Ebben az áttekintésben részletesebben foglalkozunk a KeePass biztonságos jelszóval. A KeePass egy platformközi, nyílt forráskódú, ingyenes jelszókezelő, amelyet 2003-ban hoztunk létre. A jelszókezelők számára a KeePass nem érezte úgy a csiszolt érzést, mint néhány versenytársa. Ennek oka az, hogy nyílt forráskódú és szabadon használható. Ugyanakkor meglehetősen erőteljes és hatékony működési szempontjából. Ha a cél az, hogy enyhítse a jelszavakkal kapcsolatos fáradtságot, és kicsit technikus hozzáértés vagy, a KeePass megteszi, amit szeretne. Ha valami könnyen használható felhasználást tesz lehetővé felhő biztonsági mentéssel, akkor a KeePass nem a megfelelő választás. Van valami mondani az adatok helyi megőrzésével kapcsolatban. Sok jelszókezelő látta, hogy a felhőalapú szolgáltatásaikat megsértették.

KeePass áttekintés

A KeePass nyílt forráskódú (ingyenes)

Mint már említettük, a KeePass nyílt forráskódú, tehát a szoftver ingyenesen használható. Nincsenek felajánlható kísérletek, mert a teljes funkcionalitást a kezdetektől kapja meg. Ugyanez mondható el az ügyfélszolgálatról. Nincs ügyfélszolgálat, amiről beszélni lehet, de van egy meglehetősen élénk felhasználói közösség, amely válaszol a kérdésekre és megoszthatja a KeePass teljes körű használatával kapcsolatos tippeket. Mindenesetre nyugodtan töltse le a programot, és kezdje el használni. Ne feledje azonban, hogy telepítésre lesz szükség.

Jelszókezelő

A KeePass jelszókezelő leegyszerűsíti az életét, a jelszavak biztonságos tárolásával AES-256 bites titkosítással. Ha azt szeretné, hogy tevékenysége integrálódjon egy böngészőbe, hogy hasonlóvá váljon a többi programhoz, az asztali verziók két elemet használnak: az önálló széfet és egy böngésző-kiterjesztést. Ezek természetesen attól függnek, hogy milyen operációs rendszert használ, és milyen böngészőt használ. Ha más jelszómegőrzőket is használt, a KeePass rendelkezik olyan importálási funkcióval, amely jelszóinformációkat hoz át a 30 legfontosabb jelszótermékből..

KeePass Import

Mint már említettük, a KeePass igénybe vesz egy kis tudást. Miután letöltötte a szoftvert, folytassa és hozzon létre egy fő jelszót, és lépjen be a biztonságba. Telepítenie kell a böngésző-kiterjesztést bármilyen böngészőhöz, amelyet használni szeretne. A Firefox böngésző számára javasoljuk a KeeFox használatát. Természete miatt számos típusú böngésző-bővítmény számos lehetőséget kínál. A program kiterjesztései vannak a Chrome, IE, Safari, Opera és még sok más számára. Nyílt forráskódú projektje óta bárki kiépítheti a kódot kiegészítők létrehozásához, amelyek bővítik a KeePass funkcionalitását.

KeePass adatbázis

A kezelővel megváltoztathatja az új bejegyzések ikonjait, hogy jobban összehangolja a jelszavait. Ez egy nagyon szép funkció, mert segít megszervezni, ahol vannak a dolgok, és olyan egyedi megjegyzéseket is hozzáadhat, amelyek nem kapcsolódnak a weboldalakhoz. Külön csoportokat is létrehozhat bármilyen fizetési információhoz. Ez tökéletesen alkalmas a fontos dátumok vagy a Wi-Fi jelszavak, stb.

Látogasson el a KeePass oldalra

KeePass automatikus kitöltés

Bármely jelszó-birtokos egyik legnépszerűbb szolgáltatása az információ automatikus kitöltésének módja. Az automatikus kitöltési funkciónak nincs tényleges funkcionalitása, vannak olyan böngésző-kiterjesztések, amelyek ehhez is használhatók, és amelyek az információkat, és töltse ki konkrétan. Csak annyit kell tennie, hogy beszerez kiegészítőket, ha rákattint a böngésző jobb felső sarkában található három vízszintes sávra (egyébként a legtöbb böngésző). Miután ott lépett be, írja be a KeePass alkalmazást, és megjelennek az összes elérhető kiegészítő. Egyszerűen keressen egyet, amely megemlíti az automatikus kitöltési funkciót. Azoknak a tárolt jelszavaknak az esetében, amelyek csak üresként jelennek meg, kattintson a jobb gombbal, és válassza az egyezési bejelentkezés lehetőséget. Megjelenik a mentett jelszó.

