman web mereka ketika beta berkembang.
 • Tambahkan perkhidmatan VPN ke aplikasi iOS dan Android
 • Tambahkan protokol baru seperti L2TP / IPSec untuk iOS

Kami mencadangkan anda mencuba Blockless untuk diri anda sendiri. Daftar untuk percubaan percuma selama 7 hari dan uji perkhidmatan mereka. Cuba tonton acara sukan kegemaran anda, penyedia media streaming kegemaran, atau kandungan lain dari 25 wilayah yang mereka dapat diakses secara global dari mana saja di dunia. Sekiranya anda memutuskan untuk menikmati perkhidmatan mereka, anda boleh mendaftar dari $ 4,16 sebulan.

Lawati Blockless

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me