Jelszógenerátor

Valójában ez a KeePass jelszókezelő egyik kedvenc tulajdonsága. A jelszógenerátor teljesen működőképes és nagymértékben testreszabható. Mindannyian tudjuk, hogy a webhelyekhez erős jelszavakkal kell rendelkezniük, és egyedinek kell lenniük, tehát ha feltörik, az egyéb információk nem sérülékenyek. Ez a generátor mindezt megteszi. Ha a használt webhely különös, testreszabhatja a jelszót, hogy megfeleljen a szükséges kritériumoknak. Például néhány webhely nem engedélyezi a speciális karakterek használatát a jelszavakban. Ha lehetséges, javasolnék egy alternatív hely használatát, amely komolyan veszi a biztonságot.

KeePass jelszógenerátor

Amint láthatja, a KeePass jelszógenerátor lehetővé teszi a jelszó létrehozásához használt karakterkészlet testreszabását. Megmondhatja a szoftvernek, hogy a jelszóban szerepel-e nagybetűk, kisbetűk, számjegyek, mínusz, aláhúzás, szóköz, speciális karakterek, zárójelek és magas ANSI karakterek. Beállíthat egy adott mintát, vagy akár egyéni algoritmust is használhat jelszavak előállításához.

Adatbiztonság

A KeePass nagy biztonságot nyújt. Ez a program egyik legfontosabb jellemzője. Ha nem más külső titkosítási módszert használ, akkor az egyetlen tökéletes. Mint látja, ez az AES-256 bites kulcs. AES-256 a titkosítás nemzetközi szabványa, és 2002 óta van. A második nyíl a transzformációk (vagy sók) számát tartalmazza, és megváltoztatható. A biztonság érdekében legalább 10k-re kell állítani, de megadhatja, amennyit csak akar. Vannak olyan bővítmények is, amelyek kétfaktoros hitelesítést biztosítanak Önnek, valamint a szokásos dolgokat, amelyeket elvárhat a kereskedelmesebb termékektől. Javaslom, hogy amikor csak lehetséges, több tényezős hitelesítést használjon, függetlenül a használt webhelytől vagy terméktől. Bármikor, amikor egy jelszó szerepel, ez segít egy további hitelesítési tényezőn.

KeePass biztonsági beállítások

KeePass szoftver

A KeePass elérhető Windows, Mac OS X és Linux asztali operációs rendszerekhez. Ez is elérhető iOS, Android, Blackberry és Windows Phone rendszerekhez. Egy másik érdekes tulajdonság az, hogy a Keepass letölthető egy flash meghajtóra, és hordozható módon tárolható, és minden információ az eszközön marad. Azt javaslom, hogy használjon egy flash meghajtót, amikor csak lehetséges. Először is magával viheti a KeePass-ot, és bármilyen rendszerben felhasználhatja. Ezenkívül megőrzi az adatokat a flash meghajtón, ami azt jelenti, hogy egyik adata sem marad a rendszerben, miután kihúzta a meghajtót a készülékből. A böngészőbe integrációs lehetőségek a Firefox, a Chrome, a Safari és az Opera. Lehet, hogy vannak mások is, ezért feltétlenül keresse meg a részleteket, ha olyan böngészőt használ, amely nem tartozik az említettek közé.

Látogasson el a KeePass oldalra

KeePass áttekintés: Következtetés

Különböző okokból nagyon kedveltük a KeePass-ot. Kudóink a fejlesztőknek szólnak egy ilyen nagy teljesítményű és átfogó termék létrehozása és nyílt forráskódú megtartása érdekében. Annak ellenére, hogy olyan emberek számára készült, akiknek van némi technikai tudásuk, ha megértjük, hogyan működik, meglehetősen könnyű használni. A kulcs az, hogy a kívánt módon állítsa be. Egyértelmű, hogy a KeePass fejlesztői megpróbálják megoldani azokat a problémákat, amelyekkel a modern társadalomban mindannyian szembesülünk, és nagyszerű munkát végeznek rajta.

Amit mi a legjobban tetszett a szoftverről:

  • Nincs központi adatbázis, és a fő jelszavát nem lehet helyreállítani
  • AES-256 titkosítás testreszabható sókkal.
  • Egyéni szoftver Windows, Mac OS X és Linux rendszerekhez
  • Mobilalkalmazások iOS, Android, Blackberry és Windows Phone rendszerekhez
  • Két tényezős hitelesítés különféle pluginek használatával
  • Kiváló jelszógenerátor, amely nemcsak egyetlen jelszót generál, hanem más jelszavak listáját is megadja, amelyek megfelelnek a kritériumoknak is.

Ötletek a szoftver fejlesztésére:

  • A könnyebb telepítés a kevésbé műszaki ismeretekkel rendelkezők számára
  • Bátorítsa a felhőalkalmazások fejlesztését a felhőben történő biztonsági mentés és szinkronizálás céljából

Nincs igazán negatív megjegyzésem a KeePass-ról. A szoftvert úgy tervezték, hogy erőteljes és funkcionális legyen, nem pedig csinos. Bár néha kissé durva a széle körül, a KeePass kiváló ingyenes termék. Van egy mondás, hogy ha egy termék ingyenes, akkor te vagy a termék. Ez nem vonatkozik a KeePass-ra és sok más nagyszerű nyílt forráskódú megoldásra.

Látogasson el a KeePass oldalra

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me